Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

Canim okulda isler nasil yurutuluyor bilmiyorum ama bende calistgim icn biliyorum bu kadar ucret fazla hemde cok fazla bence bi arastirin derim biz ogrencilerden dergi parasi aliyoduk ve oda yilda bir kez 200 tl yemek isni bireysel yapiyorduk liste veriyoruz atlik herkes ayni seyi getiryor evden siz arastrn bence

Canim okulda isler nasil yurutuluyor bilmiyorum ama bende calistgim icn biliyorum bu kadar ucret fazla hemde cok fazla bence bi arastirin derim biz ogrencilerden dergi parasi aliyoduk ve oda yilda bir kez 200 tl yemek isni bireysel yapiyorduk liste veriyoruz atlik herkes ayni seyi getiryor evden siz arastrn bence

Anasınıfından bahsetmiyor canım, anaokulu diyor...

Anaokuluda yani devlete bagli anladm zaten ama devlete bagli ozel okullarida biliyorum ki tek ogrenci 500 gecmez ne yapilarms portakalli ordekmi pisiliyrmus hergun cok fazla bence yinede ve arkadas sehriye corbasi makarna yedklrni soyluyor

benim oğlumda devlet okulunda geçen yıl anaokulundaydı aynı okulda yani, yemek ücreti 560 tl verdim .bu sene 1. sınıf 1500 tl ödedim yemek ücreti,ekstra olan etüt falan bunları saymıyorum bile ,devlet okulları velilerin paralarıyla dönüyor,herkes çocuğum rahat etsin diye ses çıkaramıyor bizde paşa paşa ödüyoruz ,millet altına dövize yatırım yapıyor biz eğitime yapıyoruz inşallah mükafatını alırız

yemek konusunda haklısınız.. sabah damı makarna çorba veriliyor orasını anlamadım ben..

bizim okulda da bekçinin parası temizlik vs okul ödüyor hep.. öğretmenin fotokopi mak bilgisayarı falan 1. sınıfta alındı veliler aldık yani.. şimdi o malz her türlü masrafı çıktığında yine biz ödüyoruz.. devletin birşey karşıladğı yok Allahtan öğretmenlerin maaşını veriyor.. sıralarımıza kadar biz aldık..
benimde hep merak ettiğim birşey var bilen varsa aydınlatsın lütfen.. bu sıraları ne yapıyorlar çocuklar mezun olunca.. satıyor mu okul? çünkü her 1.sınıf yeni sıra dolap yaptırıyor..halbuki mezun olanlardan kalıyor olması lazım..

Anaokuluda yani devlete bagli anladm zaten ama devlete bagli ozel okullarida biliyorum ki tek ogrenci 500 gecmez ne yapilarms portakalli ordekmi pisiliyrmus hergun cok fazla bence yinede ve arkadas sehriye corbasi makarna yedklrni soyluyor

Konu sahibi devlete bağlı bağımsız anaokullarından bahsediyor... Onların yemekhanesi oluyor, evden gitmiyor yani yemek.. Aylık 100 civarı ücret alıyorlar..

yemek konusunda haklısınız.. sabah damı makarna çorba veriliyor orasını anlamadım ben..

bizim okulda da bekçinin parası temizlik vs okul ödüyor hep.. öğretmenin fotokopi mak bilgisayarı falan 1. sınıfta alındı veliler aldık yani.. şimdi o malz her türlü masrafı çıktığında yine biz ödüyoruz.. devletin birşey karşıladğı yok Allahtan öğretmenlerin maaşını veriyor.. sıralarımıza kadar biz aldık..
benimde hep merak ettiğim birşey var bilen varsa aydınlatsın lütfen.. bu sıraları ne yapıyorlar çocuklar mezun olunca.. satıyor mu okul? çünkü her 1.sınıf yeni sıra dolap yaptırıyor..halbuki mezun olanlardan kalıyor olması lazım..

konu sahibinin ne demek istediğini anladım lakin sabah kahvaltısı yapmıyor diyor sabah sabah da şehriye çorbası yenmez diyor onu anlayamadım,anasıfında yemek saatleri erken çünkü çabuk acıkıyorlar 11 den 12 ye kadar yemek yiyorlar bu da yemek veren kişi için öğle saati oluyor çorba olmasıda gayet doğal diye düşünüyorum.şauana kadar harcadığım 4500 tl 1 sınıf öğrencisi ve devlet okulu,sıra ,masa bu tür şeyler yok allahtan da yok ,ama pişmanmıyım değilim verdiğim paraya napıyım bazen abartsalarda çocuğumun canı sağolsun deyip geçiyorum

Öğretmen arkadaşlarımın çoğu bunu diyo gerçi, cebinden kağıt kalem boya tuvalet kağıdı vs alıyolarmıs, durumu iyi olan veliler destek oluyormuş falan, kendi imkanları ile hademe tutan duydum, hademe devletin verdiği eleman değil mi yaa, konuna Salça oldum kusura bakma ama bu anlatilanları duydukça çocuğumu okula gondermek istemiyorum, özeller de ayrı terane mantar gibi her yer özel okul
Evet canım arkadaşım da özele verdi Dünya para ama vadettikleri hiçbirşey yerine gelmiyor. Yani bugün birkaç bayan ile görüştüm yarın gidip müdür yardımcısı ile konuşuncaz. Biraz aksi biri konuşma yı hararetlendirir ise milli eğitime gitmeyi düşündük

konu sahibinin ne demek istediğini anladım lakin sabah kahvaltısı yapmıyor diyor sabah sabah da şehriye çorbası yenmez diyor onu anlayamadım,anasıfında yemek saatleri erken çünkü çabuk acıkıyorlar 11 den 12 ye kadar yemek yiyorlar bu da yemek veren kişi için öğle saati oluyor çorba olmasıda gayet doğal diye düşünüyorum.şauana kadar harcadığım 4500 tl 1 sınıf öğrencisi ve devlet okulu,sıra ,masa bu tür şeyler yok allahtan da yok ,ama pişmanmıyım değilim verdiğim paraya napıyım bazen abartsalarda çocuğumun canı sağolsun deyip geçiyorum

ya benim küçük oğlumda anaokuluna gidiyor kahvaltı var ama zaten ben yedirip gönderiyorum o yüzden pek sorgulamıyorum ne veriyorlar diye..
bizimde valla birinci sınıfta çok masrafımız oldu.. perdelere kadar yaptırdık birde sınıf atlayınca sınıfların yeri değişiyor adam tutup biz taşıtıyoruz sıraları dolapları...
tabi çocuğunu istediğin öğretmene yazdırmak için dönen hesapları hiç saymıyorum bile..
parasız eğitim Allahtan!!

geçen yıl okul 90 lira alırken çocuklar köftesini tavuğunu böreğini yerken bu sene 100 olunca neden haftada 3 gün çorba 1 gün makarna 1 gün poğaça süt oluyor. Daha önce yapan müdür nasıl beceriyor. Ben adamın karşısına hesap kitap çıkarmıycam. Defalarca söyledim yine söyleyim şüphelendim. Ve peşine düştüm. Parası geri verilmeyen veli ile başladı zaten tüm şüphelerim
Bahsettiğiniz okul resmi anaokulu.. Düşündüğünüz gibi değil orda harcamalar.. Sizin bilmediğiniz tahmin bile edemeyeceğiniz çok fazla kalem vardır gider olarak.. Üstelik okulun hesap kitap işlerine fazla kafa yormuşsunuz.. Bu okullar sürekli denetimden geçer ve harcadıkları her kuruşun hesabını tek tek verirler.. Kısacası üstünüze vazife olmayan işler bunlar.. Bir anne olarak yemek menüsü konusunu irdeleyip şikayet edebilirsiniz.. Elinizde liste varsa bir dilekçeye ekleyerek İlçe Milli Eğitime şikayette bulunun.. Soruşturma açılır.. Ama okulun aldığı para yasal yani yönetmelikte var olan ve komisyon marifetiyle karar verilen bir miktardır, bunun hesabını da siz yapamazsınız..

ya benim küçük oğlumda anaokuluna gidiyor kahvaltı var ama zaten ben yedirip gönderiyorum o yüzden pek sorgulamıyorum ne veriyorlar diye..
bizimde valla birinci sınıfta çok masrafımız oldu.. perdelere kadar yaptırdık birde sınıf atlayınca sınıfların yeri değişiyor adam tutup biz taşıtıyoruz sıraları dolapları...
tabi çocuğunu istediğin öğretmene yazdırmak için dönen hesapları hiç saymıyorum bile..
parasız eğitim Allahtan!!

Velilerin hassasiyeti sayesinde birçok okul özel okul kıvamında, benim oğlum henüz1.5 yaşında ama eşimin teyzesinden biliyorum,8 10 anne birlesmisler hepsi ev hanımı zamanları ve enerjileri var, maşallah arı gibiler, ordan burdan bağış bile aldıkları oluyo, bunlar çok güzel tabi ama ya imkanı olmayanlar, atıyorum karsta ilçe okulları ne durumda, onlar da devlet okulu, herkes farklı imkânlarla okuyacak ama aynı sınavlara girecek çok acımasızca

geçen yıl okul 90 lira alırken çocuklar köftesini tavuğunu böreğini yerken bu sene 100 olunca neden haftada 3 gün çorba 1 gün makarna 1 gün poğaça süt oluyor. Daha önce yapan müdür nasıl beceriyor. Ben adamın karşısına hesap kitap çıkarmıycam. Defalarca söyledim yine söyleyim şüphelendim. Ve peşine düştüm. Parası geri verilmeyen veli ile başladı zaten tüm şüphelerim

Gecen yıldan bu yıla alım gücü ne hale geldi tabi bu da ayrı bir konu ama içinde şüphe varsa elbette sor

Kahvaltı yaptırmama nedenim. Sabah 7:30 da kalkıp 8 de okulda oluyor 8:30 -9:00arası yemek yiyorlar. Tok olursa orda yemek istemez hemde daha erken uyanıp uykusuz kalmasını istemiyorum. Yoksa hazırlarım yani. Ama bazen okulda çocuklar evde yemediği şeyleri de yiyor ya biraz da onu tetiklemek istiyorum

Kahvaltı yaptırmama nedenim. Sabah 7:30 da kalkıp 8 de okulda oluyor 8:30 -9:00arası yemek yiyorlar. Tok olursa orda yemek istemez hemde daha erken uyanıp uykusuz kalmasını istemiyorum. Yoksa hazırlarım yani. Ama bazen okulda çocuklar evde yemediği şeyleri de yiyor ya biraz da onu tetiklemek istiyorum

tamam bende aynı durumdayım sabah kahvaltı çok zor hatta ölüm ben yaptırınca öğle yemeği yemiyor.bende sabah kahvaltısını vermiyorum öğlende 11 de yemeğe iniyor zaten ,hepsini paşa gibi yemek zorunda zaten yemek ayrımı yapmıyor çok şükür ,bizim yemekler çok iyi yiğidi öldür hakkını ver ve hepsini yanında kalorisine kadar yazıyor ve onlara hitab edecek şekilde sunuluyor.ama sen bu durumdan rahatsızsan yemek parası ve verilen hizmetten tabii hesabını sor ,bende aynı durumda olsam fitil fitil burnundan getirirdim adamın

Hala 2700 artıyor diyorsunuz nasıl bu kadar eminsiniz anlamıyorum. Bunun fotokopi kagidi var yazici fotokopi makinesi toneri var vs vs. Sizin dusundugunuz harcamalar dışında da harcama oluyordur yani... Ayrıca gün olur fotokopi makinesi bozulur gün olur yazici bozulur.... siz hesap isine kafayi takmayin okul aile birligiyle görüşün. Liste konusunda haklısınız gidip idareci ile bu konuda görüşün.

Kısaca söyleyim geçen senenin menüsü ile çok büyük fark var. Yeni müdür gelince yardımcı anaokulunda n sorumlu olmak istemiş. Öğretmenler de benimle hemfikir

Velilerin hassasiyeti sayesinde birçok okul özel okul kıvamında, benim oğlum henüz1.5 yaşında ama eşimin teyzesinden biliyorum,8 10 anne birlesmisler hepsi ev hanımı zamanları ve enerjileri var, maşallah arı gibiler, ordan burdan bağış bile aldıkları oluyo, bunlar çok güzel tabi ama ya imkanı olmayanlar, atıyorum karsta ilçe okulları ne durumda, onlar da devlet okulu, herkes farklı imkânlarla okuyacak ama aynı sınavlara girecek çok acımasızca

ya karsa bile gitmeye gerek yok.. benim büyük oğlanın okulu site içinde çok büyük bir site burası apartman görevlilerin çocuklarıda aynı okulda oğlumun sınıfında da 2 çocuk var böyle inanırmısın şimdi 4.sınıftalar o çocuklar 1.sınıftaki o sıra dolap perde projektör vs.. masraflarının kendi paylarına düşen kısmını hala ödüyorlar ..

tamam bende aynı durumdayım sabah kahvaltı çok zor hatta ölüm ben yaptırınca öğle yemeği yemiyor.bende sabah kahvaltısını vermiyorum öğlende 11 de yemeğe iniyor zaten ,hepsini paşa gibi yemek zorunda zaten yemek ayrımı yapmıyor çok şükür ,bizim yemekler çok iyi yiğidi öldür hakkını ver ve hepsini yanında kalorisine kadar yazıyor ve onlara hitab edecek şekilde sunuluyor.ama sen bu durumdan rahatsızsan yemek parası ve verilen hizmetten tabii hesabını sor ,bende aynı durumda olsam fitil fitil burnundan getirirdim adamın

sizin okul aşmış olayı bence:))
kalori hesabına kadar süpermiş..

Biz de bunu söylüyoruz.. Yemek menüsü normal değil.. Bunu dile getirip şikayet edin..

Ben okul aile birliğindeki arkadaşımla yazdırmaya gittim yazın. Müfettişler gelip kontrol ediyor. Sıra sı, tuvaleti, boyası eksikleri neyse tamamlanıyor. Sene içinde kırılan dökülen bizim verdiğimiz paranın içinden harcanıyor. Zaten bizde bir anormallik olduğu öğretmenlerin liste asılmak zorunda demesine rağmen müdür yardımcısı nın astırmaması. Bugün listeyi inceledim yazayım.

Ptesi. Peynirli poğaça süt
Salı yayla çorbası
Çarşamba soslu (salça) makarna ayran
Perşembe şehriye çorbası
Cuma mercimek çorbası.

Okula giriş 8 yemek saati 9 çıkış 12.

sizin okul aşmış olayı bence:))
kalori hesabına kadar süpermiş..
evet evet bizim yarı özel gibi bişey ,valla Allahtan çalışıyorumda sesim çıkmıyor çalışmasam üzülürdüm veremem diye,hatta örnek bir gün menü
brokoli çorba,
etli nohut,
şehriyeli pilav,
revani
yemekler etsiz kesinlikle olmuyor.birde ikindi menüsü var oda poğaça,meyve suyu ,yada ayran meyve vs

X