• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin. Komşu mu normal bende mi sıkıntı?

benim de 4 yaşında bir kızım 4 aylık da bir oğlum var. akşam 9 olmadan uyuyorlar mesela ama alt katımdakiler taşınalı bir kaç ay olmasına rağmen alttan güm güm vurmalar, kapıya gelmeler kesinlikle iyi niyet yaramıyor. kusura bakmayın demek bile yetmiyor millete. gündüz vakti ses yapıyorsunuz diye geliyorlar. asla sesimiz yok normal yaşam var evin içinde gündüz vakti. ama gündüz uyuyorlarmış meğersem. böyle durumlarda ne yapılabilir ki?

Zaten gurult

Sımdı bu kadın ne yapsın 3 cocukla bılerekmı yapıyor yada dıkkatmı etmıyor zaten anormalı bı gurultu yapan olsa barınamaz aptmnda yada sıtede her cocugu olan mustakılemı gıtmelı sızın mantıkla yada cocuklarımı baglamalı cok zekı hanımefendı
Biri de muhteşem demiş ahaha 😂

Zaten gurult

Sımdı bu kadın ne yapsın 3 cocukla bılerekmı yapıyor yada dıkkatmı etmıyor zaten anormalı bı gurultu yapan olsa barınamaz aptmnda yada sıtede her cocugu olan mustakılemı gıtmelı sızın mantıkla yada cocuklarımı baglamalı cok zekı hanımefendı
Tamam oldu

Bazı konular var ki ne zaman o konu içerikleriyle topik açılsa bir tartışma yaşanıyor.
Çocuk, çocuklu komşulu konularda bu kategoride, hemen herkes ya gürültüden rahatsız olanı ya da gürültü yapanı müstakil eve yönlendiriyor, kibar yazdım aslında resmen çekemeyen müstakile gitsin, dağ başında yaşasın vb sözler sarf ediliyor.

Rica ediyorum her bulduğunuz fırsatta birbirinizi bir yerlere kovalamaktan vazgeçin lütfen, memlekette de her yer müstakil ev kaynıyor gibi yazıyorsunuz bir de😁

Apartman yaşamı tercih değil zorunluluk haline gelmişken, polemiğe girmek, birbirinize üslupsuz yorumlar yapmak yerine çözüme yönelik yorumlar yapmalısınız.

Son düzenleme:
Bence evde bisiklet,akülü araba, top, ip, oynanmaz.
Bizde çocuk olduk apartmanda en üst katta büyüdük. Dört çocuktuk. Ama biz alttakilerin sesinden oturamazdık ve hala oturamıyoruz...
Bizde hoplardık...top sektirmek isterdik. Ama direk altta insan oturuyor kızım yapma diye uyarı yerdik mecbur bırakırdık.
Daha sessiz oyunlar bulmalı evde koşmalı etmeli değilde.
Tabi çocuk zaptetmek zor konu sahibide haklı ama eğer apartman hayatı var ise mecbur iki tarafta birbirini gözetmeli.

Burdan herkesi de uyarayım. Arkadaşlar sessizlik isteyen hiç kimse dubleks altına yerleşmesin. Millet keyfinden hangar gibi evlerin işiyle gücüyle ısıtmasıyla uğraşmaz. Mutlaka kalabalıktır.
Dubleks evin amacı nedir?Misal bizde düşünüyoruz üst katı kullanırız gündüz,çocuklar rahat rahat oynar,alt kata ses gidip de kimseyi rahatsız etmez diye.Siz de bu amaçla yerleşmediniz mi dubleks eve?
Evin içinde de bisiklet sürülmez yani.

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
Üç tane çocuk tabii ses yapacak. Eve taşınırken üst katta üç çocuk olduğunu bilmiyorlar mıydı. Bir de ev dubleks demişsiniz. Günün belli bir kısmını üst katta geçirmeniz mümkün mü ? Sürekli taciz etmesindense kafanız rahat eder

bırı bırıne anlayıs gostermelıyse komsular arasında burda en anlayısı hakeden kısı üçüzü olandır
ve ben gerek usluptan gerek konuda kı ayrıntılarda konu sahıbının sorun cıkaran bır tıp oldugunu sanmıyorum
o komsu cocuklarını buyuturken cocukları havada yurumedı heralde ?
cocuk elınden bırsey dusurebılır
takılıp dusebılır
oturdugu yerden yıne dusebılır
sehpaya sandalyeye carpabılır
bunlar hep gurultu cıkarır

bırının bırınden sıkayetı varsa yonetıcıye soylenır once... bu kadın dırekt muhattap oluyor ve ters bır sekılde...tak tak tak vuracagına ınsan gıbı yonetıcıye ulasır cocukları var kucukler bılıyorum ama ev sahıbı farkında degıl sanırım bı uyarsanız sesı cok gelıyor malum evdeyız deseydı ? nıye hayvan gıbı depınerek tepkı gosterıyor ? ?

eger dedıgı gıbı cok agır gurultuler olsa coktan polısı arardı bu denlı cok sıkayet eden kesın polıse haber verırdı komsu sorun cozmek odaklı degıl sorun cıkarma odaklı

benı hıc lınclemeyın bana hee kesın sende en cok ses cıkaransın demeyın cunku hayır bır kızım var 5 yasında ve oyun odamız var oyun alanının dısarı cıkarılmaz o oyuncaklar sadece o alanda oynayabılır ve kızımın akülü arabası da balkonda sandıgınız gıbı gurultucu de degılım sımdı saldırmaya kalkmayın ustume

bıraz objektıf dusunun burda cok konu var ses cıkarmamasına ragmen hatta cocuksuz olmasına hatta calısıyor evde yok ona ragmen takıntılı tak tak tavana vuran komsu teyze konuları
orda ayy ne takıntılı komsu o dıyenler burda konu sahıbını lınclemıs ? nıye ? nıye guvenmıyorsunuz konu sahıbıne aksam erken yatırıyorum dıkkat edıyorum ınanın demesıne ? cocuklar zaten erken uyuyormus ?

komsu sesıne duyarlı bırıyımdır asırı dıkkat ederım alt komsum benım ıste oldugumu sanıyormus oyle kı sesım duyulmaz hatta ben ust komsumdan sıkayetcıyım sesı ve pıslıgı yuzunden ama üçüzü olsaydı ıdare ederdım

super guclerı varsa konu sahıbının bılemem gozlerınden ısın cıkararak cocukları havada asılı tutabıldıgını sanmıyorum
4 cocuk var üçüzler kucuk bırını tutsa otekı kosar otekını baglasa dıgerı baslar arkadaslar üçüz dıyoruz ve eeeen hareketlı yasları yapabılecegı maksımum dıkkatı zaten gosterıyordur alıp duvardan duvara carpacagınıza bence sabır dıleyın
Aslında son mesajla ben kendimce konuyu kapamıştım ama sizin mesaja cevap vermemem olmaz. Çok teşekkür ediyorum. Bir an yorumları okuyunca, pilsan bize özel imal etti sandım plastik bisikletleri. Arkadaşlar ona odaklanmış da nerdeeee o sabır benim çocuklarda bindikleri 10 dk. Sıkılıp bırakıyorlar. Ben eksik yazıp hakka girneyim kendimce diye belirttim. Aslında zor tabii ne yaparsak yapalım ya oyuncakları düşüyor ya da koşabiliyorlar. Ses oluyor. ama en geç 20.40 da bu evde çocuk sesi kesiliyor. Bilemiyorum çok mudur bizim ülkede.

Konumun özeti şu sese duyarlı insanlar üst katta kimin oturduğuna bakmadan ev tutmasınlar ve yine ses takıntılı kimse dubleks altını tercih etmesin. Ben eleştirenlere de hak veriyorum yaşamadan anlayamazlar. Hepsine en şirininden üçüz diliyorum. sevgiler

ben de konuyu okuyunca kanayan yarama tuz bastınız 5katlı bır blokta oturuyoruz bız 3.kattayız apartmanın yalıtımı ınanılmaz kötü ya da bana öyle gelıyor bılmıyorum aşagı katımızda 3cocuklu hemde cocukların yaşları bırbırıne yakın rus bir kadın oturuyo(rus olmasını belırtme sebebım ınanılmaz rahat olmaları aılecek yazın balkonda hergun nargıle ıcerler ben o nargile kokusundan balkona cıkamıyorum)ve bebeklerı var bızım yatak odamız onların da yatak odaları bebek hergece aglar geçe sıcrayarak uyandım..bebek bu bişeyde dıyemeyiz tüm gün baş ağrısıyla dolanır dururum ..ust katımızdakıler desen ayrı alem..onlarda ınanılmaz rahat penceremde atık izmarıt bile bulmustum gece içkı ıcerler türkü söylerler kadın her akşamsaat 10da süpürge çalıştırır😢cok dertlıyım komsulardan..evde bizim kendi mülkümüz ama kimsenin kapısına dayanacak yapıda biri de değilim ..üst katı eşim bıkac kez uyardı ama değişen bişey yok onlarda ev sahibi..alt kat kiracı ama 😒evi değiştimeyi düşünüyorum bu sebepten ..birara benimde psikolojım bozulmustu hele şimdi pandemi diye hep evdeyim hep bunların sesi..

Taviz vermeyin siz haklısınız gündüz saatlerinde çocukları bağlayacak haliniz yok gayet normal bu sesler. Artık insanlar apartman kültürüne alışmalı belli saate kadar olabilecek gürültüler anlayışla karşılanmalı hele ki evde çocuk varsa çocuk sesine hiçbirsey söylemeye hakları yok

Gece 12 ye kadar mubah ama sonrası namubah hanım şehir kurallarını bilmiyor sanırım.

Aslında son mesajla ben kendimce konuyu kapamıştım ama sizin mesaja cevap vermemem olmaz. Çok teşekkür ediyorum. Bir an yorumları okuyunca, pilsan bize özel imal etti sandım plastik bisikletleri. Arkadaşlar ona odaklanmış da nerdeeee o sabır benim çocuklarda bindikleri 10 dk. Sıkılıp bırakıyorlar. Ben eksik yazıp hakka girneyim kendimce diye belirttim. Aslında zor tabii ne yaparsak yapalım ya oyuncakları düşüyor ya da koşabiliyorlar. Ses oluyor. ama en geç 20.40 da bu evde çocuk sesi kesiliyor. Bilemiyorum çok mudur bizim ülkede.

Konumun özeti şu sese duyarlı insanlar üst katta kimin oturduğuna bakmadan ev tutmasınlar ve yine ses takıntılı kimse dubleks altını tercih etmesin. Ben eleştirenlere de hak veriyorum yaşamadan anlayamazlar. Hepsine en şirininden üçüz diliyorum. sevgiler
ay güldüm alemsiniz valla :KK48: duamı beddua mı gibisinden :rolleyes:

Üçüz duyunca direk Allah yardımcınız olsun dedim sizin çocuklarla sesi engellemeniz daha zor olabilir onlar koskoca insanlar olduğu halde evlerinde gumburtu kopmuş ambulans gelmiş.Demek ki olabiliyor gürültü yani.Bunu güzelce anlatmak lazım ama şu sıralar herkes bunalımda evlere tıkıldı millet genç erkek kadın çocuk sürekli içiçe olmak da zormuş anlayışlı olmak gerekiyor sanırım iki taraflı.Maddiyat bazen o kadar gerekli ki yani bir arsa alican yapican üstüne bir villa sal bebeleri bahçeye bir kaydırak bir salıncak seti koy sen de çiçeklerine uğraş bahçede kahve iç ah hayaller gerçek olur mu birgün??😂

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
3 çocukla bu corona günlerinde evde napabilirsiniz ki yani plastik bisiklet ne kadar gürültü yapabilir gündüz vakti bu kadar sopayla vurarak müdahale edemez 12 ye kadar da müsade etmiyormuşsunuz siz elinizden geleni yapıyorsunuz valla allah kolaylık versin çocuk bu ya enerjisi başka, onlar önce kendileri verdikleri rahatsızlıklara baksınlar

Bisiklet sürme sesi maalesef sandığınız gibi masum bir ses değil. Evde 3 küçük çocuk var ses gidiyordur her türlü. Kafaya da taktılarsa kesin her sese rahatsız olurlar. Çok erken saatlerde ya da geç saatlerde ses çıkmıyorsa aldırış etmeyin. Üst komşumun torunu var ve çocuk gece 1'e kadar uyumuyor, sürekli oradan oraya koşuyor, ben de erken yatıp erken kalkan bir insanım. Defalarca uyardım, artık çocuk ses yapınca mecbur başka odaya gidip yatıyorum, ama gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Kaç yıllık komşu, mecbur katlanıyoruz.

cocuk degıl üçüz
hayatınızda üçüz degıl ikiz bıle gormus olsanız bu tavırla konusmazdınız
ıkı kolu var kadının hAngı bırını neresıyle tutsun cocukların ?
yere hıc bastırmasa ıkısını tutsa dıgerlerı var evde nasıl tutsun?
o cocuklar nasıl elınden oyuncak dusurmesın nasıl takılıp dusmesın nasıl kosmasın?
?
mumkun olmayacak ımkansız seyler uzerıne konusmak yerıne cozum odaklı konusursak ıkı tarafında sıkıntısı cozulur

yatak odanı ust komsunun salonun tam altına yaparsan vay efendım tv sesı geldı yurume sesı geldı cocuk sesı geldı dıyemezsın o seslerın olabılıtesı gayet normaldır

ınsan ustu ses cıkarsalar dıger komsularda rahatsız olurdu cıglık cıglık sesler gumburtuler olsa dıgerlerıde mudahale ederdı'' sadece bu komsu'' her seferınde tak tak tak vuruyor nıye duzgun ıletısım kurmuyor kac yasına gelmıs ınsan ? konu sahıbı erken yatırıyorum dıkkat edıyorum edebıldıgım kadar DIYOR dedıgı tepkı gosterdıgı kadar ses cıkarmadıgıma emınım dıyor buna neden ınanmıyorsunuz ?

bızde okuduk hanımefendı mısafırde oldu düğünde oldu hasta da olduk ama okuduk gectık dıger odaya en sessız odaya yatak odamızı komsunun salon altına yerlestırıp ses cıkarıyorlar dıye sıkayet etmek hıc bır seyı cozmez once kendı evının ıcınde cozum ararsın
cok ses cıkaran komsudan sadece bır kısı rahatsız olmaz ınce ayrıntı burda genel olarak sıkayetcı olunur
o evden desibel ustune ses cıkıyor olsa coktan polıs gelırdı

lafımı da carpıtmayın komsular arası anlayıs gosterılecekse tabıkı ''ÜÇÜZÜ'' olana bır tık anlayıs gosterılır dıyorum
net.
Annemlerin komşusu psikoloji okuyan bir kızımız var ikiz kız yeğenleri var eve ikisi birden gelince kıyameti koparıyormuş ben bunlar yüzünden ders çalışamıyorum diye . Bu arkadaş ileride belki çocuk ergen psikoloğu olacak siz böyle birine çocuğunuzu götürmek istermisiniz kendine faydası yok başkalarına nasıl faydası olacak. Çocuklar, bebekler, hayvanlar şu dünyada bunlardan sevimli ne var ki. Şu yaşadığımız süreç bizleri hiç bir şey öğretmemiş. Yakın zamanda deprem yaşadık enkazdan çıkan yetişkinlerden çok çocuklara ağlamadık mı?

Annemlerin komşusu psikoloji okuyan bir kızımız var ikiz kız yeğenleri var eve ikisi birden gelince kıyameti koparıyormuş ben bunlar yüzünden ders çalışamıyorum diye . Bu arkadaş ileride belki çocuk ergen psikoloğu olacak siz böyle birine çocuğunuzu götürmek istermisiniz kendine faydası yok başkalarına nasıl faydası olacak. Çocuklar, bebekler, hayvanlar şu dünyada bunlardan sevimli ne var ki. Şu yaşadığımız süreç bizleri hiç bir şey öğretmemiş. Yakın zamanda deprem yaşadık enkazdan çıkan yetişkinlerden çok çocuklara ağlamadık mı?
kesınlıkle katılıyorum

Ses insanları rahatsız edebilir ama çocuklar küçük, haliyle çocuk sesi tolere edilebilmeli diye düşünüyorum. Akşam erkek yatıyorlarmış sonuçta. Bişeylerle duvara vurmayı etik bulmuyorum, numara istenip mesaj atılabilir biraz sessiz olabilir misiniz diye. Yani rahatsız olmaları normal, ama rahatsızlığı belirtme biçimleri hatalı bana göre

Konuyla alakalı değil ama çocuklar 8

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamlakko
Çocuklar nasıl 8:30 da uyuyor benimki 11 de uyuyor Ahh ahhh..

Back