- 12 Şubat 2022
- 351
- 243
- 32
-
- Konu Sahibi incircekirdegi12
Çeyrek takmışsa çeyrek takardım ben olsam.Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
kimsenin hakkının bende kalmamasına özellikle dikkat ettiğim için işin içinden çıkamadığım bu konu hakkında fikirlerinize talibim.
Özetle; 2 yıl önce evlendik eşimin yakın arkadaşı çeyrek altın taktı bu ay kendisinin düğünü var. Malum piyasalar dolayısıyla artık 2 senenin çeyreği ile şuan gram altın dahi alamıyoruz. Maddi durumumuz cok iyi sayılmaz kendi yağımızda kavruluyoruz diyelim. Gram takma fikri bana sıcak gelse de eşimin yakın arkadaşı olduğu için acaba ayıp mı olur düşüncesi var. Ancak şuan akrabalar bile birbirine bırakın çeyrek altını para takmakta bile zorlanıyorken bunun ayıp olmayacağını düşünüyorum acıkcası. Kendisi bunun konusunu yapabilen bir tip bu arada herkesin içinde ben size çeyrek takmıştım sen gelmiş gram takmışsın diyebilecek birisi malesef,siz olsaydınız ne yapardınız? Tşk
Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nuÇeyrek altın takardım. Götürülen hediye geri gelsin diye takıyor çoğu kimse .
Lafını yapmayacak biri olsaydı peki ? Yine mi çeyrekKendime laf getirtmem, ne taktıysa kendimi zorlar onu takardım.
Keske bizede taktığımız şeylerin aynen dönüşü olsaydı :))Bana şu sacma gelıyor " onceden oyle degıldı sımdı pahalı " donem ne olursa olsun sonucta takmıs ve cogu kısı ne taktıysa onu beklıyor. Evet asırı sacma bısı bu ama düzen boyle
Enflasyon diye bir şeyden haberiniz var mı? O zamanın 700 tlsi ve şu anın 1100ü aynı değil. 2 yıl önce de o zamanın dolar kuruna göre çeyrek ucuz değildi. 10 yıl önceden bahsetmiyoruz 2 yıl öncesi. Hatta o zamanın dolar kuruna göre hesaplandığında çeyrek daha pahalıydı. Altın dolar kadar yükselmedi. Şu an doğru olanı çeyrek takmanız.Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Altında, dolarda böyle malesef . O zamanın 700 lirası ile şuanın 1100 tlsi aynı mı ?Paramız git gide değersizleşiyorDoğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Diyorum ya bana saçma gelıyorher iki düşünce deKeske bizede taktığımız şeylerin aynen dönüşü olsaydı :))
Ekonomistim enflasyonu konuşmaya başlarsak size anlatacak cok şeyim olur boşverin :))Enflasyon diye bir şeyden haberiniz var mı? O zaman 700 tlsi ve şu anın 1100ü aynı değil. 2 yıl önce de o zamanın dolar kuruna göre çeyrek ucuz değildi. 10 yıl önceden bahsetmiyoruz 2 yıl öncesi. Şu an doğru olanı çeyrek takmanız
Altın aldığında altın verirsin. Euro aldığında euro verirsin, tl aldığında tl verirsin. Tl karşılığını hesaplamazsın. Çeyrek taktıysa çeyrek takmalısınız.Doğru ama o zamanın çeyreği 700 TL diyelim şuan 1100 TL ile gram takıldığındada götürdüğünü geri almış olmuyor nu
Ekonomistsiniz ve iki yıl önceki 700 tl ile şu anki 1100 tlnin aynı olduğunu mu savunuyosunuz? Ülkenin ekonomisti böyleyse şu krize hiç şaşırmıyorum. Nerden aldınız diplomayı merak ettimEkonomistim enflasyonu konuşmaya başlarsak size anlatacak cok şeyim olur boşverin :))
Fikrinize saygı duyuyorum