Evet bu 1.sınıfın sonrası da var maalesef.Sinifcilar daha hakimler konuya ama sunu soyleyebilirim cocugunuzu erken okula gondermeyin.Sonrasinda bilissel olarak ta sosyal olarak ta duygusal olarak ta adapte olmakta gucluk cekiyorlar.Bunun sadece 1. Sinif etabi yok.Biz ortaokulda bile farkina varabiliyoruz.
İşte duygusal olarak hazır olamayabilir, yada olabilir ayy bilmiyorum yabenim kızım eğer 2017 eylülde okula başlarsa 68 aylık olacak okul öncesinde bu 2. senesi ince motor kasları gelişimi iyi durumda geçen sene okulumuzda akıl oyunları dersi vardı sınıfında birinciydi ..bunlara bakarak evet belki hazır olacak diyebiliriz önümüzdeki eylüle kadar ama duygusal olarak hazır mı bilemiyoruz yanında biz varken çok utangaç ..
birde oğlum var onu 71 aylıkken başlatmıştık metropolitan vs testleri yapılarak karar verildi okula adaptasyon vs okuma yazma öğrenme süreci vs hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadık ama geçen sene derlerde biraz dalmaya başladı yani öğretmenin ufak dokunuşlarıyla derste adını geçirmesi vs ile dikkatini topladı..okul rehber öğretmenimiz yapılan metropolitan testinde okula başlayabilir sonucu olmasına rağmen aslında erken başlattığımızı söyledi benim kafam allak bullak bilemiyorum
Yorumunuz çok açıklayıcıydı teşekkür ederim.Ben uzun yılar özel okullarda sınıf öğretmenliği yapıyorum. Yıllarca yaşın, çocuğun anlama, yorumla ve yorumladığıni uygulama durumlarını velilerimle konustum. Erken yaştan dolayı gönderilen öğrencilerimin sorunlarını velilerimle paylaştım. Onlari yonlendirdim. Hatta son birkaç sene icerisinde bazi velilerimi ikna ederek yasi kucuk olan ogrencilerimi ilkokulda sınıfta bıraktım. Bir cocuk icin ilkokul çok önemli. Temel burada atılıyor. Okula geç başlayacak olan öğrencilerin hiçbir dezavantajı yok aksine avantaji var. Tanidigim bir çok öğretmen arkadaşım çocuklarını okula bir sene geç gönderdiler ve şuanda çocukları okul birincisi. Bende küçük olan çocuğumu bir sene geç göndermeyi düşüyorum. Bir sene erken veya geç göndermenin öğrenci başarısından etkisi çok büyük. Birinci sınıfa başlayacak olan öğrenci için PDR olgunluk testi yapar. Aldığı puana göre birinci sınıfa başlayıp başlamama konusunda yorumda bulunur. Ama genelde 1.sınıfa başlatılır. Sizinde, çocuğunuzla ilgili durumu bilgisine guvendiginiz bir anasınıfı öğretmeninle konuşmanızı tavsiye ederim. Gelişimi ile ilgili detaylı bilgi alın. Ona göre karar verin. Milli Eğitim, 68 aylıktan önceki çocuklarin okula başlayıp başlamama konusunu velilerin kararına birakıyor. 68 aylıktan sonraki çocuklarini okula göndermek istemeyenler için doktor raporu gerekli. Bu rapor okula verildiğinde çocuk anasınıfından devam eder. Rapor alınmazsa sistem direk 1.sınıfa yönlendirir. Bir cocuk icinde Okula başlama ayınin 80 aylık olması hiç önemli değil. Önemli olan çocuğun belli bir olgunlukta olup daha sağlıklı bir şekilde okula başlaması. Okula severek gitmesi. Milli eğitimin 72 aylık diye bir sınır koymasının sebebi her cocugu ayni standarta değerlendirmesi. Bu bilgiler ışığında bilgisine guvendiginiz cocugunuzu iyi taniyan birileri ile konuşmanızda fayda olacaktır.
birde benim kızım hareketli,
Diyorum ki bak kızım öyle sınıfta koşmak yok sırada öyle oturacaksın, ama anne hiç mi koşmayacağım :)
kız rahat bırak çocuğu :)))))
şaka bir yana bire başlayan oğlum bu okulun koridorlarında koşmak yasakmışşşş dedi
o montesorri eğitimi veren koridor da oyun alanı olan bir anaokulundan geldi
derste oturmayı vs kabul ediyor ama tenefüste koridorda bile koşmak yasakmış çocuğa garip gelmiş işte
onların dünyası çok farklı fazla müdahale etmemek lazım esasen de duramıyoruz işte
Çok samimi söylüyorum.. çok bilgili, duyarlı ve samimi bi bayansınız.
Tam aksine kızım çok istedi 5 yaş grubunu, nedenini sorduğumda 1.sınıfa başlamak için 5 yaş grubunda olmalıymış
Evet tek çocuk olmasını düşündük, inşallah ilerde niye kardeşim yok demez.
Montesorri eğitimi olan kreşe mi gitti çocuğunuz? Bi ara bende araştırmıştım aslında güzel verimli bi eğitim, ama ortam müsait olmalı, benim için pek değildi.
Size cevap yazdım aşağıda, fakat gecenin bi vakti alıntılamayı unutmuşummontesorri eğitimi olan anaokulu idi esasen zira hazırlık eğitimini de orada aldı ama tam montesorri değil tabii ki onu da içeren diyelim
zira meb müfredatı zorunlu
niye kardeşim yok diyeceğini sanmam
ben de tek çocuğum oğlum da tek çocuk
ben yazılarınızdan sanki bunun eksikliğini hissediyormuşsunuz izlenimine kapıldım da
yani ne bileyim bana böyle telaşlı olmanızın sebebi biraz da bu gibi geldi
geç kalmışlık hissi diye mi tarif etsem
geç falan kalmadınız cidden
oğlumun anaokulu anneleri de ilkokul anneleri de aşağı yukarı o bandda
yaş olarak grubun en küçüğü idim ki düşünün ben de 30 yaşında anne oldum esasen erken değil
bir de demek ki kızınız ilkokulu bir statü olarak görüyor yani bir an önce başlaması gerektiğini düşünüyor
bizim Ocak 2012 li olan komşu kız bu sene 4 yaş grubunda mesela
Yine Şubat başı 2011 li olan da hazırlık ta
yukarıda da yazdım daha 2010 Kasım Aralık gitmedi seneye onlar gidecek arada çok fazla zaman olacak yazık etmeyin bıcırığa azıcık daha başarabilmenin zevkini alsın
ya başaramazsam demesin sınıftaki ortamda
zira okul açılmadan oğlum çok gerilmişti
belirsizlik onu çok germişti şimdi baktı ortam olağan alıştı
ki o özel okulda ve o okulun öğretmenleri onun eski okulunda da derse gelirdi, binaya vs geziye tiyatroya bir şeylere de gelirlerdi vs vs
Hazır öğretmen bulmuşum sorayım gibi olacak ama :)2011 Ocak, Şubat,Mart ayları da başladı.
Benim annem 44 yaşındaydı ilk okula başladığımda . sürekli okulunun bittiğini görebilecek miyim diye endişe içindeydi. Üniversite bitti evlendim çocuk yaptım seneye ilk okula gidecek allah başımızdan eksik etmesin annem bizimle hala. Korkularınızı aşın. Cocuğunuzun yapıp yapamayacağını sene sonu öğretmeni ile istişare edin derim.Yorum yapan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, iyi ki bu konuyu açmışım, benim gibi bu konudan sıkıntılı olan arkadaşlar da varmış. Konu her şekilde ele alınmış
Gelişmeleri aktarayım hemen, kızımın 4 yaş öğretmeniyle telefonda görüştüm,
5 yaş grubuna geçirmek istediğimi ve daha öncesinde özel kreşe gittiğinide söyledim,
Öğretmenimiz evet benim sınıfım çok dengesiz yaş olarak küçüklerde var dedi, hem kızım için 5 yas grubunun daha iyi olacağını söyledi.
Öğretmenimiz kızımın 68 aylık olarak 1.sınıfı yapabileceğini fakat göndermemem gerektiğini söyledi.
Kendi kızıda 68 aylık olarak okula başlatmış,ama diyor ki keşke bir sene geç gönderseydim sorumluluk altına girmeleri zor oluyormuş, şöyle hadi ödevini yapsana ne zaman yapacaksın gibi ve çocuğun aklı hala oyunda oluyormuş :)
Peki biz karar verdik mi hayır
Bazı arkadaşlar sormuş neden acele diye, bende merak ediyorum neden acele ediyorum şöyle bi düşündüm :)
Sanırım 43 yaşında olmamın etkisi olabilir mi ?
Kızım erken mi hayata atılsın istiyorum, ileride yanında olamamaktan mı korkuyorum.
Yada hırs mı yapıyorum bakalım yapabilecek mi diye... ki çok yanlış bi düşünce :)
Keşke Koalina gibi öğretmene denk geleceğimizi bilsem, bu kadar sorun etmezdim. Koalina öğretmenliğinize hayran kaldım
Aa siz ve oğlunuzda mı tek çocuk, peki eksikliği hiç duyulmadı mı?
Evet bazı tespitleriniz doğru kızımın bi kardeşi olsun isterdim, yalnız kalmasın diye, ama bunun her yönden de olsa garantisini veremeyiz ki.
Geç kalmışlık... evet var.
Kızım dünyaya geldiğinde büyümenin her aşamasında, ve onun yüzüne her baktığımda.. bazen keşke, ki keşke demek bana çoğu zaman mantık dışı gelir, fakat bu konuda maalesef kendime engel olamadığım ''keşke daha önce anne olsaydım'' duygusu gelir...
Ben daha çok fiziken den ziyade duygu olarak geç kaldığımı düşünüyorum.
Şöylee bi iç çektikten sonra...
Herşeyin hayırlısı diyorum.
Ben neredeyse 2012 ocak doğumlu kızımı 1.sınıfa baslatacaktım :)Hazır öğretmen bulmuşum sorayım gibi olacak ama :)
Oğlum 2011 eylül doğumlu geçen yıl ve bu yıl anaokulunda seneye 1. Sınıf erken olurmu. Biz 7 de başlardık ya. Erken mi olur diyorum. Bir yandan da 3 yıl anaokulu çok gelebilir. Zaten anaokulunda öğretilenleri biliyor artık. Bu yıl sıkılır dediler ama gayet hevesli ilk gün gibi.
Teşekkürler
Ben neredeyse 2012 ocak doğumlu kızımı 1.sınıfa baslatacaktım :)
Sizin çocuğunuz 2011 eylül sanırım 72 aylık oluyor bana göre erken değil, daha sonrası da cok geç olmaz mı ?tabiki en iyi çocuğunuzu siz tanırsınız ona göre karar verirsiniz.
Benim annem 44 yaşındaydı ilk okula başladığımda . sürekli okulunun bittiğini görebilecek miyim diye endişe içindeydi. Üniversite bitti evlendim çocuk yaptım seneye ilk okula gidecek allah başımızdan eksik etmesin annem bizimle hala. Korkularınızı aşın. Cocuğunuzun yapıp yapamayacağını sene sonu öğretmeni ile istişare edin derim.
Allah sizede uzun ömürler versin inşallah. Güzel mutlu başarılı günlerinde evladınızın yanında olun
Merhaba, ben de bir öğretmen ve anne olarak (5 yaşını eylülde dolduran bir kızım var) çocuklar için erken yaşta okula başlamayı hatalı buluyorum.En azından 6 sını doldurması gerekir. Erken vermeyin derim, çocuğun oyun çağı olduğu için okuldan sıkılabilir. Bir sene daha tadını çıkarsın oyunun.Merhaba arkadaşlar,
Şuan kafam o kadar çok karışık ki..umarım burdan gelecek yorumlarda bi karara varırız.
Şimdi 2012 ocak doğumlu bi kızım var.
3 buçuk yaşından beri özel kreşe gitti, şuanda ise bi öğretmenin önerisi ile okuldan bağımsız bi devlet anaokulunun 4 yaş grubuna gidiyor.
Şimdi 5 yaşını doldurmasına 3 buçuk ay kaldı, dolasıyla 5 yaş grubuna geçirsek ve seneye 1ci sınıfa başlatsak ne kadar doğru olur, ve merak ettiğim 5 yaş grubuna geçerse 1ci sınıfa başlaması zorunlumu?
Kızım özgüvenli ve bağımsız bi çocuk fakat tereddütlerim varkendisi tek çocuk, hep sevgi ve ilgi bekleyen bi yapısı var, kendisinden büyük çocuklar tarafından acaba ezilir mi ? Birde kızım çok zayıf kendisi yemek yemiyor ben veya anneannesi yediriyoruz, yaptığımızın çok yanlış olduğunu bildiğimiz halde aç kalmasın diye devam ettik.
Yani derdim şu 68 aylık çocuk için 1ci sınıfa başlaması erken mi? Umarım Koalina@ öğretmenimizde bi yorum yapar.
Edit: Arkadaşlar bi kaç gündür yorumlara cevap yazamadım 15. Sayfadan devam ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?