Sadece tuvalet olsa yine iyi. Köy merkezinde okul vardı bizim ama ne hikmetse gitmişler köyün en tepelik yerine yeni bir okul yapmışlar. Ufacık tipsiz ve kar yağınca çocuklar gelemiyor, tepede; ki diz boyu yağar kar. Biz direttik aşağı alınsın, daha güvenli, çocuklar daha rahat gelir diye, yok efendim alınamazmış, ödenek yokmuş, neden yukarıya okul yapmışlar o zaman. Yapmasaydınız dedik biz başladık aşağıdaki okulu onarmaya, biz işe kalkışınca mecburen izin çıktı. Tuvalet için malzeme getirttik, köylüyle tuvalet yaptık, ufak bir kömürlük yaptık. Lavabolar takıldı, yerlere beton döküldü, biraz zengin köylüden aldık biraz milli eğitimden. Biz sabah yukarıdaki okulda ders işliyoruz, öğle arası ve çıkışlarda aşağıdaki okula gelip yardım ediyoruz. Tahtaları falan rica minnet merkezdeki okulların eski tahtalarından aldık beyaz tahtaya çevirdik, atılmış kitaplıkları ve sıraları aldık. O sıra müdür yetkili benim, her gün milli eğitime gidip "biz taşınıyoruz çıkmadı mı izin" diye diye dilimde tüy bitti. O gidip gelmeler sırasında da işte kitaplık, sıvı sabun, 2 top fotokopi kağıdı gibi ne dilenirsem kar diyerek aldım aldım getirdim köye. Yine o ara anasınıfı için buradan yardım istemiştim de bir kaç yıllık oyuncak ve malzeme göndermişti kk kadınları sağolsun. Ana sınıfı açıyor devlet, öğretmen atıyor ama oyuncak yok, malzeme yok komik.