• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlatmak için biraz geç oldu ama

Bazi otobuslerde herkes dimdik otururken bile sıkışık ya aralıklar, aklima gelince ruhum daraldi valla..

Kanunen standartlar var. Buna göre yatabilen koltuklarda, yatırabildiğin alan da senin alanın. Kanun ve yönetmelikle yapılmış düzenleme varken otobüsteki kimse sana bu koltuğu yatıramazsın diye cırlamamalı. Cırlayacaksa da binmesin. Kişisel alan sana yasal düzenlemeler ile tanımlanmış alandır, google ile değil...

Bazı arkadaşlar da kucağına ağzının içine kadar yatırmışım gibi konuşuyorlar. Acıyorum insanlara. Yırtıklığından yaptı ya. Kibarca istediği kadar çektim koltuğu yine de. Ama istediği kadar çekmeme rağmen ayağını ağzıma sokuyor. Burada hala beni suçlayanları da kızla aynı kefeye koymadan edemiyorum. Demek ki sırf şımarıklıktan insanları mağdur edenler fazlaca...
Herkes sana hak vermek zorunda yani?
Ne diye konu actin ki o zaman, herkes seni alkislasin kiza saydirsin diye mi? Kiza bi nebze hak verenlere sen saydiriyosun da :KK51: anlam veremedim..

Valla hamilesiniz hasta degilsiniz ,prenses hic degilsiniz .Koltugu yatirma hakkiniz yok .Kizin agzina dogru kafanizi sokuyorsunuz sonra oda karsilik vermis suc olmus.Bence suc sizde . Kimse sizi idare etmek zorunda degil bırakın bu elit tavirlari benm hakkim falan demekten vazgecin .
Koltugu yatirma hakki yokmu?
Kesin koltuk bozuk oldugu icin yatay pozisyona geliyordur oyle bir duzenekte yoktur ne de olsa hakki yok ya:KK66:
Kimse kimseyi zaten idare etmez hakki olani yapar ama hakki olan sey de kustahca elinden alinmaya calisiliyorsa ozman isin rengi degisir...
Konu sahibinin yerin de olsaydim o yolculuk karakolda biterdi ...

Çokça otoüse yolculuğu yaptım, şehir dışında okuduğum için. Koltuğu uyuyacak viçimde arkaya yaslayanlara sinir olurum. Çünkü sizin yerinizi daraltmakta bir mahzur görmezler.

Geniş bir otobüste bu rahatsız etmez, çünkü mesafe ona göre ayarlanmıltır ama bazı şirketlerin otobüsleri dar olur, bir de koltuk yaslandı mı, fecaat.

Bence yapmanzı gereken, ömdekileri uyarmaktı en başında ama kızın da cingan çıkarağı varmış. Hamile kadın için biraz müsamahagösterilebilir ama olduğu kadar. Sanırım direk yatış pozisyonunda değil, az bir miktar çekmişsiniz.

Yerinizde olsam, önce öndekielrin biraz öne almasını ister, kendi mesafemi de ona göre ayarlardım.

İlk senemde, fazla para gitmesin diye has bilmem ne gibi ucuz şirketleri tercih ederdim. Sırf bu içiçe olma durumu yüzünden sonra, hep tek kişilik koltuğu olan büyük otobüsleri kullandım. Ayağımı da uzattım, koltuğu da yatırdım.

Hamile bir kadına anlayış gösterebilirim ama genelde koltuk yatıranlara bende sinir oluyorum. Resmen kendi yatağı belleyip sonuna kadar açıp horul horul uyuyorlar. Evet parasını verip bilet alıp biniyorlar ama yatak odalarındaki rahatlıklığı bir koltuğa sığdırmaları da beni sinir ediyor.

Eğer o koltuk sonuna kadar indirilebiliyorsa indirmende bir sakınca yok. Sonuçta, ona göre tasarlanmış. Eğer sakıncası olsaydı aracı tasarlayan kişiler ona göre bir sınırlama koyarlardı. Kaldı ki siz hamilesiniz iki insansınız insanlar ne kadar kaba ve bencil ya..!

Bende birkaç sene önce otobüse bebeğimle binmiştim, yanımdaki kadın yol boyunca üfledi püfledi, ona hiç dokunmadığım ve bebeğim hiç ağlamadığı halde. Azıcık ayakları dizine değdi rahatsız oldu, biraz battaniyesi kendine geldi rahatsız oldu, durduk yere o kadar uf puf yaptı ki anlatamam . dün de yine bebekle yolculuk yaptım, 6 saat Bebek oturmadı bile, sürekli ayakta durdu, ağladı, huzursuzlandı, yanımdaki kızcağız yardım için ne yapacağını şaşırdı, Allah razı olsun. Ben bile rahatsız oldum ki kız ne dese haklıydı aslında. Her insan bir değil işte. Yapacak bişey Yok , onunda başka bi durumu vardı belki

Sizin durumunuz ozelmis sizin yatirmaniza bi sey demezdim ben olsaydım. Ama özel durumun dışında sırf keyfi icin beni uzun yolculukta birinin rahatsız etmesini de istemem. Otobüs firmaları kişilere böyle bi özgürlük vermeden once arkadaki kisilerin rahatsızlık yaşayabileceklerini düşünmeli

Sizin durum özel ama arkadaki kızla bu kadar kavga ederken esas sorun olan ön koltukta oturana bir şeyn dememeniz garip. Rica etseniz anlayabilirlerdi belki.

Ben de bir kez otobüste seyahat ederken arkamda 4 kişilik aile oturuyordu kucaklarında çocukları. Koltuğu falan da yatırmadım. Çocuk arkadan sürekli koltuğumu tekmeliyor. Sinirliyim çok üzgünüm o gün cinlerim tepemde 1 2 sefer kibarca uyardım çocuğu çocuk da 8-9 yaşlarında annesi ses etmiyor en son kadına dedim yeter tekmelemesin diye çocuk bu naparsın dedi pişkin pişkin.
Mola oldu bunlar indi ben arabadayım döndüm bi arkaya baktım servis kısmı açık ağzı açık pet bardakta su duruyor. Haydi Ahlaragaci şov başlasın dedim. Koltuğumu ileri geri ileri geri yapa yapa koltuğa suyu döktüm. Vurdum kafayı yattım. Kadın geldi ayy su dökülmüş napıcaz bilmem ne hırka falan serdiler sesleri gürültüleri de kesildi :D

şimdi arkanızdaki kızın çok terbiyesiz ve tavırlarının iğrenç ötesi olmasını bir kenara bırakırsak aslında o da haklı. ama siz de haklısınız. orta yol bulunamadığı için olay böyle pisleşmiş.

uzun yol yolculukları her zaman zordur, karşımıza kimlerin çıkacağı, kimlerle yolculuk edeceğimiz belli değil bu nedenle iyi firmalardan bilet almak lazım. firma iyi olunca kullandıkları otobüsler de iyi oluyor, modelleri daha yeni oluyor filan. son zamanlarda yaygınlaşan 2+1 otobüsler aslında çok konforlu, koltuk araları filan geniş AMA firmalar uyanıklık edip 3-4 yolcu fazla taşıyabilmek uğruna bu otobüslerin içini modifiye ettiriyorlar. Koltuk ekletenler falan var e bunu yapınca ne oluyor, koltuklar arası mesafe daralmış oluyor. bana birkaç kez böyle araçlar denk geldi üstelik iyi bir firmanın aracıydı, biletleri pahalıydı falan... ben de 4 sene hep yolculuk ettim üniversitedeyken, 2+1 alıyorum rahat edeyim diye ama bazen anormal koltuklar denk geliyor. diğer koltuklara bakıyordum mesela, mesafe gayet iyi, geniş ama benim oturduğum daracık. sonradan çözdüm olayı da ardından firmayı değiştirdim. ki uzun boylu biri değilim 1,60 civarıyım, kilom da yok yani bu halimle bile rahatsız oluyordum. öncelikle bunu belirtmekte fayda var.

koltuk yatırma meselesine gelince... ben bu konuda genelde şanslıydım ama şanssız yolculuklarım da oluyordu. şimdi o koltuklar yatabiliyor diye sonuna kadar yatırabileceğiniz anlamına gelmiyor. ama sizin otobüsün muavini de bezmiş belli ki, karışmıyorum isteyen yatırır demiş. :) neyse bunlar zaten 40-45 derece falan bir açıyla yatıyor, makul olanı 15-20 derece yatırmaktır. yani en sona kadar dayamak değil de dik ile yatık arası olmalı, o zaman kimse rahatsız olmaz, kimse de birşey diyemez. sizin hatanız siz öndeki adamlara söylemeliydiniz, gördüğünüz gibi hamileyim karnım büyük, lütfen biraz dikleştirir misiniz diyecektiniz. kendi koltuğunuzu da benim dediğim gibi 15 derece falan yapmalıydınız. siz önce yatırdığınız için arkadaki kadın size bilenmiş o yüzden gıcıklık yapmış, ayak koyma bilmem ne. çok çirkin şeyler bunlar. bence koltuğunuzu bir parça çektikten sonra hiç tartışmaya bile girmeseydiniz bu kadar uzamazdı sonuçta "kaldır" demiş kaldırmışsınız, uzatacak birşey yok.

benim başıma bir keresinde şey geldi, birazcık yatırmıştım, sonuna kadar değil ama sona yakın sayılırdı. arkamda da bir kız var, geldi, çeker misiniz dedi. çektim biraz ama tam dik yapmadım ben de oturamıyorum çünkü tam dik. aradan 5dk geçmedi kız tekrar seslendi çeker misiniz vs. diye. döndüm, çektim zaten daha fazla çekmiyorum, dedim önüme döndüm. bir iki homurdandı, hiç umursamadım sonra sustu.

yatırmadan önce arkadaki yolcudan izin istemek de olumlu bir hareket, kavga çıkaracağı varsa da çıkaramıyor öyleleri. sizin hamile olduğunuzu ve biraz yatırmak istediğiniz ricasını duysaydı sorun etmezdi belki de? ama insanlar çeşit çeşit, ben önümdeki hamile kadın sonuna kadar yatırsa birşey demem ama benim boyum kısa, ben zaten sıkışmıyorum. ama boyu uzun, bacakları uzun olanlar var onlar ne yapar bilmem. yani yolculuk bu, bir parça yatırmak herkesin hakkı ama kimsenin de kucağına yatacak kadar yatırmamak lazım.

Yerini degistirseydin keske..Hem o kadar lukse duskunse otobusle yolculuk yapmasaymis zat-i sahane

Ben de bir kez yolculukta oturdugum koltugu tam degil yarim indirdim. Önümdeki de indirmisti çünkü.
Arkamdaki kiz da uzun boylu bacaklari sıkışmış.
Bana indirir indirmez biraz kaldirir misin ayagim sıkıştı dedi.
Soyleyis tarzi da malum. Dovecek gibi.
Bende az indirdim zaten dedim sustu.
Megerse onun arkasinda da kendi arkadasi oturuyormuş da arkadasi rahatsiz olmasin diye hic indirmemis kiz koltuğunu.
Kiz tabi bana cevap veremeyince arkadaki arkadasi moladan sonra benimle bagira bagira konusmaya başladı biraz kaldirsan nolur sanki diye.
Onunla biraz tartıştık maalesef. Ama ben o en arkadaki arkadas rahat edecek diye neden kendi koltugumu indiremiyorum dimi ama.
Sonra arkamdaki kiz sabahin 5 6si gibi daha gun yeni ağarırken sevgilisiyle telde konusmaya basladi. Biz de ozelini dinledik net sekilde.
Cok rahatsiz yolculuk gecirmistim.

Ben otobüs yolculuğu yaptığım zaman hep iki koltuk yan yana öderim daha rahat oluyor tavsiye ederim

Otobüs yolculuğundan korkacak birşey yok yan yana iki koltuğu satın alın ayağınızı uzata uzata gidin.Kimseye rahatsızlık vermeyin,rahatsız olmayın.Biz çocuklu aile olarak otobüs seyahati yapacaksak öyle yapıyorduk ki genel de uçak tercihimiz.Olay çok uzamış, iş karşılıklı inada binmiş.Hayatta tecrübeler tekrar aynilarini yaşamamak içindir.

Off evet kesin dediginiz gibi hamilelere kasti vardir :KK53:

Bazi hamile kadinlardaki ego da kimsede yok

Kesin ayagini sokmak icin yapmistir, haklisiniz

Zaten hobidir kesin kadinda ayagi agza sokmak

Asdfghj.
Şaka gibi konu. Haksızsınız dedikçe bir şeyler eklemiş. Ömrüm boyunca o kadar otobüs yolculuğu yaptım, daha kimse bana sormadan koltuğunu falan indirmedi aşağı. Adamlara laf etmeye gözü yememiş, arkadakine diş geçiririm diye düşünmüş resmen, bakmış ki kız dişli çıkmış, gelmiş burda mağdur edebiyatı kasıyor. Çok riskli bir durumu olsa zaten doktor yola çıkma der, hasta değil bir şey değil, hamileyim de hamileyim bu ne ya. Çok daraldıysanız öndeki adamlara diyecektiniz koltuğunuzu kaldırın diye.

Şaka gibi konu. Haksızsınız dedikçe bir şeyler eklemiş. Ömrüm boyunca o kadar otobüs yolculuğu yaptım, daha kimse bana sormadan koltuğunu falan indirmedi aşağı. Adamlara laf etmeye gözü yememiş, arkadakine diş geçiririm diye düşünmüş resmen, bakmış ki kız dişli çıkmış, gelmiş burda mağdur edebiyatı kasıyor. Çok riskli bir durumu olsa zaten doktor yola çıkma der, hasta değil bir şey değil, hamileyim de hamileyim bu ne ya. Çok daraldıysanız öndeki adamlara diyecektiniz koltuğunuzu kaldırın diye.

Konu sahibesine bir yere kadar hak veriyorum ama size +1 diyorum

Onlarca otobüs yolculuğu yapmışımdır muavinlerin aşırı olan ilgisi dışında bi rahatsızlık yaşamadm..
Hayır mesela sırf arkadaki rahatsız olmasın diye muavinden boş bir koltuğa geçmeyi rica etmişimdir arkamdakinin hamile yada değil cinsiyeti bile önemli değil uyumak yada koltuğumu yatırmak istediysem kimseyi rahatsız etmek istemem.

Back