- 3 Şubat 2018
- 25.267
- 108.789
-
- Konu Sahibi incircekirdegi12
Herkes kendine ekonomist diyor ama içlerinde enflasyon bilen yokEkonomistim enflasyonu konuşmaya başlarsak size anlatacak cok şeyim olur boşverin :))
Fikrinize saygı duyuyorum
Tam da bu yüzden çok çok içimden gelmedikçe kimseye bir şey takmam, güler yuzumle gider ,oynar, iyi dileklerimi sunup dönerim.Çeyrek altın takardım. Götürülen hediye geri gelsin diye takıyor çoğu kimse .
Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Tabiiki de çeyrek 2 yıl öncesi sonrası diye bir şey yok adam size çeyrek takmış sonuçta siz nasıl hesabınızı yapıyorsanız karşı tarafda aynıSevgili arkadaşlar herkese merhaba,
kimsenin hakkının bende kalmamasına özellikle dikkat ettiğim için işin içinden çıkamadığım bu konu hakkında fikirlerinize talibim.
Özetle; 2 yıl önce evlendik eşimin yakın arkadaşı çeyrek altın taktı bu ay kendisinin düğünü var. Malum piyasalar dolayısıyla artık 2 sene öncesinin çeyreği ile şuan gram altın dahi alamıyoruz. Maddi durumumuz cok iyi sayılmaz kendi yağımızda kavruluyoruz diyelim. Gram takma fikri bana sıcak gelse de eşimin yakın arkadaşı olduğu için acaba ayıp mı olur düşüncesi var. Ancak şuan akrabalar bile birbirine bırakın çeyrek altını para takmakta bile zorlanıyorken bunun ayıp olmayacağını düşünüyorum acıkcası. Kendisi bunun konusunu yapabilecek bir tip bu arada herkesin içinde ben size çeyrek takmıştım sen gelmiş gram takmışsın diyebilecek birisi malesef,siz olsaydınız ne yapardınız? Tşk
O zaman size takılan çeyregin degeri de artıyor yerinde durmuyor. Aslında biirşey degişmiyor. Keşke geçen altınları geri gidecek diye saklasaydınız. Ben öyle yapıyorum.Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Kesinlikle katılıyorumTam da bu yüzden çok çok içimden gelmedikçe kimseye bir şey takmam, güler yuzumle gider ,oynar, iyi dileklerimi sunup dönerim.
Sonra geldi gelmedi derdine düşeceğime, eşim dostum davetiyeyi alınca 'ay nasıl edeceğiz' diye düşünene kadar tertemiz iş:))
Konu sahibi, ayrıca bir söz vardır. "Ben sana yut diye vermedim,tut diye verdim" diye. Madem yenisini almak sizi zorlar tüm altınları bozdurmasaydiniz, eşe dosta geri takmak için kenarda beş on çeyrek tutsaydiniz
Her durumda çeyrek takmalısınız.Lafını yapmayacak biri olsaydı peki ? Yine mi çeyrek
Ben bana ne takıldıysa onu taktım hep fakaaat bizim geçmişte bilezik taktığımız insanlar bize bir çeyrek getirince kırıldım. Lafını dahi etmedim ama herkeste gördü, benden başka herkes laf etti yani, kendi ayıpları derim susarım. Buna göre düşünün.Lafını yapmayacak biri olsaydı peki ? Yine mi çeyrek
Kasaptan sizede verelim mi :))Ekonomistsiniz ve iki yıl önceki 700 tl ile şu anki 1100 tlnin aynı olduğunu mu savunuyosunuz? Ülkenin ekonomisti böyleyse şu krize hiç şaşırmıyorum. Nerden aldınız diplomayı merak ettim