Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

Nerelere verdiğini yazdım canım yani en azından bizim okulda böyle olduğuna eminim

Öğretmen arkadaşlarımın çoğu bunu diyo gerçi, cebinden kağıt kalem boya tuvalet kağıdı vs alıyolarmıs, durumu iyi olan veliler destek oluyormuş falan, kendi imkanları ile hademe tutan duydum, hademe devletin verdiği eleman değil mi yaa, konuna Salça oldum kusura bakma ama bu anlatilanları duydukça çocuğumu okula gondermek istemiyorum, özeller de ayrı terane mantar gibi her yer özel okul

simdi bu okul bagimsiz bir devlet anaokuluysa butce sadece anaokuluna harcanir. ama bir ilkokula bagli anasinifi ise idarede bulunanlar bazen bu butceden ilkokulada harcayabiliyor ki buda idarecilere kalmis bir durum. yemek listesi konusunda sonuna kadar haklisiniz listenin asilmasi disinda ayrica ogrenci velilerine dagitilmasi zorunludur. hatta uygun bir butceyle biz sabah kahvaltisi ogle yemegi ve ikindi kahvaltisi veriyoruz tam gun oldugumuz icin. yemek listeleri cocuklarin gunluk harcayacaklari enerjiye ve almalari gereken kaloriye gore hesap yapilarak hazirlanir. bu durumda idareye uyarinizi yapin ve kendisiyle fazla muhattap olmadan dilekcenizi hemen yazin derim. zira cocuklarimiz bizim degerlidir ve saglikli beslenmelerinin onemi buyuktur...
Yaaa çık teşekür ederim cevabınız için. Gerçekten.

Öğretmen arkadaşlarımın çoğu bunu diyo gerçi, cebinden kağıt kalem boya tuvalet kağıdı vs alıyolarmıs, durumu iyi olan veliler destek oluyormuş falan, kendi imkanları ile hademe tutan duydum, hademe devletin verdiği eleman değil mi yaa, konuna Salça oldum kusura bakma ama bu anlatilanları duydukça çocuğumu okula gondermek istemiyorum, özeller de ayrı terane mantar gibi her yer özel okul
Ve acayıp soygun ya özel okullar

Kıyafetleri ayrı para servısı ayrı para kırtasıyesı ayrı para

Okul taksıtını saymıyorum bıle

Yemek listesini isteyebılırsınız

Ayrıca önceki müdür zamanında guzel yemekler çıkabılıyorsa şimdide cıkması gerekmez mı
İşte ince ince hesaplayıp bende aynı şeyi söyledim. Neden ozman vardı şimdi yok. Ayrıca fiyat ta arttı eskiye göre. Listeyi öğretmenlere asmayacaksınız diye diretmesi çok şüphelendirici. Yeni Müdüre ana okulu ile ben ilgilenirim diye öne ataması falan. Şüphe duydum.

Makarnanın kaçı kaç kuruş, protein almalı o yaştaki çocuklar, 100 değil 150 olsun adam akıllı olsun, önceden bebeler okula yazdırılır bir güven olurdu şimdi bir de peşini kolluyo aileler, ne yedi ne içti diye

Aylık 100 tl

Elektirik su doğalgaz öğretmen parası devletten.

Çocukların ıslak mendil kolonya kâğıt havlu tuvalet kağıdı. Tğm etkinlik malzemelerini biz alıyoruz. Çamaşır suyu deterjan bu paradan veriliyor. 2 hiznetlininin parası burdan veriliyor.

Aylık toplam gelir 92 öğrenci 9200tl
İki eleman 4000tl
Temizlik Malz 500tl
Kırılıp dökülen 1000tl (ki devlet başta hepsini yeniliyor sena başı bütçe veriyor )
Çocuklara yemek 1000tl uygun görmüş beyefendi.
Yani toplam gider 6500tl kalan 2700 tl nerde. Yani bu 2700 ün 2000 ini bile ekleyerek mis gibi menü hazırlanır. Diyorum.

Bahsettiğiniz okul resmi anaokulu.. Düşündüğünüz gibi değil orda harcamalar.. Sizin bilmediğiniz tahmin bile edemeyeceğiniz çok fazla kalem vardır gider olarak.. Üstelik okulun hesap kitap işlerine fazla kafa yormuşsunuz.. Bu okullar sürekli denetimden geçer ve harcadıkları her kuruşun hesabını tek tek verirler.. Kısacası üstünüze vazife olmayan işler bunlar.. Bir anne olarak yemek menüsü konusunu irdeleyip şikayet edebilirsiniz.. Elinizde liste varsa bir dilekçeye ekleyerek İlçe Milli Eğitime şikayette bulunun.. Soruşturma açılır.. Ama okulun aldığı para yasal yani yönetmelikte var olan ve komisyon marifetiyle karar verilen bir miktardır, bunun hesabını da siz yapamazsınız..

Devlet bir okula bir veya 2 hademe atiyor ve buyuk okullarda kesinlikle yeterli olmuyor. O yuzden okul kendi butcesinden bir iki tane daha gorevli aliyor. Maasi sigortasi vs okul butcesinden karsilaniyor.

Valla çokta sevdiğim bir huyum vardır kafama taktıysam halletmeden bırakmam. O öğretmenlere de çocuğuma üzüldüğüm kadar. Çünkü öğretmeni çok çok iyi cicianne aynı şekilde.

Bütün olay hesap işinde zaten.

Okul aile Birliğinin hesabi denetleme yetkisi vardır. Önce okul aile birligi başkanı ile görüşün. Herhangi bir veli gelip bütçeyi inceleyemez.

Devlet bir okula bir veya 2 hademe atiyor ve buyuk okullarda kesinlikle yeterli olmuyor. O yuzden okul kendi butcesinden bir iki tane daha gorevli aliyor. Maasi sigortasi vs okul butcesinden karsilaniyor.

Yeterli değilse34 tane atasın öyle saçma şey olur mu, devlet okulları bu durumdayken özel okula yollayan velilere destek veriliyor, 10 bin liranın 3 binini devlet veriyo atıyorum, 7 bini veren kalan 3 bini de verirçünkü bir kere özel okula yollıcam diye yola çıkmış

Ama devlet okulu öyle mi, 1000 lira maaş alan adam özel okul düşünebilir mi, hayır, devlete göndericek orda da pislik yokluk...

Bahsettiğiniz okul resmi anaokulu.. Düşündüğünüz gibi değil orda harcamalar.. Sizin bilmediğiniz tahmin bile edemeyeceğiniz çok fazla kalem vardır gider olarak.. Üstelik okulun hesap kitap işlerine fazla kafa yormuşsunuz.. Bu okullar sürekli denetimden geçer ve harcadıkları her kuruşun hesabını tek tek verirler.. Kısacası üstünüze vazife olmayan işler bunlar.. Bir anne olarak yemek menüsü konusunu irdeleyip şikayet edebilirsiniz.. Elinizde liste varsa bir dilekçeye ekleyerek İlçe Milli Eğitime şikayette bulunun.. Soruşturma açılır.. Ama okulun aldığı para yasal yani yönetmelikte var olan ve komisyon marifetiyle karar verilen bir miktardır, bunun hesabını da siz yapamazsınız..

Aynen. Soylenmesi gereken herşey söylenmiş. Beslenme listesi hakkinda ki sikayetinizi önce idareye bildirin konu sahibi. Hatta baska şikayetçi olan beli varsa onlarla işbirliği yapin bu konuda. Hala bir duzelme olmazsa milli egitime gidersiniz.

Beslenme listesi konusunda ogretmenlerle gorusmek yeterli olmaz. Çünkü malzemenin teminini öğretmenler yapmaz.

Makarnanın kaçı kaç kuruş, protein almalı o yaştaki çocuklar, 100 değil 150 olsun adam akıllı olsun, önceden bebeler okula yazdırılır bir güven olurdu şimdi bir de peşini kolluyo aileler, ne yedi ne içti diye

Benim çalıştığım anaokulunda makarna cok sık olurdu ama yaninda muhakkak baska yemek de olurdu. Kiymali karnabahar, ıspanak yemeği gibi..

Daha önce de birkaç konuya yazmıştım. Ben bir devlet lisesinde öğretmenim. Okulumuz 2 bina. 2000 öğrencimiz var. Sabah 8 aksam 7 okul açık. Şu an devletin okula gönderdiği eleman 2 tane(evrak islerinden sorumlu memur ve 7 gün 24 saat her işimize koşan bir hizmetli bey). Kapıdaki güvenliği, katları temizleyen hizmetlileri okul aile birliği ödüyor. Ayrıca öğrenciden para da toplayamıyoruz, işte bağış olursa.

Yeterli değilse34 tane atasın öyle saçma şey olur mu, devlet okulları bu durumdayken özel okula yollayan velilere destek veriliyor, 10 bin liranın 3 binini devlet veriyo atıyorum, 7 bini veren kalan 3 bini de verirçünkü bir kere özel okula yollıcam diye yola çıkmış

Ama devlet okulu öyle mi, 1000 lira maaş alan adam özel okul düşünebilir mi, hayır, devlete göndericek orda da pislik yokluk...

Oyle 3 4 tane daha atasinla olmuyor malesef. Devletin butcesi yeterli degil diye ogretmeni bile sinirli atiyor kalan acigi ucretli ogretmenle kapatiyor.

Devlet zaten egitimin giderlerini biraz azaltmak icin ozel okula tesvik veriyor. Bin ogrenciye bir senede 3 bin tl vermek yeni bir okul acip oraya ogretmen hademe atayip elektirik suyunu odemekten daha az masrafli. Ki birde o okulu yaptirmanin maliyeti var.

Yani devlet egitim sektorunun mali yukunu biraz ozel sektore kaydirmak istiyor. Tipki saglikta oldugu gibi ozel hastanede muayene ucretinin bir kismini karsilayarak devlet hastanelerinin yukunu azalttilar. Bu da onun gibi birsey.

Daha önce de birkaç konuya yazmıştım. Ben bir devlet lisesinde öğretmenim. Okulumuz 2 bina. 2000 öğrencimiz var. Sabah 8 aksam 7 okul açık. Şu an devletin okula gönderdiği eleman 2 tane(evrak islerinden sorumlu memur ve 7 gün 24 saat her işimize koşan bir hizmetli bey). Kapıdaki güvenliği, katları temizleyen hizmetlileri okul aile birliği ödüyor. Ayrıca öğrenciden para da toplayamıyoruz, işte bağış olursa.

Kimisi devlet okuluna üstüne para vermek için mi gönderdim diyip vermiyor, kimisinin durumu yok, bence de kimse vermek zoru da değil, adı üstünde devlet okulu, adamın durumu iyi olsa zaten özel düşünür, devlet herseye ödenek buluyosa buna da bulacak haksız mıyım

İnanın ilkokuldan liseye kadar hayatım çişimi tutmakla geçti tuvaletler rezildi, üniversiteyi özelde okudum her yer gıcır tabi, ama bu durumdan hep nefret ettim paran kadar hizmet...

Oyle 3 4 tane daha atasinla olmuyor malesef. Devletin butcesi yeterli degil diye ogretmeni bile sinirli atiyor kalan acigi ucretli ogretmenle kapatiyor.

Devlet zaten egitimin giderlerini biraz azaltmak icin ozel okula tesvik veriyor. Bin ogrenciye bir senede 3 bin tl vermek yeni bir okul acip oraya ogretmen hademe atayip elektirik suyunu odemekten daha az masrafli. Ki birde o okulu yaptirmanin maliyeti var.

Yani devlet egitim sektorunun mali yukunu biraz ozel sektore kaydirmak istiyor. Tipki saglikta oldugu gibi ozel hastanede muayene ucretinin bir kismini karsilayarak devlet hastanelerinin yukunu azalttilar. Bu da onun gibi birsey.

Devletin bütçesi yetersiz öyle mi, sadece Ankara Belediyesine gonderdigi ödeneği eğitime ayırsa yeter, Ankaralilar bilir her yer saçma dinazorlar alt geçit üst gecitlerle dolu, malum Sarayı hiç dile getirmiyorum bile, yeri değil

Yetersiz falan değil

Sosyal devletim diyorsan sağlıktan eğitimden elini cekemezsin, parası olmayan ne yapacak, devlet okullarında pislik içinde okuyacak bu mu

Çok teşekür ederim. Zaten daha önce hiç bir sorun yoktu eski müdür zamanında. Ozman ki menüleri bilip 2 öğretmenin herkes tarafından takdir edilmesi ile bu okulu seçtim. Birde dedim ya fazla fazla hesaplıyorum zaten. Çalışanın aldığı net para 1100 tl ben sigorta ile 2000 diye hesapla dım. Çocukların fotokopi için kağıdını bile biz aldık. Su elektrik doğalgaz devletten onu iyi biliyorum. Arkadaşım okul ailr birliği başkanıydı geçen yıl. Öğretmenler de aynı şeyi söylüyor. Benim hesabım üzerine fazla koymama rağmen 2700 artıyor. Yani 1000tl bile yemek bütçesine eklense bu sorun kalkacak ortadan. Ayrıca listeyi astırmamak istemesi de şüphelendirici değilmi. Ben bugün kendisi ile görüşmeyi düşünüyorum. Eğer önümüzdeki hafta düzelmez se şikayet edicem.

Bukadar hesap peşine düşme amacımı söyliyim. Evet özel okullara göre yok denecek bir para veriyorum. Acaba bu para ile gerçektende bu çocuklara sadece çorva makarna mı verilebilir yoksa daha fazlası olabilir ama yapmıyorlarmı diye bukadar hesap yaptım. Yani hesabın sonunda artan para 500 600 olsa oda arada bişey lere gider derim ama 2700 tl. Bir arkadaş anaokulundan alınan para ilk okullara da harcanır siz karışamazsınız demiş. Çocuk her gün makarna ,Salçalı şehriyeli çorba yerse, öğretmen çocuklar içşn didindiği için müdür den fırça yerse beni ilgilendirir.

Siz bir müdür olarak bu düşüncem de beni haksız buluyor musunuz. Çok merak ettim belki fevri davranıyorum. Tabi gidip Müdüre noldu bu para noldu diye girmiycem konuya. Ama kendi içimde şüphelerim var.

Listeyi uygun bulmadığımı ve listenin kapıya asılması gerektiğini söyliycem

Hala 2700 artıyor diyorsunuz nasıl bu kadar eminsiniz anlamıyorum. Bunun fotokopi kagidi var yazici fotokopi makinesi toneri var vs vs. Sizin dusundugunuz harcamalar dışında da harcama oluyordur yani... Ayrıca gün olur fotokopi makinesi bozulur gün olur yazici bozulur.... siz hesap isine kafayi takmayin okul aile birligiyle görüşün. Liste konusunda haklısınız gidip idareci ile bu konuda görüşün.

Devletin bütçesi yetersiz öyle mi, sadece Ankara Belediyesine gonderdigi ödeneği eğitime ayırsa yeter, Ankaralilar bilir her yer saçma dinazorlar alt geçit üst gecitlerle dolu, malum Sarayı hiç dile getirmiyorum bile, yeri değil

Yetersiz falan değil

Bu soyledikleriniz siyesete kayar. Ben devletin one surdugu sebebi soyledim ve okullarin kendi baslarinin caresine baktiklarini anlatmak istedim. Sizin konuyu su an getirdiginiz nokta cok farkli bir alan ve cok su goturur.

Bu konuya girmemin sebebi de toplumda okulun her ihtiyacini devlet karsiliyor zaten birde velilerden para aliyorlar ne yapiyorlar o paralari diye genel bir yargi var ama iste devlet bir okulun kendine gore cesitli sebepler one surerek her ihtiyacini karsilamiyor. Okullarda kendi butcesini olusturup bir sekilde o okulu dondurmek zorunda.

Konu cok dagildi zaten daha fazla dagitmaya gerek yok.

Bu soyledikleriniz siyesete kayar. Ben devletin one surdugu sebebi soyledim ve okullarin kendi baslarinin caresine baktiklarini anlatmak istedim. Sizin konuyu su an getirdiginiz nokta cok farkli bir alan ve cok su goturur.

Bu konuya girmemin sebebi de toplumda okulun her ihtiyacini devlet karsiliyor zaten birde velilerden para aliyorlar ne yapiyorlar o paralari diye genel bir yargi var ama iste devlet bir okulun kendine gore cesitli sebepler one surerek her ihtiyacini karsilamiyor. Okullarda kendi butcesini olusturup bir sekilde o okulu dondurmek zorunda.

Konu cok dagildi zaten daha fazla dagitmaya gerekyok.

Bence de zira kafalarımız çok çok farklı

Konu cok dagildi zaten daha fazla dagitmaya gerek yok.

Zannediliyor ki devlet bol keseden her yere para gönderiyor.. Her bakanlığın kendi bütçesi vardır.. Bakanlığında içinde müdürlüklere ayırdığı ödenekler.. İlkokul ödeneğinden liseye para gönderilmez ama bunu kimse bilmez.. Elektrik su doğalgaz ödenekleri ayrıdır.. Vardır da vardır yani... Siyaset kısmına bende girmiyorum hiç.. Ama okulların devletten gelen ödenekle okulu döndüremedikleri kesin..

Bende bir veliyim, bende devlet okuluna niye para veriyoruz diye düşünüyorum, ama biliyorum ki aylardır doğalgaz faturalarını, elektriklerini ödeyemeyen okullar var.. Hacizlik durumda Tedaştan ordan burdan.. Ee bunları bilirken okula yaptığım 100-200 liralık yardımı çok görmüyorum açıkcası.. Çocuğum daha iyi şartlarda okusun, varsın benden biraz para çıksın..

Not: Özel okul teşviğine kesinlikle karşıyım, devlet okullarının bu paraya daha çok ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum... Benim vergimle zengine yardım edildiğini düşünüyorum ben, ve helal etmiyorum hakkımı...

X