Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

Aslında çocuklarda sıkılma durumu olacağını zannetmiyorum. Her sene aynı etkinlikleri yapmıyorlar ve her sene aynı arkadaşları olmuyor. Zaten çocukların okula gelme sebebi değişik bir şeyler öğrenmek değil sosyalleşmek.
Şu an benim çocuklar hasta olsa bile gelmek için ağlıyormuş. Sebebi e sesini öğrenmeye can atmaları değil, bolca oyun oynamamız, sosyalleşmeleri, arkadaşlarını sevmeleri. O yüzden ben yapıştırmayı biliyorum, çok güzel kesebiliyorum gitmeyeyim diye sıkılma durumu olmaz diye düşünüyorum.
Yaşını beklemeniz sizin yararınıza, ben olsam bekletirim kesinlikle.
Bu arada kendini koruyabilie merak etmeyin, en ufak çocuk bile okulun o yoğun tempolu ortamına alışıyor.

7 mi yani sizcede normal yaş birinci sınıf için

7 mi yani sizcede normal yaş birinci sınıf için
Aslında burda da bir kafa karışıklığı var sanırım. 7 yaş denilirken 6 yaşını doldurup, 7 yaşından gün, ay almış çocuk kastediliyor. Örneğin 6 yaş, 4 aylık gibi...

Aslında burda da bir kafa karışıklığı var sanırım. 7 yaş denilirken 6 yaşını doldurup, 7 yaşından gün, ay almış çocuk kastediliyor. Örneğin 6 yaş, 4 aylık gibi...
72 aylık minimum, yani 6 yaş ve sonrası.
Işte benim sorunum da bu. Çocuğum 2011 eylül 22 doğumlul. Okullar açıldığı zaman önümüzdeki yıl tam72 aylık oluyor. Yani ya tam 72 aylıkken yada 84 aylıkken başlayacak. En iyisi okulun sonuna doğru ogretmeni ile görüşmek kalıyor geriye öyle baştan savacak biride değil. Dogru yönlendirir diye düşünüyorum. Cok teşekkür ederim Koalina

Gelecek yıl sizin çocuğunuzun okula başlaması gerekiyor. Tabii biraz küçük başlamış olacak. Tabii son kararı öğretmenleri sene sonunda verecektir.

Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Gelen yorumları değerlendirdim ve bi karara vardık.

Kızımı inşallah kısmet olursa, okula 2018 de vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…