Altın meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çeyrek altın takardım. Götürülen hediye geri gelsin diye takıyor çoğu kimse .
Tam da bu yüzden çok çok içimden gelmedikçe kimseye bir şey takmam, güler yuzumle gider ,oynar, iyi dileklerimi sunup dönerim.
Sonra geldi gelmedi derdine düşeceğime, eşim dostum davetiyeyi alınca 'ay nasıl edeceğiz' diye düşünene kadar tertemiz iş:))
Konu sahibi, ayrıca bir söz vardır. "Ben sana yut diye vermedim,tut diye verdim" diye. Madem yenisini almak sizi zorlar tüm altınları bozdurmasaydiniz, eşe dosta geri takmak için kenarda beş on çeyrek tutsaydiniz

Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu

Hayır elinizdeki paranın değeri sizce neye bağlı? Devletler neye göre basıyor? Düşen alim gücünüz, para değeri ile alakası yok

Adam çeyrek getirdiyse götürmeniz uygun düşer. Fiyat çok arttı hesabı doğru değil
Fiyat artmadı TL gücü düştü.

Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu

Böyle bir kıyaslama olamaz. Takı olarak size takmayıp dolar hatta doları boşverin çeyrek altın olarak kenarda dursaydı zaten şu anki çeyrek fiyatına durduğu yerde gelecekti zaten değil mi?
Çeyrek takmalısınız.

Vallahi bu zihniyeti anlamiyorum.çeyrek her zaman çeyrektir. O zamananin dolar kuruna bakin
Simdiki kura bakin. Karsidaki kişi lafını yapsin yapmasin kim ne taktiysa onu gotururum. Evleneli 10 yil oldu evledigimde çeyrek 160 liraydi. Bana çeyrek takan arkadasima bu yil 1500 tl civari çeyrek alip taktim. Hem kimsenin ağzina laf vermem hem içim rahat etmez.

2 değilde daha uzun zamandan bahsetseniz haklısınız diyeceğin ama çok uzun zaman geçmemiş üzerinden. Evet iki yılda da arttı fiyatlar ama hiç alamayacak durumda değilsiniz anladığım kadarıyla o yüzden çeyrek takılmalı.

Lafını yapacak biriyse çeyrek takardım ama sonrasında da bunun lafını yapabilecek biriyle tüm iletişimimi keserdim

Tabiiki de çeyrek 2 yıl öncesi sonrası diye bir şey yok adam size çeyrek takmış sonuçta siz nasıl hesabınızı yapıyorsanız karşı tarafda aynı

O zaman size takılan çeyregin degeri de artıyor yerinde durmuyor. Aslında biirşey degişmiyor. Keşke geçen altınları geri gidecek diye saklasaydınız. Ben öyle yapıyorum.

Çeyrek takman gerek. Bana görede herkes gücü nispetinde yapmalı ancak anlattığınız gibi biriyse 300 500 hesap etmem. Hem çok bencilce davranıyorsunuz belki o kişininde durumu yoktu ama arkadaşı diye taktı. Siz gelirken oh ne ala siz verirken kem küm.

Kesinlikle katılıyorum

Altın suan yüksek benim zmanımda öyle değildi vs diye olacak bir şey değil bu.
O zamanın parasıyla da çeyrek yine kıymetli idi suan yine kıymetli.
Siz ona bakamazsnz bu sizi ilgilendirmez. Ben evlenirkende çeyrek 230 Liraydı aradan geçti 6 sene çeyrek oldu 1700 tl ama kim ne taktıysa paşa paşa götürüyorum. Arkamdan konuşturmam.

Lafını yapmayacak biri olsaydı peki ? Yine mi çeyrek
Ben bana ne takıldıysa onu taktım hep fakaaat bizim geçmişte bilezik taktığımız insanlar bize bir çeyrek getirince kırıldım. Lafını dahi etmedim ama herkeste gördü, benden başka herkes laf etti yani, kendi ayıpları derim susarım. Buna göre düşünün.

Yok olmuyor. Siz ne getirdiyse onu takın. O zaman da o kişinin ne durumda olduğunu bilemezsiniz. Belki kendisini zorladı çeyrek taktı. Millette birde bu his başladı. O zaman şu parası diye. Allah alla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…