Altın meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çeyrek taktıysa çeyrek takardım.
Kardeşimin çocuğu oldu çeyrek altın ve birsürü hediyeler aldım, benim oğlum sünnet oldu, kardeşim çocuğuma 50€ taktı, gücüme gitti ne yalan söyliyeyim. Hani durumu olmaz yapamaz anlarım ama durumları çok çok iyi…

Bazı yerler hariç, ne takıldıysa aynısını takmak adettendir, bir bakıma borç gibi görürler. O yüzden, öyle yok, o zaman şu paraydı, şimdi bu para olmaz. Ben olsam çeyreği takar, işime bakardım.

Çeyrek takın. O zamanın çeyreğini şimdi bozsaydınız kazançlı çıkacak olan yine sizsiniz

Arkadaşlar altın her dönemde pahalıdır. Hani eskiden çok çok ucuzmuşta çeyrek takılmış şimdi çok pahalı takılamaz diye düşünen insanları hayretle karşılıyorum. Zaten düğünlerde ya da bebek görmelerde altın takılmasının amacı takılan şeyin değerini korunmasının istenmesidir. Özetle takan kişi diyor ki ben sana şu altın taktım sen de benim düğünüme veya çocuğuma gelirken aynı hediyeyi tak. İşte bu yüzden buna "ödünç" deniyor.

Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Olur mu öyle şey o zaman ki maaşla da şimdi bir değildir ona bakılırsa tamam alım gücü azaldı ama doğru bir karşılaştırma değil. Ben herkes gönlünden geçeni destek için taksın kafasindayim ama insanlar oyle degil. Benim düğünümde de her taktigimiz yakın akrabamizdan dahi geri gelmedi durumalri olduğu halde. Lafını etmedik ama yani ayıp bana göre durumun varsa da takacaksin

Bunu asla anlayamayacağım... Ne geldiyse onu götürün. İnsanlar size hibe etmedi o altınları.

Her ne kadar düğünlerde destek amaçlı bir gelenek olsa da artık bir tür yatırım gözüyle bakılıyor olaya. Aynı bedelde nakit takmak yerine altın (hatta dolar yuro takanlarda da aynı mantık var) takanların niyeti zaten tl nin değer kaybından bağımsız taktığım gelsin diyedir.
Lütfeder Çeyrek takardım değil, çeyrek takmanız gerek bence zaten

Doğru olanı yapmışsınız.7 sene önce de tam altın çok pahalıydı. Öyle düğünlerde herkes birbirine tam altın takmıyordu. Demek ki arkadaşınız size önem vermiş ve o altını takmış. Siz de karşılığını takmışsınız. Zaten düğünlerde altın takılmasının amacı bu. Bugün sen evlenirken ben sana takıyorum yarın ben evlendiğimde sen de bana takarsın. Yani "HEDİYE ediyorum al senin olsun yarın ben evlendiğimde sen bana aynısını takmasan da olur" DEĞİL!

Aynennn öylee

Kimsenin çok parası olduğu için taktığını düşünmüyorum iki yıl önce maaşlarda şimdi ki gibi değil di ne geliyorsa o götürülmeli

Bu bi yardımlaşma şimdi senin ihtiyacın var sana getiriyoruz sonra benim ihtiyacım olunca bana

Görümceme bir cumhuriyet birde çeyrek götürmüştüm bebeği olduğunda o bana sadece çeyrek getirdi arada 10 yıl var ama bence haksızlık yaptı çünkü küp küp altınım olduğundan götürmemiştim tek kardeşi eşimin faydamız olsun o dönemde ihtiyacı var diye götürmüştüm kendisi de çeyreği utana sıkıla taktı

2 yıl önceki maaşınız da bir değil simdikiyle.
Çeyrek takmanız uygun olur

Ya malesef bu takı olaylarinda enflasyon değil de ne takıldıysa o gidiyor. Mesela ben evlenirken çeyrek 50 tlydi, Allah'tan takacagimiz bir kişi kaldı da kurtardik
Bence Çeyrek takmalısiniz ki,bu kişi bunun lafını yapar diyorsunuz. Hee samimiyetinize güvenip düğünde gram taktik,çocuk olunca 1 gram daha takarız diyebilirsiniz.

Ben daha da acısını söyleyeyim, düğününe katılamadığım arkadaşımın evine ziyarete gidip çeyrek taktım. Kendi davetiyemi de verdim ki onun düğünüyle benimki arasında birkaç ay vardı. Gelmedi namıssız altınımı da vermedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…