Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
:)Okula ilk geldiğim gün, yeni atanmışım sınıf böyle. Alttaki de diğer onardığımız okula ilk taşındığımız gün.
Ah bu devlet yani ne diyeyim hatırladıkça sinirlendim, neyse.
Eki Görüntüle 1657359 Eki Görüntüle 1657360
Bu camlara annem perde dikmişti ya, hey gidi dünler :)
Keşke böyle öğretmenlerimizin kıymeti bilinse:)
sen ege konusundada bıze cko destek oluyoruz valla harıkasın sen !
En az 92 çocukla 9200 lira yapıyor. Tamam başka yerlere de para kesiliyor. Ama daha önceki müdür nasıl bunları yapıyordu. Mesela 2 tavuk alsa suyuna pilav yapıp üstüne didiklese o çocuklara yeter de artar bile. Yanınada bir ayran verir. Çünkü daha önceki müdür. Giderleri çıkardıktan sonra görevliye çocukların ne ihtiyacı varsa karşılayın diye görevliye kartı veriyor muş.Aylık 100 lirayla evde çocuğunuza ne yedirebilirsiniz? Bunu bir hesaplayın derim. Bakın en basit,indirimli 1 kilo kıyma alsanız,en ucuzundan oda 30 lira. Peynir alsanız 1 kalıp 20 lira ki 92 çocuk diyorsunuz yetmez bile bu alınanlar,sebze meyve fiyatları malum. Sizde haklısınız ama verilen paraya verilebilen menü normal geldi bana.
Ayrıca hesap etmediğiniz giderler muhakkak vardır.
Böyle böyle devlet okulu diye birşeyde kalmayacak okulları özelleştirecekler sağlık sektörü nasıl batıysa Eğitim sektörünüde batıracaklar amaç yük hafifletmek olsa keşke. Özel okula giden her çocuğa 3 bin tl vereceğine her okula 3 hizmetli yollasada okulları kaderine terketmese..[/QUOTE][QUOTEvaveyla__, post: 43031756, member: 691160"]Oyle 3 4 tane daha atasinla olmuyor malesef. Devletin butcesi yeterli degil diye ogretmeni bile sinirli atiyor kalan acigi ucretli ogretmenle kapatiyor.
Devlet zaten egitimin giderlerini biraz azaltmak icin ozel okula tesvik veriyor. Bin ogrenciye bir senede 3 bin tl vermek yeni bir okul acip oraya ogretmen hademe atayip elektirik suyunu odemekten daha az masrafli. Ki birde o okulu yaptirmanin maliyeti var.
Yani devlet egitim sektorunun mali yukunu biraz ozel sektore kaydirmak istiyor. Tipki saglikta oldugu gibi ozel hastanede muayene ucretinin bir kismini karsilayarak devlet hastanelerinin yukunu azalttilar. Bu da onun gibi birsey.
Devlet mi tam gün mü. Nekadar veriyorsunuz ve liste nasıl acaba örnek verir misiniz lütfenbenim oğlumda anaokulunda ama menü bu şekilde olsa hemen okuldan alırdım.
Ya canım zaten güven duymama üzerine kendi kendime hesap yaptım. Daha önce gelir gideri bilen okulaile başkanı arkadaşımla nereye ne gidiyor konuştum. Tabiki sana Kaç para kalıyor gibi olayı tartışmaya dökmem. Aslında diretse öğretmenlere konuştuğu gibi konuşmaya kalsa yapmayı düşünüyordum ama benim gibi şikayetçi çok. Kadınlar çocuklar açlıktan eve zor düşüyor. Yada kapıdan çıktığı gibi börekçiye koşuyor dediler. Oplum tğm tabağı yese bile aynı. Bende hep ya 100 tl veriyorum demekki bukadar oluyor derken bir araştırayım diye bilen kişilerle görüştüm. Sonuç bizim okuldan başka yok. Herkes 100tl veriyor ama yok. Geçen sene de böyle değil. Baktık sorun çıkarıyor kadınlarla millieğitim bize yakın gidip dilekçe vericez. Geliri gideri ne yapılıyor onlar karar versin. Hee biz hatalıyız susar ız. Gerekirse çocuğu doyurup göndeririz. Yok onda bir sorun varsa millieğitim bakar çaresine.Bence siz bu hesap kitap işine hiç girmeyin. Sadece veli olarak diyetisyenin hazırlayacağı bir menü talep ettiğinizi belirtin. Çünkü işletmede gerçekten altalta koyayım toplayayım olmuyor hesap işleri.
Bikaç veli toplanıp gidin müdürün yanına yemeklerin çocuklara uygunluğunu konuşun ve diyetisyenin hazırladığı menüler olmasını talep edin. Eğer olumsuz bir havada geçerse konuşma bikaç veli birleşip şikayet edin
Bende öyle yapıcam burda bana açık çok büyük çıktığı için bunu yazdım size. Yoksa orda konuya paradan girmem tabiki. He bana tutar 100 lira veriyon ne yemek bekliyorsun derse geçen yılı örnek veririm kendisine2700 lira nereye gidiyor diye tuturursanız eğer okulda, korkunç tepkiler alırsınız benden söylemesi.
bu öyle yok yuvarlak hesapladım yok üstten hesapladımla olacak şey değil, yeri geliyor evdeki hesabımızı yapamıyoruz, gelen belli giden belli ama hesaplar tutmuyor bir türlü. siz okulda neyin nereye harcandığını nerden bileceksiniz?
MEnü konusunda sonuna kadar haklısınız, öyle beslenme olmaz, bunu güzelce bir veli toplantısı talep ederek orda dile getirebilirsiniz. maddi konulara hiç girmeyin.
bir de sabah sabah makarna falan ne alaka anlamadım?? niye kahvaltı değil de yemek ?
O benim sonuc gitmedim ve buyuk tartisma yasadik okul acildigin da hesap sordu diger ogretmenler gidip benim sinifi hazirlamislar nasil bir otorite kurduysa artik bayram gunu herkes oradaymis ogretmenler soyledi .Ve hala suan memur gibi sabah 8 aksam 4cikiyoruz eften puften konularla konusarak. normalde 1:30ta cikmamiz gerekirken nasil adalet gozunu sevdigim dunya .Ogretmenlerinizi sevin veli olarak koruyun birde sizlerden darbe gormesinler bari.Burda okudunuz mu bilmem bir öğretmen atanıyor bayram tatilinde gel okul düzenlenecek sen yapacaksın deniyor. Kızın kalacak yeri bile yoktu. Ama müdür gelmek zorundasın diye birde dalga geçmiş milli eğitim aynı şekilde.
Anlıyorum sizi,olabiliyormuş daha önce yada olduruyormuş okul müdürü bir şekilde şimdi yapılmaması tuhaf ama muhtemelen benim söylediğimi söyleyecektir müdür cevaben. Şu yapılabilir en azından,okul sütü ve üzüm veriliyor bildiğim kadarıyla okullara devlet tarafından. Sabah kahvaltısına süt ve kahvaltı ayarlanabilir belki.En az 92 çocukla 9200 lira yapıyor. Tamam başka yerlere de para kesiliyor. Ama daha önceki müdür nasıl bunları yapıyordu. Mesela 2 tavuk alsa suyuna pilav yapıp üstüne didiklese o çocuklara yeter de artar bile. Yanınada bir ayran verir. Çünkü daha önceki müdür. Giderleri çıkardıktan sonra görevliye çocukların ne ihtiyacı varsa karşılayın diye görevliye kartı veriyor muş.
anaokulunun parası tüm okul için harcanabiliyor.kaynak olmayınca genelde böyle yapılıyor.cebine gitmemiştir ama okuldaki diğer hizmetliler ve gidelere aktarılmıştı.kızım anaokuluna giderken anasınıfı öğretmeni söylemişti.bizim kaynağı başka yerlere harcıyorlar diye.Merhaba anaokulu öğretmeni yada bilgisi olan arkadaşlar.
Oğlum bu sene anaokuluna başladı. Okulun müdürü değişti. Normalde anaokulu na Müfettişler çok daha dikkat edermiş bu yüzden eski müdür çok itina lı davrandığı için çocuğumu bu okula yazdırdım. Sabah 8 de derse başlayıp 9 da yemek veriliyor. Ama yemekler bir garip. Sadece makarna ayran. Sadece Şehriye çorbası gibi yediriyor. Sabahçı öğlen ci toplam 92 öğrenci var. 92000tl yapar. Cici anneye maaşı burdan veriliyor 1100 lira +sigorta. Ama anlamadığım okulun kapıda ki bekçisine de para burdan veriliyor ki tüm okuldan mesûl bu kişi. Fazla fazla 2 sinin parası 4000 tl tutuyor diyim. Temizlik malzemesi peçete vs biz götürüyoruz. Diğerleri ayda 500 diyim. Kırılan dökülen ayda 1000 tl diyim. Çocuklara yemek için 1000 tl bütçe uygun görmüş müdür yardımcısı. Eski müdür kartı cici anneye verir ne istersen al dermiş. Eee peki nerde 2700 tl. Fazla fazla hesapla dım.
Normalde kırılan sandalyeler in çivi ile tekrar tamiri yasak demiş müfettiş. Bu müdür yardımcısı çakın kullanın demiş. 2 öğretmen ve ciicanne bu olaylara karşı geldiği için adam bunlara da Cephe almış. Kaldıki bu iki öğretmen herkesin beğenip takdir ettiği öğretmenler. Birinin ikiz çocukları var 7 aylık kadın gece hastanede olsa bile çocuğu hastandığı zaman sabah çocuğumuzu güler yüzle karşılıyor. Bukadar sıkıntının içinde bide bu adamla niye uğraşsın.
Ben şimdi bugün gidicem ve öğretmenin adını vermemek için yemek saatleri okula geliyorum siz aylık nekadar bütçe ayırıyorsunuz diye hesap sormak istiyorum. Bu kalan para giderler vs için döküm isteme hakkım var mı.
Birde eski müdür gidince yeni müdür geliyor ve anaokulu ile kim ilgileniyor diyince bu müdür yardımcısı ben diyor. Ben şüpheleniyorum cebine para attığından bu yüzden.
Bugün baktım yeni liste hazırlanmış öğretmen listeyi bana verdi. Dedim tamam bir bayanın hazırladığı çok belli ama belliki size çok düşük bir bütçe veriliyor. Öğretmen mahçup oldu Kıyamam. Yani bugün çocuklar ballı ekmek 1 ceviz ve süt yediler. Bunu ben çocuğuma evde ara öğün olarak veriyorum. Evde kahvaltı yaptırmıyorum okulda sevmediği yemeği de yemeye alışsın diye zaten erken yiyorlar. Ama vir Salçalı Şehriye çorbası ile çocuk mu beslenir sabah sabah.
Kırılan eşyaların çivi ile çakılması konusunda öğretmenler yine tepki göstermiş ama ben bu cendereden bu öğretmenleri kurtarmak istiyorum. Ne yapabilirim.
Ben çok üzüldüm sizin halinize gerçekten. Ve dediğim gibi sınıf öğretmenimiz çok özverili ve çocuklara verilen yemeğin kalitesizliğinden tutun da sınıftaki eşyaların çalışarak kullanılmasına kadar o muhattap olmuş ve her gün üzerine geliyormuş müdür yardımcısı. Bende sizin bir sorununuz olursa birde bu adamın egosu ile savaş vermeyin bana söyleyin ben sizi öne çıkarmadan hallederim dedim. Yani tek düşündüğüm çocuk ta değil. Bu öğretmeni de düşünüyorum. Demekki çocuğumuzu çocuğu yerine koyuyor. Allah böyle öğretmenlerden razı olsun. Ben sizin okulunuzda veli olsam kendim yaparım o işi. Allah bildiği gibi yapsın böyle yöneticileri. Ama en iyisini yapmışsınız gitmemekle.O benim sonuc gitmedim ve buyuk tartisma yasadik okul acildigin da hesap sordu diger ogretmenler gidip benim sinifi hazirlamislar nasil bir otorite kurduysa artik bayram gunu herkes oradaymis ogretmenler soyledi .Ve hala suan memur gibi sabah 8 aksam 4cikiyoruz eften puften konularla konusarak. normalde 1:30ta cikmamiz gerekirken nasil adalet gozunu sevdigim dunya .Ogretmenlerinizi sevin veli olarak koruyun birde sizlerden darbe gormesinler bari.
Yani aylık 400. 500 tl lik bir okula gönderebilirim en fazla ama çevre de yok. Bize uzak bir okul var aylık 300tl devlet okulu ek masraflar 500 ü buluyor Diğerlerinin servisi ile aynı paraya denk geliyor. Keşke imkanım olsa yapsam.Anlıyorum sizi,olabiliyormuş daha önce yada olduruyormuş okul müdürü bir şekilde şimdi yapılmaması tuhaf ama muhtemelen benim söylediğimi söyleyecektir müdür cevaben. Şu yapılabilir en azından,okul sütü ve üzüm veriliyor bildiğim kadarıyla okullara devlet tarafından. Sabah kahvaltısına süt ve kahvaltı ayarlanabilir belki.
Ben şu an 1000lira veriyorum aylık,kalorisi hesaplanarak,her ay liste vererek takip etmemizi sağlıyor okul. Biliyorum orada ne verildiģini akşam yemeğini ona göre düzenliyorum. Listenin dışına çıkılması gerektiğinde muhakkak bildiriliyor. Sizede liste verilmeli zaten.