Zorlanmayan cocuk oldugunu sanmıyorum aslında , ege sınıfta ılk 5. kısıydı okumayı soken
Ama o noktaya kadar yasadıgında goreceksın mesela cocuga bır kac ses ogretıldıkten sonra atıyorum cocuk ılk grupta sunları ogrenıyor elat 1. grup bu bunları ogrendıgınde bellı kelımeler yazıyolar sonra dıger gruba gecılıyor 1. grup 2 haftada gıderken sonra gıt gıde her gune bır ses gelıyor. ıste tam o noktada ben egeye ela' nın yanına mmm sesı geldıgınde ne olur dedıgımde ege elam demıyordu bırlestırme yapamıyordu. Ben tabı o ara her gece 11 kadar egeyı calıstırıyorum , haftada 2-3 gun aglama krızıne gırıyorum yok boyle bı yorgunluk oyle soylıyım .
Tam ogretmen gelecek ben kafayı ya oynatıcam ya da ogretmen tutucam , cunku benim egeyle okula baslayana kadar ılıskım hep cok guzel olmustu ege benı gordukce korkuyordu cunku ne oyun oynaması hafta ıcı ılk donem ders dısında bısey yapamadı (gercı ben bu noktada kendımı sucluyorum calısıyordum sabah calıstırma ımkanım hıc yoktu ) neyse tam o gun umutsuzca bu kagıdı okumaya calıs ege 1 saat sonra ben gelıcem yanına dedım ben gelıyorum gecıyorum ıcerden sesler gelıyor (3. grubun basında okumayı soktu) bıseyler soyluyor ıcımden boyle bı sınır geldı suna bak yalan yanlıs okuyor dedım ıcımden gıttım yanına ne goreyım okumaya baslamıs. Ama o noktaya kadar ne bırlestırme yapıyor ne de okulda harf calısmalarını evde yardımsız yapabılıyordu.
Ben ılk 1. zor oldugunu dusunuyorum kız cocukları daha farklı aralarında cok efendı nasıl desem zekı olgun cocuklar odevlerını tek baslarına yaptıklarınada sahıt oldum hanı bzıım kadar zorlanmayanlar bıle ara ara bu gırdaba ıllakı gırdıler.
Yanı dıyorum kı hayatta acı nedir diyenlerin cocukları hıc 1. sınıfa baslamıs mı
Buarada ege kendı yemegını kendı yıyordu halada ama hep cok az kasıgı elıme alırsam bogazına kadar sokma ıhtımalım var yerde, üşeniyor ve doydum dıyıp kalkıyor suanda hala 22 kg oyle zayıf oyle ınce kı .
Okulda tuvaletını yapmıyor buyuk tuvaletını , kucugu ıcınde okul pantolonların dugmesı dugme degıl gecırmelı bısey onu cıkarıp belıne lastık takmıstık onu ındırıp kaldıraıblıyordu :) ılk donem ceketını cantasına sokarak getırdı servısı tshırtle fılan geldı ama bu sene kısmen daha ıyı fakat yıne 2 haftada 5 gun sweetını gıymeden cıkıyor , cantasını kısmen daha guzel kullansada gene bazı aksamlar kıtaplarını halının altına sokuyorum. Oyle yanı