Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

düşün düşün . hiç sıkıntı yapma. benim 3 oldu çocuklar.
10 yaş
5,5 yaş
1 yaş
çok mutluyuz vallahi. okul konusunda sıkıntı yapma. her çocuk zorlamaz. benim ilk çocuğum hiç zorluk çekmedi. 1. sınıftan beri kendi yapıyor ödevleri . biz kontrol ediyoruz . o kadar .
ama ikinci nasıl olur bilmiyorum.

iyi tatiller . ben çıkıyorum. mesai bitti. hayırlısı olsun herkes için
 
kaolina sen öğretmensin ve bu yıl 1 leri okutuyorsun. en güzel sen gözlemlersin. farkı bilirsin
Bende 9 tane haşı küçük var. 3'ü hiç gelmedi, 4'ünün bu sene okumaya geçmesi mümkün değil diğerleri normal.
Küçük olanlardan biri oldukça iri ama olacak gibi değil. Rehberlik öğretmenine de yolladım, o da bunlar çok kötü diyor. Dünyadan haberleri yok kalem tutmayı geçtim. Çişim geldi, altıma yapcam diye başlıyoruz güne.
Öğretmen uğraşmak istemiyor diye düşünüyorlar ama niye uğraşalım ki. Olması gerekenden küçük yazılmış ve zorlanacaksa zamanında yazılması daha mantıklı.
 
Okuma yazma zorlu bir süreçtir.
Heves ve istek yanında fiziksel ve zihinsel yeterlilik gerektirir.
Her anlamda hazır bulunuşluluk olayı eziyete dönüşmekten kurtarır ve başarıyı getirir.
Küçük gruplardan da şaşırtıcı başarılar çıkmıyor değil ama çok çok az. 5 te 1 i ancak..
Geneli öğretmene de, veliye de, çocuğa da işkence örneği oluyor.
Arkadan gelen başarı, sınıf seviyesinin gerisinde kalış peşini bırakmıyor çocuğun.

Bir Garip Sınıf öğretmeni..​
 
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Biz e sesine geçtik, direk deftere başlattım hiç üzerinden gitme vermedim. Durum böyle genelde, önce kurdele gibi sonra düzeliyor.

Ama en azından aralığa yazmaları gerektiğini hemen görüyor çocuk. Bir kısım yapamasa bile aralığa dikkat ediyoe bu da umut vaadediyor.
Küçükler ise e yapamadığı gibi benzetmeye çalıştıkları şekil de kocaman, alakasız, düzensiz. Sırayla gidemiyor tutup yazdığım yerin yanına değil defterin en altına yazıyor vs...
Ayrıca kesme yapamayanlara da çok şaşırdım, bir sürü etkinlik yapmamız gerekiyor ama 10 kadar çocuğa hiç makas verilmemiş.
Okul öncesi öğrencileri kapanın elinde kalıyor ve cidden hazırbulunuşlukları yüksek oluyor.
 
Daha kendi yemeğini yeme davranışını bir çocuğu okula koşturmanızın anlamı nedir ki? 5 yaş çocukları cok kücük kalıyor ilk okula başladıgında okuma yazma çabuk öğrenebiliyor olması yanıltmasın yaşla gelen bir olgunluk var ve seneler ilerledikçe diğerleri ile arası açılıyor. Ben üst sınıfları okutan bir öğretmen olarak farkediyorum gelişim geriden geliyor aslında yaşına göre normal ama sınıf düzeyine göre geride. Bir de zaten okula başladıktan sonra yıllarca gidecek gelecek ilk orta lise üniversite yok kpss master vs yani kücücük yaşta bu ağırlığı sırtlamasın derim hayata geç kalmaz.
 
Mayıs 2012 li kızım..
76 aylık olunca 2018 eylülde başlayacak..
4 yaşında 3 yarım gün kreş e başladı..
O zamana kadar da 3 günden fazla yollamam sanırım..
3 yıl 5 tam gün krese gitmiş çocuk hiç krese gitmemiş yasitina göre çok daha hazırdır.. hatta 1. Sınıfta sikilabilir bile..
Sadece kaç aylık olduğu değil karakteri ve kreş okul geçmişi de önemli..
Bu arada sanırım sınıfın küçüğü olmasın diye geç yollamak pek fark etmeyecek herkes geç yolluyor :)
 
El becerisi okuma yazma yönünden sorun yasamayabilir ama ortaokul kısmında herkes soyut zekaya geçerken o hala somut zeka döneminde kalır. Benim duydukları bu yönde matematik agirlasyikca zorlaniyorlarmus
 

soyut düşünme somut düşünme ayrımı var

o yaşta ayrım netleştiği için küçükler soyut düşünemiyormuş
 
Sizin kiziniz erken yas olarak baslamayacak gelecek sene.60-66 ay istege bagli,66 ay ustu zorunlu.sizin kiziniz zorunlu olarak 1. Sinif gelecek sene. sadece bir rapor alarak yeniden anasinifina gonderebilirsiniz.4 yas grubunda olmasi yanlis aslinda.5 te olsa daha uygun olurdu.benim 2012 subat 4-5 tane ogrencim var,2011 likerle gayet uyum sagliyorlar.bu arada sizin yedirmeniz evet cok yanlis.
 


cidden bakınca bu öğrenemez diye anlaşılıyor mu tecrübe bu olsa gerek

yani öğrenemeyeceklerse sınıfa da yazık bence hem öğretmenin ilgisi gereksiz yere dağılacak hem o çocuk eksik hissedecek

oğlum bu sene iki tekerlekli bisiklete geçti

ilk gün yardım ettik tuttuk vs bu öğrenemez, alıştırma tekerleklerini erken çıkarmışız dedik

iki saat sonra çılgınca biniyordu
 
bu sene okul öncesinde 2. senemiz ..seneye başlamazsa 3 sene anaokuluna gitmiş olacak sıkılır mı diyede düşünüyorum
Dedigim gibi zaten gelecek sene zorunlu birinci sinif .erken degil sizin kiziniz icin ama ogretmenine sorsan iyi olur.bazi cocuklarin her bakimdan gelisimi daha geri olabiliyor.ogretmeni bilir gidecek durumda olup olmadigini.o zaman saglik raporu alip gondermezsiniz.ama ogretmeni su an bilmez yorum yapmasi da dogru olmaz yil sonuna dogru sorun.su an soruyorlar bana da ben de yil icindeki gidisatini gorunce cocugu taniyinca anlarim diyorum.ama seneye gidecekse de bari 5 yasindakilerle olsaydi, onlara verilen egitim daha cok 1. Sinifa yonelik.4 yasindakilerde daha basit olur hersey
 
Kesnlikle erken gondermeyin.Istedigi kadar yeterli oldugu dusunulsun olmuyor,yipraniyor kucuk cocuk ve yipratiyor bi sene sonra gitse daha ozguvenli olacak emin olabilirsin.
 
Evet bakınca anlaşılıyor maalesef. Tabi 2 hafta geçti, emin olmak için bolca zamanım oldu ama aileleri de okuma yazma bilmiyor ne kadar hazır olabilirler.
 
Evet bakınca anlaşılıyor maalesef. Tabi 2 hafta geçti, emin olmak için bolca zamanım oldu ama aileleri de okuma yazma bilmiyor ne kadar hazır olabilirler.
Peki ben ne yapayım? Bir öğretmen olarak sizin de fikrinizi almak istiyorum. Cunku 68 aylık olacak okula kaydi ciktiginda. Eger öyle gondereceksem önümüzdeki sene 4 yaşı dolmadan anaokuluna vermem gerekecek. Aralığın sonu 2013 doğumlu. Siz olsanız ne yapardınız? Ki büyük 78 aylik başlamasına rağmen çok zorlandim. Anlama, yapabilme gibi bir problemleri olacağını sanmıyorum ama akılları oyunda kalıyor çok daha küçük olunca. Siz olsanız benim yerimde olsaniz ne yapardınız?
 
İşte kafamı karıştıran 80 aylık olacak olması bu defada çok mu büyük olur.
Ay allahım ne zormuş karar vermek
80 ay büyük değil. Zaten bir çocuk okul olgunluğuna ortalama 72 ayda ulaşıyor. Ben bir ilkokulda rehber öğretmenim. Küçük öğrenciler okuma yazma öğrenebilselerde çok zorlanıyorlar. Öğrenemeyenlerde var tabii. En çok sorun yazı yazmada. İnce motor gelişimleri zayıf olduğu için yazı yazarken sürekli geri kalıyorlar. Diğer çocukların 10 dakikada bitirdiğini bu çocuklar iki üç katı zamanda bitirebiliyor. Dolayısıyla çok daha fazla yoruluyorlar. Bazen yapmıyorlar bile. Bu sefer okulda yapılmayan yazı çalışması ev ödevine ekleniyor. Çocuk da ve ailesi de evde kriz yaşıyor. Çocuk yoruluyor. Oyalanıyor. Yapmak istemiyor. Aile çocuğun üzerinde baskı kuruyor. Ödev saatlerce bitmek bilmiyor. Evde herkes mutsuz ve gergin oluyor. Anne baba sinirlenince çocuğa karşı olmaması gereken davranışlar sergiliyor. Oysa vaktinde giden çocuk birinci sınıfı daha kolay tolere edebiliyor. Daha çabuk ödevlerini bitirebiliyor. Dersleri daha çabuk kavrıyor. Tabii küçük başlayıp da sınıfın iyilerinden olmayı becerebilen bıcırıklarda yok değil. Ama o çocuklar istisna.
Allah bağışlasın benimde dörde giden bir oğlum var. Çocukların küçük alındığı ilk yıl ben çocuğumu vermedim. Üstelik o yıl zorunlu tutmuşlardı. 68 aylıktı. Bir sonraki yıl 80 aylıkken başladı okula. Şimdi dersleri çok iyi. Hiçbir öğretmen arkadaşımda çocuğunu okula küçük vermiyor.
 
Son düzenleme:
Ben kesinlikle geç başlatırdım.
1 yaş büyük olması başarının garantisi değil elbette ama bir önceki seneye göre daha başarılı olacağının garantisi. Bir kaç ay bile farkediyor çocuklarda...
 
Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız icin.
 
Benim kizim da 2012 subat dogumlu, seneye eylulde 67 aylik olacak ve ben anaokulundan devam ettirecegim. 79 aylikken de ilkokula baslayacak.
63 aylikken okuma yazma bilerek ilkokula baslatilmistim. Hala aileme tek buyuk kizginligim budur. O yuzden asla 6 yasini doldurmadan cocugumu ilkokula baslatmam.
 
Besbucuk yaşında bu yıl anaokulu na başladı çocuğum altibucukta da 1.sınıf inşallah bence öncesi çok erken
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…