• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

Yani 2011 eylül doğumlu olan oğlum 2018-2019 öğretim yılında birinci sınıfa başlamalı doğrumu anladım.

Dediklerim yanlış anlaşıldı sanırım oğlum geçen yıl sınıfının en küçüğü idi diğerleri 5 yaş en küçüğü oğlum 4 yaş idi. Ama okula başlarken okulda öğrenmesi gereken şeyleri zaten biliyordu iyi cümle kurması vs ile ilgili öğretmen benimle konuştu neler yaptığımızı anlatınca sizin ilginiz ile alakalı dedi. Baska konulardada sınıftan ileri olduğu durumlar vardı ama mesela resim boyamaktan nefret ederdi herşeyi aynı renge boyar bazende karalardı. Bu yıl yine ogretmenimiz aynı. Geçen yıla göre farklı resim bitmeden bırakmıyor bitirmesi gerektiğinin farkında artık dedi. Mesela bu sene bir çocuk gördüm kendi ihtiyaçlarını büyük insan gibi seri takılmadan hallediyor mont ayakkabı giymek vs gibi.

Benim korkum şu ki ilk okula başlasa 6 yaşında o sırada 40 dk oturur mu? Kazalara karşı kendini koruyabilir mi? Ana sınıfının başıboş durumu hiç yok ama ilk okulda teneffüs denen durum var ki öğrencileri görünce bile oyun oynama şekillerini tüylerim diken diken oluyor.

Gideceği öğretmeni ekstra yormasını istemiyorum ama 3 yıl da anasınıfına yollayınca idrak edebilirmi 4. Yıl artık o sırada oturması gerektiğini bilemiyorum. Tabiki sırasında oturup sakince dinlemeyen çocuk nekadar zeki olsada ilerleyemez. Bide geçen yıl aynı sınıfta olan arkadaşları bu yıl hepsi bire başladı bir kaç aya kadar velileri ve öğretmenleri ile görüşü cem ne durumdalar diye. 4 yaşında gondermek ile hata yaptım ben sanırım. Ama iki sene gonderirsen anasınıfına bıkar denildi hep ki hiç öyle bir durum yaşamadık çok severek gidiyor. Geçen seneki arkadaslarının 1 e baslamasını kafaya takmıyor. Gayet memnun hayatından.burda yeni kankalarım olacak diyor falan durumumuz böyle kafam çok karışık açıkçası:/
Aslında çocuklarda sıkılma durumu olacağını zannetmiyorum. Her sene aynı etkinlikleri yapmıyorlar ve her sene aynı arkadaşları olmuyor. Zaten çocukların okula gelme sebebi değişik bir şeyler öğrenmek değil sosyalleşmek.
Şu an benim çocuklar hasta olsa bile gelmek için ağlıyormuş. Sebebi e sesini öğrenmeye can atmaları değil, bolca oyun oynamamız, sosyalleşmeleri, arkadaşlarını sevmeleri. O yüzden ben yapıştırmayı biliyorum, çok güzel kesebiliyorum gitmeyeyim diye sıkılma durumu olmaz diye düşünüyorum.
Yaşını beklemeniz sizin yararınıza, ben olsam bekletirim kesinlikle.
Bu arada kendini koruyabilie merak etmeyin, en ufak çocuk bile okulun o yoğun tempolu ortamına alışıyor.

Aslında çocuklarda sıkılma durumu olacağını zannetmiyorum. Her sene aynı etkinlikleri yapmıyorlar ve her sene aynı arkadaşları olmuyor. Zaten çocukların okula gelme sebebi değişik bir şeyler öğrenmek değil sosyalleşmek.
Şu an benim çocuklar hasta olsa bile gelmek için ağlıyormuş. Sebebi e sesini öğrenmeye can atmaları değil, bolca oyun oynamamız, sosyalleşmeleri, arkadaşlarını sevmeleri. O yüzden ben yapıştırmayı biliyorum, çok güzel kesebiliyorum gitmeyeyim diye sıkılma durumu olmaz diye düşünüyorum.
Yaşını beklemeniz sizin yararınıza, ben olsam bekletirim kesinlikle.
Bu arada kendini koruyabilie merak etmeyin, en ufak çocuk bile okulun o yoğun tempolu ortamına alışıyor.
7 mi yani sizcede normal yaş birinci sınıf için

7 mi yani sizcede normal yaş birinci sınıf için
Aslında burda da bir kafa karışıklığı var sanırım. 7 yaş denilirken 6 yaşını doldurup, 7 yaşından gün, ay almış çocuk kastediliyor. Örneğin 6 yaş, 4 aylık gibi...

Aslında burda da bir kafa karışıklığı var sanırım. 7 yaş denilirken 6 yaşını doldurup, 7 yaşından gün, ay almış çocuk kastediliyor. Örneğin 6 yaş, 4 aylık gibi...
72 aylık minimum, yani 6 yaş ve sonrası.
Işte benim sorunum da bu. Çocuğum 2011 eylül 22 doğumlul. Okullar açıldığı zaman önümüzdeki yıl tam72 aylık oluyor. Yani ya tam 72 aylıkken yada 84 aylıkken başlayacak. En iyisi okulun sonuna doğru ogretmeni ile görüşmek kalıyor geriye öyle baştan savacak biride değil. Dogru yönlendirir diye düşünüyorum. Cok teşekkür ederim Koalina Koalina

Işte benim sorunum da bu. Çocuğum 2011 eylül 22 doğumlul. Okullar açıldığı zaman önümüzdeki yıl tam72 aylık oluyor. Yani ya tam 72 aylıkken yada 84 aylıkken başlayacak. En iyisi okulun sonuna doğru ogretmeni ile görüşmek kalıyor geriye öyle baştan savacak biride değil. Dogru yönlendirir diye düşünüyorum. Cok teşekkür ederim Koalina Koalina
Gelecek yıl sizin çocuğunuzun okula başlaması gerekiyor. Tabii biraz küçük başlamış olacak. Tabii son kararı öğretmenleri sene sonunda verecektir.

Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Gelen yorumları değerlendirdim ve bi karara vardık.

Kızımı inşallah kısmet olursa, okula 2018 de vereceğim.

Back