Perdemin arkasından görünmem

Tamamen ahlaksızlık yapılan ben sizin yerinizde olsam balkondan çıkıp kendi kendime millet ev gözetlemeye utanmıyor mu derim. Üstüne alınan alınır.

Oturup teşekkür edin diyen var yorumlarda oha yani.
Bazı insanların ne gibi bi yarası olabilir ki her konuda muhalefet olmaya çalışsın?
içinde tesettür geçti diye. izlenme tatlı bir uyarış oluyor

Evi mi gözetliyormus demediniz mi?
Nasıl bir mahallede oturuyorsunuz ya?
İSleri yok kocam görüyıor diye haber yolluyorlar.
Evim de istersem cıplak gezerim.Bakmasın.Bakmayacak .
Kocasını kapasın arka odaya cok rahatsız oluyorsa.
Aynen bu şekilde söyledim evi dikizliyor o zaman diye, ev sahibi de hayır görmüş uyarmış sağolsun Allah razı olsun filan dedi. Ben de inanamıyorum o zaman yoldaki kadınları hayli hayli uyarması lazım dışarı böyle çıkmayın diye beni evimin içinde perdenin arkasında gördüğü halde uyardıysa. Ben en çok camdan cama söylemesine takıldım çok söylemek istiyorsa iyi niyetli olsa gelseydi zile bassaydı nedir yani ev sahibini yollamak

lafını dıyemedin mi?
ev gözetleyen kocasına sapığına sahip çıksın, karısı atlet giysin onu izlesin diye.
vala çok sinirlendim.
balkonlarına bebek bezini fırlat o zaman görürler temizliği.
Onların yaptığı çirkefliği yapamam malesef becerebileceğim bir şey değil. Bazı insanlar çirkefliğe alışmış ne olursa olsun içinden sıyrılır gene ben kötü duruma düşerim.ama öyle camdan cama değil de, yolda karşılaştık mı mutlaka konuşcam bunları. Şimdi cesaretim yok bir sürü neden var bu evde mecbur oturuyorum ama kendimi toparladığım ilk fırsatta burdan taşıncam

Vaktiyle böyle bir durum yaşamıştım.

Evimin balkonunda yaz vakti askılı atlet ve şortla oturuyordum. Kitap kahve vs.

Kapı çaldı bir baktım zabıta.
Karşı komşu beni şikayet etmiş, toplumsal huzuru bozuyor diye.
Zabıtanın elinde bir fotoğraf, komşu çekmiş benim o halimi. Onunla şikayete gitmiş, kocamı tahrik ediyor diye.

Memurun bana doğrudan sorduğu şey şu oldu: "şikayetçi misiniz?"
Evet dedim ve dava açıldı karı koca hakkında.
Çünkü ben evimin balkonundayken onlar beni gözetledi, esas taciz ve tahriği onlar yaptı.
Gayet iyi miktarda tazminat almıştım.

Eviniz size ait. Sizin yaşam alanınız. Çıplak bile gezseniz kimse birşey diyemez.
Aynı şekilde karşılık verebilirsiniz ve haklı çıkarsınız. Onlar da sizi taciz ve tahrik ediyorlar.
Vay be çok şaşırdım 😀siz iyi cesurmuşsunuz mahkemeyle filan uğraşmışsınız ben hep pasif kalıyorum malesef ya hem yetiştirilme tarzım, hem de istesem de kendimi geliştirememem yüzünden özgüvenim çok düşük size helal olsun hakkınızı aramışsınız, yapan kişiler de bi daha cesaret edemez heralde milletin balkonuna camına bakmaya 😀👏🏻

Aynen bu şekilde söyledim evi dikizliyor o zaman diye, ev sahibi de hayır görmüş uyarmış sağolsun Allah razı olsun filan dedi. Ben de inanamıyorum o zaman yoldaki kadınları hayli hayli uyarması lazım dışarı böyle çıkmayın diye beni evimin içinde perdenin arkasında gördüğü halde uyardıysa. Ben en çok camdan cama söylemesine takıldım çok söylemek istiyorsa iyi niyetli olsa gelseydi zile bassaydı nedir yani ev sahibini yollamak
Bidaha uyarırlarsa evimi gözetliyor diye sikayet edeceğim diyin.
Sacmalık.

Vay be çok şaşırdım 😀siz iyi cesurmuşsunuz mahkemeyle filan uğraşmışsınız ben hep pasif kalıyorum malesef ya hem yetiştirilme tarzım, hem de istesem de kendimi geliştirememem yüzünden özgüvenim çok düşük size helal olsun hakkınızı aramışsınız, yapan kişiler de bi daha cesaret edemez heralde milletin balkonuna camına bakmaya 😀👏🏻
Valla taşındılar. Mahalleye de rezil ettim çünkü.
İster açık ister kapalı olun evinizin içine kimse karışamaz. Hakkınızı da arayın her zaman. Susup sinildiği için kendilerinde bu hakkı buluyorlar.

Muhtemelen yumusak yuzlu bir hanimsiniz

Benim de Istanbul da karsi binadakiyle benzer bir muhabbetim olmustu,kayınvalidem misafirimizdi , sabah ezanında hava almak için balkona çıkmış, mahallede önümüze geçip , kadını tülbentsiz gördüklerini ima etmişti, insan öncelikle gözetlenme duygusundan aşırı rahatsız oluyor , Allah yardımcınız olsun , umarım kurtulursunuz bir an evvel . Büyük şehirlerdeki dip dibe , insani olmayan yaşam koşulları maalesef .
Herkesin aklı var koskoca insanlarız niye karışma hakkı görürler ahlak ve namus bekçiliği yaparlar ki? Kendi hayatları çok mu düzgün onu da merak ettim gerçi beni ilgilendirmez. Ben gerçekten çok yumuşak yüzlüyüm bu da bazı insanların haddini aşan, ezmeye çalışan davranışlarda bulunmasına sebep oluyor.insanlarla ilişkime çok zarar veriyor belki o kişiyle mesafeli bi iletişimimiz olabilecekken, haddi aşınca ben görüşmeyi kesiyorum. Yumuşak yüzlü olmak istemiyorum çoktandır sessizlik başa bela diye düşünüyorum ama insanların gözünden o izlenimi nasıl silerim bilmiyorum

Eviniz gözetlenmiş, dedikodunuz yapılmış birde evinizde yapabilecekleriniz hakkında ultimatom yemişsiniz.
Kimin haddine!
Gündüz gözüne camdan milletin evini gözetleyen adam sapıktır. Net!
Bunu size getiren kişi art niyetlidir. Net!
Aynı katta bile olsanız tül kapalıyken ne yaptığınız, ne giydiğiniz görülebiliyorsa çok dikkatlice dikizleniyorsunuz. Buda çok net.

Dar sokaklı, evlerin birbirine yakın olduğu yerlerde oturdum. Balkonda oturacaksa eğer, babam direkt evlere karşı değil sandalyesini yan koyup otururdu. Bu bir erkeğin edebidir.

Sizin yerinizde olsam o kadının kapısını çalar, eşiniz bir daha evimi gözetlemesin. Tekrarı olursa benim eşiminde kulağına gider hiç hoş şeyler olmaz deyin. Evleri gözetleyeceğinize kendi işinize bakın, derdim.
Ev sahibine de en kısa sürede yaptığı ayıbı hatırlatın. Gerekirse selam bile vermeyin bundan sonra. Edepsiz insanlar başka tanımı yok kesinlikle..

Nasıl görecek yahu? Ben en üst kattayım karşıdaki 2. Kat komşunun evinin içini göremiyorum ki :////
Ben olsam ortalık bulandırırım. Filanca kadının kocası evimi gözetliyor diye yayarım herkese.

Nasıl görecek yahu? Ben en üst kattayım karşıdaki 2. Kat komşunun evinin içini göremiyorum ki :////
Ben olsam ortalık bulandırırım. Filanca kadının kocası evimi gözetliyor diye yayarım herkese.
Onu diyecektim bende, komşuları uyarın. Ben böyle bir terbiyesizliğe maruz kaldım. Şu katta ki adam evleri gözetliyor diye. Onlar rezil olsun utansın siz değil.

Ben dışarıda da evde de askılı giyerim. Evimin terasında şortla da otururum, sporcu sütyeni ve taytimla yoga da yaparım. Şu yaşıma kadar da böyle şey duymadım. Ne tuhaf bir çevre orası. Mahalle baskısı denen şey bu olmalı. Bu insanlar hasta yalnız. Rontgencilik bir çeşit sapkinliktir. ve suçtur. Evinin içini tülün ardından gözetliyorlarsa aleni rontgencilik yapıyorlar.

Vallahi aynen o durumdayım, evimde tedirginim şu an, görüyorlar mı diye. Biraz önce o uyaran kadının kayınvalidesi camdaydı (alt katında) ben balkonda çiçeğime toprak ekleyip düzelttim camıma baktım karşıyı görmek için, resmen kadın beni izliyordu. Perdem o kadar ince de değil ama hep aklımda acaba daha önce neler görmüş olabilirler, acaba evi dağınık görüp onun da lafını etmişler midir diye aklıma geliyor. Hayatımda hiç böyle kendi evimin içinde diken üstünde olmadım. Biz burda kiradayız, 2 bebeğim var, onlarla bütün evi toplamak yeni bi eve yerleşmek tek başıma çok büyüyor gözümde. Hem yeniden doğalgaz su elektrik yeni bi evde bunları üstüne almak için eşim uğraşmak istemez bu 3.girdiğimiz ev ikimizin de gözü kesmiyor bazı şeyleri, bir de bu çevrede kiralık ev bulmak çok zor hele de bu fiyata artık yok, yoksa benim de bu evde ve bu mahallede sevmediğim çooook şey var. Önceki evlerimde huzurluydum burda o huzur yok. Sokağa bakınca içim kararıyor hiç alışamadım, 1 yıl oluyor..

Ayrıca benim derdimle dertlendiğiniz için, hiç arada tanıdıklık, bir bağ olmadığı halde benim rahatsız olmama üzülüp sıkılıp emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim çok incesiniz🥰💕

Hiç diken üzerinde olmayın. Kimseyi takmayın, açıklama yapmayın.

Siz açıklama yaptıkça üstünüze gelirler.

Benim perdeme değil, perdeden içerisi görününce gozetleyenlerle konuşun.

Hangisi daha ayıp siz karar verin deyin.

Tül perde ne kadar kalın olursa olsun içerisini akşamları mutlaka gösterir.

Vallahi aynen o durumdayım, evimde tedirginim şu an, görüyorlar mı diye. Biraz önce o uyaran kadının kayınvalidesi camdaydı (alt katında) ben balkonda çiçeğime toprak ekleyip düzelttim camıma baktım karşıyı görmek için, resmen kadın beni izliyordu. Perdem o kadar ince de değil ama hep aklımda acaba daha önce neler görmüş olabilirler, acaba evi dağınık görüp onun da lafını etmişler midir diye aklıma geliyor. Hayatımda hiç böyle kendi evimin içinde diken üstünde olmadım. Biz burda kiradayız, 2 bebeğim var, onlarla bütün evi toplamak yeni bi eve yerleşmek tek başıma çok büyüyor gözümde. Hem yeniden doğalgaz su elektrik yeni bi evde bunları üstüne almak için eşim uğraşmak istemez bu 3.girdiğimiz ev ikimizin de gözü kesmiyor bazı şeyleri, bir de bu çevrede kiralık ev bulmak çok zor hele de bu fiyata artık yok, yoksa benim de bu evde ve bu mahallede sevmediğim çooook şey var. Önceki evlerimde huzurluydum burda o huzur yok. Sokağa bakınca içim kararıyor hiç alışamadım, 1 yıl oluyor..

Ayrıca benim derdimle dertlendiğiniz için, hiç arada tanıdıklık, bir bağ olmadığı halde benim rahatsız olmama üzülüp sıkılıp emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim çok incesiniz🥰💕
Safiye geldi aklima 😂😂

Evinizde tedirgin olmayın, evi dağınık görsünler, varsın balkon yıkmadınız diye laf etsinler, el alem ne der diye yaşamayın, etrafın her dediğini kafanıza takarsanız dert sahibi olursunuz, onların yaptığı kendi ayıpları, asla hiçbiriyle muhatap dahi olmayın, hem tül ister kalın olsun ister ince evin içine bakmak ayıptır, görmek isteyen, bir şeyler görmek için çaba sarf eden mutlaka görür, size aynı sizinki gibi bir mahallede oturduğumu söylemiştim, ki ben doğup büyüdüğüm semtte evlendim, oturduğum yerlerde hep o semt içindeydi, ailemi, eşimin ailesini tanırlardı, bir gün alışveriş için dışarı çıktım, altımda ayak bileklerine kadar uzun bir etek vardı, eteğin arkasında da 1-1,5 karış kadar bir yırtmaç, neyse alışverişi tamamlayıp eve döndüm, beni çocukluğumdan beri tanıyan, benim yaşımda çocukları olan, babamların ailece görüştüğü abi dediğim biri utanmamış yırtmaç arasından görünen bacağıma kadar laf etmiş, küçük yer herkes tanıdık illa kulağınıza geliyor, benim de kulağıma geldi, ilk fırsatta yolda yakalayıp ağzının payını öyle bir verdim ki bir daha beni gördüğünde başını kaldırıp bakamadı bile, bir dönem aynı sizin komşular gibi insanlara had bildirmekle geçti vaktim, kadın erkek demem hak edene veririm cevabını, üstüne de yürürüm rezil de ederim, diyeceğim o ki insanın niyeti kötüyse evinizde tülünüzün ardına, sokakta giydiğiniz kıyafetten görebileceklerine gözlerini dikip bakarlar, sessiz kalmak veya tedirgin olmak onları daha da cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

Son düzenleme:
Vaktiyle böyle bir durum yaşamıştım.

Evimin balkonunda yaz vakti askılı atlet ve şortla oturuyordum. Kitap kahve vs.

Kapı çaldı bir baktım zabıta.
Karşı komşu beni şikayet etmiş, toplumsal huzuru bozuyor diye.
Zabıtanın elinde bir fotoğraf, komşu çekmiş benim o halimi. Onunla şikayete gitmiş, kocamı tahrik ediyor diye.

Memurun bana doğrudan sorduğu şey şu oldu: "şikayetçi misiniz?"
Evet dedim ve dava açıldı karı koca hakkında.
Çünkü ben evimin balkonundayken onlar beni gözetledi, esas taciz ve tahriği onlar yaptı.
Gayet iyi miktarda tazminat almıştım.

Eviniz size ait. Sizin yaşam alanınız. Çıplak bile gezseniz kimse birşey diyemez.
Aynı şekilde karşılık verebilirsiniz ve haklı çıkarsınız. Onlar da sizi taciz ve tahrik ediyorlar.
hay o dilekçeyi yazan elleriniz dert görmesin

Evinizde tedirgin olmayın, evi dağınık görsünler, varsın balkon yıkmadınız diye laf etsinler, el alem ne der diye yaşamayın, etrafın her dediğini kafanıza takarsanız dert sahibi olursunuz, onların yaptığı kendi ayıpları, asla hiçbiriyle muhatap dahi olmayın, hem tül ister kalın olsun ister ince evin içine bakmak ayıptır, görmek isteyen, bir şeyler görmek için çaba sarf eden mutlaka görür, size aynı sizinki gibi bir mahallede oturduğumu söylemiştim, ki ben doğup büyüdüğüm semtte evlendim, oturduğum yerlerde hep o semt içindeydi, ailemi, eşimin ailesini tanırlardı, bir gün alışveriş için dışarı çıktım, altımda ayak bileklerine kadar uzun bir etek vardı, eteğin arkasında da 1-1,5 karış kadar bir yırtmaç, neyse alışverişi tamamlayıp eve döndüm, beni çocukluğumdan beri tanıyan, benim yaşımda çocukları olan, babamların ailece görüştüğü abi dediğim biri utanmamış yırtmaç arasından görünen bacağıma kadar laf etmiş, küçük yer herkes tanıdık illa kulağınıza geliyor, benim de kulağıma geldi, ilk fırsatta yolda yakalayıp ağzının payını öyle bir verdim ki bir daha beni gördüğünde başını kaldırıp bakamadı bile, bir dönem aynı sizin komşular gibi insanlara had bildirmekle geçti vaktim, kadın erkek demem hak edene veririm cevabını, üstüne de yürürüm rezil de ederim, diyeceğim o ki insanın niyeti kötüyse evinizde tülünüzün ardına, sokakta giydiğiniz kıyafetten görebileceklerine gözlerini dikip bakarlar, sessiz kalmak veya tedirgin olmak onları daha da cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim bilmiyorum kimsenin dediği beni etkilemeden yaşayabilecek miyim bir gün. Özellikle temizliği düzeni ben de çok seviyorum, 1.5 yaşında kızım evi inanılmaz dağıtıyor ve batırıyor sürekli onun arkasını topluyorum e bi de bu konuda eleştiri gelince zaten çoğu zamanımı da ev işine verdiğim için bu kez sinirim bozuluyor. Rahat bi insan olursam daha mutlu huzurlu yaşarım ben de bi gün. Ben hak edene ettiği cevabı da veremiyorum beni ne kadar kırsalar da yeterli karşılık vermiyorum başka bi mesajımda dediğim gibi felaket bi çocukluk geçirdim hala etkisi üstümde , aklı başında, normal bi anne babam yoktu annem eve bakmak için hep çalıştı çok başı boş kaldık bi de babam alkolikti öldüğü zaman rahat ettik ondan önce bize acayip çektirdi o yüzden de ben de sağlıklı davranmayı öğrenemedim 31 yaşına girdim hala etkisinden kurtulamıyorum nerde ne tepki vereceğimi, kimle nasıl baş edeceğimi bu yaşa geldim tam bilemiyorum 2 de çocuğum oldu onların benim yüzümden sıkıntı çekmesini istemem onların başında durup doğru yetiştirmek istiyorum

Komşu kocası bakıyor diye değil, konu sahibi tesettürlü olduğu için rahatsız olacağını düşünüp uyarmış diye anladım ben.
Valla ben de oyle anladim.Ama bakan da olabilir uyarmalari iyi olmus bence.Ben suna takildim daha ziyade camini silmiyor,balkonnu yikamiyor demelerine.O kadarda yuh yani.Karismakta level atlamislar.Kime ne?

X