• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatmak için biraz geç oldu ama

Karni burnunda bir anneye yakisti mi beddua ? Toplu ulaşım böyledir herkes bilir hanfendi .

Beddua amaçlı söylemedim umarım bir gün anlarsınız hak verirsiniz şeklinde bir dilekte bulundum. Üslubunuzu uygun bulmuyorum lütfen başlığımdan daha fazla gerilim oluşmadan çıkar mısınız?

Üzerinden zaman geçti ama hala yaşadığım olay aklıma geliyor yine aklıma geldi paylaşmak istedim. Sadece sormak istiyorum insanlık mı bu diye.

Ben memleketteydim evime döndüm otobüs yolculuğuydu. Mesafe uzak yaklaşık 7-8 saatlik bir yol. Geldiğim seyahat firması epey vasatmış ilk defa X firmasıyla geldim. Otobüs 2+1. Koltukların arası biraz dar gibiydi ya da bana öyle geldi bilmiyorum.
Neyse konuya gireyim. Otobüse gece bindik. Hamileyim dim dik kütük gibi oturamıyorum karnım bunumda. Biraz geriye yaslanıp karnımı sıkıştırmamam gerekiyor aksi halde hem bebeğime hem kendime eziyet etmiş oluyorum. Haliyle koltuğu bir tık arkaya yatırdım. Arkada oturan insan müsveddesi bayan sert bir ses tonuyla koltuğu çekmemi söyledi. Ben de sakin bir dille fazla çekemeyeceğimi dile getirdim hamile olduğumu vs. Ama çektim biraz. Zaten tamamen yatırmamıştım az yatırmıştım tekrar çekince çok sıkıştım. Sinirlerim de gerildi.

Akis gibi öndeki beyefendiler sonuna kadar koltuğu yatırmışlar uyumuşlar. Bir on dakika sonra bir baktım ki geri zekalı pis ayağını cam tarafından öne doğru uzatmış ağzımın içine sokacak neredeyse. Ayıp denen bir şey var. Sinirlendim ayağınızı çeker misiniz dedim sert bir ses tonuyla. Kız da bana bağırdı koltuğunuzu çekin o zaman diye. İnsan gibi anlatmaya çalıştım zaten biraz çekmiştim görmüyor musunuz burada ne haldeyim daha ne kadar çekebilirim koltuğu gelin bakın dedim. Beni ilgilendirmez o koltuk çekilecek falan saçmaladı iyice. Ben de kıyameti kopardım çekmiyorum al sonuna kadar yatırıyorum çekmeyeceğim dedim. Ben ömrü hayatımda hiçbir otobüs yolculuğumda böyle bir şey görmedim. İsteyen koltuğunu yatırır arkadaş o koltuğu bu yüzden yatırılabilir yapmışlar. Kimse kimseye de niye koltuğu yatırdın diye hesap soramaz.

Neyse kız muavini çağırdı şikayet etmek için şu bayana söyler misiniz koltuğunu çeksin diye. Ben de derdimi anlattım muavine hem çekmek zorunda değilim, hem de nezaket gösterip çektiğim halde terbiyesiz ayağını ağzıma sokmaya çalıştı dedim. Şikayet edecek olsam otobüste ayakkabı çıkarmak yasak üstelik ayağınla başka yolcuyu rahatsız etmek falan... Muavin ben bayana koltuğu çekmesini söyleyemem herkes koltuğunu yatırmakta özgür dedi. Kız bu defa daha da çıldırdı bu koltuk kalkacak diye avaz avaz bağırıyor ve benim koltuğuma yumruklar atıyor bağırırken. Arkadan bir beyefendi kalktı kızla ağız dalaşına girdi. Herkes koltuğunu yatırır karışamazsınız millet uyumak isteyebilir vs.
Neymiş efendim kendi henüz uyumuyormuş beni de uyutmazmış kendi otururken benim koltuğu yatırmam onu rahatsız ediyormuş. Tabi bu arada ben sinir krizleri geçiriyorum o kısımları pek hatırlamıyorum fenalaştım sanırım. Otobüs durdu resmen herkes kızla kavga ediyor. Yanımda annanem vardı onun bile üstüne yürüdü gerizekalı. Terbiyeden nasibini almamış... Sonra ortalık duruldu. Ben inat ettim o koltuğu çekmedim. Ama yolculuğu bana zehir etmek için elinden geleni yaptı. Arkadan ayaklarıyla koltuğu itiyor kaldırmaya çalışıyor falan... Yemin ediyorum karnıma ağrılar saplandı erken doğum yapacağımı sandım...

İnsanlıktan nasibini almamış diyorum böylelerine. Peki sizce bir insan neden böyle davranır? Nedir bu haddini bilmezlik? Neden biraz olsun insanca yaşayamıyorlar? Yemin ederim artık korkuyorum otobüs yolculuklarından.
nasıl bi insanmış ya yuh
haklı bile olsa ağız dalaşına grer mi insan hamile kadınla
ne benciller

Beddua amaçlı söylemedim umarım bir gün anlarsınız hak verirsiniz şeklinde bir dilekte bulundum. Üslubunuzu uygun bulmuyorum lütfen başlığımdan daha fazla gerilim oluşmadan çıkar mısınız?
Hala kalitesizlige devam ediyorsunuz .Kendiniz sikinti yasadigim durum diye anlattiginiz duruma benm düşmemi diliyorsunuz .Farkli fikirlere acik degilsiniz.Haksiz olmaniza imkan yok degil mi .En iyi siz bilirsiniz herseyi.Yazik...

Son düzenleme:
Hala kalitesizlige devam ediyorsunuz .Kendiniz sikinti yasadigim duruma benm düşmemi diliyorsunuz .Farkli fikirlere acik degilsiniz.Haksiz olmaniza imkan yok degil mi .En iyi siz bilirsiniz herseyi.Yazik...
Demek sıkıntı yaşayan tarafın ben olduğumu kabul ediyorsunuz? Çelişkili konuşuyorsunuz. Beni haksız bulmaya devam ediyor iseniz eğer merak etmeyin başıma gelen olay sizin başınıza geldiğinde aynı sıkıntıyı çekmezsiniz malum koltuk yatırmaya karşınız siz de yatırmadığınız sürece yaşamazsınız bu olayı.. Ama dileğimden rahatsız olduğunuza göre gerçekte başıma gelenleri yaşamak istemediğinizi anlıyorum. Çelişkili.

Neden suçu kadında arıyorsunuzda ön koltukta oturan adamlardan biraz kaldırmasını rica etmiyorsunuz?
O koltuk yatıyor diye kimse sonuna kadar yatırıp başkasını rahatsız etme lüksüne sahip değil. Ne ben kimseyi dizimde uyutmak isterim ne de başkaları beni uyutsun mümkünse.
Bugünr kadar yüzlerce otobüs yolculuğu yaptım her defasında da çok güzel bir şekilde uyardım önümde oturanı. Siz gece boyu rahat gideceksiniz diye ben bacaklarımı rahatç hareket etmeden gitmek mecburiyetinde değilim. Ayrıca çok yatırmadım diyorsunuzda o koltuklar yatak pozisyonunu alacak kadar yatmıyor zaten hanımefendi. Siz kendi hamileliğinizi öne sürüp başkasının rahatını kısıtlamak istemişsiniz. Yaptığı kesinlikle doğru olmasada kız ayaklarını koyacak yer bile bulamamış.
Umarım birgün herkes toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini öğrenir. Ve kadının düşmanı yine kadın. Bir kez daha sizinle deneyimlemiş oldum.

Demek sıkıntı yaşayan tarafın ben olduğumu kabul ediyorsunuz? Çelişkili konuşuyorsunuz. Beni haksız bulmaya devam ediyor iseniz eğer merak etmeyin başıma gelen olay sizin başınıza geldiğinde aynı sıkıntıyı çekmezsiniz malum koltuk yatırmaya karşınız siz de yatırmadığınız sürece yaşamazsınız bu olayı.. Ama dileğimden rahatsız olduğunuza göre gerçekte başıma gelenleri yaşamak istemediğinizi anlıyorum. Çelişkili.
Anlam karmasasi olmus kb .Onceki yorumumu duzenledim.
Hala kalitesizlige devam ediyorsunuz .Kendiniz sikinti yasadigim durum diye anlattiginiz duruma benm düşmemi diliyorsunuz .Farkli fikirlere acik degilsiniz.Haksiz olmaniza imkan yok degil mi .En iyi siz bilirsiniz herseyi.Yazik...

Neden suçu kadında arıyorsunuzda ön koltukta oturan adamlardan biraz kaldırmasını rica etmiyorsunuz?
O koltuk yatıyor diye kimse sonuna kadar yatırıp başkasını rahatsız etme lüksüne sahip değil. Ne ben kimseyi dizimde uyutmak isterim ne de başkaları beni uyutsun mümkünse.
Bugünr kadar yüzlerce otobüs yolculuğu yaptım her defasında da çok güzel bir şekilde uyardım önümde oturanı. Siz gece boyu rahat gideceksiniz diye ben bacaklarımı rahatç hareket etmeden gitmek mecburiyetinde değilim. Ayrıca çok yatırmadım diyorsunuzda o koltuklar yatak pozisyonunu alacak kadar yatmıyor zaten hanımefendi. Siz kendi hamileliğinizi öne sürüp başkasının rahatını kısıtlamak istemişsiniz. Yaptığı kesinlikle doğru olmasada kız ayaklarını koyacak yer bile bulamamış.
Umarım birgün herkes toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini öğrenir. Ve kadının düşmanı yine kadın. Bir kez daha sizinle deneyimlemiş oldum.
Saygı duyuyorum düşüncenize. Ama yine de ben hala o bayanın haklılık payı olmadığını düşünüyorum. Önümdekiler koltuğunu istediği kadar kaldırsın benim yine de bir tık yatırmam gerekiyordu. Sanırım otobüsü ve koltukları görmeden anlayamayacaksınız boş verin.

Saygı duyuyorum düşüncenize. Ama yine de ben hala o bayanın haklılık payı olmadığını düşünüyorum. Önümdekiler koltuğunu istediği kadar kaldırsın benim yine de bir tık yatırmam gerekiyordu. Sanırım otobüsü ve koltukları görmeden anlayamayacaksınız boş verin.
Size özel ekstra dar bir otobüs yapmadıkları sürece evet gayet iyi biliyorum. 2+1'lerin geniş olanlarıda daha dar olanlarıda var.

Koltugu yatirma hakki var tabiki yolcunun arkadaki yolcuyu rahatsiz etmedigi surece. Oyle sormadan izin istemeden kafasina gore kimse koltugu sonuna kadar yatiramaz terbiyesizlik yani. Sizede tam bir terbiyesiz anlayissiz biri denk gelmis ve inada bindirmis gibi ozelikle herkez sizden taraf olunca.

Koltugu yatirma hakki var tabiki yolcunun arkadaki yolcuyu rahatsiz etmedigi surece. Oyle sormadan izin istemeden kafasina gore kimse koltugu sonuna kadar yatiramaz terbiyesizlik yani. Sizede tam bir terbiyesiz anlayissiz biri denk gelmis ve inada bindirmis gibi ozelikle herkez sizden taraf olunca.
Bazı arkadaşlar da kucağına ağzının içine kadar yatırmışım gibi konuşuyorlar. Acıyorum insanlara. Yırtıklığından yaptı ya. Kibarca istediği kadar çektim koltuğu yine de. Ama istediği kadar çekmeme rağmen ayağını ağzıma sokuyor. Burada hala beni suçlayanları da kızla aynı kefeye koymadan edemiyorum. Demek ki sırf şımarıklıktan insanları mağdur edenler fazlaca...

arkanızdaki kadin koltuğu diklemenizi istemekte haklı ama davranış şekli haklıyken haksız duruma düşürmüş.. evet birazcık bile yatırmanızdan rahatsız olmuş olabilir.

öndeki adamların da sizi rahatsız edecek kadar yatırmaları hakları değil.. uyarabilirsiniz bundan sonra aklınızda olsun..

evet özgürüz ama özgürlüğümüz başkalarını rahatsız ettiğimiz noktaya kadar..(evet arkanızdaki kadın ayakkabısını çıkarıp ayağını uzattığında haksızdı)

bunu 2 sene her hafta istanbul-sakarya, 1 sene her hafta, 1 sene de ayda 1 istanbul-ankara arası seyahat etmiş biri olarak yazıyorum.. koltuğunu yatak gibi yatırana da rast geldim, koltuk dik oturmama rağmen arkadan itekleyip rahatsız edene de, kucağımda bebeğim varken de hamileyken de oldu bunlar, yaptığım sadece 'kibarca' uyarmaktı, hatta bazen rahatsız olduğumu gören muavinin ben bir şey demeden önumdeki kişiyi uyarmışlığı da oldu..
evet önümdeki kişinin koltuğunu yatırma hakkı var ama bu beni rahatsız etmediği sürece, benim de koltuğumu yatırma hakkım var arkamdakini rahatsız etmediğim sürece..

keşke muavinden yer değişikliği talebinde bulunsaydınız, arkanızdakiler sizin yerinize geçebilir siz de onların yerine geçebilirdiniz, o kadın da koltuğunu yatırmayı sevmiyormuş.. o öndeki adamlara koltuklarını dikletirdi siz de rahat ederdiniz..

Zaten bir ara bana vurmaya kalktı. Arayacaktım şoför muavin falan yapmayın dediler. Diğer yolcuların suçu ne saatlerce bekleyecekler o yüzden vazgeçtim.
Yoo hiç umrumda olmaz. İnat degilmi. Madem öyle o kadına da kızına da haddini bildireceklerdi. Kaldırıp arkaya atacaklardi o zaman. Aynı yerde oturmaları bile hata olmuş, madem öyle bir sorun oldu yer değiştirseydi muavin

Oncelikle isteyen herkes koltugunu sonuna kadar yatiramaz,yatiracaksa sirti rahat edecek sekilde yatirsin arkadakini de rahatsiz etmesin bir zahmet Cunku ben izmirden Adanaya kadar onca yolu otobusle geldim. Ondeki arkadas koltugunu o kadar cok yatirmisti ki resmen adam koltukta degil adeta dizimde yatiyordu. Hareket alanim dahi yoktu. Bin kere uyarmama ragmen beyinsiz anlamamakta israr ediyordu . Bende hamileyim sizin halinizden anliyorum kendi arabamda bile geriye yaslaniyorum koltugu cekiyorum,karnim rahatsiz ediyor karnim ama bunu otobuste yapmak biraz zor hele ki arkadaki rahatsiz oluyorsa yapacak hicbir sey yok, arkadaki de ayagini kafama degecek sekilde uzatir ve bendr boyle rahat ediyorum o zaman der

arkanızdaki kadin koltuğu diklemenizi istemekte haklı ama davranış şekli haklıyken haksız duruma düşürmüş.. evet birazcık bile yatırmanızdan rahatsız olmuş olabilir.

öndeki adamların da sizi rahatsız edecek kadar yatırmaları hakları değil.. uyarabilirsiniz bundan sonra aklınızda olsun..

evet özgürüz ama özgürlüğümüz başkalarını rahatsız ettiğimiz noktaya kadar..(evet arkanızdaki kadın ayakkabısını çıkarıp ayağını uzattığında haksızdı)

bunu 2 sene her hafta istanbul-sakarya, 1 sene her hafta, 1 sene de ayda 1 istanbul-ankara arası seyahat etmiş biri olarak yazıyorum.. koltuğunu yatak gibi yatırana da rast geldim, koltuk dik oturmama rağmen arkadan itekleyip rahatsız edene de, kucağımda bebeğim varken de hamileyken de oldu bunlar, yaptığım sadece 'kibarca' uyarmaktı, hatta bazen rahatsız olduğumu gören muavinin ben bir şey demeden önumdeki kişiyi uyarmışlığı da oldu..
evet önümdeki kişinin koltuğunu yatırma hakkı var ama bu beni rahatsız etmediği sürece, benim de koltuğumu yatırma hakkım var arkamdakini rahatsız etmediğim sürece..

keşke muavinden yer değişikliği talebinde bulunsaydınız, arkanızdakiler sizin yerinize geçebilir siz de onların yerine geçebilirdiniz, o kadın da koltuğunu yatırmayı sevmiyormuş.. o öndeki adamlara koltuklarını dikletirdi siz de rahat ederdiniz..

Arkadaki bayana yer değiştirmeyi teklif ettim ama inada bindirdi. Beni dim dik koltukta oturtmaya kararlıydı. Bilmiyorum ben elimden geleni yaptım bence koltuğu kaldır dedi üstelik sertçe söyledi kibarca istemek yerine ben yine de sakince konuştum saygımı ses tonuma yansıtarak. Ve koltuğu kaldırdım hatta yeterli mi rahat mısınız diye sordum kibarca. Hani yok yeterli değil dese daha da çekecektim. Ama yeterli dedi ben de problem ortadan kalktı sandım. Ayak uzatarak nispet yapmak nedir? İnsanca bir davranış mı bu? Ki sen koltuğu yeterince kaldırdığımı onaylamadın mı? Onayladın. O zaman top benden çıktı artık huzursuzluk yaratan sensin. Ayağını ağzıma sokmak yerine ''pardon ya ben hala rahat edemiyorum koltuğu biraz daha çekseniz?'' diyemez miydi. Ama yok illa çirkeflik yapması gerekiyor. Ben de sinirlendim haliyle ses tonum biraz sertleşti ayağınızı çeker misiniz lütfen dedim. Ve bana bağırdı koltuğunu çek ozaman diye. Madem koltuğu yeterince çekmemişim neden yeterli dedin neden söylemedin? Ayağını burnuma kadar sokmak nedir ya. Ben de bağırdım daha ne kadar çekeceğim hanımefendi şu halime bakın siz burada oturabilir misiniz vs dedim. Ve hışımla koltuğu çekmeye çalıştım yemin ediyorum koltuğu zaten sonuna kadar çekmişim meğer. Gelmedi daha fazla. Bakın zaten sonuna kadar çekmişim az önce daha fazla gelmiyor gelin siz deneyin isterseniz dedim. Manyak ya ben anlamam o koltuk kalkacak diyor sanki kalkacak pay kalmış. Kır o zaman koltuğu allahın cezası dedim. Sinirimden ağlamaya başladım. Sonra da inat ettim sonuna kadar yatırdım terbiyesizliğine karşılık. Ve kaldırmadım.

Back