• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu belasından nasıl kurtulurum? Mesafe nasıl koyulur?

Hiçbir şey isteme boşuna olsa da vermicem yeter artık seni tanımıyorum bile deyin ve konuşsa bile suratına çarpın kapıyı. Ben olsam çoktan mahvetmistim kariyi. Sevmiyorum kardeşim seni. Bi rahat bırak de. Yüzsüzlükte bir numara. Pes artık diye okuyup yerine sinir oldum ve hala oluyorum. Yalnız bu kadına çok dikkat et. Neme lazım eşi de hapiste. Sana ve evine zarar vermesin de...

Bugun oyle yaptim ve bugun benim eve cikmadi hic. Konu actigim icine mi dogdu nedir onun saskinligini yasiyorum :)
ay inşallah bir daha hiç gelmez ya bu nedir şaştım ağzım açık kaldı en çok da şuna şaşırdım şampuan ve yanında saç kremi istiyor,şampuanı geçtim saç kremi neden yani gerçekten ihtiyaç sahibi işini görecek kadar şey rica eder saç kremi saç boyası Allahım fincan takımıyla gelip duş jeli vücut losyonu saç kremi cilt bakım losyonu hepsinden koy ablam doldur dediği bir sahne canlandı gözümde o derece yüzsüzlüğü etkiledi beni yuzsuz kadın ya

Böyle tipler cidden hep adamına düşüyor.

İsteklere bak ya, pilav yap, fincana şampuan koy. Böyle arsız tipler bunu demeye utanmıyor ama karşısındaki "yapamam" "veremem" demeye utanıyor ya, bu beni benden alıyor işte.

Merhaba kızlar.
Konum epey uzun olacak, nelerle uğraşmak zorunda kaldığımı anlarsanız daha net cevaplar alabilirim sanırım.

3 katlı bir binanın 3. katında oturuyorum. Alt katımda bu malum komşum (X diyelim) en alt katta da yaşlı bir teyze ve amca yaşıyor. 2 seneye yaklaştı buraya taşınmamız.

Bu malum X evde toplasanız 2 3 ay durdu ya da durmadı. Şuan X'in eşi de kaynı da ceza evinde. Kendisi de iki kızı ile beraber kayınvalidesinde kalıyor. Evde kalmıyorsa nesinden rahatsız oluyorsun diyeceksiniz hemen oraya geliyorum.

Bu kadın çalışmıyor (dediğine göre okuma yazması yok ve 31 yaşında). Eşi de hapiste olduğundan bir şekilde yardım almak zorunda ve bu evi o yüzden boşaltmıyor çünkü yardım fonlarından yardım alıyor. Şu sıralar yardım fonundan evine bakmaya gelecekleri için gündüzleri gelip evde bekliyor ben burada yaşıyorum gibisinden.

Neyse. Bayram bittiğinden beri hafta içleri gündüz burada ve olan gerçekten bize oluyor. Eşim onunla görüşmemi kesinlikle istemiyor ki ben de görüşmeye hiç meraklı değilim. Fakat kadın günde abartmıyorum en az 5 6 kez kapımı çalıyor. Kapıya kadar gelmeye üşendiğindeyse balkona veya pencereye çıkıp DerinMaviiiii diye yukarı bağırıyor bu sayede sokakta adımı öğrenmeyen kalmadı. Çoğu kez kapıyı açmıyorum ancak bu sefer kapıyı resmen yumruklamaya başlıyor zannedersiniz savaş çıktı.

Geçenlerde eşime kahvaltı hazırlıyorum. Mutfağımız apartman boşluğuna bakıyor ve ses çok rahat geliyor. Birinci kattaki teyze seslendi. X gelince beraber bana gelin kahvaltı yapalım dedi. Ben de tamam dedim. X beni ilgilendirmese de teyzeyi çok seviyorum geri çevirmek istemedim. X gelmeden aşağıya inmedim. X geldi kapıya ben geldim hadi inelim teyzeye dedi. Anahtarımı almak için odaya geçtim arkamdan mutfağıma dalmış Nutella'yı almış alıyorum ben bunu dedi ben kalakaldım bir şey diyemedim. Olay onu alması değil izinsiz içeriye dalması.

Gün içinde bin defa kapıyı çalar. Aynı gün içinde bir defa geldi zeytin istedi, yemek istedi, merdiven istedi.
Geçen gün 2 fincanla gelmiş şampuan ve saç kremi istedi. İnanmazsınız ama sütyen bile istedi.

Balkondan seslenip bulgur pilavı yapsana diyor. Sonra yanına yoğurt da koy birazcık diyor.

70 küsür yaşında teyzeden yaprak sarması istiyor ki kadın zor yürüyor. Karşı binadaki teyzeden saç boyası istedi düğüne gidicem diye.

Alnımızda hayır kurumu mu yazıyor anlamadım. Daha o kadar çok şey var ki anlatsam ağzınız açık okursunuz. Velhasıl dediğim gibi eşimin de görüşmemi istememesiyle çoğu zaman kapıyı açmıyorum. Hatta evde olduğumu anlamasın diye pencereleri kapatıp sessizce hareket ediyorum.

Bu kadından bir kurtuluş yolu var mıdır taşınmak dışında? Sakince konuşmayı becerebileceğimi sanmıyorum ve sabrım taşmış durumda...
Kapıyı açıp ben görüşmek istemiyorum lütfen benden uzak durun eşimde istemiyo zaten birdaha rahatsız etmeyin de ve yüzüne kapat kapıyı.Baktın ki cazgırlık yapıyo sende yap tut saçından yol kadını.Öyle insanlar bazen öyle şeylerden anlıyor.

Eşim görüşmemi istemiyor deyin bu dilden anlar, çekilir dert değil gerçekten.

Merhaba kızlar.
Konum epey uzun olacak, nelerle uğraşmak zorunda kaldığımı anlarsanız daha net cevaplar alabilirim sanırım.

3 katlı bir binanın 3. katında oturuyorum. Alt katımda bu malum komşum (X diyelim) en alt katta da yaşlı bir teyze ve amca yaşıyor. 2 seneye yaklaştı buraya taşınmamız.

Bu malum X evde toplasanız 2 3 ay durdu ya da durmadı. Şuan X'in eşi de kaynı da ceza evinde. Kendisi de iki kızı ile beraber kayınvalidesinde kalıyor. Evde kalmıyorsa nesinden rahatsız oluyorsun diyeceksiniz hemen oraya geliyorum.

Bu kadın çalışmıyor (dediğine göre okuma yazması yok ve 31 yaşında). Eşi de hapiste olduğundan bir şekilde yardım almak zorunda ve bu evi o yüzden boşaltmıyor çünkü yardım fonlarından yardım alıyor. Şu sıralar yardım fonundan evine bakmaya gelecekleri için gündüzleri gelip evde bekliyor ben burada yaşıyorum gibisinden.

Neyse. Bayram bittiğinden beri hafta içleri gündüz burada ve olan gerçekten bize oluyor. Eşim onunla görüşmemi kesinlikle istemiyor ki ben de görüşmeye hiç meraklı değilim. Fakat kadın günde abartmıyorum en az 5 6 kez kapımı çalıyor. Kapıya kadar gelmeye üşendiğindeyse balkona veya pencereye çıkıp DerinMaviiiii diye yukarı bağırıyor bu sayede sokakta adımı öğrenmeyen kalmadı. Çoğu kez kapıyı açmıyorum ancak bu sefer kapıyı resmen yumruklamaya başlıyor zannedersiniz savaş çıktı.

Geçenlerde eşime kahvaltı hazırlıyorum. Mutfağımız apartman boşluğuna bakıyor ve ses çok rahat geliyor. Birinci kattaki teyze seslendi. X gelince beraber bana gelin kahvaltı yapalım dedi. Ben de tamam dedim. X beni ilgilendirmese de teyzeyi çok seviyorum geri çevirmek istemedim. X gelmeden aşağıya inmedim. X geldi kapıya ben geldim hadi inelim teyzeye dedi. Anahtarımı almak için odaya geçtim arkamdan mutfağıma dalmış Nutella'yı almış alıyorum ben bunu dedi ben kalakaldım bir şey diyemedim. Olay onu alması değil izinsiz içeriye dalması.

Gün içinde bin defa kapıyı çalar. Aynı gün içinde bir defa geldi zeytin istedi, yemek istedi, merdiven istedi.
Geçen gün 2 fincanla gelmiş şampuan ve saç kremi istedi. İnanmazsınız ama sütyen bile istedi.

Balkondan seslenip bulgur pilavı yapsana diyor. Sonra yanına yoğurt da koy birazcık diyor.

70 küsür yaşında teyzeden yaprak sarması istiyor ki kadın zor yürüyor. Karşı binadaki teyzeden saç boyası istedi düğüne gidicem diye.

Alnımızda hayır kurumu mu yazıyor anlamadım. Daha o kadar çok şey var ki anlatsam ağzınız açık okursunuz. Velhasıl dediğim gibi eşimin de görüşmemi istememesiyle çoğu zaman kapıyı açmıyorum. Hatta evde olduğumu anlamasın diye pencereleri kapatıp sessizce hareket ediyorum.

Bu kadından bir kurtuluş yolu var mıdır taşınmak dışında? Sakince konuşmayı becerebileceğimi sanmıyorum ve sabrım taşmış durumda...
Korkarım ben bu kadar umarsiz bir tipten evinize sokmayın. Kapıyı hiç açmayın

ay iyi yapmışsınız almayın eve sağı solu belli olmaz böylelerinin.
Yani kadin dengesiz Allah korusun bana iftira bile atr kocama goz dikti diye.
Boyle insanlardan korkarim cidden .bugun sabah 9 bucukta zili caldi biseu istedi suzek .
Gecendede plav yapip disarda apartmanin onunde yiyelim dedi yok dedim.
Salatalik istedi verdim iki tane ama daha muhatap olmuyorum.
Kadin cok acaip ya.
Kiraci onceden ogrenciler oturuyordu.
Butun apartman ogrenciler gitsin aile gelsin diye.
Oule bi aile geldi ki ogrencileri mum gibi arar olduk .
Ogrenciler kendi halinde bi tiplerdi kimseye gitmez karismaz sesleri gelmez.
Ama bu kadin harbiden dengesiz acaip.
Yemin ederim korkuyorum bu kadindan.
Yakinda dua etmeye baslayacm gitsin diye..
Surekli bagiriyor ya.
Bagirtlak.
Birde diyor ki ben bu evden 10 12 sene cikmam cok rahat diyor..:KK43:

Aslında biraz çatlak olacak insan aynı onun davrandığı gibi davranacak elinde tabak v.s istekler, pişkinlikler, arsızlıklar nasıl davranır acaba. Bu dumuru yaşatmak isterdim o komşuya
Aynen ya ben de kendi yaptığının daha beterini yapıp canından bezdirirdim .Ne saygısız insanlar var şu dünyada!

Yani kadin dengesiz Allah korusun bana iftira bile atr kocama goz dikti diye.
Boyle insanlardan korkarim cidden .bugun sabah 9 bucukta zili caldi biseu istedi suzek .
Gecendede plav yapip disarda apartmanin onunde yiyelim dedi yok dedim.
Salatalik istedi verdim iki tane ama daha muhatap olmuyorum.
Kadin cok acaip ya.
Kiraci onceden ogrenciler oturuyordu.
Butun apartman ogrenciler gitsin aile gelsin diye.
Oule bi aile geldi ki ogrencileri mum gibi arar olduk .
Ogrenciler kendi halinde bi tiplerdi kimseye gitmez karismaz sesleri gelmez.
Ama bu kadin harbiden dengesiz acaip.
Yemin ederim korkuyorum bu kadindan.
Yakinda dua etmeye baslayacm gitsin diye..
Surekli bagiriyor ya.
Bagirtlak.
Birde diyor ki ben bu evden 10 12 sene cikmam cok rahat diyor..:KK43:

aman ya görüyo musun sizdeki de tam evlere şenlik bir komşuymuş kardeş. Allah sabır versin valla. bence duaya başlayın şimdiden:olamaz:

Bir komşum eve dalmak istediğinde kusura bakma yemek yapıyorum dedim öylece kalakaldı. Her kapıya geleni eve buyur edemem ki canım işim gücüm var eşime evime kendime ayıracağım vaktimi boş beleş insanlara ayıramam ki. Sonra ki hiçbir gelişinde kapıyı açmadım. Kapıyı yumrukluyor seslenip seslenip gidiyor. Apartmanda görünce de laf sokuyor kapıyı açmıyosun diye. He ben duymuyorum evde olmuyorum uyuyorumdur filan diyorum. Nerde nasıl davranacağını bilmeyen insanlara hayatımda yer yok

Ayy nedir bu komşulardan çektiğimiz..benim de üst komşum manyak.mutfak camından,benim camın önündeki çatıya yemek artığı döküyor:kusmuk:ne dersen de,ev sahibi bile konuştu..güvercinleri besliyormuş,eşimde konuştu ona da"kuşlarla aramda özel bir bağ var"dedi:)))))şimdi ne diyebilirsin ki böylesine...O gelme meraklısı komşuya direkt hayır denmeli..çok yüz bulmuş o,tabii ne kadar anlar bilemem..

Bizim bitane komsu var cat kapi dalar ve dadandimi kurtulamaz kimse.gecesi gunduzu yok.
Bu bize sabah geldi,oglen geldi,aksam geldi en aon baktim dadandi kadin.
Bi gun bende temizlik yapiyorum zil caldi baktim yine o kim o dedim benim hu hu diyor sanki cok sevinecem gibi geldigine:)
Buyur x abla dedim annen evdemi dedi evde ne oldu dedim,kapiyi acarmisn dedi actim girdi ben hosgeldin felan demedim temizlige devan ettim anladi ainirlwndigimi biraz makasladi gelip gitmeyi

Merhaba kızlar.

İleride daha büyük sorunlar yaşamak yerine şimdiden kalp kırmak ,ki kırılacak bi yapısıda yok gibi tavır koyma direk kov gitsin :D ben direk yonardım ;)ben kaynanam ve eltimle karşılıklı oturuyorum aynı senin komşu gibi evimi kullanmaya çalıştılar kırılmasınlar die laf söylemedim baktım bu sefer eşyalarım yavaş yavaş ayaklanmış aylarca bunlarda kalıyor istemesem vermezler ,ki ben okb hastasıyım eşyalarımın aynı şekilde geri gelmesi şart izah etsemde anlamadılar ya kırıp verdiler ya da hiç vermediler bende kendimi yemek yerine direk söylemeye başladım ,anlamadılar kavga çıkardım ,eve gidip toplamaya başladım aldıklarını falan yavaş yavaş ben deli oldum onlarda bana uymaya mecbur kaldı :D

Merhaba kızlar.

Benim karşı komşu senin altına taşınmış olmasın derinmavi:KK70:

Aynen senin anlattığın gibi bir tane de bende vardı öyle bir komşu.Dediklerinin hepsine inanıyorum,senin anlattıklarının nicesi dışında benim komşu kendi evindeki kirli tost makinesini yıkamak yerine kapımı çalıp benim tost makinemi bile istemişti,kendi evinde yer kalmadığı için mayaladığı sütü benim evime koymak istemişliği var:deli:kahve,şeker,un vs...gibi şeyler istemelerini zaten saymıyorum,günde 10 kere kapımı çalardı.İlk başlarda veriyor insan ama karşı taraf bunu suistimal etmeye başlayınca gelen geliyor gerçekten bize de.Ben zamanla yok,git marketten al demeye başladıkça gıcık oldu bana,işine gelmedi,en son başka bir komşu eşimle bizi yemeğe çağırdı diye bizi niye çağırmadınız diye bana kavgaya geldi,sanki yemeği veren benim,sanki onu da çağırmak zorundalarmış gibi...Hazır bahaneye bakıyordum açtım ağzımı yumdum gözümü,kısa bir süre sonra taşındı gitti zaten.HAYIR demeyi bilmek gerekiyor kısaca.

Son düzenleme:
Back