Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

Ne ödüyor ko devlet, Nooption Nooption yazmış sıraları bile biz aldık diye, o zaman devlet bir öğretmen maaşı mı ödüyor, ya da bazı okullara ödeyip bazılarına ödemiyor mu, ben liseden mezun olalı 13 sene oldu sanırım, bizim zamanımızda devlet ödüyordu yakıtı falan
Bence bazı okullara ödeyip bazılarına ödemiyor, 4 sene önce okulun elektrik faturasını, telefon faturasını gidip yatırdığımı biliyorum. Yakıt olarak kömür veriyordu,odunu köylüden istiyorduk kendimiz kırıyorduk.Bir de sonradan telefon parasını da ödemeye başladılar. Yan köye baktım balya balya fotokopi kağıdı göndermişler, bize yok. Ne yaptıkları belli değil, adamı olan "versene şuradan iki tahta" diyip alıyor galiba. Ben de o şekilde bir kaç bidon sıvı sabun sırtlayı getirmiştim.

Ne ödüyor ko devlet, Nooption Nooption yazmış sıraları bile biz aldık diye, o zaman devlet bir öğretmen maaşı mı ödüyor, ya da bazı okullara ödeyip bazılarına ödemiyor mu, ben liseden mezun olalı 13 sene oldu sanırım, bizim zamanımızda devlet ödüyordu yakıtı falan
Sene 1991 ilkokula gidiyorum. Buaralar heeep tarlaydı :) okul bizden sıra istedi. Babamda marangozdan alıp yapmıştı.

Sene 2015 ne ilerleme ama dimi :)

Öğretmen para toplamıyor. Listeyi öğretmen ve görevli kadın birlikte hazırlamak zorunda 1000 tl yi yetiştirebilmek için ordan alıp oraya koyuyorlar yani. Öğretmen artık okadar çok konuda didişmiş ki müdürle ama hepsi de çocukların iyiliği için kadına ve görevliye çok diş biliyor müdür. Valla öğretmenime laf ettirmem :)

Öğretmene laf etmek değil bu canım, cidden onun görevi değil,kadın evinden sonra bir de okulda mı para hesabı yapsın yetiştirmeye çalışsın, bence bir öğretmen tüm enerjisi ile sınıfına kanalize olmalı coşmalı o sınıfın içinde

Bence bazı okullara ödeyip bazılarına ödemiyor, 4 sene önce okulun elektrik faturasını, telefon faturasını gidip yatırdığımı biliyorum. Yakıt olarak kömür veriyordu,odunu köylüden istiyorduk kendimiz kırıyorduk.Bir de sonradan telefon parasını da ödemeye başladılar. Yan köye baktım balya balya fotokopi kağıdı göndermişler, bize yok. Ne yaptıkları belli değil, adamı olan "versene şuradan iki tahta" diyip alıyor galiba. Ben de o şekilde bir kaç bidon sıvı sabun sırtlayı getirmiştim.

Şimdi birsey yazıcam gene siyaset diyecekler ama İdarecilerle alakali belki, belli sendikalara üye idareciler kayırılıyor, bir dolu mudur bir gecede görevden alınmıştı mesela

yok canım elektrik su doğal gaz okul ödüyor artık.. zaten okula kayıt yaptırırken bağış adı altında alınan paralar bu yüzden hep.. millet isyan ediyor ama devlet okulları işletme gibi görüyor müdürler ne yapsın..

ama öyle deme kitaplar bedava parasız eğitimin bir numaralı göstergesi onlar!!!

yok canım elektrik su doğal gaz okul ödüyor artık.. zaten okula kayıt yaptırırken bağış adı altında alınan paralar bu yüzden hep.. millet isyan ediyor ama devlet okulları işletme gibi görüyor müdürler ne yapsın..

Kitapları da görüyorum bol resim az bilgi asla bizim kitaplarımızın yerini tutmaz, sağlam bireyler yetiştirme amacı taşımıyor bu sistem

İdealist öğretmenlere acırım, kimbilir ne dinozorlarla uğrasiyolardir

Şimdi birsey yazıcam gene siyaset diyecekler ama İdarecilerle alakali belki, belli sendikalara üye idareciler kayırılıyor, bir dolu mudur bir gecede görevden alınmıştı mesela
Bizim müdür belli sendikadaydı aslında ama bilemedim neden beceremedi bir işi. Okulun tuvaleti yok, adamlar bize malzeme yığıp kendiniz yapın dediler de o şekilde köylüyle yapıldı tuvalet, boya işi yine aynı şekilde. Belki köyleri önemsemiyorlardır ama merkezlere desteği sağlıyorlardır bilemiyorum.

Bizimki öğlen e kadar okulda mesela bu yazdığınız sabah kahvaltısı bizim geçen yılki ile aynı. Yani bir günü böyle olurdu. Daha önceleri okul tğm gün iken yine aynen böyle özenle 3 öğün yedirilirmiş

yok yok siz sonuna kadar haklısınız sabah kahvaltısında şehriye çorbası olur mu hiç.. kahvaltı en önemli öğün..tutmaz ki çocukları çorba..

Biraz siyaset barındırıyor doğru, ama dediğiniz de haklısınız.. Sendika önemli bu konularda.. Bi de bakanlıkta tanıdığın falan varsa bazı okulların aylarca beklediği ödeneği iki günde alıverirsiniz...

Öğretmen para toplamıyor. Listeyi öğretmen ve görevli kadın birlikte hazırlamak zorunda 1000 tl yi yetiştirebilmek için ordan alıp oraya koyuyorlar yani. Öğretmen artık okadar çok konuda didişmiş ki müdürle ama hepsi de çocukların iyiliği için kadına ve görevliye çok diş biliyor müdür. Valla öğretmenime laf ettirmem :)

İşte ben de ogretmen parayi dusunmez listeyi hazirlar verir idare listeye göre bütçe ayarlar.

Biz mesela listeyi hazirlar verirdik sadece. Gerisini idare hallederdi. Zaten ihale ile bir sirketle anlasilirdi. Her ay liste sirkete gönderilir ve malzemeler alınırdi.

Bizim listemizde öğle yemeginde üç çeşit yemek arti meyve ya da tatli muhakkak olurdu.

Herhangi bir şirketle anlasmasi yok mu okulun?

Öğretmene laf etmek değil bu canım, cidden onun görevi değil,kadın evinden sonra bir de okulda mı para hesabı yapsın yetiştirmeye çalışsın, bence bir öğretmen tüm enerjisi ile sınıfına kanalize olmalı coşmalı o sınıfın içinde
Aynı fikrideyim canım. Ama işte kimse dur demeyin ce kadın kendisi başkaldırmış bu konularda. Yani görevinden fazlasını yapıyor. Sonra fırça yiyor bakıyorum suratı asık. Öğreniyorum nedenini. Yani bu kadın gece çocuklarını acile götürüp sabah gülerek oğlumu tüm çocukları karşılayan daha ilk hafta bize bakıp çocukların adını söyleyecek kadar ilgili biriyken onada yapılan haksızlık. Geçen sene hiç böyle şeyler olmazken şimdi işler laçkalaştı. Bende aynen senin gibi düşünüyorum ama kadının da demekki vicdanı elvermiyor yapılana. Zaten bende bu hafata peşine düştüm olayın.

Şu an birleştirilmiş sınıflı okulları ödemiyormuş devlet, normal okulları ödüyormuş sadece.

İşte ben de ogretmen parayi dusunmez listeyi hazirlar verir idare listeye göre bütçe ayarlar.

Biz mesela listeyi hazirlar verirdik sadece. Gerisini idare hallederdi. Zaten ihale ile bir sirketle anlasilirdi. Her ay liste sirkete gönderilir ve malzemeler alınırdi.

Bizim listemizde öğle yemeginde üç çeşit yemek arti meyve ya da tatli muhakkak olurdu.

Herhangi bir şirketle anlasmasi yok mu okulun?
İşte bizim de geçen yıl aynen anlattığınız gibiyken şimdi müdür yardımcısı kendini anaokulu benim diye ortaya atınca. Listeyi de ben yaparım diyor. Sonra öğretmen böyle liste olmaz kötü besleniyor çocuklar diyince oda alın size 1000tl yapın ne yaparsanız 1 ay demeye getiriyor. Öğretmen tamamen iyi niyeti ve çocukları düşündüğü için bu işlerin içinde buluveriyor kendini. Daha birsürü şey var yine çocukları ilgilendiren ama öğretmen hepsini halletmiş ama tabi adam şimdi öğretmene yardımcı kadına diş biliyor

Yeminle imdat diye bağırasım var

Öğretmene tuvalet yap deniyor, yemek listesi yapması para hesabı yapması bekleniyor, ödenek verilmiyor, veli sıra yaptırıyor, her haltı çok iyi yapmış gibi ee çocuklar 5 yaşında okula gitsin, heee tabiii, gitsin de üstüne lavabo düşsün, ki bu olay özel okulda olmuştu, denetim sıfır

Öğretmene tuvalet yap deniyor, yemek listesi yapması para hesabı yapması bekleniyor, ödenek verilmiyor, veli sıra yaptırıyor, her haltı çok iyi yapmış gibi ee çocuklar 5 yaşında okula gitsin, heee tabiii, gitsin de üstüne lavabo düşsün, ki bu olay özel okulda olmuştu, denetim sıfır

Eğitim sistemi çökmüş durumda.. Milli Eğitim Bakanlığı eksilerde.. İnsan yetiştiremiyoruz, eğitemiyoruz... AB diye bağırıyoruz diğer taraftan...

şikayet edin bu nasıl bi okul böle
bnm çalıştığım ana okulunda sabah kahvaltılarında yeşillikleri sütü yumurrtası peyniri reçeli arada balı arada bitki çayı eksik l olmazdı arada da mısır gevreği tost çorba gibi değişik şeylerde eklenşrdi. öğlenleri genelde yemekler olurdu . arada sodalı hamur döner börek pizza tarzında verilirdi. ikindidede kek pasta bisküvi kurabiye meyve salatası vrrilirdi.. ki zten liste aileye bir ay önceden giderdi .. o liste çocuğum gelişimine etki eden katkı sağlayan gelişimine göre hazırlanan bi liste oyüzden şikayet edebilirsiniz

Burda okudunuz mu bilmem bir öğretmen atanıyor bayram tatilinde gel okul düzenlenecek sen yapacaksın deniyor. Kızın kalacak yeri bile yoktu. Ama müdür gelmek zorundasın diye birde dalga geçmiş milli eğitim aynı şekilde.

X