• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu belasından nasıl kurtulurum? Mesafe nasıl koyulur?

Annemin bi komşusu geldi aklima.
Kek yapmak için bütün evlerden yumurtasindan vanilyasina kadar toplayip yapmişti. Yemezse ölecek sanki..
Insanda her şeyden önce biraz gurur olmali bu kadinin karakterinde var belli.Aliştirmakla falan ilgisi yok.
Yerinizde olsam kapi pencere kapatip evde yokçuluk oynayacağima tam aksine evde olduğumu bilmesini ona rağmen kapiyi açmadiğimi bilsin isterim.

Bugun oyle yaptim. Pencereler balkon kapilarim falan acikti. Henuz gelmedi bugun. Bir sey lazim olmadi zaar.

Direkt ben mesafe severim, kapimin bu kadar calinmasindan da hoslanmam de. Brn srnin arkadasin miyim ki mutfagima daliyorsun, benden yemek istiyorsun seklinde acik ve sakince konus. Anlamazsa da sertles gitsin

Yeterince sakin kaldim bence sira cinnete geldi.

:skandal: böyle komşu düşman basina

Allah dusmanima bile vermesin cok fena.

Bende de benzer birşey olmuştu. Üst komşu sürekli balkona birşeyler asar, rüzgardan benim balkona düşünce de gelir isterdi. Bizim balkonda da demir kapı vardı hırsız girmesin diye. Anahtar da kırıldı içinde kalmış. İstediği kıyafeti eşyayı binbir zorlukla 8 9 aylık hamile halimle demir parmaklıklar arasından sopayla alır verirdim.

Bir kaç defa tekrarlayınca dedim ki kusura bakmayın ben hamileyim kapı kilitli almak çok zor oluyor bu tarafa asmayın lütfen diye. Sonrasında bir ya da iki defa daha oldu. Onda da gelip istemediler bile eşime aldırıp götürdüm.

Siz rahatsız olduğunuzu belli etmezseniz insanlar sizi kullanmaya başlıyor bi süre sonra ya da iyi niyetle düşünürsek rahatsız olduğunuzu farketmiyor lar diyelim. O yüzden rahatsızlığınızı açık açık karşı tarafa soyleyin

Dusecegini bile bile neden israrla asiyor ki. Bilerek falan mi atiyor asagiya acaba?

Canım hayır , yok kalmadı, evde yokmuş gibi davranmak, ya da esin abin evdeymis gibi davranmaktan ziyade net cümlelerle onu istemediğini belirteceksin... seninle görüşmek istemiyorum senin fırsatci biri olduğunu düşünüyorum evde varsa bile sana yok gibi net cümlelerle kurtaracaksin kendini... o zaman bir iki arkandan konuşur ama bi daha gelmez... net cümleler kullanman gerekiyor... Saç boyası istemek sütyen istemek nedir yaa çok arsizca. .. bizim de bi komşumuz vardı sigara parası istemişti yaa çok gulmustum hatırlıyorum. .. Bazı insanlar cidden elini verince kolunu kurtaramiyacagin cinsten... bıçak gibi kesip at yoksa daha çok uğraştırir...

Haklisin kesinlikle oyle yapicam.

Ya benim 1. Kat komsumda böyle. Taşınali 3 sene oldu hala evime giremedi diye delirir geçen emrivaki yaptı çocuk çoluk kvsini toplamış bebek görmeye gelmiş ben lohusayim daha eşime eve alma musait değilim diyip geri yolladım artık kapimi çalmiyor çok şükür böyle yapacaksıniz sizde geri yollayın

Seviyeli komsunun basimin ustunde yeri var ama bunda seviyenin s'si yok malesef.

Çok yüz bulmuş sizlerden teyze kahvaltıya davet ediyor arkadaş gibi beraber gidiyorsunuz.İlişkinizi tamamen kesin.

Ben gercekten de yuz vermedim karakteri oyle. Sirf teyzeyi geri cevirmemek icin gittim.

bence kafasından zoru var. günde 3-4 defa bişey istmek için ancak deliyse gelir. sen hayır derken sert tepki mi verdin? bir de kapına sürekl geliyorsa tekrar gelme polis çağırcam falan desen?

Polisten korkar mi bilmem omru cezaevi ziyartinde karakolda geciyor.

Ben hayir diyorum da o hayirdan anlamiyor.
Ben birkac defa bir kisiden hayir cevabini alsam agzimin payini alir bir daha bulasmam o kisiye. Ama kadin suluk gibi.

Karsi komsular alostirdilr hep. Mahalle bir olup ona calisacak kolayini bulsa.

Kesinlikle gecici cozumler cunku kadin yuzsuzlukte nirvana yapti.
Ikimiz de kiraciyiz ev sahibini bir gorsem esime kalmadan ben soylicem.

Kirayi da 2 ayda bir veriyormus kaynanasinin maasiyla oyle soylemis asagidaki teyzeye.

Kadin tek olsa sikayet ederdim ama iki cocugun gunahina girmek istemiyorum.

Bugun nasil olduysa hala gelmedi. Gelsin soyliycem cok sey.

Inanin hic sasirmam.
Yok yaa bencee evlatlik al daha kolay olur baksana rahat rahat eve girip cikio benim evime eltim bile öyle dan diye giremez kapıyı yarım açarım soyliceni söyler o kadar yuhhhh diorum

Valla güzelim ben baş edemedim ev küçük bahanesiyle taşındım üstelik bende 2 taneydi biriyle mutfak camlarım karşılıklı biriyle evimin kapısı bi biri bi biri o dönem eşim vardiyalı çalışıyor kaldı ki bence çalışıyorum sabah işe gidicem demi yok eşim kapıdan çıktımı kapıyı yumruklar gece 1,5 2 olur gitmek bilmezdi diğeri de öyle.. hamileyim canım nasıl balık istedi gelirken 2 tane aldım geldim kızartıyorum ayyy çok koktu versene dedi camdan... mutfak ışığını görmesin küt küt küt camda kocasına arada tabak uzatmak için kalın tahta yaptırmış düşün... yine bir gün eşim işe gitti ışıkları kapadım uzandım camı vuruyo kalkmadım, bu sefer odanın duvarını yumrukluyo hiç oralı olmadım bir baktım balkondan balkaona geçmiş balkon kapısını zorluyo hayatta unutamam o günü... bide bişey değil ben onlardan kaçıyorum onlar bibirinden gizli olsun diye çabalıyolar bi kaç kere yok dedim tersledim anlamıyolar Allahtan ev ufak diye taşındım da kurtuldum... gerçi sonra zırt pırt buraya gelmeye kalktılar yürüme mesafesi diye Allahtan uzak evde değiliz dediğim halde atlamış arabaya kontrole gelmiş ayyy Allah yardımcın olsun ama şuan ki aklımla senin yerinde olsam açık açıkk derim kusura bakma ben istemiyorum mecbur değilim sana pilav yapmaya, mecbur değilim sana şampuan vermeye hem ne münasebet sütyen kendindemisin diye... kullandırma kendini canım..

Yok yaa bencee evlatlik al daha kolay olur baksana rahat rahat eve girip cikio benim evime eltim bile öyle dan diye giremez kapıyı yarım açarım soyliceni söyler o kadar yuhhhh diorum

Anahtar almaya gidince dalmis iceriye ben de neye ugradigimi sasirdim.

Belki kkya üye ve bu başlığı okudu gelmedi :KK55:

Ah keske ama okuma yazmasi yokmus nasil okusun :)))

Valla güzelim ben baş edemedim ev küçük bahanesiyle taşındım üstelik bende 2 taneydi biriyle mutfak camlarım karşılıklı biriyle evimin kapısı bi biri bi biri o dönem eşim vardiyalı çalışıyor kaldı ki bence çalışıyorum sabah işe gidicem demi yok eşim kapıdan çıktımı kapıyı yumruklar gece 1,5 2 olur gitmek bilmezdi diğeri de öyle.. hamileyim canım nasıl balık istedi gelirken 2 tane aldım geldim kızartıyorum ayyy çok koktu versene dedi camdan... mutfak ışığını görmesin küt küt küt camda kocasına arada tabak uzatmak için kalın tahta yaptırmış düşün... yine bir gün eşim işe gitti ışıkları kapadım uzandım camı vuruyo kalkmadım, bu sefer odanın duvarını yumrukluyo hiç oralı olmadım bir baktım balkondan balkaona geçmiş balkon kapısını zorluyo hayatta unutamam o günü... bide bişey değil ben onlardan kaçıyorum onlar bibirinden gizli olsun diye çabalıyolar bi kaç kere yok dedim tersledim anlamıyolar Allahtan ev ufak diye taşındım da kurtuldum... gerçi sonra zırt pırt buraya gelmeye kalktılar yürüme mesafesi diye Allahtan uzak evde değiliz dediğim halde atlamış arabaya kontrole gelmiş ayyy Allah yardımcın olsun ama şuan ki aklımla senin yerinde olsam açık açıkk derim kusura bakma ben istemiyorum mecbur değilim sana pilav yapmaya, mecbur değilim sana şampuan vermeye hem ne münasebet sütyen kendindemisin diye... kullandırma kendini canım..

Sizinki de en az benimki kadar fenaymis. Balkondan balkona atlamak nedir deli mi ne :KK57: Cok sukur kurtulmussunuz. Darisi bize olur insallah. Fondan evini kontrole gelip gitseler daha bikac ay gelmez o. Zaten devamli olarak burada yasadigini hic dusunemiyorum.

İlk defa sütyen istenebildiğini duydum.Komşu komşunu sütyenine de mi muhtaçmış ya.
Valla kendime gelemedim henüz.
Allah kolaylık versin ne diyeyim.

Amin. Ben de ilk kez duydum. Bu kulaklar daha neler duyacak.

Anahtar almaya gidince dalmis iceriye ben de neye ugradigimi sasirdim.
Allah yardimcin olsun en kısa sürede kurtulursun insaallah. Yaa ev alma komşu al derken senin komşudan bahsetmiolardi heralde

Ah keske ama okuma yazmasi yokmus nasil okusun :)))

Sizinki de en az benimki kadar fenaymis. Balkondan balkona atlamak nedir deli mi ne :KK57: Cok sukur kurtulmussunuz. Darisi bize olur insallah. Fondan evini kontrole gelip gitseler daha bikac ay gelmez o. Zaten devamli olarak burada yasadigini hic dusunemiyorum.

Amin. Ben de ilk kez duydum. Bu kulaklar daha neler duyacak.

Resmen bela. Cahille cahil olmamak lazım, münakaşaya girmektense eşini öne sür bence. Onu da sadece X'e yönelik değil de genel olarak komşulara yönelikmiş gibi göster ki iyice bulaşmasın.

Deli galiba... Sütyen istemeyi ilk kez duydum :oha:

Ne isterse yok de, diyorsun sanırım zaten. Hatta kapıyı açtığında sadece kafanı uzat kapıyı çok az açıp. Hal hatır sorma, efendim gibilerinden birşey söyle, ne oldu vs. gibi. O sana hatrını sorsa iyiyim de ve efendim abla ne olmuştu de. Biraz psikolojik baskı yani.

Ayyyy :KK62:

Merhaba kızlar.
Konum epey uzun olacak, nelerle uğraşmak zorunda kaldığımı anlarsanız daha net cevaplar alabilirim sanırım.

3 katlı bir binanın 3. katında oturuyorum. Alt katımda bu malum komşum (X diyelim) en alt katta da yaşlı bir teyze ve amca yaşıyor. 2 seneye yaklaştı buraya taşınmamız.

Bu malum X evde toplasanız 2 3 ay durdu ya da durmadı. Şuan X'in eşi de kaynı da ceza evinde. Kendisi de iki kızı ile beraber kayınvalidesinde kalıyor. Evde kalmıyorsa nesinden rahatsız oluyorsun diyeceksiniz hemen oraya geliyorum.

Bu kadın çalışmıyor (dediğine göre okuma yazması yok ve 31 yaşında). Eşi de hapiste olduğundan bir şekilde yardım almak zorunda ve bu evi o yüzden boşaltmıyor çünkü yardım fonlarından yardım alıyor. Şu sıralar yardım fonundan evine bakmaya gelecekleri için gündüzleri gelip evde bekliyor ben burada yaşıyorum gibisinden.

Neyse. Bayram bittiğinden beri hafta içleri gündüz burada ve olan gerçekten bize oluyor. Eşim onunla görüşmemi kesinlikle istemiyor ki ben de görüşmeye hiç meraklı değilim. Fakat kadın günde abartmıyorum en az 5 6 kez kapımı çalıyor. Kapıya kadar gelmeye üşendiğindeyse balkona veya pencereye çıkıp DerinMaviiiii diye yukarı bağırıyor bu sayede sokakta adımı öğrenmeyen kalmadı. Çoğu kez kapıyı açmıyorum ancak bu sefer kapıyı resmen yumruklamaya başlıyor zannedersiniz savaş çıktı.

Geçenlerde eşime kahvaltı hazırlıyorum. Mutfağımız apartman boşluğuna bakıyor ve ses çok rahat geliyor. Birinci kattaki teyze seslendi. X gelince beraber bana gelin kahvaltı yapalım dedi. Ben de tamam dedim. X beni ilgilendirmese de teyzeyi çok seviyorum geri çevirmek istemedim. X gelmeden aşağıya inmedim. X geldi kapıya ben geldim hadi inelim teyzeye dedi. Anahtarımı almak için odaya geçtim arkamdan mutfağıma dalmış Nutella'yı almış alıyorum ben bunu dedi ben kalakaldım bir şey diyemedim. Olay onu alması değil izinsiz içeriye dalması.

Gün içinde bin defa kapıyı çalar. Aynı gün içinde bir defa geldi zeytin istedi, yemek istedi, merdiven istedi.
Geçen gün 2 fincanla gelmiş şampuan ve saç kremi istedi. İnanmazsınız ama sütyen bile istedi.

Balkondan seslenip bulgur pilavı yapsana diyor. Sonra yanına yoğurt da koy birazcık diyor.

70 küsür yaşında teyzeden yaprak sarması istiyor ki kadın zor yürüyor. Karşı binadaki teyzeden saç boyası istedi düğüne gidicem diye.

Alnımızda hayır kurumu mu yazıyor anlamadım. Daha o kadar çok şey var ki anlatsam ağzınız açık okursunuz. Velhasıl dediğim gibi eşimin de görüşmemi istememesiyle çoğu zaman kapıyı açmıyorum. Hatta evde olduğumu anlamasın diye pencereleri kapatıp sessizce hareket ediyorum.

Bu kadından bir kurtuluş yolu var mıdır taşınmak dışında? Sakince konuşmayı becerebileceğimi sanmıyorum ve sabrım taşmış durumda...
kapıyı açma

Resmen bela. Cahille cahil olmamak lazım, münakaşaya girmektense eşini öne sür bence. Onu da sadece X'e yönelik değil de genel olarak komşulara yönelikmiş gibi göster ki iyice bulaşmasın.

Eşimi öne sürücem ama dediğin gibi genelleme yapayım.
Zaten ona yönelik yaparsam bir de belalı eşiyle uğraşamayız.

Deli galiba... Sütyen istemeyi ilk kez duydum :oha:

Ne isterse yok de, diyorsun sanırım zaten. Hatta kapıyı açtığında sadece kafanı uzat kapıyı çok az açıp. Hal hatır sorma, efendim gibilerinden birşey söyle, ne oldu vs. gibi. O sana hatrını sorsa iyiyim de ve efendim abla ne olmuştu de. Biraz psikolojik baskı yani.

Ayyyy :KK62:

Çoğu zaman açmıyorum. Ama günde 5 6 defa gelince cinnet geçiriyor insan.

Açmıyorum genellikle.

Eşimi öne sürücem ama dediğin gibi genelleme yapayım.
Zaten ona yönelik yaparsam bir de belalı eşiyle uğraşamayız.

Çoğu zaman açmıyorum. Ama günde 5 6 defa gelince cinnet geçiriyor insan.

Açmıyorum genellikle.

Yani, o da doğru. Bazen ben de açmıyorum bazı kişilere de bu sefer kendi evinde hapis hayatı yaşıyor insan :(

A
hiç tepki göstermediniz mi? benim annemin de vardı böyle bi komşusu sürekli bir şeyler isteyen. yok kalmadı diye diye biraz ayağını kestik. kullanmaya giriyor artık bir aşamadan sonra. illaki okuma yazma gerektirmeyen işler de var çalışsın bi zahmet.
ayni sikintinin benzeri bendede var.
Bizi. Yan daireye yeni birisi tasindi kiraci.
Ya gorseniz kadini dengesizin birisi.
Bi acaip psikolojisi bozuk surekli evde cocuklarina bagiriyor bizim eve geliyor sesi surekli kotu kelimelr soyluyor kizina lan diyor.
Bunlar beni ilgile dirmiyorda bende kendi cocugumun psikolojisinin bozulmasindan korkuyorum zaten bozulduda diruyor.
Bana bagoriyor faln .
Onlari mi kinadim dedim icimden bi acaip kadin ya..pek muhatap olmuyorum artik mesafe koydum..

inanmıyorum sizin ev balkonuna mı geldi yaniiiii :-o:-o

Yuh yani hiç kapanma eve inatla aç camını,pencereni. Geldiğinde de direk, hayırdır gene ne isticen hayır kurumu mu yazıyor kapıda de. Aayy hala etkisinden çıkamadım sutyen,bir de lükse bak kullanılmamış istiyorr iyi şampuanı istemeye gelmiş duşa girip havlu ister bu ayağına evine gelip

A

ayni sikintinin benzeri bendede var.
Bizi. Yan daireye yeni birisi tasindi kiraci.
Ya gorseniz kadini dengesizin birisi.
Bi acaip psikolojisi bozuk surekli evde cocuklarina bagiriyor bizim eve geliyor sesi surekli kotu kelimelr soyluyor kizina lan diyor.
Bunlar beni ilgile dirmiyorda bende kendi cocugumun psikolojisinin bozulmasindan korkuyorum zaten bozulduda diruyor.
Bana bagoriyor faln .
Onlari mi kinadim dedim icimden bi acaip kadin ya..pek muhatap olmuyorum artik mesafe koydum..

ay iyi yapmışsınız almayın eve sağı solu belli olmaz böylelerinin.

Yuh yani hiç kapanma eve inatla aç camını,pencereni. Geldiğinde de direk, hayırdır gene ne isticen hayır kurumu mu yazıyor kapıda de. Aayy hala etkisinden çıkamadım sutyen,bir de lükse bak kullanılmamış istiyorr iyi şampuanı istemeye gelmiş duşa girip havlu ister bu ayağına evine gelip

Bugun oyle yaptim ve bugun benim eve cikmadi hic. Konu actigim icine mi dogdu nedir onun saskinligini yasiyorum :)

Back