Ya o konuya devlet bi çözüm getirse, makul yaşta başlatsa.. şuan öyle çok detaylı düşünmedim ama, yazdım işte :)neden tereddüte biliyormusunuz
bu sene Kasım 2010 olanlar bile gitmedi işte onlarla arada 11 ay var
Eylül bence gitsin hatta Ekimler bile gidiyor genelde ama işte bireysel farklılıklar önemli
sizinki çok olur arada 14 ay olan çocuk olur bir bakın çevrede 13-14 aylık çocuk ne kadar diye
yani cidden çocukluk çağında çok fark ediyor
İste aylardır kafamı kurcalayan durum karşima çıktı icim icimi yiyor ne yapsam bilemiyorum şubat 2012 dogumlu kızım bu sene anaokuluna gidebilirdi fakat bebegim oldu henuz 2 bucuk aylik malesef gonderemedim seneye anaokulu diger sene ilkokul cokmu gec olur ogretmen arkadaslardan cevap istiyorum
Benim düşüncemde bu yönde icim rahatladı tesekkur ederim sizebenim kızım da 2012 şubat doğumlu, bu sene anaokuluna gidiyor seneye de gidecek, sonraki sene de ilkokul, geç değil hatta bizim kuşağın 7 yaşında ilkokula başladığını, bizimkiler başladıklarında 79 aylık (yaklaşık 6.5 yaşında) olacaklarını düşünürsek günümüze göre normal, eskiye göre erken bile.
Evet çoğunluk yorumlar verilmemesi yönünde bende diğer sene vereceğim.Merhaba, ben de bir öğretmen ve anne olarak (5 yaşını eylülde dolduran bir kızım var) çocuklar için erken yaşta okula başlamayı hatalı buluyorum.En azından 6 sını doldurması gerekir. Erken vermeyin derim, çocuğun oyun çağı olduğu için okuldan sıkılabilir. Bir sene daha tadını çıkarsın oyunun.
İste aylardır kafamı kurcalayan durum karşima çıktı icim icimi yiyor ne yapsam bilemiyorum şubat 2012 dogumlu kızım bu sene anaokuluna gidebilirdi fakat bebegim oldu henuz 2 bucuk aylik malesef gonderemedim seneye anaokulu diger sene ilkokul cokmu gec olur ogretmen arkadaslardan cevap istiyorum
Cok rahatladim gercekten icim cok huzursuzdu aceleye gerek yok demekki iyiki bu konuyu açmışsınız cook teşekkürler :)Tüm yorumları okursanız gereken cevabı bulursunuz,
Gerek öğretmenlerimiz gerekse arkadaşlar çok aydınlatıcı yorumlarda bulundular. Sağolsunlar.
Ya biz hep7 yaşında başladık ya bu yüzden celiskiliyim. Ben 6 buçuk yaşta başladım gerçi. Geçen yıl öğretmeni ilk okula hazır başarır ama bence gerek yok dedi. Bende düşünmüyordum. Bide şimdi el yazısı bıdıbıdı sı var ondan çok korkuyorum. Çocuğa yol yöntem göstermek istesem ben bilmiyorum ki. Harfleri biliyor saymayı biliyor renkleri biliyor. Birçok ismi görsel olarak tanıyor ki azımsanacak bir sayıda değil bazen şok oluyorum. Telefon calıyor x teyze arıyor dedem arıyor falan diye getiriyor. Benim adım la ilgili bir sıkıntı var. Zaten komşu nun adını bile benim adımdan önce söyledi afacan.Ben neredeyse 2012 ocak doğumlu kızımı 1.sınıfa baslatacaktım :)
Sizin çocuğunuz 2011 eylül sanırım 72 aylık oluyor bana göre erken değil, daha sonrası da cok geç olmaz mı ?tabiki en iyi çocuğunuzu siz tanırsınız ona göre karar verirsiniz.
Başarır başarmasına ama sınıfta uzun dakikalar oturup ders dinlemek istemeyebilir, ödev yapmak istemeyebilir, aklı oyunda kalabilir, arkadaşlarına uyum sağlayamayabilir, koridorlarda koşan,çarpışan, birbirini itekleyen çocuklarla baş edemeyebilir,tuvalet sorunu yaşayabilir. Bunlar küçük çocuklar için olası durumlar.Ya biz hep7 yaşında başladık ya bu yüzden celiskiliyim. Ben 6 buçuk yaşta başladım gerçi. Geçen yıl öğretmeni ilk okula hazır başarır ama bence gerek yok dedi. Bende düşünmüyordum. Bide şimdi el yazısı bıdıbıdı sı var ondan çok korkuyorum. Çocuğa yol yöntem göstermek istesem ben bilmiyorum ki. Harfleri biliyor saymayı biliyor renkleri biliyor. Birçok ismi görsel olarak tanıyor ki azımsanacak bir sayıda değil bazen şok oluyorum. Telefon calıyor x teyze arıyor dedem arıyor falan diye getiriyor. Benim adım la ilgili bir sıkıntı var. Zaten komşu nun adını bile benim adımdan önce söyledi afacan.
Başarır da ben korkuyorum. Tenefus te falan düşenleri tehlikeli oyunları kavgaları görünce baya korkuyorum.
Beklemeniz daha iyi olur diye düşünüyorum ama anasınıfı öğretmeniyle sene sonunda konuşmanız ve gelişimine göre karar vermeniz daha iyi olur. Gerçi onlar da genelde hazır, gidebilir diyorlar. Bize hazır diye verdikleri 3 çocuğu göndermek için kırk takla atıyoruz şu an.Hazır öğretmen bulmuşum sorayım gibi olacak ama :)
Oğlum 2011 eylül doğumlu geçen yıl ve bu yıl anaokulunda seneye 1. Sınıf erken olurmu. Biz 7 de başlardık ya. Erken mi olur diyorum. Bir yandan da 3 yıl anaokulu çok gelebilir. Zaten anaokulunda öğretilenleri biliyor artık. Bu yıl sıkılır dediler ama gayet hevesli ilk gün gibi.
Teşekkürler
Rica ederim, iç huzursuzluk çok kötüdür,Cok rahatladim gercekten icim cok huzursuzdu aceleye gerek yok demekki iyiki bu konuyu açmışsınız cook teşekkürler :)
Ya biz hep7 yaşında başladık ya bu yüzden celiskiliyim. Ben 6 buçuk yaşta başladım gerçi. Geçen yıl öğretmeni ilk okula hazır başarır ama bence gerek yok dedi. Bende düşünmüyordum. Bide şimdi el yazısı bıdıbıdı sı var ondan çok korkuyorum. Çocuğa yol yöntem göstermek istesem ben bilmiyorum ki. Harfleri biliyor saymayı biliyor renkleri biliyor. Birçok ismi görsel olarak tanıyor ki azımsanacak bir sayıda değil bazen şok oluyorum. Telefon calıyor x teyze arıyor dedem arıyor falan diye getiriyor. Benim adım la ilgili bir sıkıntı var. Zaten komşu nun adını bile benim adımdan önce söyledi afacan.
Başarır da ben korkuyorum. Tenefus te falan düşenleri tehlikeli oyunları kavgaları görünce baya korkuyorum.
Yani 2011 eylül doğumlu olan oğlum 2018-2019 öğretim yılında birinci sınıfa başlamalı doğrumu anladım.Beklemeniz daha iyi olur diye düşünüyorum ama anasınıfı öğretmeniyle sene sonunda konuşmanız ve gelişimine göre karar vermeniz daha iyi olur. Gerçi onlar da genelde hazır, gidebilir diyorlar. Bize hazır diye verdikleri 3 çocuğu göndermek için kırk takla atıyoruz şu an.
Yok yok bu yazı ile iyice oturdu birşeyler kafamda sanırım bende 7 yaşında yazdırıcam. Tabiki hiç 6 yaş ile 7 yaşın kavraması bir olurmuBir de lütfen çocuklarınızı "çok zeki, başarır" diye düşünmeyin. İnanın çağımızın hemen hemen bütün çocukları zaten zehir gibi. Her şeyi biliyorlar, her şeye cevapları ve çözümleri var. Bu çağın getirdiği bir durum, sizin çocuklarla ilgisi yok.
Dün bir velimle görüştüm. Çocuğu gerilerdeki 6 öğrencinin içinde. Biraz daha gayret etmeli, daha düzenli yaptırın ki alışsın bugün ödev yapmamış bile dedim. Kadının yüzü buruştu, çocuğunuz yapabilir ama biraz uğraşmanız lazım dedim. Zaten x yapamazsa kimse yapamaz dedi bana. Ne kadar çalışkan ve zeki olduğundan bahsetti. Oysa ki x sınıfımın iyilerini geçtim ortalarda bile değil. Anne gözünden işte müthiş bir çocuk.
Biraz anne gözünü bırakıp objektif bakmak lazım. Çocuklarınız bekleyebilecekse beklesin, ruhen olgunlaşsınlar.
Bir öğretmen arkadaş vardı, çocuğu yapabilecek bir çocuk diye erken başlattı. O kadar söyledik bak sen öğretmensin, bu durumu biliyorsun yapma diye. Benim çocuğum yapar, güveniyorum dedi. Sonuç olarak çocuk sınıfın ortalarında seyreden bir çocuk oldu. Anne bunu kaldıramadı, ben daha iyi bekliyordum diyerek 2 ay sonra okuldan aldı. 1 sene sonra tekrar başlattı ve çocuk gerçekten sınıfın EN iyisi. Tabi bu okula başlat- oradan al ana sınıfına ver durumu travma yarattı ama atlattılar.
Çocukların gerçek potansiyelleri için doğru yaşı beklemelisiniz.
Benimki 6 yaşında olacak seneye ama açıkçası yeni sistem falan unrumda değil ben 6 yaş normal midir diye merak ediyorum. Çünkü biz 7 de başladık ve hala unutmam o bir sayfa yazdığım E yi. Cocukluguma inseler travmalarımdan biri odur kesin. E olduğunu bile 6 buçuk yaşında unutmamışım. Bana 6 da erken geliyor özellikle o yüzdenBaşarır başarmasına ama sınıfta uzun dakikalar oturup ders dinlemek istemeyebilir, ödev yapmak istemeyebilir, aklı oyunda kalabilir, arkadaşlarına uyum sağlayamayabilir, koridorlarda koşan,çarpışan, birbirini itekleyen çocuklarla baş edemeyebilir,tuvalet sorunu yaşayabilir. Bunlar küçük çocuklar için olası durumlar.
Birde altı, altı buçuk yaşındaki çocuklar şu an normal okul çağı çocukları. Biz beş, beş buçuk yaşındaki çocukların okula başlamaları hususunu tartışıyoruz.
Benim kızım 2011 doğumlu seneye 1. Sınıfa başlıcak ama acaba erken değilmi diye düşünüyorum ;(Merhaba arkadaşlar,
Şuan kafam o kadar çok karışık ki..umarım burdan gelecek yorumlarda bi karara varırız.
Şimdi 2012 ocak doğumlu bi kızım var.
3 buçuk yaşından beri özel kreşe gitti, şuanda ise bi öğretmenin önerisi ile okuldan bağımsız bi devlet anaokulunun 4 yaş grubuna gidiyor.
Şimdi 5 yaşını doldurmasına 3 buçuk ay kaldı, dolasıyla 5 yaş grubuna geçirsek ve seneye 1ci sınıfa başlatsak ne kadar doğru olur, ve merak ettiğim 5 yaş grubuna geçerse 1ci sınıfa başlaması zorunlumu?
Kızım özgüvenli ve bağımsız bi çocuk fakat tereddütlerim varkendisi tek çocuk, hep sevgi ve ilgi bekleyen bi yapısı var, kendisinden büyük çocuklar tarafından acaba ezilir mi ? Birde kızım çok zayıf kendisi yemek yemiyor ben veya anneannesi yediriyoruz, yaptığımızın çok yanlış olduğunu bildiğimiz halde aç kalmasın diye devam ettik.
Yani derdim şu 68 aylık çocuk için 1ci sınıfa başlaması erken mi? Umarım Koalina@ öğretmenimizde bi yorum yapar.
Edit: Arkadaşlar bi kaç gündür yorumlara cevap yazamadım 15. Sayfadan devam ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?