Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

İşte bizim de geçen yıl aynen anlattığınız gibiyken şimdi müdür yardımcısı kendini anaokulu benim diye ortaya atınca. Listeyi de ben yaparım diyor. Sonra öğretmen böyle liste olmaz kötü besleniyor çocuklar diyince oda alın size 1000tl yapın ne yaparsanız 1 ay demeye getiriyor. Öğretmen tamamen iyi niyeti ve çocukları düşündüğü için bu işlerin içinde buluveriyor kendini. Daha birsürü şey var yine çocukları ilgilendiren ama öğretmen hepsini halletmiş ama tabi adam şimdi öğretmene yardımcı kadına diş biliyor

Keşke öğretmen direnseydi. Idareci fırsattan istifade edip üstünden bir yük atmış.

Burda okudunuz mu bilmem bir öğretmen atanıyor bayram tatilinde gel okul düzenlenecek sen yapacaksın deniyor. Kızın kalacak yeri bile yoktu. Ama müdür gelmek zorundasın diye birde dalga geçmiş milli eğitim aynı şekilde.

Ohaaa bir yaşıma daha girdim

Zaten o kadar parayı okula dökeceğine, bi meslek edindir, dükkan aç, iş sahibi olsun diye düşünüyorum artık...

Ya da hir Finlandiyaya yerleş dimi, yazık çocuklarımıza öğretmenlerimize, cok üzülüyorum içim kaldırmıyor yemin ederim

Cin gibi bebeler gözlerinin feri sönmüş şekilde geliyorlar eve, aptallaşıyolar yaa var mı ötesi

Zaten o kadar parayı okula dökeceğine, bi meslek edindir, dükkan aç, iş sahibi olsun diye düşünüyorum artık...
Rahmetle anarak bu konudaki skeci geldi aklıma Levent Kırca nın.

İki Aile kız istemeye gider birisi çocuğunu okutmuş diğeri okutmamış ama mütait olmuş kız tabi mütait e verilir

Keşke öğretmen direnseydi. Idareci fırsattan istifade edip üstünden bir yük atmış.
Valla biz direnci ez onun yerine seve seve. İyi öğretmen bulmak zor. Geçen yıl 1. Sınıfa çocuğunu gönderen bir anne çocuğunun kolunda iğne izleri görmüş çocuk okuyamayınca iğne batırmış öğretmeni. Böyle lerinin olduğu memlekette bizim öğretmenimiz gibileri baştacı yapılır

Sistem her türlü yanlış.. Eğitimde bir adım öteye gidemiyoruz.. Siyasete girmeyi hiç istemiyorum ama gitmiyor, götüremiyorlar.. Çoğu okul imam hatip ortaokulu yada lisesi oldu.. Sonuç: normal ilkokul ve ortaokullarda sınıflar 45-50 kişilik... Nasıl bi eğitim olabilirki bu kadar kalabalıkta... Öğretmenlere de üzülüyorum, yazık o kadar çocukla uğraşıyorlar.. Üstelik sınıflar 30 kişi için yapılmış ama 45 kişi var.. Bizim sınıfta çocuklar sıralarına oturduğunda en öndeki tahtaya 50 cm bile uzaklıkta değil.... Öğretmen nasıl ders anlatır bu sınıfta...

Biz eşimle iki kişi yaşıyoruz. Her hafta 400 tl alışverişe veriyoruz ki bunun içinde (tavuk et kıyma yok onu toplu alıp dondurucuya atıyorum. ) bize iki kişi aylık mutfak masrafi 2 bini geçerken. O mudur nasıl olupta 92 çocuğa 1000 tl bütçe ayırıyor. Bencede cebine para atıyor gibi geldi kesin müfettişle konusmalisin

Valla biz direnci ez onun yerine seve seve. İyi öğretmen bulmak zor. Geçen yıl 1. Sınıfa çocuğunu gönderen bir anne çocuğunun kolunda iğne izleri görmüş çocuk okuyamayınca iğne batırmış öğretmeni. Böyle lerinin olduğu memlekette bizim öğretmenimiz gibileri baştacı yapılır

Aaa o nasıl ogretmenmis öyle.... bence de veli olarak siz giderseniz idareci size bir şey diyemez iyi olur. Bir kaç veli toplanıp listeleri alip gidin ve koyun önüne, siz evde cocugunuzu da böyle mi besliyorsunuz, diye sormayi unutmayin. Benim de selamimi söyleyin :)

Yeminle imdat diye bağırasım var

Öğretmene tuvalet yap deniyor, yemek listesi yapması para hesabı yapması bekleniyor, ödenek verilmiyor, veli sıra yaptırıyor, her haltı çok iyi yapmış gibi ee çocuklar 5 yaşında okula gitsin, heee tabiii, gitsin de üstüne lavabo düşsün, ki bu olay özel okulda olmuştu, denetim sıfır

Sadece tuvalet olsa yine iyi. Köy merkezinde okul vardı bizim ama ne hikmetse gitmişler köyün en tepelik yerine yeni bir okul yapmışlar. Ufacık tipsiz ve kar yağınca çocuklar gelemiyor, tepede; ki diz boyu yağar kar. Biz direttik aşağı alınsın, daha güvenli, çocuklar daha rahat gelir diye, yok efendim alınamazmış, ödenek yokmuş, neden yukarıya okul yapmışlar o zaman. Yapmasaydınız dedik biz başladık aşağıdaki okulu onarmaya, biz işe kalkışınca mecburen izin çıktı. Tuvalet için malzeme getirttik, köylüyle tuvalet yaptık, ufak bir kömürlük yaptık. Lavabolar takıldı, yerlere beton döküldü, biraz zengin köylüden aldık biraz milli eğitimden. Biz sabah yukarıdaki okulda ders işliyoruz, öğle arası ve çıkışlarda aşağıdaki okula gelip yardım ediyoruz. Tahtaları falan rica minnet merkezdeki okulların eski tahtalarından aldık beyaz tahtaya çevirdik, atılmış kitaplıkları ve sıraları aldık. O sıra müdür yetkili benim, her gün milli eğitime gidip "biz taşınıyoruz çıkmadı mı izin" diye diye dilimde tüy bitti. O gidip gelmeler sırasında da işte kitaplık, sıvı sabun, 2 top fotokopi kağıdı gibi ne dilenirsem kar diyerek aldım aldım getirdim köye. Yine o ara anasınıfı için buradan yardım istemiştim de bir kaç yıllık oyuncak ve malzeme göndermişti kk kadınları sağolsun. Ana sınıfı açıyor devlet, öğretmen atıyor ama oyuncak yok, malzeme yok komik.

Sadece tuvalet olsa yine iyi. Köy merkezinde okul vardı bizim ama ne hikmetse gitmişler köyün en tepelik yerine yeni bir okul yapmışlar. Ufacık tipsiz ve kar yağınca çocuklar gelemiyor, tepede; ki diz boyu yağar kar. Biz direttik aşağı alınsın, daha güvenli, çocuklar daha rahat gelir diye, yok efendim alınamazmış, ödenek yokmuş, neden yukarıya okul yapmışlar o zaman. Yapmasaydınız dedik biz başladık aşağıdaki okulu onarmaya, biz işe kalkışınca mecburen izin çıktı. Tuvalet için malzeme getirttik, köylüyle tuvalet yaptık, ufak bir kömürlük yaptık. Lavabolar takıldı, yerlere beton döküldü, biraz zengin köylüden aldık biraz milli eğitimden. Biz sabah yukarıdaki okulda ders işliyoruz, öğle arası ve çıkışlarda aşağıdaki okula gelip yardım ediyoruz. Tahtaları falan rica minnet merkezdeki okulların eski tahtalarından aldık beyaz tahtaya çevirdik, atılmış kitaplıkları ve sıraları aldık. O sıra müdür yetkili benim, her gün milli eğitime gidip "biz taşınıyoruz çıkmadı mı izin" diye diye dilimde tüy bitti. O gidip gelmeler sırasında da işte kitaplık, sıvı sabun, 2 top fotokopi kağıdı gibi ne dilenirsem kar diyerek aldım aldım getirdim köye. Yine o ara anasınıfı için buradan yardım istemiştim de bir kaç yıllık oyuncak ve malzeme göndermişti kk kadınları sağolsun. Ana sınıfı açıyor devlet, öğretmen atıyor ama oyuncak yok, malzeme yok komik.

Resmen yokuşa sürmek bu, iyiniyet var mı bayırın dibine okul yapmaya, diğer okulu tamir et işte aklı olan bunu düşünür tabiki, ya akıl yok ya cidden kötü niyetliler

Resmen yokuşa sürmek bu, iyiniyet var mı bayırın dibine okul yapmaya, diğer okulu tamir et işte aklı olan bunu düşünür tabiki, ya akıl yok ya cidden kötü niyetliler

Plansız, programsız yapılıyor bütün işler... Bi gün uyanıyorlar hadi bugün okul yapalım hobaaaa... Hiç birşeyde olmadığı gibi bunda da alt yapı yok malesef...

Aynı bütçeyle önceki müdür daha iyi hizmet veriyorken,gelen müdrün neden yemek vs. Gibi ihtiyaçların iyi bir şekilde karşılanmadığının hesabı sorulur,önce mürdüre şikayetlerinizi söyleyin ve düzeltmesini isteyin aksi takdirde gerekli makamlara şikayet edeceğinizl bildirin ama bunu tabi diğer annelerle birlik olarak yapın.

Okula ilk geldiğim gün, yeni atanmışım sınıf böyle. Alttaki de diğer onardığımız okula ilk taşındığımız gün.
Ah bu devlet yani ne diyeyim hatırladıkça sinirlendim, neyse.
ilki.jpg
sonraki.jpg

Bu camlara annem perde dikmişti ya, hey gidi dünler :)

Okula ilk geldiğim gün, yeni atanmışım sınıf böyle. Alttaki de diğer onardığımız okula ilk taşındığımız gün.
Ah bu devlet yani ne diyeyim hatırladıkça sinirlendim, neyse.
Eki Görüntüle 1657359 Eki Görüntüle 1657360

Bu camlara annem perde dikmişti ya, hey gidi dünler :)

Hangi il burası Koalina Koalina
Yazık o çocuklara kıyamam yaa, Vanda görev yapan bir arkadaşım var öğrencileri nasıl seviyo var ya, tüm sıkıntıları unutuyorum diyo, hele geçen birisi annem olur musun öğretmenim demiş :KK200:

Sistem her türlü yanlış.. Eğitimde bir adım öteye gidemiyoruz.. Siyasete girmeyi hiç istemiyorum ama gitmiyor, götüremiyorlar.. Çoğu okul imam hatip ortaokulu yada lisesi oldu.. Sonuç: normal ilkokul ve ortaokullarda sınıflar 45-50 kişilik... Nasıl bi eğitim olabilirki bu kadar kalabalıkta... Öğretmenlere de üzülüyorum, yazık o kadar çocukla uğraşıyorlar.. Üstelik sınıflar 30 kişi için yapılmış ama 45 kişi var.. Bizim sınıfta çocuklar sıralarına oturduğunda en öndeki tahtaya 50 cm bile uzaklıkta değil.... Öğretmen nasıl ders anlatır bu sınıfta...
Lisede görev yapıyorum. Müdürümüz hem bizim hem öğrencilerin rahatı için sınıfları en fazla 35 kişiyle sınırlandırmıştı geçen sene. Ama ne oldu devletin kaynağını bol kullanmaktan(30-35 kişi demek daha çok sınıf, daha çok öğretmen demek) adama soruşturma açıldı...

Lisede görev yapıyorum. Müdürümüz hem bizim hem öğrencilerin rahatı için sınıfları en fazla 35 kişiyle sınırlandırmıştı geçen sene. Ama ne oldu devletin kaynağını bol kullanmaktan(30-35 kişi demek daha çok sınıf, daha çok öğretmen demek) adama soruşturma açıldı...

Boş derslik varmış denemiş ama sonuç yine yok... Böyle müdürde pek yok aslında..

Sonra gidip özel okula teşvik diye deli paralar dağıtılıyor... Ben çocuğumu özel okula göndermek istemiyorum arkadaş, okul yap o parayla....

Şaşırmadım, dikili belediye başkanına da soruşturma açılmıştı,adam belediye bütçesinden para arttırmış o parayla milletin su borcunumu ne silmiş, soruşturma gerekçesi milleti sosyalizme özendirmek

Arkadaşlar allah rızası için 92 öğrenci aylık toplam 9200tl yapar diyorum. Aylık 100 tl veriyorum diyorum. Çok basit bir işlem değilmi. Neden hala 1000tl mi 9000tl mi diyorsunuz.
Aylık 100 lirayla evde çocuğunuza ne yedirebilirsiniz? Bunu bir hesaplayın derim. Bakın en basit,indirimli 1 kilo kıyma alsanız,en ucuzundan oda 30 lira. Peynir alsanız 1 kalıp 20 lira ki 92 çocuk diyorsunuz yetmez bile bu alınanlar,sebze meyve fiyatları malum. Sizde haklısınız ama verilen paraya verilebilen menü normal geldi bana.
Ayrıca hesap etmediğiniz giderler muhakkak vardır.

Ya böyle şeyleri okudukça moralim bozuluyor. Çocuğu özele versen sıkıntı, devlete versen sıkıntı. Her yer özel okul çeşit çeşit ama adı özel yani, eğitim yuvası değil ticarethane. Geçen sene iki arkadaşımda çocuğu özelden aldı farklı problemlerden. Bazen diyorum hepimizin bildiği belli başlı özeller var gönderebiliosan onlara göndereceksin gönderemiosan hç bulaşmayıp ona verdiğin parayla yine çocuğun için başka bir şeyler yapacaksın. Ama devlet okulları da sıkıntı işte şekil A.

X