Anlamadım canım ne açıdan kötü hissederdi mesela ?Bence en zor harf e :) ah ah arada konusalım bak ne maceralı bır yıl senı beklıyor
Yavaslıgına gelınce sadece o degıldır yavas olan emınım bır cok ogrencı daha vardır ogretmen alın derse alacakmısın mesela, oglun etkılenmez mı ? Benım oglum mesela kendını cok kotu hıssederdı dıye dusunuyorum
Şuan inanın sesli güldümVlla banada zor gelıyor bır keresınde ttttt dıye ses cıkarıyorum anlamıyor bır kac kere tekrarladım
oglum tı tı tıı dıyorum duymuyormusun dedım
suan hala bıle mesela at yazacak atı yazabılme potansıyelı var , o ankı tepkım nasıl yer ettıyse hala t yanına ı koyabılır :) ah ah
Bende denver testi yaptıracağım, bakalım kızım okula hazırmıymış.ya o düğme olayı bile karışık
zira çocuk ilk düğmeyi birinci sınıfta gördü ise açması kapatması daha zor
mesela o metropolitan testi var
şimdi onu hiç anaokulu görmemiş, kitabı, dergisi, boyası olmamış bir çocuğa yapmak ile 3-4 sene anaokuluna gitmiş çocuğa yapmak farklı
zira o benzerlik aynılık vs nasıl bulunur deneyimleyerek öğreniyorlar
Evet kesinlikle yemek konusunu bu sene cözmeliyim,eğer ki okula gitmesi gerekirse çok sorun yaşarımBence erken. Şu an aynı sınıfa devam etsin,4 yaşta sanıyorum,seneye 5 yaş grubuna gider,sonra ilkokula başlar. Şimdi sınıf değişirse seneye anaokuluna gönderme kararı alırsanız 5 yaşı tekrar etmek sıkıcı olur. Sizde bu süreci lütfen yemek konusunu çözmekle değerlendirin,aksi halde ilkokulda çok sorun yaşarsınız.
Yanı basarısız , gerı kalma ezılme gıbı dusunurdu emınım bunaAnlamadım canım ne açıdan kötü hissederdi mesela ?
Bende denver testi yaptıracağım, bakalım kızım okula hazırmıymış.
Sizin yaptırdığınız test nasıldı?
Bizim öğretmen hep yapıyo bunu yok İşte küçük anaokuluna gitsin yok bilmem yavaş yok İşte şöle böle şimdi bi çok şeyi yaptığını görünce bozuldu geri vites yaptı arada bi olumsuz yorum yaparak aklınca kendini haklı çıkarmaya çalışıyorYanı basarısız , gerı kalma ezılme gıbı dusunurdu emınım buna
Cunku okula baslamayı tek ısteyen oydu onun ıstegını goren mudurde bızı ıkna etmıstı acıkcası . Yanı kendıne olan guvenını yıtırebılırdı eger okuldan alma durumunda kalsaydık
Evet öylede ama bu defa da öbür senede 80 aylık olacak çok değil mi peki?
canım bak 2012 doğumlu ve seneye 1. sınıf diye düşünmüşsün.
benim oğlum 2011 ocak doğumlu ve şu an anasınıfına yazdırdım.
öğretmenlerle ve başka arkadaşlarla görüştüm. sürekli araştırıyorum zaten 2 yıldır.
ilk başlarda göndermeyi düşünüyordum . fakat öğretmen arkadaşlarımla ve anasınıfı öğretmenleriyle görüştüğümde yollamamam gerektiğini söylediler.
bu yıl 2010 doğumlu çocuklar başladı 1. sınıfa
dolayısıyla bu çocuklar benim oğlumdan 1 yaş büyük olacak.
ve benim oğlum ne kadar girişken de olsa genel anlamda biraz çekingendir. sessiz kalabilir . eğer çok aşırı kalabalık , bağrışan , kavga eden çocukları bi arada görürse ki 1. sınıf çocukları böyle oluyor o zaman çocuk okula gitmek istemeyebilir bile. . büyük oğlumdan biliyorum.
tam 72 aylık başlamıştı . eylül doğumluydu ama yine de ocak subat doğumlu çocuklar daha iriydi . daha bi üstülük sağlıyordu yapısal olarak . bizim oğlan az ezilmedi .az hırpalanmadı .
o nedenle bu yıl yeniden anasınıfına verdik.
ocak doğumlu olduğu için sadece dilekçe vermem yeterli oldu.
oğlum da yaşıtlarıyla 2011 doğumlu arkadaşlarıyla seneye başlayacak inşallah.
tek sıkıntı ezilmesi. yoksa yapar , yazar , sayar , toplar , çıkarır . ama bi ürkerse devamı zor olur
İşte benim korkum da ezilmesi çünkü 2011 li çocuklar olur muhtemelen, aslında benim kızım çok girişkendir ve başarılı da olur ama hırpalanmasından korkuyorum.canım bak 2012 doğumlu ve seneye 1. sınıf diye düşünmüşsün.
öğretmenlerle ve başka arkadaşlarla görüştüm. sürekli araştırıyorum zaten 2 yıldır.
ilk başlarda göndermeyi düşünüyordum . fakat öğretmen arkadaşlarımla ve anasınıfı öğretmenleriyle görüştüğümde yollamamam gerektiğini söylediler.
ve benim oğlum ne kadar girişken de olsa genel anlamda biraz çekingendir. sessiz kalabilir . eğer çok aşırı kalabalık , bağrışan , kavga eden çocukları bi arada görürse ki 1. sınıf çocukları böyle oluyor o zaman çocuk okula gitmek istemeyebilir bile. . büyük oğlumdan biliyorum.
tam 72 aylık başlamıştı . eylül doğumluydu ama yine de ocak subat doğumlu çocuklar daha iriydi . daha bi üstülük sağlıyordu yapısal olarak . bizim oğlan az ezilmedi .az hırpalanmadı .
tek sıkıntı ezilmesi. yoksa yapar , yazar , sayar , toplar , çıkarır . ama bi ürkerse devamı zor olur
testi görmedim
çocuk işte şu bizim kitaptaki gibi diye anlattı
zira anaokulundaki kitaplar vs o teste yönelik
halamız rehber öğretmen o testlerin hepsinin ayrı ayrı uygun olan ve olmayan yerleri olduğunu söylüyor mesela
bir de mesela kelime haznesi vs var ev ortamı, konuşulan konular izlenen tv programları vs bile önemli çocuk için
aceleye gerek yok zira ömür boyu okul var anaokulunun bari tadını çıkartsınlar
bu arada Ocak 2012 li komşu kız var mesela o iki sene anaokuluna gidecek hiç erken verelim vs demiyorlar 2011 li olan da seneye gidecek
bizim buralarda kış çocuklarını hep sonraki sene veriyorlar
bir de mesela eskiden eğitimli aileler vs öyle yapardı
benim temizliğe gelen yardımcım da Aralık 2009 doğumlu kızını bu sene verdi benim 2010 Ağustos doğumlu oğlum gibi o da birinci sınıf arada 9 ay var
o yüzden yaşıtlarıyla yolla.İşte benim korkum da ezilmesi çünkü 2011 li çocuklar olur muhtemelen, aslında benim kızım çok girişkendir ve başarılı da olur ama hırpalanmasından korkuyorum.
İşte benim de korkum, kendinden büyük çocuklar tarafından hırpalanma olurmu,
Özgüveninin zedelenmesinden ve okuldan soğumasından endişe ediyorum.
Hım gerçekten mi, doğru olabilir..o yüzden yaşıtlarıyla yolla.
bir de söyle bi şey duydum.
öğretmenlerden.
çoğu öğretmen böyle söylüyor
ilkokul 1.2.3. 4 değil de 4 den sonraki dönemde yaşça küçük olan çocuklar zorlanıyor diyorlar.
yani sınıfta belirgin bi zorluk oluyor . bizi de yoruyorlar diyor öğretmenler. doğru mu bilmiyorum. genel kanı böyleymiş . o nedenle lütfen erken yollamayın diyorlar .
Evet haklısınız, kas gelişimide var.Bence acele etme çünkü seni çok zorlar an okulu ve kreş iyun ağırlıklı 1.sınıfta dersler ağır bastığı için zorlanacak motor kasları tam gelişmediği için yazı yazmakta zorlanacaktir
Ugrasmak ıstemıyor olabılır acıkcası bılemıyorumBizim öğretmen hep yapıyo bunu yok İşte küçük anaokuluna gitsin yok bilmem yavaş yok İşte şöle böle şimdi bi çok şeyi yaptığını görünce bozuldu geri vites yaptı arada bi olumsuz yorum yaparak aklınca kendini haklı çıkarmaya çalışıyor
Ben çocuğumu tanıyorum sınıftaki çocuklardan hiç bi farkı yok 6 yaş der zaten gören kaldı ki önümüzdeki ay 69 oluyo
Ama öğretmen birax peşin hükümlü kendince haklı olabilir
Benımde kuzenım pedagog , oda dıyor kı ılk okul 4 geldıgınde aradakı farkı muhakkak kapatacaklaro yüzden yaşıtlarıyla yolla.
bir de söyle bi şey duydum.
öğretmenlerden.
çoğu öğretmen böyle söylüyor
ilkokul 1.2.3. 4 değil de 4 den sonraki dönemde yaşça küçük olan çocuklar zorlanıyor diyorlar.
yani sınıfta belirgin bi zorluk oluyor . bizi de yoruyorlar diyor öğretmenler. doğru mu bilmiyorum. genel kanı böyleymiş . o nedenle lütfen erken yollamayın diyorlar .
Hevesli olması bir şey ifade etmemeli. Çocuk duygusal olarak hazır mı, kas gelişimi yeterli mi, renkler, şekiller, sayma gibi belirli şeyleri yapabiliyor mu? Yönergelere uyabiliyor mu?Yorum yapmanıza sevindim, peki kendisi isterse biraz meraklı öğrenmeye, çalıştığım yerde çocuk gelişim öğretmeni var kızım girmişti etkinliğine ve diyor ki, okula gönder o yapar diyor daha bir yıl var daha da büyüyecek,
Peki Koalina 80 aylık da çok büyük olmuyor mu?
hahah. yani farklı olabiliyor. kesin öyle olacak diye bi şey yok.Benımde kuzenım pedagog , oda dıyor kı ılk okul 4 geldıgınde aradakı farkı muhakkak kapatacaklar
zehır gıbı cocuk onlar dıyor benımkı ve kuzenı ıcın ama gel gelelım gecen sene aklımızı oynattıracaklardı :)q
kaolina sen öğretmensin ve bu yıl 1 leri okutuyorsun. en güzel sen gözlemlersin. farkı bilirsinHevesli olması bir şey ifade etmemeli. Çocuk duygusal olarak hazır mı, kas gelişimi yeterli mi, renkler, şekiller, sayma gibi belirli şeyleri yapabiliyor mu? Yönergelere uyabiliyor mu?
Büyük olsun ne olacak ki, küçük olmasından iyidir. 80 aylık çocuklar var.
1. sınıfta geri kalanı sonradan toparlamak mümkün değil.
Bızımkıde bazı kelımelerı okuyabılıyorduhahah. yani farklı olabiliyor. kesin öyle olacak diye bi şey yok.
erken başlayıp da zehir gibi olan vardır elbet.
ben istemedim açıkcası bu yıl 1. sınıf olsun.
aslında hafleri biliyor . sayıları biliyor .
bazi kelimeleri okuyor . harfleri bildiği için . abisi göstermişti 3 yaşındayken falan . ama yine de herşey zamanında bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?