- 15 Mart 2019
- 1.275
- 4.068
-
- Konu Sahibi incircekirdegi12
Çeyrek takın. O zamanın çeyreğini şimdi bozsaydınız kazançlı çıkacak olan yine sizsinizSevgili arkadaşlar herkese merhaba,
kimsenin hakkının bende kalmamasına özellikle dikkat ettiğim için işin içinden çıkamadığım bu konu hakkında fikirlerinize talibim.
Özetle; 2 yıl önce evlendik eşimin yakın arkadaşı çeyrek altın taktı bu ay kendisinin düğünü var. Malum piyasalar dolayısıyla artık 2 sene öncesinin çeyreği ile şuan gram altın dahi alamıyoruz. Maddi durumumuz cok iyi sayılmaz kendi yağımızda kavruluyoruz diyelim. Gram takma fikri bana sıcak gelse de eşimin yakın arkadaşı olduğu için acaba ayıp mı olur düşüncesi var. Ancak şuan akrabalar bile birbirine bırakın çeyrek altını para takmakta bile zorlanıyorken bunun ayıp olmayacağını düşünüyorum acıkcası. Kendisi bunun konusunu yapabilecek bir tip bu arada herkesin içinde ben size çeyrek takmıştım sen gelmiş gram takmışsın diyebilecek birisi malesef,siz olsaydınız ne yapardınız? Tşk
Olur mu öyle şey o zaman ki maaşla da şimdi bir değildir ona bakılırsa tamam alım gücü azaldı ama doğru bir karşılaştırma değil. Ben herkes gönlünden geçeni destek için taksın kafasindayim ama insanlar oyle degil. Benim düğünümde de her taktigimiz yakın akrabamizdan dahi geri gelmedi durumalri olduğu halde. Lafını etmedik ama yani ayıp bana göre durumun varsa da takacaksinDoğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Adam size taktığı çeyreği kenara atıp saklasaydı 1.100 TL olmayacaktı.Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Bunu asla anlayamayacağım... Ne geldiyse onu götürün. İnsanlar size hibe etmedi o altınları.Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
kimsenin hakkının bende kalmamasına özellikle dikkat ettiğim için işin içinden çıkamadığım bu konu hakkında fikirlerinize talibim.
Özetle; 2 yıl önce evlendik eşimin yakın arkadaşı çeyrek altın taktı bu ay kendisinin düğünü var. Malum piyasalar dolayısıyla artık 2 sene öncesinin çeyreği ile şuan gram altın dahi alamıyoruz. Maddi durumumuz cok iyi sayılmaz kendi yağımızda kavruluyoruz diyelim. Gram takma fikri bana sıcak gelse de eşimin yakın arkadaşı olduğu için acaba ayıp mı olur düşüncesi var. Ancak şuan akrabalar bile birbirine bırakın çeyrek altını para takmakta bile zorlanıyorken bunun ayıp olmayacağını düşünüyorum acıkcası. Kendisi bunun konusunu yapabilecek bir tip bu arada herkesin içinde ben size çeyrek takmıştım sen gelmiş gram takmışsın diyebilecek birisi malesef,siz olsaydınız ne yapardınız? Tşk
Her ne kadar düğünlerde destek amaçlı bir gelenek olsa da artık bir tür yatırım gözüyle bakılıyor olaya. Aynı bedelde nakit takmak yerine altın (hatta dolar yuro takanlarda da aynı mantık var) takanların niyeti zaten tl nin değer kaybından bağımsız taktığım gelsin diyedir.Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
Doğru olanı yapmışsınız.7 sene önce de tam altın çok pahalıydı. Öyle düğünlerde herkes birbirine tam altın takmıyordu. Demek ki arkadaşınız size önem vermiş ve o altını takmış. Siz de karşılığını takmışsınız. Zaten düğünlerde altın takılmasının amacı bu. Bugün sen evlenirken ben sana takıyorum yarın ben evlendiğimde sen de bana takarsın. Yani "HEDİYE ediyorum al senin olsun yarın ben evlendiğimde sen bana aynısını takmasan da olur" DEĞİL!Ben size daha acı bişey söyleyim eşimin yakın arkadaşı 7 sene önce bize tam altın taktı
Geçen sene evlendi bi naptık bizde paşa paşa tam altın taktık
Demem o ki ne geldiyse o gider
Kimse kimseye bişey takmasın arkadaş
Aynennn öyleeDoğru olanı yapmışsınız.7 sene önce de tam altın çok pahalıydı. Öyle düğünlerde herkes birbirine tam altın takmıyordu. Demek ki arkadaşınız size önem vermiş ve o altını takmış. Siz de karşılığını takmışsınız. Zaten düğünlerde altın takılmasının amacı bu. Bugün sen evlenirken ben sana takıyorum yarın ben evlendiğimde sen de bana takarsın. Yani "HEDİYE ediyorum al senin olsun yarın ben evlendiğimde sen bana aynısını takmasan da olur" DEĞİL!
2 yıl önceki maaşınız da bir değil simdikiyle.Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
Ya malesef bu takı olaylarinda enflasyon değil de ne takıldıysa o gidiyor. Mesela ben evlenirken çeyrek 50 tlydi, Allah'tan takacagimiz bir kişi kaldı da kurtardikSevgili arkadaşlar herkese merhaba,
Ben daha da acısını söyleyeyim, düğününe katılamadığım arkadaşımın evine ziyarete gidip çeyrek taktım. Kendi davetiyemi de verdim ki onun düğünüyle benimki arasında birkaç ay vardı. Gelmedi namıssız altınımı da vermediBen size daha acı bişey söyleyim eşimin yakın arkadaşı 7 sene önce bize tam altın taktı
Geçen sene evlendi bi naptık bizde paşa paşa tam altın taktık
Demem o ki ne geldiyse o gider
Kimse kimseye bişey takmasın arkadaş
Online ders ile ekonomi okuyunca ben : konu sahibiEkonomistim enflasyonu konuşmaya başlarsak size anlatacak cok şeyim olur boşverin :))
Fikrinize saygı duyuyorum