Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

Evet öylede ama bu defa da öbür senede 80 aylık olacak çok değil mi peki?

Ben soylıyım 80 aylık buyuk oluyor evet ve aslında bu aylarla alakalı degıl zeka durumu cunku bızım sınıfta bız 2 kısıydık 66 aylık ondan sonra 6 ay buyukler vardı cogunluk olarak ama bır 10 kısıde 80 aylık cıvarındaydı ve bır cogu okumayı sokemedı bu 80 aylık kısmında . Yanı ay buyudukce cocugun kapasıte ıllakı gelısıyor ama artık evdemı ılgı gormedıler ne oldu bır fıkrım yok

Ya aslında yemek yemeyi biliyor, sadece evde yemiyor veya çok az yiyor.
Çok haklısınız tamamen benim hatam.

İşte kafamı karıştıran 80 aylık olacak olması bu defada çok mu büyük olur.
Ay allahım ne zormuş karar vermek

İşte kafamı karıştıran 80 aylık olacak olması bu defada çok mu büyük olur.
Ay allahım ne zormuş karar vermek

çocuk akademik olarak belki okula başlamaya hazır ama duygusal anlamda hazır olmayabilir demişti bir öğretmenimiz oğlum okula başlayacağı sene iki tane özel okulda okula yeterlilik testi yapmışlardı şimdi hatırlamyorum sanırım metropolitan mı neydi ve başlayabilir demişlerdi 71 aylık başladı oğlum ama geçen sene biraz derste dalıp gitme vs durumları vardı pdr öğretmeni erken başlamış dedi aslında testte yapılmıştı ama çok üzüldüm şuan 3. sınıf ders başarısı çok iyi ama öğretmeni dalıp gitmesini engellediği için bu böyle ..şimdi kızımda korkuyorum açıkçası birde ufat tefek minnoş bişey şuan da sınıfta da minik kalıyor bilemiyorum içim hiç rahat değil çünkü 1. sınıfta çocukların nasıl bocaladığını da biliyorum oyun çocuğu iken bir anda ders ödev dikte yaptırma kitap okutma vs yaptırmanız lazım ama çocuk oyun oynamak istiyor doğal olarak

Ege zorlanmadı okumada sanırım

Kendi çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniz neleri yapabilir neleri yapamaz ? Ben bir öğretmen olarak her çocuğun ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum kimi çocuk 60 aylıkken bile okuma yazma eğitimine hazırken kimisi 70_75 aylıkken hazır oluyor. Çocuğunuzu kendiniz değerlendirin yakinlarinizda öğretmen tanıdıklarınız varsa bilgi alın onlardan da. Ama genel olarak ben 68 aylık bir çocuğun 1. Sinifa hazır olduğunu gördüm kendi öğrencilerimde de. Ha çocuğunuzun boyu ve kilosu biraz gerideyse o da önemli bir faktör diğer çocuklar tarafından ezilme durumu olabiliyor çocuk kendini küçük hissediyor dislaniyor. Dediğim gibi kendi çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz eğer baslayabilecek kapasitesi varsa çocuğun 1 senesini harcamayin malum eğitim hayatı çok uzun:)

Aynı ay, peki siz neden vermeyi düşünmediniz?

çünkü daha 5 yaşında ocakta 6 olacak.. yaş aralığı çok geniş kalıyor 1.sınıfa başlamada.. geçen sene anaokuluna gittiğinde kendisinden 1 yaş büyük sınıf arkadaşı bu sene başladı mesela.. e benim oğlan 68 aylık o çocuk 78 aylık . hiç adil değil.. ufak çocuklarda bir kaç ay bile çok fark ediyor..
ayrıca tecrübem var büyük oğlumdan:) bu uygulama tam benim büyük oğlanın başladığı sene uygulamaya girdi.. tam sınırda başladı yani.. ama daha önceki senelerde böyle bir uygulama olmadığı için yaş aralığı çok fazla oldu.. oğlumdan 1,5 yaş büyük çocuklar vardı sınıfta.. şimdi 5 e başladı 9 yaşında ve sınıfın en küçüğü.. 11 yaş bile var sınıflarında .. adil değil..

Erken göndermeyin bencede. hem çocuğa hem size hem öğretmene işkence olur.

sene sonunda öğretmenide yorum yapacaktır muhakkakki anaokulunda 1. sınıfa başlatın yada başlatmayın diye

Ben erken olduğunu düşünüyorum. Şu an 3 öğrencim çok zorlanıyor, okumaya geçmeleri mümkün değil. Velilere seneye vermelerini söyledim ama başladıktan sonra almaları zor oluyor.
Yorum yapmanıza sevindim, peki kendisi isterse biraz meraklı öğrenmeye, çalıştığım yerde çocuk gelişim öğretmeni var kızım girmişti etkinliğine ve diyor ki, okula gönder o yapar diyor daha bir yıl var daha da büyüyecek,

Peki Koalina 80 aylık da çok büyük olmuyor mu?

Ege zorlanmadı okumada sanırım

Zorlanmayan cocuk oldugunu sanmıyorum aslında , ege sınıfta ılk 5. kısıydı okumayı soken

Ama o noktaya kadar yasadıgında goreceksın mesela cocuga bır kac ses ogretıldıkten sonra atıyorum cocuk ılk grupta sunları ogrenıyor elat 1. grup bu bunları ogrendıgınde bellı kelımeler yazıyolar sonra dıger gruba gecılıyor 1. grup 2 haftada gıderken sonra gıt gıde her gune bır ses gelıyor. ıste tam o noktada ben egeye ela' nın yanına mmm sesı geldıgınde ne olur dedıgımde ege elam demıyordu bırlestırme yapamıyordu. Ben tabı o ara her gece 11 kadar egeyı calıstırıyorum , haftada 2-3 gun aglama krızıne gırıyorum yok boyle bı yorgunluk oyle soylıyım .
Tam ogretmen gelecek ben kafayı ya oynatıcam ya da ogretmen tutucam , cunku benim egeyle okula baslayana kadar ılıskım hep cok guzel olmustu ege benı gordukce korkuyordu cunku ne oyun oynaması hafta ıcı ılk donem ders dısında bısey yapamadı (gercı ben bu noktada kendımı sucluyorum calısıyordum sabah calıstırma ımkanım hıc yoktu ) neyse tam o gun umutsuzca bu kagıdı okumaya calıs ege 1 saat sonra ben gelıcem yanına dedım ben gelıyorum gecıyorum ıcerden sesler gelıyor (3. grubun basında okumayı soktu) bıseyler soyluyor ıcımden boyle bı sınır geldı suna bak yalan yanlıs okuyor dedım ıcımden gıttım yanına ne goreyım okumaya baslamıs. Ama o noktaya kadar ne bırlestırme yapıyor ne de okulda harf calısmalarını evde yardımsız yapabılıyordu.

Ben ılk 1. zor oldugunu dusunuyorum kız cocukları daha farklı aralarında cok efendı nasıl desem zekı olgun cocuklar odevlerını tek baslarına yaptıklarınada sahıt oldum hanı bzıım kadar zorlanmayanlar bıle ara ara bu gırdaba ıllakı gırdıler.

Yanı dıyorum kı hayatta acı nedir diyenlerin cocukları hıc 1. sınıfa baslamıs mı

Buarada ege kendı yemegını kendı yıyordu halada ama hep cok az kasıgı elıme alırsam bogazına kadar sokma ıhtımalım var yerde, üşeniyor ve doydum dıyıp kalkıyor suanda hala 22 kg oyle zayıf oyle ınce kı .
Okulda tuvaletını yapmıyor buyuk tuvaletını , kucugu ıcınde okul pantolonların dugmesı dugme degıl gecırmelı bısey onu cıkarıp belıne lastık takmıstık onu ındırıp kaldıraıblıyordu :) ılk donem ceketını cantasına sokarak getırdı servısı tshırtle fılan geldı ama bu sene kısmen daha ıyı fakat yıne 2 haftada 5 gun sweetını gıymeden cıkıyor , cantasını kısmen daha guzel kullansada gene bazı aksamlar kıtaplarını halının altına sokuyorum. Oyle yanı

oğlumun Kasım doğumlu arkadaşı var benimki Ağustos doğumlu bir de Eylül doğumlu arkadaşı var

Kasım doğumlu olanı, annesi okula başlatmadı

benim kızım hazır değil dedi

kendisi ilkokul öğretmeni ve bu sene bir okutuyor yani istese kendi yanına da alırdı

büyük olmasının sıkıntı olmayacağı kanaatinde onlar

şimdi oğlumun sınıfında bir çocuk var, hangi ay doğumlu bilmiyorum ama oğlum o küçük diyor mesela

ha benimki ezmeyip koruyup kolluyor şimdilik ama o çocuk nasıl hissediyor ya da ilerleyen süreçte ne olur bilmiyoruz

zira boy sırasında en kısa olmak bile bazen çocukların içinde fırtına koparabiliyor

Nette bi blog yazısında bi annede çocuğunu erken vermiş fakat sınıfta ayrıştırma yapılmış yaşa göre, o yüzdende bi problem yaşanmamış tabi bu her okul yapmaz.

İşte bü tür korkularım da var

Ya aslında yemek yemeyi biliyor, sadece evde yemiyor veya çok az yiyor.
Çok haklısınız tamamen benim hatam.

işte bu ardaki süreçleri buna ayıracaksınız

önce olgunlaşacak, büyüdüğünü hissedecek ki okula gidecek

bir de okuyup duracak acelesi ne ki

yani ben ocak doğumluyum mesela

ben üniye başladığımda reşittim Kasım doğumlular reşit bile değildi polis kimlik sorardı vs

bir sene geç gitmesi daha doğrusu yaşında gitmesi onu daha olgun yapar

bir de o kilo olayı yemekle ilgili değil

oğlum yer yani cidden yer

ama zayıf metabolizması hızlı

giyinip soyunma derli toplu olma vs de önemli tabii

İşte bü tür korkularım da var

ben neden erken gitsin istediğinizi anlayamadım esasen

hani erken vereyim demeseniz de Kasım doğumlu vereyim mi deseniz belki bu yazdıklarımı daha ayrıntılı da yazardım ama zaten çok erken oluyor neden vermeyi düşündüğünüzü de azıcık açıklasanız

zira bu 60 aylık olayı çıkmadan zaten 72 ay altını asla almıyorlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…