Evinizde tedirgin olmayın, evi dağınık görsünler, varsın balkon yıkmadınız diye laf etsinler, el alem ne der diye yaşamayın, etrafın her dediğini kafanıza takarsanız dert sahibi olursunuz, onların yaptığı kendi ayıpları, asla hiçbiriyle muhatap dahi olmayın, hem tül ister kalın olsun ister ince evin içine bakmak ayıptır, görmek isteyen, bir şeyler görmek için çaba sarf eden mutlaka görür, size aynı sizinki gibi bir mahallede oturduğumu söylemiştim, ki ben doğup büyüdüğüm semtte evlendim, oturduğum yerlerde hep o semt içindeydi, ailemi, eşimin ailesini tanırlardı, bir gün alışveriş için dışarı çıktım, altımda ayak bileklerine kadar uzun bir etek vardı, eteğin arkasında da 1-1,5 karış kadar bir yırtmaç, neyse alışverişi tamamlayıp eve döndüm, beni çocukluğumdan beri tanıyan, benim yaşımda çocukları olan, babamların ailece görüştüğü abi dediğim biri utanmamış yırtmaç arasından görünen bacağıma kadar laf etmiş, küçük yer herkes tanıdık illa kulağınıza geliyor, benim de kulağıma geldi, ilk fırsatta yolda yakalayıp ağzının payını öyle bir verdim ki bir daha beni gördüğünde başını kaldırıp bakamadı bile, bir dönem aynı sizin komşular gibi insanlara had bildirmekle geçti vaktim, kadın erkek demem hak edene veririm cevabını, üstüne de yürürüm rezil de ederim, diyeceğim o ki insanın niyeti kötüyse evinizde tülünüzün ardına, sokakta giydiğiniz kıyafetten görebileceklerine gözlerini dikip bakarlar, sessiz kalmak veya tedirgin olmak onları daha da cesaretlendirmekten başka bir işe yaramıyor.