Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

empatizm

"Beyin ayarlarınızla oynayın"
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
1.155
1.000
133
52
Merhaba arkadaşlar,
Şuan kafam o kadar çok karışık ki..umarım burdan gelecek yorumlarda bi karara varırız.

Şimdi 2012 ocak doğumlu bi kızım var.
3 buçuk yaşından beri özel kreşe gitti, şuanda ise bi öğretmenin önerisi ile okuldan bağımsız bi devlet anaokulunun 4 yaş grubuna gidiyor.

Şimdi 5 yaşını doldurmasına 3 buçuk ay kaldı, dolasıyla 5 yaş grubuna geçirsek ve seneye 1ci sınıfa başlatsak ne kadar doğru olur, ve merak ettiğim 5 yaş grubuna geçerse 1ci sınıfa başlaması zorunlumu?

Kızım özgüvenli ve bağımsız bi çocuk fakat tereddütlerim var kendisi tek çocuk, hep sevgi ve ilgi bekleyen bi yapısı var, kendisinden büyük çocuklar tarafından acaba ezilir mi ? Birde kızım çok zayıf kendisi yemek yemiyor ben veya anneannesi yediriyoruz, yaptığımızın çok yanlış olduğunu bildiğimiz halde aç kalmasın diye devam ettik.

Yani derdim şu 68 aylık çocuk için 1ci sınıfa başlaması erken mi? Umarım Koalina@ öğretmenimizde bi yorum yapar.

Edit: Arkadaşlar bi kaç gündür yorumlara cevap yazamadım 15. Sayfadan devam ediyorum.

Son düzenleme:
kardeşim anasınıfı öğretmeni kesinlikle karşı erken yaş 1. sınıf olayına
büyük kızım tam 6,5 yaşında başladı ilkokul 1 e
küçük kızımı da öyle düşünüyorum Allah nasip ederse
Koalina etiket olmamış ben yaptım :)

benım kzım kasım 2011 dogumlu su an 5 yas anaokulna gıdıyor , seneye 1.sınıf.

o da2 yıldır krese gıdıyordu..

ama keske yıl bası dogan cocugum olsaydı..bence sız bekleyın ..okul ıcın acele etmeyın.

66 aylık gecen sene 1 sınıfa basladık.
Cocukmu zorlandı bızmı bılmıyorum ama bu okumayı yazmayı ancak zıhınsel sorunu olanlar yapamayabılırmıs , onun dısında her cocuk yapar sadece kucuk olanlar aıleyı zorluyor ve yıpratıyor

2012 ocak doğumlu benimde bir kızım var 3 buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ismini yazabiliyor harfleri tanımaya başladı kendi kendine ben müdahale etmedim meraklı bir çocuk çok becerikli vs ama çok ama çok utangaç seneye 68 aylık bende versemmi vermesemmi kararsızım ama vermesem 80 aylık olacak diğer seneye o zamanda çok büyük olmayacak mı.
oğlumdan biliyorum 1. sınıf zor gerçekten ödev yapmak istemiyorlar hep oyun oynamak istiyorlar haklı olarak çünkü onlar daha oyun çocuğu ne yapsak benide aydınlatın arkadaşlar

bu sene okul öncesinde 2. senemiz ..seneye başlamazsa 3 sene anaokuluna gitmiş olacak sıkılır mı diyede düşünüyorum

72 ayliktan kucuk cocuklarin ilkokula baslamasi bir cok egitimci ve cocuk psikiyatristi tarafindan onerilmiyo.

Hatta gecenlerde bi arastirma sonucuna denk geldim ,ailenin sosyo-ekonomik durumu yukseldikce cocugunu okula gonderme yasi yukseliyomus.

Egitimci degilim ama o kadar kucuk cocuklarin baslamamasi gerektigini dusunuyorum ben de.

Tereddütleriniz varsa eğer bir yaş geç başlatın. Ama bir an önce bence bi şekilde yemek yeme sorununu halledin 5 yaşındaki bir çocugun kendi yemek yiyememesi hiç normal degil.
1 yaşındaki çocuk bile kendi kendine yemeyi ögrenebiliyorsa 5 yaş çok geç.

Bence acele etme çünkü seni çok zorlar an okulu ve kreş iyun ağırlıklı 1.sınıfta dersler ağır bastığı için zorlanacak motor kasları tam gelişmediği için yazı yazmakta zorlanacaktir

Yorumları okumadan yazdım ama bence başlatmayın

Zira oğlum birinci sınıf 2010 doğumlu onların sınıfta 2009 Kasım Aralık doğumlular var arada 10 ay var nerede ise

sizinki seneye bir olsa 2010 Kasım Aralık olup gitmeyenler olacak yani 14 ay büyük olacaklar

neden sınıfın büyüklerinden olacağına küçüklerinden olsun ki

bir de bu 72 ay sanki sihir mi vs derdim de öyleymiş

oğlumun anaokulunda Nisan doğumlu arkadaşları Mayıs Haziran gibi çat pat okuyordu oğlum bozuluyordu sonra o da 72 aylık oldu ve öğretmediğimiz halde okumaya başladı bu süreler bilimsel yani

aceleye gerek yok bence

Etiket için teşekkür ederim
Ya öylede benim ki 6 buçuk yaşınıda geçiyor bilemedim...

belli bir aylığa kadar zorunlu değil..
benim oğlumda ocak 2011 doğumlu .. bu sene çıktı okul ama gidip dilekçe verdim göndermedim

Bizim zamanımızda okula 7 yaşında başlaniyordu ve en mantıklı olanıydı bence.

Simdi minnacik oyun çocuklarını okula başlatma zorunluluğu getirdiler yavrular yazı yazmayı beceremiyor.

Geçen bu konuda bir üyemiz konu bile açtı.

Göndermeyin derim daha erken.
En azindan 72- 77 aylık olsun.

Çocuklar daha hayal çağında gerçeklerle yüzleşiyor ve bu büyüdükçe ortaya çıkan sorunların kaynağını oluşturuyor.

Yorum yapmanıza sevindim, bu arada çok geçmiş olsun.
Oğlunuzla ilgili açtığınız konuda etkiledi sanırım beni, çocuğumla ilgili benimde beklentilerim yüksek maalesef

Siz şimdi pişmanmısınız peki?

Aslında degılım cunku gecen sene napıyorsa bu senede aynısını yapıyor sımdılık.
Bu senede gıtse bellıymıs benı zorlucakmıs bazı cocuklar basının caresıne bakıyorken bızımkı hıc oralı degıl acıkcası.
Buarada ben egeyı daha anaokulundayken bıle ıngılızce calıstırıyordum sanırım bu odev konusundakı yardım meselesını ellerımle ben hazırladım

Kader arkadaşım benim,
Ya dünden beri o kadar karışığım ki anlatamam, tek istediğim doğru karar..

Aynı düşünceleri paylaşıyoruz, tamam diyorum öbür sene verelim ee bu defa da 80 aylık olacak o zaman da fazla olmuyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…