• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatmak için biraz geç oldu ama

Koltuk değiştirseydiniz keşke bu kadar büyüyeceğine olay. Geçmiş olsun.
Siz bu kadar tartışırken öndekiler hala 2,80 yatıyorlarmıydı?

Yıllardır otobüsle yolculuk yapmadım en son 2008 di mezun olduğumdaydı. Ama hala o yatık koltukları gördükçe, düşündükçe sinirlerim tepeme çıkar benimde.

Birde 2. Hamileliğiniz mi şuanda ?

Karnınız burnunuzdayken otobüs seyahati yapmasaydınız keşke 7 8 saat sürmüş size de yazık yani... Yolculuk çok mu gerekli ve önemliydi bunu merak ettim sadece.
Ben de normalde koltuğun yatırılmasından hoşlanmam ama hamile olduğunuz için kızın toleranslı davranması gerekirdi.
Keşke mecbur kalmasaydım. Ama evime dönmek zorundaydım bir şekilde. Memlekete giderken de uçakta rötar aşırı bekleme problemlerinden dolayı bir dahaki sefere uçakla gitmem demiştim. Ama otobüse binince kafamı vurasım geldi bir yerlere. Uçağın rötarına, valizlerin kaybolmasına ve saatlerce ayakta beklemeye can kurban. Uçağı tercih ederim bundan sonra. Bir de şöyle bir şey var. Koltuğu kucağına kadar yatırmadım. Sadece koltuk aşırı derece dikti. Yani hamile olmayan biri bile saatlerce o şekilde oturamaz herkes koltuğunu biraz yatırmıştı zaten. O kız bile yatırdı koltuğunu ilk bindiğinde gördüm. Ama bencillik etti benim sonuna kadar çekmemi istedi yani bir tık bile yatırmamalıymışım. Bence hamilelere bir kastı var.

Koltuk değiştirseydiniz keşke bu kadar büyüyeceğine olay. Geçmiş olsun.
Siz bu kadar tartışırken öndekiler hala 2,80 yatıyorlarmıydı?

Yıllardır otobüsle yolculuk yapmadım en son 2008 di mezun olduğumdaydı. Ama hala o yatık koltukları gördükçe, düşündükçe sinirlerim tepeme çıkar benimde.

Birde 2. Hamileliğiniz mi şuanda ?
İlk hamileliğim. Öndekiler bir ara sese uyandılar. Umursamaz bir tavır sergilediler. Biraz çekmelerini bekledim doğrusu. - Ben bile tam yatırmıyorum koltuğu bu halimle bir de erkek olacaklar. Ya zaten otobüste gece boyu birileri kavga etti bizden hariç iki üç defa kavga çıktı. Ne kadar dengesiz insan varsa o otobüse toplamışlar.

İyi sabretmissin ben direk karakolluk ederdim onu.
Zaten bir ara bana vurmaya kalktı. Arayacaktım şoför muavin falan yapmayın dediler. Diğer yolcuların suçu ne saatlerce bekleyecekler o yüzden vazgeçtim.

Bende genelde otobuste kavga ederim ya:KK53:
Ondeki sonuna kadar indiriyor ben indirsem arkadaki rahatsiz oluyor e ben de ortada sıkışıp kalıyorum.
Ama ayagini on koltuga uzatmak nedir ya.
Ilk kez duyuyorum bunu da.
Sen bir kadin olarak bu hareketi nasil yakistiryorsun kendine o kadar milletin içinde dimi? Görgü denen sey var.
Genelde de cirkef oluyor böyleleri.
Aman en iyisi hic yolculuk yapmamak:kahve:

Uzmeyin kendiniI olan olmusmsiz haklsiiniz tabiki.ama rahatsiz her yerde rahatsiz.bunlar sikintili insanlar.dengesizler.

Yahu kadın hamile ve karnı sıkışmış arkadaki kız hamile olduğu için tölerans göstermesi gerekirdi insanca söyleyemek varken olay çıkarmak nedir. Boş koltuk yokmuydu oraya geçseydiniz.

Bende genelde otobuste kavga ederim ya:KK53:
Ondeki sonuna kadar indiriyor ben indirsem arkadaki rahatsiz oluyor e ben de ortada sıkışıp kalıyorum.
Ama ayagini on koltuga uzatmak nedir ya.
Ilk kez duyuyorum bunu da.
Sen bir kadin olarak bu hareketi nasil yakistiryorsun kendine o kadar milletin içinde dimi? Görgü denen sey var.
Genelde de cirkef oluyor böyleleri.
Aman en iyisi hic yolculuk yapmamak:kahve:
Özel arabam da yok ki memlekete rahat rahat gidip geleyim. Otobüs korkusu oluştu artık bende. Ne yapsam bilmiyorum.

Yahu kadın hamile ve karnı sıkışmış arkadaki kız hamile olduğu için tölerans göstermesi gerekirdi insanca söyleyemek varken olay çıkarmak nedir. Boş koltuk yokmuydu oraya geçseydiniz.

Baktım yoktu ya. Bir de inadına gitmek istedim çünkü neredeyse dövmeye kalkışacaktı el kaldırdı annanem tutu kızı araya girdi. Ben büyütecek hiçbir şey yapmadım kendi kendine olayı büyüttü.

Aynen deseydiniz neden demiyorsunuz?

Sizi sıkıştırmaya ne hakları var?

Siz o beyefendileri rahatsız etmiyorsunuz, onlar sizi ediyorlar.

Bu kadar rahatına düşkün olan özel arabasıyla gitsin.

Koltuğu başkasının kucağına kadar yatırıp keyfe düşkün, başkasının özgürlük alanını gasp ederek gidenleri anlamıyorum ben de.
benimde başıma gelmişdi bi defasında..ama nasıl bir bedua ettim ise adamın kolduğu bozuldu.kazık gibi dikildi koltukğu yatıramadı bir daha bodrum'dan istanbul'a dimdik bir koltukta gitti hahahahahahhaahah

yakarım onu varya bu ne terbıyesızlık. Gece oldu mu herkes ayarlamak zorunda uyusun uyumasın.

peki öndeki bayan hamileyse????? bunu anlayisla karşılamayacak her kim ise insanligini sorgulamak gerekir

Şimdi aynı şeyi konu sahibesinin önündeki adamların yaptığını düşünelim (ki yapmışlar)

Ve konu sahibesinin karnına dayansın öndeki koltuk. Bacaklarını sığdıramasın mesela o araya.

Eğer ahlaki değerlerimiz kişilere göre farklılık gösteriyorlarsa o değerlerden pek bir şey beklememek lazım.

Herkese saygı, herkese özgürlük.

benimde başıma gelmişdi bi defasında..ama nasıl bir bedua ettim ise adamın kolduğu bozuldu.kazık gibi dikildi koltukğu yatıramadı bir daha bodrum'dan istanbul'a dimdik bir koltukta gitti hahahahahahhaahah

:D :D :D :D :D

Gösterdiğimiz saygıyı görmek istemek hakkımız.

Başkasının özgürlük/kişisel alanına müdahale etmiyorsak onlar da etmemeli Hoppa

Böyle durumlarda napicaginizi ben soylim.:kahve:
Arka kapinin bi önünde bir de arkasindaki koltuklar var ya oralari alacaksiniz.
Birinde istediginiz kadar arkaya itebilirsiniz nasil olsa arkasi bos.
Digerinde de arkaya rahat itemezsiniz belki ama en azindan onde koltuk olmadigi icin rahat edersiniz
Hani su merdivenin onundeki ve arkasindaki koltuktan bahsediyorum.

Valla hamilesiniz hasta degilsiniz ,prenses hic degilsiniz .Koltugu yatirma hakkiniz yok .Kizin agzina dogru kafanizi sokuyorsunuz sonra oda karsilik vermis suc olmus.Bence suc sizde . Kimse sizi idare etmek zorunda degil bırakın bu elit tavirlari benm hakkim falan demekten vazgecin .

:KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Gösterdiğimiz saygıyı görmek istemek hakkımız.

Başkasının özgürlük/kişisel alanına müdahale etmiyorsak onlar da etmemeli Hoppa
Bana sorarsanız gece yolculuğunda koltuğu yatırmak her insanın doğal hakkı. Herkes sabaha kadar oturup bekleyemez uyanı var hastası var yaşlısı hamilesi var. Servis zamanları dışında koltuğunu yatırabilir herkes hatta sonuna kadar yatırabilir. Ki ben sonuna kadar değil çok az diyorum bakın çok az yatırdım uyuma uzanma amaçlı değil rahat oturabilme amaçlı. Benim rahat oturmama kimsenin engel olmaya hakkı yok. Hem kendisi yatıracak, hem başkasının yatırmasına müsaade etmeyecek oh ne ala. Rahatsız olunmasını yine de anlıyorum bakın ben de sevmem kucağıma kadar yatırılmasını. Ama şartlara göre biraz tölerans göstermek gerektiğini düşünüyorum. Onun ayağını burnuma sokması ayıp değil de, benim 2-3 cm koltuğu yatırmam ayıpsa insanlık ölmüş gerçekten ya.

Valla hamilesiniz hasta degilsiniz ,prenses hic degilsiniz .Koltugu yatirma hakkiniz yok .Kizin agzina dogru kafanizi sokuyorsunuz sonra oda karsilik vermis suc olmus.Bence suc sizde . Kimse sizi idare etmek zorunda degil bırakın bu elit tavirlari benm hakkim falan demekten vazgecin .
Dilerim hamile olur ve bir gün yaşadığım olayın daha beterini yaşarsınız.

Dilerim hamile olur ve bir gün yaşadığım olayın daha beterini yaşarsınız.
Gene geldi beddualar .Kalitenizi belli ettiniz :KK9:.Ikiz dogurdum ne yolculuklara ciktim karnim burnumda .Hic yasamadim.Benim ozgurlugum baskadinin alanina girmez .Siz de umarim bu beter zihniyetininizi yenersiniz .

Kaldı ki o kız bile ilk bindiğinde koltuk aşırı dik olduğu için biraz yatırdı. Oturmak büyük problem çünkü öne eğik şekilde oturmak zorunda kalınıyordu. Sabaha kadar kim kambur iki büklüm oturabilir? Ben uyuma amaçlı yatırmadım ki koltuğu. Koltuğum hiçbir şekilde dizlerine vs değip rahatsız etmedi. Hatta rahatça dizlerini kendine çekip ferah ferah oturabiliyordu.
Koltuklar biraz problemli. Herkes birazda olsa yatırdı koltuğu. Kendisi koltuğunu istediği kadar yatırırken benim hakkım niye yok? 2-3 cm koltuk arkaya gitse ne var yani.

Back