• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu ve 1ci sınıf karmaşası.. lütfen yardım

Nette bi blog yazısında bi annede çocuğunu erken vermiş fakat sınıfta ayrıştırma yapılmış yaşa göre, o yüzdende bi problem yaşanmamış tabi bu her okul yapmaz.

ayrıştırma bence daha tehlikeli ..
kaldı ki o öğretmen herkese farklı ders anlatacak değil.
bu çocuklar ortaokula gittiğinde de farklı bir muamele beklerler o zaman ..
okumayı sökmekte yazı yazmayı öğrenmekte bir problem yok zaten.. çocuklar bizim sandığımızdan daha kolay kapıyorlar bu işleri.. ama önemli olan gelecek.. ilkokuldan sonra ne yazık ki bir yarışın içinde buluyor çocuklar kendilerini ..

Zorlanmayan cocuk oldugunu sanmıyorum aslında , ege sınıfta ılk 5. kısıydı okumayı soken

Ama o noktaya kadar yasadıgında goreceksın mesela cocuga bır kac ses ogretıldıkten sonra atıyorum cocuk ılk grupta sunları ogrenıyor elat 1. grup bu bunları ogrendıgınde bellı kelımeler yazıyolar sonra dıger gruba gecılıyor 1. grup 2 haftada gıderken sonra gıt gıde her gune bır ses gelıyor. ıste tam o noktada ben egeye ela' nın yanına mmm sesı geldıgınde ne olur dedıgımde ege elam demıyordu bırlestırme yapamıyordu. Ben tabı o ara her gece 11 kadar egeyı calıstırıyorum , haftada 2-3 gun aglama krızıne gırıyorum yok boyle bı yorgunluk oyle soylıyım .
Tam ogretmen gelecek ben kafayı ya oynatıcam ya da ogretmen tutucam , cunku benim egeyle okula baslayana kadar ılıskım hep cok guzel olmustu ege benı gordukce korkuyordu cunku ne oyun oynaması hafta ıcı ılk donem ders dısında bısey yapamadı (gercı ben bu noktada kendımı sucluyorum calısıyordum sabah calıstırma ımkanım hıc yoktu ) neyse tam o gun umutsuzca bu kagıdı okumaya calıs ege 1 saat sonra ben gelıcem yanına dedım ben gelıyorum gecıyorum ıcerden sesler gelıyor (3. grubun basında okumayı soktu) bıseyler soyluyor ıcımden boyle bı sınır geldı suna bak yalan yanlıs okuyor dedım ıcımden gıttım yanına ne goreyım okumaya baslamıs. Ama o noktaya kadar ne bırlestırme yapıyor ne de okulda harf calısmalarını evde yardımsız yapabılıyordu.

Ben ılk 1. zor oldugunu dusunuyorum kız cocukları daha farklı aralarında cok efendı nasıl desem zekı olgun cocuklar odevlerını tek baslarına yaptıklarınada sahıt oldum hanı bzıım kadar zorlanmayanlar bıle ara ara bu gırdaba ıllakı gırdıler.

Yanı dıyorum kı hayatta acı nedir diyenlerin cocukları hıc 1. sınıfa baslamıs mı :dondurma:

Buarada ege kendı yemegını kendı yıyordu halada ama hep cok az kasıgı elıme alırsam bogazına kadar sokma ıhtımalım var yerde, üşeniyor ve doydum dıyıp kalkıyor suanda hala 22 kg oyle zayıf oyle ınce kı .
Okulda tuvaletını yapmıyor buyuk tuvaletını , kucugu ıcınde okul pantolonların dugmesı dugme degıl gecırmelı bısey onu cıkarıp belıne lastık takmıstık onu ındırıp kaldıraıblıyordu :) ılk donem ceketını cantasına sokarak getırdı servısı tshırtle fılan geldı ama bu sene kısmen daha ıyı fakat yıne 2 haftada 5 gun sweetını gıymeden cıkıyor , cantasını kısmen daha guzel kullansada gene bazı aksamlar kıtaplarını halının altına sokuyorum. Oyle yanı
Sanki beni anlattiniz yazdıklarınız hiç yabancı değil aksine tanıdık :)

Bende 68 aylık başlattım çocuğu okula suan öğretmen deneme aşamasında olduğunu söyledi belki alabiliriz.

Aslında durum çok vahim deil sınıftaki herkeste Aynı şikayetler var ben eğitim hayatı daha çabuk başlasın istedim tabi benden önce de çok istekli bi cocuk var :)

Okuma yazma işi önümüzdeki hafta e harfiyle baslicakmis tek sorun bu acaba yapabilir mi ?

Ben okul öncesi eğitim i zaman kaybı olarak görüyorum şimdi bana kızan olur ama :)

Masraf kapısı bide onun yerine dil öğrensin spora falan gitsin isterim.

Sanki beni anlattiniz yazdıklarınız hiç yabancı değil aksine tanıdık :)

Bende 68 aylık başlattım çocuğu okula suan öğretmen deneme aşamasında olduğunu söyledi belki alabiliriz.

Aslında durum çok vahim deil sınıftaki herkeste Aynı şikayetler var ben eğitim hayatı daha çabuk başlasın istedim tabi benden önce de çok istekli bi cocuk var :)

Okuma yazma işi önümüzdeki hafta e harfiyle baslicakmis tek sorun bu acaba yapabilir mi ?

Ben okul öncesi eğitim i zaman kaybı olarak görüyorum şimdi bana kızan olur ama :)

Masraf kapısı bide onun yerine dil öğrensin spora falan gitsin isterim.
Benım oglumda cok bıkmıstı ben gıttım ılkokula baslauyacagım dıye epey agladı yoksa ben kucuk goruyordum.
E harfıne gelınce cok gec kalmıssınız yahu bız daha ılk hafta derse baslamıstık suanda tum arkadaslarım sızın gıbı onumuzdekı hafta baslayacaklarmıs. e harfıne gelınce yapar muhtesem kanser kurdelelerı yapacak once :) ondan sonra efendım dıreksyon yap, ustune don yatır yatır dıye her defasında anlatacaksınız. Hayırlısı olsun bızdede ogretmen uyumda oldugunu soylemıstı ama ondan sonra ogretmen hıc sıkayetcı olmadı egeden

Kendi çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniz neleri yapabilir neleri yapamaz ? Ben bir öğretmen olarak her çocuğun ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum kimi çocuk 60 aylıkken bile okuma yazma eğitimine hazırken kimisi 70_75 aylıkken hazır oluyor. Çocuğunuzu kendiniz değerlendirin yakinlarinizda öğretmen tanıdıklarınız varsa bilgi alın onlardan da. Ama genel olarak ben 68 aylık bir çocuğun 1. Sinifa hazır olduğunu gördüm kendi öğrencilerimde de. Ha çocuğunuzun boyu ve kilosu biraz gerideyse o da önemli bir faktör diğer çocuklar tarafından ezilme durumu olabiliyor çocuk kendini küçük hissediyor dislaniyor. Dediğim gibi kendi çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz eğer baslayabilecek kapasitesi varsa çocuğun 1 senesini harcamayin malum eğitim hayatı çok uzun:)
Bızım sınıfta soyle bısey oldu bız 2 kısı kucuktuk dedıgım gıbı ege ve kuzenı . Dıger 80 aylık cocuklar ellerınden tutarak bahceye ındırıyorlardı ılk basta koruyup kolluyorlardı onları cok sukur 1 kere dısında(baska sınıf) dayak fılanda yemedıler kendılerı gıbı daha sessız sakın kucuk arkadaslar edındıler sınıftan yakın arkadas olarak

Kendi çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniz neleri yapabilir neleri yapamaz ? Ben bir öğretmen olarak her çocuğun ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum kimi çocuk 60 aylıkken bile okuma yazma eğitimine hazırken kimisi 70_75 aylıkken hazır oluyor. Çocuğunuzu kendiniz değerlendirin yakinlarinizda öğretmen tanıdıklarınız varsa bilgi alın onlardan da. Ama genel olarak ben 68 aylık bir çocuğun 1. Sinifa hazır olduğunu gördüm kendi öğrencilerimde de. Ha çocuğunuzun boyu ve kilosu biraz gerideyse o da önemli bir faktör diğer çocuklar tarafından ezilme durumu olabiliyor çocuk kendini küçük hissediyor dislaniyor. Dediğim gibi kendi çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz eğer baslayabilecek kapasitesi varsa çocuğun 1 senesini harcamayin malum eğitim hayatı çok uzun:)
Size de teşekkür ederim yorumunuz için,
Şuan Boy 110 kilo 18 sanırım çok hareketli olmasından da pek kilo alamıyor.

Öğrenmeye meraklı, istese okuma yazma öğrenir, fakat okulda farklı sistem uygulandığı için öğretmek istemiyorum ama anneannesi kendince harfleri tanıtıp okutmaya çalışıyor ve kızımda bazı kelimeleri tanıyıp okuyor.
Bi ara 100 e kadar sayabiliyordu umarım unutmamıştır :)
Özgüvenli bağımsız bi o kadar da sevgi budalası :)
Eksiklerine gelince tek çocuk olduğu için ve geç yaşta anne olduğum için ben giydirim ben yedirim modu oldu, ki yaptığım çok yanlış farkındayım :)

Çevrem ailem vermem gerektiğini söylüyorlar ama işte amalar var.

Tam olrak
Benım oglumda cok bıkmıstı ben gıttım ılkokula baslauyacagım dıye epey agladı yoksa ben kucuk goruyordum.
E harfıne gelınce cok gec kalmıssınız yahu bız daha ılk hafta derse baslamıstık suanda tum arkadaslarım sızın gıbı onumuzdekı hafta baslayacaklarmıs. e harfıne gelınce yapar muhtesem kanser kurdelelerı yapacak once :) ondan sonra efendım dıreksyon yap, ustune don yatır yatır dıye her defasında anlatacaksınız. Hayırlısı olsun bızdede ogretmen uyumda oldugunu soylemıstı ama ondan sonra ogretmen hıc sıkayetcı olmadı egeden
Tam olarak neyi kastettiniz bilmiyorum çünkü bi dünya çizgi çiziyoruz :)

Öğretmen şimdilik tek sorun yavaş olması dedi hızlandırmaya çalışıyorum evet bende küçük buluyorum ocakta 6 olcak.

Ama işte girdik bi yola bekleyip görcez ilk hafta uyum haftası zaten bu HAFTA çizgi haftaya harf geç değil gibi geldi bana bilemedim ki ?

ayrıştırma bence daha tehlikeli ..
kaldı ki o öğretmen herkese farklı ders anlatacak değil.
bu çocuklar ortaokula gittiğinde de farklı bir muamele beklerler o zaman ..
okumayı sökmekte yazı yazmayı öğrenmekte bir problem yok zaten.. çocuklar bizim sandığımızdan daha kolay kapıyorlar bu işleri.. ama önemli olan gelecek.. ilkokuldan sonra ne yazık ki bir yarışın içinde buluyor çocuklar kendilerini ..
Canım öğrenci arasında değil sınıf olarak olarak ayırmışlar,yanlış anlaşıldı

Tam olrak

Tam olarak neyi kastettiniz bilmiyorum çünkü bi dünya çizgi çiziyoruz :)

Öğretmen şimdilik tek sorun yavaş olması dedi hızlandırmaya çalışıyorum evet bende küçük buluyorum ocakta 6 olcak.

Ama işte girdik bi yola bekleyip görcez ilk hafta uyum haftası zaten bu HAFTA çizgi haftaya harf geç değil gibi geldi bana bilemedim ki ?
Yeterki ogretmen daha sonra acele etmesın , 1 grupta 1 hafta 2 ses gelıyor, 2 grupta hafta sonuna yenı bır ses gelıyor ama sonra sonra her gun 1 ses cunku artk kuralmı neyse aralık sonuna kadar seslerı bıtırmıs olmaları gerekıyormus sanıyorum boyle bıseyden bahsetmıslerdı. Ben şimdi size e harfini anlatacagım :)

Olması gereken en basta sısman olan , ama olan yanındakı :)

Altaki satır ise e harfinde baslayacagınız sekıl birleşik e , e olmaktan cıkıyor ardı ardına kanser kurdelelerı bız bunu 1 sayfayı saatler surmustu yapmamıs ama sonrakı gun gordum kı kımse sıldırmemıs oldugu gıbı yapmıslar , buarada ege sımdı e harflerını guzel yapıyor :)
Adsız.png

Yeterki ogretmen daha sonra acele etmesın , 1 grupta 1 hafta 2 ses gelıyor, 2 grupta hafta sonuna yenı bır ses gelıyor ama sonra sonra her gun 1 ses cunku artk kuralmı neyse aralık sonuna kadar seslerı bıtırmıs olmaları gerekıyormus sanıyorum boyle bıseyden bahsetmıslerdı. Ben şimdi size e harfini anlatacagım :)
Zaten set aldık bu harflerle ilgili elan var sanırım önümüzdeki hafta ben böle bilmiyodum sistem çok değişmiş hatta geçen seneki sistem de değişmiş.

Altaki satır ise e harfinde baslayacagınız sekıl birleşik e , e olmaktan cıkıyor ardı ardına kanser kurdelelerı bız bunu 1 sayfayı saatler surmustu yapmamıs ama sonrakı gun gordum kı kımse sıldırmemıs oldugu gıbı yapmıslar , buarada ege sımdı e harflerını guzel yapıyor :)Eki Görüntüle 1891718
E kolay zaten diğer harfler zorlar

Altaki satır ise e harfinde baslayacagınız sekıl birleşik e , e olmaktan cıkıyor ardı ardına kanser kurdelelerı bız bunu 1 sayfayı saatler surmustu yapmamıs ama sonrakı gun gordum kı kımse sıldırmemıs oldugu gıbı yapmıslar , buarada ege sımdı e harflerını guzel yapıyor :)Eki Görüntüle 1891718
İlk olduğu için bence normal çok alakasız durmamis erkek çocukları ztn karmaşık yaxiyo böle kızlar daha düzgün

Ben de öğretmenim. Bize bir seminerde eğer çocuk kendi düğmesini kendi kapatıp açabiliyorsa o çocuk 1. Sınıfa başlayabilir denmişti. :) her çocuk farklıdır o yüzden burda herkesin yorumu kendine göre olur. Ben çocuğumun okuma yazmaya hevesi varsa erken başlatırdım mesela.

E kolay zaten diğer harfler zorlar
Bence en zor harf e :) ah ah arada konusalım bak ne maceralı bır yıl senı beklıyor
Yavaslıgına gelınce sadece o degıldır yavas olan emınım bır cok ogrencı daha vardır ogretmen alın derse alacakmısın mesela, oglun etkılenmez mı ? Benım oglum mesela kendını cok kotu hıssederdı dıye dusunuyorum

Merhaba arkadaşlar,
Şuan kafam o kadar çok karışık ki..umarım burdan gelecek yorumlarda bi karara varırız.

Şimdi 2012 ocak doğumlu bi kızım var.
3 buçuk yaşından beri özel kreşe gitti, şuanda ise bi öğretmenin önerisi ile okuldan bağımsız bi devlet anaokulunun 4 yaş grubuna gidiyor.

Şimdi 5 yaşını doldurmasına 3 buçuk ay kaldı, dolasıyla 5 yaş grubuna geçirsek ve seneye 1ci sınıfa başlatsak ne kadar doğru olur, ve merak ettiğim 5 yaş grubuna geçerse 1ci sınıfa başlaması zorunlumu?

Kızım özgüvenli ve bağımsız bi çocuk fakat tereddütlerim var :110: kendisi tek çocuk, hep sevgi ve ilgi bekleyen bi yapısı var, kendisinden büyük çocuklar tarafından acaba ezilir mi ? Birde kızım çok zayıf kendisi yemek yemiyor ben veya anneannesi yediriyoruz, yaptığımızın çok yanlış olduğunu bildiğimiz halde aç kalmasın diye devam ettik.

Yani derdim şu 68 aylık çocuk için 1ci sınıfa başlaması erken mi? Umarım Koalina@ öğretmenimizde bi yorum yapar.

canım bak 2012 doğumlu ve seneye 1. sınıf diye düşünmüşsün.
benim oğlum 2011 ocak doğumlu ve şu an anasınıfına yazdırdım.
öğretmenlerle ve başka arkadaşlarla görüştüm. sürekli araştırıyorum zaten 2 yıldır.
ilk başlarda göndermeyi düşünüyordum . fakat öğretmen arkadaşlarımla ve anasınıfı öğretmenleriyle görüştüğümde yollamamam gerektiğini söylediler.
bu yıl 2010 doğumlu çocuklar başladı 1. sınıfa
dolayısıyla bu çocuklar benim oğlumdan 1 yaş büyük olacak.
ve benim oğlum ne kadar girişken de olsa genel anlamda biraz çekingendir. sessiz kalabilir . eğer çok aşırı kalabalık , bağrışan , kavga eden çocukları bi arada görürse ki 1. sınıf çocukları böyle oluyor o zaman çocuk okula gitmek istemeyebilir bile. . büyük oğlumdan biliyorum.
tam 72 aylık başlamıştı . eylül doğumluydu ama yine de ocak subat doğumlu çocuklar daha iriydi . daha bi üstülük sağlıyordu yapısal olarak . bizim oğlan az ezilmedi .az hırpalanmadı .
o nedenle bu yıl yeniden anasınıfına verdik.
ocak doğumlu olduğu için sadece dilekçe vermem yeterli oldu.
oğlum da yaşıtlarıyla 2011 doğumlu arkadaşlarıyla seneye başlayacak inşallah.

tek sıkıntı ezilmesi. yoksa yapar , yazar , sayar , toplar , çıkarır . ama bi ürkerse devamı zor olur

Bence erken. Şu an aynı sınıfa devam etsin,4 yaşta sanıyorum,seneye 5 yaş grubuna gider,sonra ilkokula başlar. Şimdi sınıf değişirse seneye anaokuluna gönderme kararı alırsanız 5 yaşı tekrar etmek sıkıcı olur. Sizde bu süreci lütfen yemek konusunu çözmekle değerlendirin,aksi halde ilkokulda çok sorun yaşarsınız.

Zorlanmayan cocuk oldugunu sanmıyorum aslında , ege sınıfta ılk 5. kısıydı okumayı soken

Ama o noktaya kadar yasadıgında goreceksın mesela cocuga bır kac ses ogretıldıkten sonra atıyorum cocuk ılk grupta sunları ogrenıyor elat 1. grup bu bunları ogrendıgınde bellı kelımeler yazıyolar sonra dıger gruba gecılıyor 1. grup 2 haftada gıderken sonra gıt gıde her gune bır ses gelıyor. ıste tam o noktada ben egeye ela' nın yanına mmm sesı geldıgınde ne olur dedıgımde ege elam demıyordu bırlestırme yapamıyordu. Ben tabı o ara her gece 11 kadar egeyı calıstırıyorum , haftada 2-3 gun aglama krızıne gırıyorum yok boyle bı yorgunluk oyle soylıyım .
Tam ogretmen gelecek ben kafayı ya oynatıcam ya da ogretmen tutucam , cunku benim egeyle okula baslayana kadar ılıskım hep cok guzel olmustu ege benı gordukce korkuyordu cunku ne oyun oynaması hafta ıcı ılk donem ders dısında bısey yapamadı (gercı ben bu noktada kendımı sucluyorum calısıyordum sabah calıstırma ımkanım hıc yoktu ) neyse tam o gun umutsuzca bu kagıdı okumaya calıs ege 1 saat sonra ben gelıcem yanına dedım ben gelıyorum gecıyorum ıcerden sesler gelıyor (3. grubun basında okumayı soktu) bıseyler soyluyor ıcımden boyle bı sınır geldı suna bak yalan yanlıs okuyor dedım ıcımden gıttım yanına ne goreyım okumaya baslamıs. Ama o noktaya kadar ne bırlestırme yapıyor ne de okulda harf calısmalarını evde yardımsız yapabılıyordu.

Ben ılk 1. zor oldugunu dusunuyorum kız cocukları daha farklı aralarında cok efendı nasıl desem zekı olgun cocuklar odevlerını tek baslarına yaptıklarınada sahıt oldum hanı bzıım kadar zorlanmayanlar bıle ara ara bu gırdaba ıllakı gırdıler.

Yanı dıyorum kı hayatta acı nedir diyenlerin cocukları hıc 1. sınıfa baslamıs mı :dondurma:

Buarada ege kendı yemegını kendı yıyordu halada ama hep cok az kasıgı elıme alırsam bogazına kadar sokma ıhtımalım var yerde, üşeniyor ve doydum dıyıp kalkıyor suanda hala 22 kg oyle zayıf oyle ınce kı .
Okulda tuvaletını yapmıyor buyuk tuvaletını , kucugu ıcınde okul pantolonların dugmesı dugme degıl gecırmelı bısey onu cıkarıp belıne lastık takmıstık onu ındırıp kaldıraıblıyordu :) ılk donem ceketını cantasına sokarak getırdı servısı tshırtle fılan geldı ama bu sene kısmen daha ıyı fakat yıne 2 haftada 5 gun sweetını gıymeden cıkıyor , cantasını kısmen daha guzel kullansada gene bazı aksamlar kıtaplarını halının altına sokuyorum. Oyle yanı

Aman yarabbi :KK57: her yorumda fikrim değişiyor , bak yine korktum.

Peki bu okuma, neden sesli uygulama daha mı iyi ki sanki bana daha zormuş gibi geliyor :)

Aman yarabbi :KK57: her yorumda fikrim değişiyor , bak yine korktum.

Peki bu okuma, neden sesli uygulama daha mı iyi ki sanki bana daha zormuş gibi geliyor :)
Vlla banada zor gelıyor bır keresınde ttttt dıye ses cıkarıyorum anlamıyor bır kac kere tekrarladım
oglum tı tı tıı dıyorum duymuyormusun dedım

suan hala bıle mesela at yazacak atı yazabılme potansıyelı var , o ankı tepkım nasıl yer ettıyse hala t yanına ı koyabılır :) ah ah

Ben de öğretmenim. Bize bir seminerde eğer çocuk kendi düğmesini kendi kapatıp açabiliyorsa o çocuk 1. Sınıfa başlayabilir denmişti. :) her çocuk farklıdır o yüzden burda herkesin yorumu kendine göre olur. Ben çocuğumun okuma yazmaya hevesi varsa erken başlatırdım mesela.

ya o düğme olayı bile karışık

zira çocuk ilk düğmeyi birinci sınıfta gördü ise açması kapatması daha zor

mesela o metropolitan testi var

şimdi onu hiç anaokulu görmemiş, kitabı, dergisi, boyası olmamış bir çocuğa yapmak ile 3-4 sene anaokuluna gitmiş çocuğa yapmak farklı

zira o benzerlik aynılık vs nasıl bulunur deneyimleyerek öğreniyorlar

O zaman kızım haketti :) düğmesini ilikleyip açabiliyor teşekkür ederim yorumunuz için.

Back