Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

Anlamadım canım ne açıdan kötü hissederdi mesela ?

Şuan inanın sesli güldüm

Bende denver testi yaptıracağım, bakalım kızım okula hazırmıymış.
Sizin yaptırdığınız test nasıldı?

Evet kesinlikle yemek konusunu bu sene cözmeliyim,eğer ki okula gitmesi gerekirse çok sorun yaşarım

Anlamadım canım ne açıdan kötü hissederdi mesela ?
Yanı basarısız , gerı kalma ezılme gıbı dusunurdu emınım buna
Cunku okula baslamayı tek ısteyen oydu onun ıstegını goren mudurde bızı ıkna etmıstı acıkcası . Yanı kendıne olan guvenını yıtırebılırdı eger okuldan alma durumunda kalsaydık

Bende denver testi yaptıracağım, bakalım kızım okula hazırmıymış.
Sizin yaptırdığınız test nasıldı?

testi görmedim

çocuk işte şu bizim kitaptaki gibi diye anlattı

zira anaokulundaki kitaplar vs o teste yönelik

halamız rehber öğretmen o testlerin hepsinin ayrı ayrı uygun olan ve olmayan yerleri olduğunu söylüyor mesela

bir de mesela kelime haznesi vs var ev ortamı, konuşulan konular izlenen tv programları vs bile önemli çocuk için

aceleye gerek yok zira ömür boyu okul var anaokulunun bari tadını çıkartsınlar

bu arada Ocak 2012 li komşu kız var mesela o iki sene anaokuluna gidecek hiç erken verelim vs demiyorlar 2011 li olan da seneye gidecek

bizim buralarda kış çocuklarını hep sonraki sene veriyorlar

bir de mesela eskiden eğitimli aileler vs öyle yapardı

benim temizliğe gelen yardımcım da Aralık 2009 doğumlu kızını bu sene verdi benim 2010 Ağustos doğumlu oğlum gibi o da birinci sınıf arada 9 ay var

Bizim öğretmen hep yapıyo bunu yok İşte küçük anaokuluna gitsin yok bilmem yavaş yok İşte şöle böle şimdi bi çok şeyi yaptığını görünce bozuldu geri vites yaptı arada bi olumsuz yorum yaparak aklınca kendini haklı çıkarmaya çalışıyor

Ben çocuğumu tanıyorum sınıftaki çocuklardan hiç bi farkı yok 6 yaş der zaten gören kaldı ki önümüzdeki ay 69 oluyo

Ama öğretmen birax peşin hükümlü kendince haklı olabilir

Evet öylede ama bu defa da öbür senede 80 aylık olacak çok değil mi peki?

Bence gec degil.

Anasinifina gitmeyecek olsa egitimden uzak kalmasin diye gondermenizi anlardim ama zaten egitimi devam edecekmis.

Okula erken baslayan bazi cocuklar kendilerine yetemediklerinde anne ya da babayi okul sorumluluguna ortak ediyo ,ebeveyn degil de takim arkadasiymis gibi bi durum olusuyo ve anne-baba yardimiyla,tesvigiyle odev yapmaya ,ders calismaya alisan cocugun ilerleyen yillarda okulun sadece onun sorumlulugu oldugunu anlamasi biraz zor oluyo,haliyle basarisi da dusuyo.

Yine de annesi olarak siz daha iyisini bilirsiniz tabi.

Benimde oğlum 2011 Ocak doğumlu ve anasınıfına verdik bu senede. Çünkü okula gitmeye hazır değildi. Seneye daha büyümüş olur. Daha oyun çocukları onlar.

İşte benim korkum da ezilmesi çünkü 2011 li çocuklar olur muhtemelen, aslında benim kızım çok girişkendir ve başarılı da olur ama hırpalanmasından korkuyorum.

İşte benim de korkum, kendinden büyük çocuklar tarafından hırpalanma olurmu,

Özgüveninin zedelenmesinden ve okuldan soğumasından endişe ediyorum.

o yüzden yaşıtlarıyla yolla.
bir de söyle bi şey duydum.
öğretmenlerden.
çoğu öğretmen böyle söylüyor
ilkokul 1.2.3. 4 değil de 4 den sonraki dönemde yaşça küçük olan çocuklar zorlanıyor diyorlar.
yani sınıfta belirgin bi zorluk oluyor . bizi de yoruyorlar diyor öğretmenler. doğru mu bilmiyorum. genel kanı böyleymiş . o nedenle lütfen erken yollamayın diyorlar .

Hım gerçekten mi, doğru olabilir..
Bakalım gidişat neyi gösterecek bi öğretmeniylede görüşeyim bi fikrini alalım, açıkçası daha öğretmenimiz bilmiyor kızım hakkında ne düşünüyor daha görüşmedik.

Bence acele etme çünkü seni çok zorlar an okulu ve kreş iyun ağırlıklı 1.sınıfta dersler ağır bastığı için zorlanacak motor kasları tam gelişmediği için yazı yazmakta zorlanacaktir
Evet haklısınız, kas gelişimide var.

Ugrasmak ıstemıyor olabılır acıkcası bılemıyorum
Buarada boy farkı denmıs ama ege gecen sene 125 21 kg ıle okula baslamıstı hıcte kucuk durmuyordu sadece yuzu daha bebeksıydı dıgerlerıne gore.
Bakalım sızın durumunuz ne olacak ne kadar zaman dedıler uyum haftasına
benım bır komsum 2 sene evvel 2 aylıkken okuldan oglunu aldılar, gecen sene 1 basladı cocuk cok etkılenmıs bu durumdan epey bı destek aldırdılar cocuga
ogretmenıne denk gelmekten cok onemlı

Benımde kuzenım pedagog , oda dıyor kı ılk okul 4 geldıgınde aradakı farkı muhakkak kapatacaklar
zehır gıbı cocuk onlar dıyor benımkı ve kuzenı ıcın ama gel gelelım gecen sene aklımızı oynattıracaklardı :)q

Hevesli olması bir şey ifade etmemeli. Çocuk duygusal olarak hazır mı, kas gelişimi yeterli mi, renkler, şekiller, sayma gibi belirli şeyleri yapabiliyor mu? Yönergelere uyabiliyor mu?
Büyük olsun ne olacak ki, küçük olmasından iyidir. 80 aylık çocuklar var.
1. sınıfta geri kalanı sonradan toparlamak mümkün değil.

hahah. yani farklı olabiliyor. kesin öyle olacak diye bi şey yok.
erken başlayıp da zehir gibi olan vardır elbet.
ben istemedim açıkcası bu yıl 1. sınıf olsun.
aslında hafleri biliyor . sayıları biliyor .
bazi kelimeleri okuyor . harfleri bildiği için . abisi göstermişti 3 yaşındayken falan . ama yine de herşey zamanında bence.

kaolina sen öğretmensin ve bu yıl 1 leri okutuyorsun. en güzel sen gözlemlersin. farkı bilirsin

Bızımkıde bazı kelımelerı okuyabılıyordu
okula baslayınca akıl tutulması yasadı o okuduklarınıda unuttu gıttı
su seslı sıtem cok acayıp bısey ya
yanımızda sureklı sıcak bıseyler bulundurmamız lazım kı agzımız dılımız kurumasın
Ben ınsallah 2 cocugumu erken gondermem dıyorum ama suanda sırf 1 sınıf korkusuna len tam atlattın ne 2 . bebesı dıyorum kendı kendıme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…