Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

Biz de bunu söylüyoruz.. Yemek menüsü normal değil.. Bunu dile getirip şikayet edin..
Bugün birkaç veli ile görüştüm. Sabah müdür yardımcısı ile listenin geçen sene gibi olmasını ve liste asılması nı talep edicez. Aksi takdirde milli eğitime gideriz dedik. Bazı kadınlar yok oldu hemen çocukları okulda ne yiyor bilmiyor lar bile. Neyseki 5 6 veli var şimdilik. Yarın belki biraz daha toplarız.

Ben okul aile birliğindeki arkadaşımla yazdırmaya gittim yazın. Müfettişler gelip kontrol ediyor. Sıra sı, tuvaleti, boyası eksikleri neyse tamamlanıyor. Sene içinde kırılan dökülen bizim verdiğimiz paranın içinden harcanıyor. Zaten bizde bir anormallik olduğu öğretmenlerin liste asılmak zorunda demesine rağmen müdür yardımcısı nın astırmaması. Bugün listeyi inceledim yazayım.

Ptesi. Peynirli poğaça süt
Salı yayla çorbası
Çarşamba soslu (salça) makarna ayran
Perşembe şehriye çorbası
Cuma mercimek çorbası.

Okula giriş 8 yemek saati 9 çıkış 12.

Bakın bu konuda haklısınız.. Hergün çorba olmaz.. Kahvaltı olduğu için bir gün yumurta, bir gün sucuk, bir gün poğaça gibi çeşitlendirilebilir.. Beslenme uzmanının hazırlaması lazım listeyi.. Bunu mutlaka şikayet edin.. Zira çocuğunuz dengeli beslenmiyor..

Ben okul aile birliğindeki arkadaşımla yazdırmaya gittim yazın. Müfettişler gelip kontrol ediyor. Sıra sı, tuvaleti, boyası eksikleri neyse tamamlanıyor. Sene içinde kırılan dökülen bizim verdiğimiz paranın içinden harcanıyor. Zaten bizde bir anormallik olduğu öğretmenlerin liste asılmak zorunda demesine rağmen müdür yardımcısı nın astırmaması. Bugün listeyi inceledim yazayım.

Salı yayla çorbası
Perşembe şehriye çorbası
Cuma mercimek çorbası.

bir tam gün için sadece peynirli poğaça ve süt mü? çıkış 12 yazmışsınız yarım gün mü gidiyor?
yuhh yani siz mutlaka gidin konuşun ..

Bugün birkaç veli ile görüştüm. Sabah müdür yardımcısı ile listenin geçen sene gibi olmasını ve liste asılması nı talep edicez. Aksi takdirde milli eğitime gideriz dedik. Bazı kadınlar yok oldu hemen çocukları okulda ne yiyor bilmiyor lar bile. Neyseki 5 6 veli var şimdilik. Yarın belki biraz daha toplarız.

Böyle durumlarda veliler hemen kaybolurlar ortadan idareyle sıkıntı yaşamayalım diye.. Siz arkasında durun.. Dilekçe verin okula.. Size cevap yazmak zorundalar.. Bu verilen cevabı, yemek listesini bir dilekçeye iliştirerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet edersiniz sonrasında..

Bakın bu konuda haklısınız.. Hergün çorba olmaz.. Kahvaltı olduğu için bir gün yumurta, bir gün sucuk, bir gün poğaça gibi çeşitlendirilebilir.. Beslenme uzmanının hazırlaması lazım listeyi.. Bunu mutlaka şikayet edin.. Zira çocuğunuz dengeli beslenmiyor..
Zaten bizden önce öğretmenler şikayetçi olmuş bu çocuklar böyle beslenmez diye. Allah onlardan da razı olsun. Bu sefer siz yapın demiş listeyi ama turuşturmuş 1000 tl ellerine 1 ay yetecek bu para demiş. İyide nasıl.

Kısaca söyleyim geçen senenin menüsü ile çok büyük fark var. Yeni müdür gelince yardımcı anaokulunda n sorumlu olmak istemiş. Öğretmenler de benimle hemfikir

Öğretmenler oturup sizinle müdürün dedikodusunu mu yapiyorlar? Bizde de idarecimizle sorun olurdu ama veliler bunu bilmezdi. Ki bilmemesi de gerekir zaten

Zaten bizden önce öğretmenler şikayetçi olmuş bu çocuklar böyle beslenmez diye. Allah onlardan da razı olsun. Bu sefer siz yapın demiş listeyi ama turuşturmuş 1000 tl ellerine 1 ay yetecek bu para demiş. İyide nasıl.

Listeyi öğretmen yapmaz bi kere.. Öğretmenin görevi değildir bu.. Mutfak personeli olması lazım okulda.. Ahçı, bulaşıkcı falan... Siz mutlaka söylediğimi yapın..

Böyle durumlarda veliler hemen kaybolurlar ortadan idareyle sıkıntı yaşamayalım diye.. Siz arkasında durun.. Dilekçe verin okula.. Size cevap yazmak zorundalar.. Bu verilen cevabı, yemek listesini bir dilekçeye iliştirerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet edersiniz sonrasında..
Çok teşekür ederim bunu öğrenmek işime yaradı. Ben yarın hemen fotokopisini edineyim bulunsun.

evet evet bizim yarı özel gibi bişey ,valla Allahtan çalışıyorumda sesim çıkmıyor çalışmasam üzülürdüm veremem diye,hatta örnek bir gün menü
brokoli çorba,
etli nohut,
şehriyeli pilav,
revani
yemekler etsiz kesinlikle olmuyor.birde ikindi menüsü var oda poğaça,meyve suyu ,yada ayran meyve vs

Salı yayla çorbası
Perşembe şehriye çorbası
Cuma mercimek çorbası.

ben küçük oğlanın bir günlük yemeğini yazayım anaokuluna gidiyor..
sabah : bitki çayı, pişi, peynir,zeytin
öğle :yayla çorba, taskebabı,püre ,arpaşehriyeli pilav,meyve
ikindi : poğaça süt

büyük eve geliyor öğlen yemeklerinde..

Öğretmenler oturup sizinle müdürün dedikodusunu mu yapiyorlar? Bizde de idarecimizle sorun olurdu ama veliler bunu bilmezdi. Ki bilmemesi de gerekir zaten
Öğretmenle ben bişey konuşmadım tanıdık birilerinden öğreniyorum. Önyargı sız cevaplarınızı beklerim lütfen. Kıyamam öğretmene bu nasıl liste dediğimde resmen utanıp başını eğdi. Ben eğitimci düşmanı değilim. Ama şunu da biliyoruz ki bütün öğretmenler melek değil.

ben küçük oğlanın bir günlük yemeğini yazayım anaokuluna gidiyor..
sabah : bitki çayı, pişi, peynir,zeytin
öğle :yayla çorba, taskebabı,püre ,arpaşehriyeli pilav,meyve
ikindi : poğaça süt

büyük eve geliyor öğlen yemeklerinde..
Bizimki öğlen e kadar okulda mesela bu yazdığınız sabah kahvaltısı bizim geçen yılki ile aynı. Yani bir günü böyle olurdu. Daha önceleri okul tğm gün iken yine aynen böyle özenle 3 öğün yedirilirmiş

Elektrik, su, doğal gaz devletten değil ki okul ödüyor.

Velilerin hassasiyeti sayesinde birçok okul özel okul kıvamında, benim oğlum henüz1.5 yaşında ama eşimin teyzesinden biliyorum,8 10 anne birlesmisler hepsi ev hanımı zamanları ve enerjileri var, maşallah arı gibiler, ordan burdan bağış bile aldıkları oluyo, bunlar çok güzel tabi ama ya imkanı olmayanlar, atıyorum karsta ilçe okulları ne durumda, onlar da devlet okulu, herkes farklı imkânlarla okuyacak ama aynı sınavlara girecek çok acımasızca
Bir resim vardı ya nette. Elinde okula ısınmak için tezek taşıyan öğrencilerle tablet taşıyan öğrenciler. Yıl sonu aynı sorularla hazırlanan sınavdan sorumlular. Adaletine yandığım dünya

Bizimki ni ana okul kısmını devlet ödüyor. Zaten plot okul deniyordu sanırım bu okula baya titizleniliyor. Yani para hesaplama ma çokta takılmayın. Asıl sorun geçen yılla bu sene fiyat artışı var ama menü dipte ve liste astırılmıyor

Öğretmenle ben bişey konuşmadım tanıdık birilerinden öğreniyorum. Önyargı sız cevaplarınızı beklerim lütfen. Kıyamam öğretmene bu nasıl liste dediğimde resmen utanıp başını eğdi. Ben eğitimci düşmanı değilim. Ama şunu da biliyoruz ki bütün öğretmenler melek değil.

Valla ben anaokulunda çalışırken listeyle ilgili bana birşey soylediklerinde bu konuyla idare ilgileniyor deyip yönlendirirdim. O yüzden ogretmenlerin tavırları garip geldi bana. Neyse.

Ama liste konusunda haklısınız. Liste konusunda idareye baskı yapın. Ogretmenlerin elinden bir şey gelmez. Ayrıca müdürün ogretmenlerin eline para tutusturup buyrun siz yapın demesi de saçma. Bir kere ogretmenlerin parayla ilgilenmesi para toplaması vs. yasak.

evet evet bizim yarı özel gibi bişey ,valla Allahtan çalışıyorumda sesim çıkmıyor çalışmasam üzülürdüm veremem diye,hatta örnek bir gün menü
brokoli çorba,
etli nohut,
şehriyeli pilav,
revani
yemekler etsiz kesinlikle olmuyor.birde ikindi menüsü var oda poğaça,meyve suyu ,yada ayran meyve vs
Yaa bir arkadaşım da böyle bir okula gönderiyor. Drama, enstrüman vs bile var okulda ama bize uzak :KK43:

Bizimki ni ana okul kısmını devlet ödüyor. Zaten plot okul deniyordu sanırım bu okula baya titizleniliyor. Yani para hesaplama ma çokta takılmayın. Asıl sorun geçen yılla bu sene fiyat artışı var ama menü dipte ve liste astırılmıyor
Parayı bilemiyorum ama menü kötü gerçekten bunu şikayet edebilirsiniz, diğer veliler de aynı fikirdeyse daha kolay olur işiniz.

Ne ödüyor ko devlet, Nooption Nooption yazmış sıraları bile biz aldık diye, o zaman devlet bir öğretmen maaşı mı ödüyor, ya da bazı okullara ödeyip bazılarına ödemiyor mu, ben liseden mezun olalı 13 sene oldu sanırım, bizim zamanımızda devlet ödüyordu yakıtı falan

Valla ben anaokulunda çalışırken listeyle ilgili bana birşey soylediklerinde bu konuyla idare ilgileniyor deyip yönlendirirdim. O yüzden ogretmenlerin tavırları garip geldi bana. Neyse.

Ama liste konusunda haklısınız. Liste konusunda idareye baskı yapın. Ogretmenlerin elinden bir şey gelmez. Ayrıca müdürün ogretmenlerin eline para tutusturup buyrun siz yapın demesi de saçma. Bir kere ogretmenlerin parayla ilgilenmesi para toplaması vs. yasak.
Öğretmen para toplamıyor. Listeyi öğretmen ve görevli kadın birlikte hazırlamak zorunda 1000 tl yi yetiştirebilmek için ordan alıp oraya koyuyorlar yani. Öğretmen artık okadar çok konuda didişmiş ki müdürle ama hepsi de çocukların iyiliği için kadına ve görevliye çok diş biliyor müdür. Valla öğretmenime laf ettirmem :)

Katılıyorum, mahalle kavgasına dönmüş iş, profesyonellik sıfır kriz yönetimi sıfırın altında

X