Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

Evet bu 1.sınıfın sonrası da var maalesef.

İşte duygusal olarak hazır olamayabilir, yada olabilir ayy bilmiyorum ya

Yorumunuz çok açıklayıcıydı teşekkür ederim.

birde benim kızım hareketli,
Diyorum ki bak kızım öyle sınıfta koşmak yok sırada öyle oturacaksın, ama anne hiç mi koşmayacağım :)

kız rahat bırak çocuğu :)))))

şaka bir yana bire başlayan oğlum bu okulun koridorlarında koşmak yasakmışşşş dedi

o montesorri eğitimi veren koridor da oyun alanı olan bir anaokulundan geldi

derste oturmayı vs kabul ediyor ama tenefüste koridorda bile koşmak yasakmış çocuğa garip gelmiş işte

onların dünyası çok farklı fazla müdahale etmemek lazım esasen de duramıyoruz işte

Evet illa müdahale edeceğiz.
Ya biraz pişmanlığım var, şöyle ki daha önce özel kreşe gitti, öğretmene kızdım devam ettirmedim.

Şuan 4 yaş grubunda 3 buçukta eve geliyor,
Eğer 5 yaş grubunda olursa 12 de eve gelecek çünkü + kulüp dolu olduğu için yarım gün, annem için iyi olmayacak, onunda kendine göre işleri var.
Ne yapsam bilemedim

bence bu yaş grubuna da çok takılmayın

oğlum 3 sene karışık yaş grubunda idi

yani sınıfta 28 aylık da vardı 68 aylık da

sadece yazı çizi vs tarzı dersler ayrı diğerleri bir arada idi

ne mi kattı ona

sabır kattı koruyup kollama kattı

sitenini bahçesidne kadınlar ya da okulun yanındaki parktaki veliler bile x varsa bizimkine de göz kulak olur dediler

ana sınıfnın vermesi gereken meziyetler esasen böyle şeyler

yaşım 43 dediniz buradan çıkardığım kızınızın muhtemelen kardeşi olmayacak

onun için en iyisini istiyorsunuz bu da olağan

ama işte onun için en iyisi sürekli daha fazlası için ittirmek olmayabilir

şahsen madem başlamış başka sınıfa almayın hani ilk başta o sıunıfta olsa idi belki de şimdi nedne sorusu onun kafasında nasıl bir fırtına yaratacak bilmiyoruz yani nedne beni o sınıftan alıp buraya koydular

o kötü müydü bu iyi mi ben mi hatalı bir şey yaptım ya da ayy ben çok mu iyiyim mükemmelim zaten her şeyi yaparım aaammaaaannn uğraşmama gerek yok vs vs

bu arada cidden çok fazla bir şey yapmıyorlar komşum anasınıfı öğretmeni şehrin en popüler bağımsız devlet anaokulunda

aman sabah zaten uykuları açılmıyor kahvaltı vs 10 oluyor
bir saat ders işliyoruz sonra da toplanma saati oluyor geçiyor gidiyor gün demişti bir kere

yani maratona erken değişl geç girsin sonuna kadar kendi akranları ile devam etsin basit de olsa 4 yaş grubunda kalsın sonra 5 yaş ve 6 olunca da gitsin okula

size de birşeycik olmaz daha gençsiniz günümüzde anne olma yaşı ilerledi

güzelce okur kızınız

Çok samimi söylüyorum.. çok bilgili, duyarlı ve samimi bi bayansınız.

Tam aksine kızım çok istedi 5 yaş grubunu, nedenini sorduğumda 1.sınıfa başlamak için 5 yaş grubunda olmalıymış

Evet tek çocuk olmasını düşündük, inşallah ilerde niye kardeşim yok demez.

Montesorri eğitimi olan kreşe mi gitti çocuğunuz? Bi ara bende araştırmıştım aslında güzel verimli bi eğitim, ama ortam müsait olmalı, benim için pek değildi.

montesorri eğitimi olan anaokulu idi esasen zira hazırlık eğitimini de orada aldı ama tam montesorri değil tabii ki onu da içeren diyelim

zira meb müfredatı zorunlu

niye kardeşim yok diyeceğini sanmam

ben de tek çocuğum oğlum da tek çocuk

ben yazılarınızdan sanki bunun eksikliğini hissediyormuşsunuz izlenimine kapıldım da

yani ne bileyim bana böyle telaşlı olmanızın sebebi biraz da bu gibi geldi

geç kalmışlık hissi diye mi tarif etsem

geç falan kalmadınız cidden

oğlumun anaokulu anneleri de ilkokul anneleri de aşağı yukarı o bandda
yaş olarak grubun en küçüğü idim ki düşünün ben de 30 yaşında anne oldum esasen erken değil

bir de demek ki kızınız ilkokulu bir statü olarak görüyor yani bir an önce başlaması gerektiğini düşünüyor

bizim Ocak 2012 li olan komşu kız bu sene 4 yaş grubunda mesela

Yine Şubat başı 2011 li olan da hazırlık ta

yukarıda da yazdım daha 2010 Kasım Aralık gitmedi seneye onlar gidecek arada çok fazla zaman olacak yazık etmeyin bıcırığa azıcık daha başarabilmenin zevkini alsın

ya başaramazsam demesin sınıftaki ortamda

zira okul açılmadan oğlum çok gerilmişti

belirsizlik onu çok germişti şimdi baktı ortam olağan alıştı

ki o özel okulda ve o okulun öğretmenleri onun eski okulunda da derse gelirdi, binaya vs geziye tiyatroya bir şeylere de gelirlerdi vs vs

Aa siz ve oğlunuzda mı tek çocuk, peki eksikliği hiç duyulmadı mı?

Evet bazı tespitleriniz doğru kızımın bi kardeşi olsun isterdim, yalnız kalmasın diye, ama bunun her yönden de olsa garantisini veremeyiz ki.

Geç kalmışlık... evet var.
Kızım dünyaya geldiğinde büyümenin her aşamasında, ve onun yüzüne her baktığımda.. bazen keşke, ki keşke demek bana çoğu zaman mantık dışı gelir, fakat bu konuda maalesef kendime engel olamadığım ''keşke daha önce anne olsaydım'' duygusu gelir...

Ben daha çok fiziken den ziyade duygu olarak geç kaldığımı düşünüyorum.

Şöylee bi iç çektikten sonra...
Herşeyin hayırlısı diyorum.

Size cevap yazdım aşağıda, fakat gecenin bi vakti alıntılamayı unutmuşum

2011 Ocak, Şubat,Mart ayları da başladı.
Hazır öğretmen bulmuşum sorayım gibi olacak ama :)

Oğlum 2011 eylül doğumlu geçen yıl ve bu yıl anaokulunda seneye 1. Sınıf erken olurmu. Biz 7 de başlardık ya. Erken mi olur diyorum. Bir yandan da 3 yıl anaokulu çok gelebilir. Zaten anaokulunda öğretilenleri biliyor artık. Bu yıl sıkılır dediler ama gayet hevesli ilk gün gibi.

Teşekkürler

Benim annem 44 yaşındaydı ilk okula başladığımda . sürekli okulunun bittiğini görebilecek miyim diye endişe içindeydi. Üniversite bitti evlendim çocuk yaptım seneye ilk okula gidecek allah başımızdan eksik etmesin annem bizimle hala. Korkularınızı aşın. Cocuğunuzun yapıp yapamayacağını sene sonu öğretmeni ile istişare edin derim.

Allah sizede uzun ömürler versin inşallah. Güzel mutlu başarılı günlerinde evladınızın yanında olun

Uzmanlar bas bas bağırıyor zorla yemek yedirilen , bağımsız beslenmeyen çocuklar ders çalışma alışkanlığı ve sorumluluğu kazanma noktasında geri kalıyorlar diye. Üstelik erken yaşta okula başlaması ne kadar da anasınıfına devam etmiş ve bazı becerileri kazanmış olsa da 1. sınıfın ilerleyen zamanlarında diğer öğrencilerin gerisinde kalmasına sebebiyet veriyor. Bir öğretmen olarak konuşuyorum. Dikkate almanızı tavsiye ederim.

Benim kızım 68 aylık başladı. Şu an 4.sınıfta. Hiç pişman değilim. iki yıl anaokuluna gitti. Okumayı ve sayıları zaten biliyordu. Bir sene daha anaokuluna gitse aynı şeylerden sıkılacaktı. Boyu uzundu, bir sene daha beklese arkadaşları içinde çok farklı kalacaktı. Duygusal olarak da hazırdı bence.
Siz kendi çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz. Geç başladığı halde adapte olamayan da çok çocuk vardı. Yalnız siz de farkındasınız. Yeme işi böyle gitmez. Artık alışması lazım.

Vah vah bu eksiklik demezseniz niye eksiklik olsun

Herkesin abisi olan bir arkadaş grubunda örneğin küçük kız kardeşi olmak da eksiklik ya da farklılıktır

Tek çocuğum bu yaşıma geldim eksiklik vs hissetmedim bu tarz konularda yok kıskanırlar yok isterler büyüyünce eşlerinin ailelerine özenirler vs diyorlar

Öyle bir durum yok oğlum bir ara Abi'm olsa mı dedi o sonradan olmaz dedik

Küçük kardeş istemiyor ama ilgi bölünecek diye bu aşamada

Ileride de hep tartışılır yetişkin olunca da herkes kopuyor ya da işte zorlamı ilişkiler

Tek çocuk hep tektir ve kimseye eyvallahı yoktur

Ben neredeyse 2012 ocak doğumlu kızımı 1.sınıfa baslatacaktım :)
Sizin çocuğunuz 2011 eylül sanırım 72 aylık oluyor bana göre erken değil, daha sonrası da cok geç olmaz mı ?tabiki en iyi çocuğunuzu siz tanırsınız ona göre karar verirsiniz.

neden tereddüte biliyormusunuz

bu sene Kasım 2010 olanlar bile gitmedi işte onlarla arada 11 ay var

Eylül bence gitsin hatta Ekimler bile gidiyor genelde ama işte bireysel farklılıklar önemli

sizinki çok olur arada 14 ay olan çocuk olur bir bakın çevrede 13-14 aylık çocuk ne kadar diye

yani cidden çocukluk çağında çok fark ediyor

Ya bu yorumunuz beni çok mutlu etti.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
İnşallah bende sağlıklı hayırlı bi şekilde çocuğumun yanında olurum.

Aynı şekilde anneniz içinde geçerli bu dileklerim. Annenize sevgilerimi iletiyorum.

Kızım için karar verdim inşallah öbür sene başlayacak.

Merhaba, ben de bir öğretmen ve anne olarak (5 yaşını eylülde dolduran bir kızım var) çocuklar için erken yaşta okula başlamayı hatalı buluyorum.En azından 6 sını doldurması gerekir. Erken vermeyin derim, çocuğun oyun çağı olduğu için okuldan sıkılabilir. Bir sene daha tadını çıkarsın oyunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…