• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatmak için biraz geç oldu ama

Şaka gibi konu. Haksızsınız dedikçe bir şeyler eklemiş. Ömrüm boyunca o kadar otobüs yolculuğu yaptım, daha kimse bana sormadan koltuğunu falan indirmedi aşağı. Adamlara laf etmeye gözü yememiş, arkadakine diş geçiririm diye düşünmüş resmen, bakmış ki kız dişli çıkmış, gelmiş burda mağdur edebiyatı kasıyor. Çok riskli bir durumu olsa zaten doktor yola çıkma der, hasta değil bir şey değil, hamileyim de hamileyim bu ne ya. Çok daraldıysanız öndeki adamlara diyecektiniz koltuğunuzu kaldırın diye.

Burada madur edebiyatı yapmak bana ne katabilir? Sadece insanların bu konudaki fikirlerini merak ettim bu kadar açıklama yapmamın sebebi de eksik anlatmış hissetmemden ötürü. Konuyu yaşayalı 1 ay oluyor ayrıca doktorum yolculuk yapma demedi ama oturmana dikkat et karnını sıkıştırma dedi ne zaman sıkışsa sancım tutuyor. Öndeki beylere kaldırmalarını söylemedim çünkü ne karnıma ne dizime değmiyor o yönden bir sıkışma yaşamadım. Sadece koltuk aşırı dik. Aşırı dik oturamıyorum bu kadar basit.

Burada madur edebiyatı yapmak bana ne katabilir? Sadece insanların bu konudaki fikirlerini merak ettim bu kadar açıklama yapmamın sebebi de eksik anlatmış hissetmemden ötürü. Konuyu yaşayalı 1 ay oluyor ayrıca doktorum yolculuk yapma demedi ama oturmana dikkat et karnını sıkıştırma dedi ne zaman sıkışsa sancım tutuyor. Öndeki beylere kaldırmalarını söylemedim çünkü ne karnıma ne dizime değmiyor o yönden bir sıkışma yaşamadım. Sadece koltuk aşırı dik. Aşırı dik oturamıyorum bu kadar basit.
Taşlanmaktan kurtulmanın en iyi yolu mağdur edebiyatıdır ki sizi resmen taşlamışlar. Bakın mesela yine aynısını yapıyorsunuz, biri bir şey dedikçe eklemede bulunuyorsunuz; ama sorun şu ki valla zerre umrumda değil yaşadığınız konu, sizin derdiniz diş geçiremediğiniz bir kadının dedikodusunu yapmak burda sadece, yoksa şu konunun ne anlamı var ki? Kaldı ki kıza nezaket göstermeyen sizsiniz, o da size göstermemiş olayın özeti bu. Bir daha koltuğunuzu yatırmadan arkadaki şahıstan izin almayi unutmazsınız artık umarım, almanız gereken ders bu aslında bu konuda.

Taşlanmaktan kurtulmanın en iyi yolu mağdur edebiyatıdır ki sizi resmen taşlamışlar. Bakın mesela yine aynısını yapıyorsunuz, biri bir şey dedikçe eklemede bulunuyorsunuz; ama sorun şu ki valla zerre umrumda değil yaşadığınız konu, sizin derdiniz diş geçiremediğiniz bir kadının dedikodusunu yapmak burda sadece, yoksa şu konunun ne anlamı var ki? Kaldı ki kıza nezaket göstermeyen sizsiniz, o da size göstermemiş olayın özeti bu. Bir daha koltuğunuzu yatırmadan arkadaki şahıstan izin almayi unutmazsınız artık umarım, almanız gereken ders bu aslında bu konuda.

Kendisi koltuğunu yatırırken arkasındakinden izin aldı da sanki... Neyse iyi geceler sağ olun.

Kendisi koltuğunu yatırırken arkasındakinden izin aldı da sanki... Neyse iyi geceler sağ olun.
Tam beklediğim cevap geldi, yeminle yazarken bunu diyecek kesin dedim ve cevabım hazırdı. :)
O sorun da o kadınla arkasındakini ilgilendirir. Size de iyi geceler. :)

Valla hamilesiniz hasta değilsiniz olayını pek anlamıyorum ben.
Tamam gereksiz her yerde bunu kullanmamalı ama yine de hamilelik dikkat gerektiren hassas bir dönem bence ve herkeste aynı olmuyor gördüğüm kadarıyla.
Rahatsız olmaya niye göz yumsun ki hamile haliyle? Niye karnı sıkışsın? Can taşıyorsunuz..
Öndekileri de uyarabilirdiniz çok yatırmışlarsa evet ama arkadaki bayan çok büyütmüş olayı gerçekten, ve ayağını neredeyse ağzınıza sokmak nedir yahu...
Abartılı olunmadığı sürece biraz arkaya yatırabilir bence herkes. Hele ki gerçekten o kadar dikse koltuklar.
Hamilesiniz hasta değilin tercümesi, " Aslında ben çokta fifi hamileliğin, bana mı sordun seks yaparken, beter ol demek istiyorum ama tepkilerden çekindiğim için bu cümleyi kurmak daha akıllıca oluyor" demek olabilir bence.

Üç çocuğum var,2014 ile 2016 arasında da iki bebek dünyaya getirdim. Nasıl bir şey olduğunu iyi biliyorum hamileliğin, özellikle son aylar karnınıza sürekli krampların girdiği zaten sürekli pozisyon değiştirmek zorunda kalınan, beş dak öne eğik beklenilse doğrulmak için çok acılı bir zaman süreci gerektiren, hatta erken doğuma bile sebebiyet verebilecek bir şey. Bunun hastalıktan farkı nedir ben bilmiyorum. Sonuçta hasta insan da ağrı acı çekiyor. Bu duruma tolerans gösterilebiliyorken aynı acıyı çeken bir kişiye sırf hamile diye göstermemek hangi doğruya sığar bilmiyorum.Gen savaşıyla ilgili bir sıkıntı bence bu, cünkü son hamileliğim boyunca bende insanların inanılmaz antipatiyle baktıklarını fark ettim hamilelere. Herkes demiyeyim tabi ama eskiye nazaran epey fazla bir kitle. Bunda tv de çıkan demeçlerin de mutlaka payı olmuştur. İnsanların fikrini değiştirmemiş bakış açısına etki etmemiştir belki ama zaten böyle antipatiyle bakanlara güç verdiği bir gerçek.

İsteyen koltuğunu yatıramaz.

En sinir olduğum şeydir.

Ve bu yüzden çok insanla kavga etmişimdir.

Hele daracık aralıklı otobüslerde koltuğu yatırıp keyif yapıyorlar.

Orası benim alanım arkadaş.

Nereye sokayım ayakları.

Öndeki rahat edecek diye kendi alanımı kısıyorum.

Herkes satın aldığı alanda takılsın.
Bence de isteyen yatıramaz. Benim alanım daralınca bana sıkıntı basıyor resmen fenalaşıyorum ama yatıran kişi hamileyse asla sorun çıkarmazdım..

Ben buna çok hamile sendromu diyorum. Mesela ben az hamileydim. Bir ara çok hamile bir abla konu açmıştı, otobüste yer vermiyor reziller utanmazlar diye. Ona da yazmıştım aynısını. Evet merhamet güzel şey lakin bir mecburiyet değil. Kimse hamile birine ayrıcalık tanımak zorunda değil. Ben çok hamile olsam uzun otobüs yolculuğu yapmaz böyle sıkıntılar da yasamazdim. Lakin az hamile olduğumdan hamilelik boyunca hiçbir yolculukta ayrıcalık beklemedim. Saatlerce ayakta da gittim, sıkışık koltukta da oturdum. Sipaya da bir şey olmadı bana da. Çok afedersiniz totomun yemediği yolculuğa da cikmadim.

Bu ülkedeki hamile nazina aşırı derecede antipati besliyorum üzerinize afiyet. Taraflı olmamaya çalıştım ama cümle aralarındaki "imi bin himiliyim" vurgusu yüzünden çok da başaramadım bunu.

Keske annenizle yer degistirseydiniz bende yolculuklarda onumdeki koltugun yatirilmasindan hoslanmam cunku daraliyorum kisa mesafe ise buna katlana bilirim ama yol uzunsa asla.Anlattiklarinizdan su cikiyor ki arkaniz daki bayan kadar sizinde uslubunuz cirkin.Dedigim gibi madem zorlandiniz yer degistirebilirdiniz annenizle

Bana sorarsanız gece yolculuğunda koltuğu yatırmak her insanın doğal hakkı. Herkes sabaha kadar oturup bekleyemez uyanı var hastası var yaşlısı hamilesi var. Servis zamanları dışında koltuğunu yatırabilir herkes hatta sonuna kadar yatırabilir. Ki ben sonuna kadar değil çok az diyorum bakın çok az yatırdım uyuma uzanma amaçlı değil rahat oturabilme amaçlı. Benim rahat oturmama kimsenin engel olmaya hakkı yok. Hem kendisi yatıracak, hem başkasının yatırmasına müsaade etmeyecek oh ne ala. Rahatsız olunmasını yine de anlıyorum bakın ben de sevmem kucağıma kadar yatırılmasını. Ama şartlara göre biraz tölerans göstermek gerektiğini düşünüyorum. Onun ayağını burnuma sokması ayıp değil de, benim 2-3 cm koltuğu yatırmam ayıpsa insanlık ölmüş gerçekten ya.
+1

Siz yazınca aklıma geldi,Ankara yolculuğunda (10 saat) önüme bir densiz denk gelmişti,koltuğu en sonuna kadar yatırdı hem de otobüs hareket eder etmez..yanımda nişanlım olmasa ve yabancı biri olsa inanın o yolculuk çekilmezdi..Alan zaten dar ve ben hiçbir şekilde rahat edemedim,uyuma numarası yaptığı için de kaldırmadı..Ama ne oldu:) İlahi adalet mi artık bilmiyorum ama dönüş yolunda o kadın benim tam arkamdaki koltuğa denk geldi :)) Fırsat bu fırsat ben de indirdim,bir şey demesini bekledim ama gık etmedi..Sizin konunuz için de keşke koltuk seçimini ona göre yapsaydınız,ya da arkanızdaki kişiyle yer değiştirp siz arkalarına geçseydiniz çünkü onun da ayak uzatması terbiyesizce bir davranış

Keske annenizle yer degistirseydiniz bende yolculuklarda onumdeki koltugun yatirilmasindan hoslanmam cunku daraliyorum kisa mesafe ise buna katlana bilirim ama yol uzunsa asla.Anlattiklarinizdan su cikiyor ki arkaniz daki bayan kadar sizinde uslubunuz cirkin.Dedigim gibi madem zorlandiniz yer degistirebilirdiniz annenizle
Üslubumun neresi çirkin bilmiyorum kendisi kızarak koltuğunu kaldırır mısın dediği halde ben pardon kusura bakmayın deyip kaldırdım hem de istediği kadar kaldırdım koltuğu. Sonradan problem çıkaran yine kendisi ayağını uzatmış burnumun dibine olacak iş mi. Ben o noktadan sonra sesimi yükselttim çirkinleştim. Hadi diyelim ilk başta koltuğu yatırırken izin almadım diye hatalıyım. Kendisi de koltuğunu yatırırken izin almadı ki aynı anda bindik otururken göz göze geldik kendi de yatırdı koltuğu ve arkadakinden izin falan almadı ilk yatırdığımda da bir şey demedi yolculuk başladı belki yarım saat geçti ondan sonra şikayetlendi. İlk başta yatırmayın diyebilirdi. Ben zaten normal zamanda koltuk yatıran bir insan değilim daha önce koltuk yatırmadığım için izin alınması gerektiğini de bilmiyordum açıkcası. Ve izin alındığına da hiçbir yolculukda şahit olmadım. Bilseydim izin de alırdım. Zaten mahçubiyetimden dolayı ilk seferde sesimi yükseltmedim pardon dedim ve çektim yani. Büyütecek ne vardı ki bunda. Ayağını burnumun dibine sokmasını gerektirecek kadar bir suçum yoktu bence.

Siz yazınca aklıma geldi,Ankara yolculuğunda (10 saat) önüme bir densiz denk gelmişti,koltuğu en sonuna kadar yatırdı hem de otobüs hareket eder etmez..yanımda nişanlım olmasa ve yabancı biri olsa inanın o yolculuk çekilmezdi..Alan zaten dar ve ben hiçbir şekilde rahat edemedim,uyuma numarası yaptığı için de kaldırmadı..Ama ne oldu:) İlahi adalet mi artık bilmiyorum ama dönüş yolunda o kadın benim tam arkamdaki koltuğa denk geldi :)) Fırsat bu fırsat ben de indirdim,bir şey demesini bekledim ama gık etmedi..Sizin konunuz için de keşke koltuk seçimini ona göre yapsaydınız,ya da arkanızdaki kişiyle yer değiştirp siz arkalarına geçseydiniz çünkü onun da ayak uzatması terbiyesizce bir davranış

Ne bileyim istediği kadar koltuğu da çektim... (Ki sonuna kadar yatırmamıştım düşüncesiz değilim.) Yer değiştirmeyi de teklif ettim... Ama yok. Bence problem çıkarmaya odaklıydı o kişi. Çünkü ben gerektiği yere kadar çözüm sundum sakinliğimi ve üslubumu bozmadan. Size de geçmiş olsun kadın ayıp etmiş.

cook eski zamanlarda koltuklar cok yatardi o zaman olsa hakli derdim diger kadina ama simdiki otobusler zaten cok yatmiyor
.hele ki gece yolculuğunda istediginiz gibi yaptırabilirsiniz.

o arka koltuktaki kadinin karakterinde ve zihniyetinde burda da cok insan var. hamile hamile hic uzmeyin kendinizi yorumlari okumayin bile derim benden tavsiye.

Öncelikle dar alanli otobüslerde koltuklar kesinlikle yatmaz.. Arkadaki kişi yatan koltukla birlikte çok zor yolculuk yapıyor. Masasını bile kullanamıyor, ayağını uzatamiyor..

Ancak zor durumda olan biri varsa, nazik bir şekilde gerçekten rica edilmişse , çok abartmamasi şartıyla kabul edilebilir .

Üslubumun neresi çirkin bilmiyorum kendisi kızarak koltuğunu kaldırır mısın dediği halde ben pardon kusura bakmayın deyip kaldırdım hem de istediği kadar kaldırdım koltuğu. Sonradan problem çıkaran yine kendisi ayağını uzatmış burnumun dibine olacak iş mi. Ben o noktadan sonra sesimi yükselttim çirkinleştim. Hadi diyelim ilk başta koltuğu yatırırken izin almadım diye hatalıyım. Kendisi de koltuğunu yatırırken izin almadı ki aynı anda bindik otururken göz göze geldik kendi de yatırdı koltuğu ve arkadakinden izin falan almadı ilk yatırdığımda da bir şey demedi yolculuk başladı belki yarım saat geçti ondan sonra şikayetlendi. İlk başta yatırmayın diyebilirdi. Ben zaten normal zamanda koltuk yatıran bir insan değilim daha önce koltuk yatırmadığım için izin alınması gerektiğini de bilmiyordum açıkcası. Ve izin alındığına da hiçbir yolculukda şahit olmadım. Bilseydim izin de alırdım. Zaten mahçubiyetimden dolayı ilk seferde sesimi yükseltmedim pardon dedim ve çektim yani. Büyütecek ne vardı ki bunda. Ayağını burnumun dibine sokmasını gerektirecek kadar bir suçum yoktu bence.
Tamam da siz dediniz ya inat ettim bende diye ona dayanarak soyledim o kadar sinir krizi gecirecek kadar agiz dalasina girmektense yer degistirseydiniz.Dar yerde oturmak kadar kavga edip strese girmek de bebege zarar verir.Yoksa size bir kastim yok.

Yemin ederim okurken ben fenalık gecirdim hamile kadına yapılırmı bu hayret bişey bunun da acısı birgün ondan cıkar merak etme Allaha havale et

Ben buna çok hamile sendromu diyorum. Mesela ben az hamileydim. Bir ara çok hamile bir abla konu açmıştı, otobüste yer vermiyor reziller utanmazlar diye. Ona da yazmıştım aynısını. Evet merhamet güzel şey lakin bir mecburiyet değil. Kimse hamile birine ayrıcalık tanımak zorunda değil. Ben çok hamile olsam uzun otobüs yolculuğu yapmaz böyle sıkıntılar da yasamazdim. Lakin az hamile olduğumdan hamilelik boyunca hiçbir yolculukta ayrıcalık beklemedim. Saatlerce ayakta da gittim, sıkışık koltukta da oturdum. Sipaya da bir şey olmadı bana da. Çok afedersiniz totomun yemediği yolculuğa da cikmadim.

Bu ülkedeki hamile nazina aşırı derecede antipati besliyorum üzerinize afiyet. Taraflı olmamaya çalıştım ama cümle aralarındaki "imi bin himiliyim" vurgusu yüzünden çok da başaramadım bunu.

Bir çok sehirici otobüslerinde " bu koltuk , yaşlılara, cocuklulara ve hamile kadınlara aittir " diye yer ayrilmis olmasına rağmen o koltukta yayıla yayıla oturanlar var.
Yer vermek zorunda eğer o koltukta oturuyorsa.
Bunun haricinde evet , sağlıklı ve çok yorgun değilse yer vermek nezakettir.
Ben bazen başı önüne düşecek kadar yorgun gördüğüm genç insanlara bile yer veriyorum.
Kör ve sağır bir millet olduk burası kesin.

Tamam da siz dediniz ya inat ettim bende diye ona dayanarak soyledim o kadar sinir krizi gecirecek kadar agiz dalasina girmektense yer degistirseydiniz.Dar yerde oturmak kadar kavga edip strese girmek de bebege zarar verir.Yoksa size bir kastim yok.
Muavin değiştirmedi ki. Bayanla yer değiştirmek istedim inat etti değiştirmedi muavin de değiştirmedi başka yer yoktu doluydu. İnat ettim doğru ama bu kadar çözümü sunup derdimi anlatamadım sinirlendim ondan sonra inada bindirdim sonuna kadar yatırdım. Belki yine de yanlış bir hareket ama kadının yaptığı da doğru değil inada bindirip yer değiştirmeyen kendi, orta yol bulmaya yanaşmayan kendi, hakaret eden ağzını bozan kendiii... Eeee bendeki nezaket de bir yere kadar canım haddini bildirmem lazımdı.

Bir çok sehirici otobüslerinde " bu koltuk , yaşlılara, cocuklulara ve hamile kadınlara aittir " diye yer ayrilmis olmasına rağmen o koltukta yayıla yayıla oturanlar var.
Yer vermek zorunda eğer o koltukta oturuyorsa.
Bunun haricinde evet , sağlıklı ve çok yorgun değilse yer vermek nezakettir.
Ben bazen başı önüne düşecek kadar yorgun gördüğüm genç insanlara bile yer veriyorum.
Kör ve sağır bir millet olduk burası kesin.
+1
O bahsettiğiniz hamilelere ayrılan koltuklardan birini rica ettim diye, sekiz buçuk aylık hamileyken bir ton homurdanma ve surat çektiğimi bilirim. onbeş dak yol sanki öldün dedi oturan kadınlardan birisi :) Gerçekten değişik bir yer oldu Türkiye. Nedir bu hoşgörüsüzlük bilmiyorum.

Back