Altın meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

incircekirdegi12

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2022
351
243
32
Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
kimsenin hakkının bende kalmamasına özellikle dikkat ettiğim için işin içinden çıkamadığım bu konu hakkında fikirlerinize talibim.
Özetle; 2 yıl önce evlendik eşimin yakın arkadaşı çeyrek altın taktı bu ay kendisinin düğünü var. Malum piyasalar dolayısıyla artık 2 sene öncesinin çeyreği ile şuan gram altın dahi alamıyoruz. Maddi durumumuz cok iyi sayılmaz kendi yağımızda kavruluyoruz diyelim. Gram takma fikri bana sıcak gelse de eşimin yakın arkadaşı olduğu için acaba ayıp mı olur düşüncesi var. Ancak şuan akrabalar bile birbirine bırakın çeyrek altını para takmakta bile zorlanıyorken bunun ayıp olmayacağını düşünüyorum acıkcası. Kendisi bunun konusunu yapabilecek bir tip bu arada herkesin içinde ben size çeyrek takmıştım sen gelmiş gram takmışsın diyebilecek birisi malesef,siz olsaydınız ne yapardınız? Tşk

Çeyrek takmışsa çeyrek takardım ben olsam.

Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Enflasyon diye bir şeyden haberiniz var mı? O zamanın 700 tlsi ve şu anın 1100ü aynı değil. 2 yıl önce de o zamanın dolar kuruna göre çeyrek ucuz değildi. 10 yıl önceden bahsetmiyoruz 2 yıl öncesi. Hatta o zamanın dolar kuruna göre hesaplandığında çeyrek daha pahalıydı. Altın dolar kadar yükselmedi. Şu an doğru olanı çeyrek takmanız.

Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Altında, dolarda böyle malesef . O zamanın 700 lirası ile şuanın 1100 tlsi aynı mı ?Paramız git gide değersizleşiyor

Ekonomistim enflasyonu konuşmaya başlarsak size anlatacak cok şeyim olur boşverin :))
Fikrinize saygı duyuyorum

Benim eşimin çocukluk arkadaşları var 4 kişiler ilk biz 2019 da evlendik hepsi çeyrek taktı Çeyrek (470 çivarı bişeydi ) 2021 de biri evlendi yine çeyrek alındı çeyrek (800-900 civarıydı net hatırlamıyorum ) bu ayda biri evlenecek çeyrek alınacak yine. haklısınız altın çok arttı ama bu gelenektir adettir ne takıldıysa o takılır hele ki laf edecek biriyse. o zaman çeyrek ucuzdu evet ama hayatta ucuzdu biz düğünümü 8000 TL ye yaptık kır bahçesinde kokteylli güzel bir düğündü şuan bulunduğum bölgede boş salonlar 10 bin liradan başlıyor. yani kamerası orkestrası düğünü 2 yıl önce maksimum 20 bindi şuan 50-60 bin lira malesef . o açıdanda düşünmeniz gerekiyor

Altın aldığında altın verirsin. Euro aldığında euro verirsin, tl aldığında tl verirsin. Tl karşılığını hesaplamazsın. Çeyrek taktıysa çeyrek takmalısınız.

Ekonomistim enflasyonu konuşmaya başlarsak size anlatacak cok şeyim olur boşverin :))
Fikrinize saygı duyuyorum
Ekonomistsiniz ve iki yıl önceki 700 tl ile şu anki 1100 tlnin aynı olduğunu mu savunuyosunuz? Ülkenin ekonomisti böyleyse şu krize hiç şaşırmıyorum. Nerden aldınız diplomayı merak ettim

Beş yıl önce deseniz neyse ama pandemiden sonra altinlar Cook arttı. 2020de nikahi olan yakına mesela 'ama çok arttı,gram takalim' muhabbeti yapıldığını hatırlıyorum .
2 sene önce bugün çeyrek 766 liraymis. Asgari ücret 2300 . Yani bir asgari ile tam 3 çeyrek alinirmis.
Bugün ceyrek 1600 TL, asgari ucret 5500 .
Yani bir asgari ücret ile 3 çeyrek alınıyor bir de yarım gram alıyorsunuz.
Sizce ne daha doğru olur bu hesaba bakınca????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…