- 15 Ağustos 2020
- 336
- 305
Hâlâ annemlerdeyim yarın döneceğim eve burada yazılanları bir bir uygulayacağım..Bugün acaba neler olacak ben çok merak ediyorum bizide bilgilendirin lütfen xD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hâlâ annemlerdeyim yarın döneceğim eve burada yazılanları bir bir uygulayacağım..Bugün acaba neler olacak ben çok merak ediyorum bizide bilgilendirin lütfen xD
Gerçekten öyle ilk başta üzülüyordum, gerçekten evimden soğumuştum halbuki ne kadar severek almıştık.. şu cümleniz gerçekten kafamda bir çok şeyi hem de bir çok kişiye karşı netleştirdi "saygı istenilmez hak edilir" çok doğru.. biraz ailemden dolayı da böyle davranıyorum annemi görseniz herkes melek gibi diyor anneme bizide o yetiştirdi. aman kızım büyüklerine saygılı ol, aman kalp kırma, aman o senden büyük, aman şu aman bu.. bu konuda anneme kızıyorum biraz.. bundan sonra elimden geldiğince böyle durumlarla karşılaştığımda bu cümleyi getirilcem aklıma. Ama şöyle bir şey var mesela siz bana hayır de falan diyorsunuz ya, işte tavrını belli et diye.. ben bu seferde sizin gibi güzel güzel söyleyemiyorum çok doluyorum birden patlıyorum o zamanda ağzımdan çok kötü sözler çıkıyor. Kırmaktan korkuyorum dediğim buydu aslında. Sanırım mahallede bilinen bir teyze. Ama onun böyle olmasida herhalde terslene terslene beslenmeye alışmış yüzsüzleşmiş iyice.. inanın çocuğu istemedi teyzeyi korona var gelme yanıma dedi. Buda gelip bana anlatıp ajitasyon falan yaptı. Çok acıyçtasyon yapıyor insanlara.. bunu da ilgilenmemiz için yaptığını aslında çok belli ediyor. Böyle biri işte..yine uzun oldu biraz kusura bakmayınayyyy İNŞAAAALLLAAAAHHH tum kalbımden dılıyorum
karsınızdakı kısının yasının ne oldugunun onemı yok
saygı ıstenılmez hak edılır
sıze saygısızlık yapıyor bırının kapısına gıtmek ıcın bır destur yapar ınsan komsunun kapısını calarken rahatsız eder mıyım dıye cekınır ınsan
sızın kaybedecegınız bırsey yok emın olun o kadını mahallede herkes bılıyordur etraf sızı kotu bılmez
Bütün yazdıklarınızı okuyamadım, geçen günkü konunuzu hatırlıyorum göbeği ile ittiren teyzeyi. Yapacağınız şey çok basit. Teyzecim korona sebebiyle eve kimseyi almıyorum bence sen de alma diyebilirsiniz. Zaten yalan da değil ben eve konu komşu almıyorum ailemle görüşüyorum sadece. bunu söylemek çok normal değil mi hem.Arkadaşlar geçen gün komşu teyzecim diye konu açmıştım bir çoğunuz beni yanlış anladiniz yargıladınız her neyse ama tahammül edilecek gibi değil kadın hiç birşeyden anlamıyor çıldırıcam. Eşimi annesi kız gibi yetiştirmiş benden daha güçlü komşuluğu.. ama artık canıma tak dedi. Göbeği ile ittiren teyzeyi hatırlamışsınızdır. Şimdi size herşeyi başından anlatıcam lütfen okuyun arkadaşlar gerçekten çok kötü durum ama gerçekten öyle..
Şimdi ben bu eve ilk taşınırken daha evi boyarken bu teyze kapıdan gelmeye falan başlafı gerçekten yüz vermedim oda anladı ama yine yakın ilişki kurmaya çalıştı aldı eline demliği geldi. Neyse zaten işim gücüm var fazla vaktim olmadığını belirttim kafın balkona oturdu tüm mahallede ne var ne yok anlatmaya başladı. O gün anlafım ayvayı yediğimi. Neyse sonra konuşurken bu katalog işlerinden birini yaptığını söyledi seni de üye yapıyım dedi ben de ben sevmem öyle şeyler dedim. Sonra telefona falan baktım neyse içeri gireyim eşim gelecek kapıyı duymam balkondan falan dedim anladı gitti.
Aradan zaman geçti zorla taciz ediyor neyse dedim sussun üye oldum bu sattığı ürüne. Üye olayım söyleyip durmasın dedim. Üye oldum bu sefer sana satış yapalım bilmem ne diye ısrar kıyamet. Ben dedim bak zorla olmaz bu işler çevrem yok satamıyorum. Olsun biz yaparız senin yerine satış bir iki sen al bir iki ben alırım falan dedi. Ben de alamam eşim kızar dedim. Kafın eşime baskı yaptı eşimde benden daha yumuşak yüzlü. Yok diyemedi aldık sussun diye. Öyle böyle zaman geçti durmadan birşeyler istiyor falan ama çok da ileri boyutta rahatsız edemiyordu sınavım var diye.
Sınav tarihimi biliyordu aman Allahım sınav bitti bu dadandı. Ama ne dadanmak. Göbeğiyle indirdiği gün oturdu yine o katalogdan girdi lafa ben dedim teyze biz ilgilenmiyoruz, oda hemen eşimden bahsederek o ben yaparım diyo dedi ama dememiş öyle bişey.. sponsorum gelecek pazar günü dedi ven de nereye gelecek dedim imali imali size olmazsa bize gelir falan dedi. Ben de orada söledim teyze bak biz istemiyoruz dedim. Eşimde istemiyor dedim. Anlamış gibi yaptı gitti. Ertesi gün eşim izinliydi cumartesi günü. Evde tadilat yapıyoruz onaracağımız şeyler vardı. Biz onları yapıyoruz yine kapu çaldı bende muhattap olmak istemediğim için kapıyı eşim açtı açmaz olsaydı... O gün eşimden saati takarmısın saat aldım dedi. Oda işim var halledeyim takarım teyze dedi. Neyse aradan yatım saat geçti yine kapı. Bişey daha istedi hatırlamıyorum. Biraz daha geçti pazar gelsin dediği sponsorunu cumartesi çağırmış ben istemediğimizi söylediğim halde. Neyse eşim açtı yine atıyorum tuğba hanım geliyo sende gel eşinle dedi eşime eşimde bişey diyemedi tabi işim bitsin falan dedi ben çok sinirlendim. O kadar sinirliylen karşısına ben çıkmak istemedim. Neyse biz hala tadilata devam ediyoruz aradan bir saat falan geçti yine bastı zile hadi gelmiyoruz mu diye eşim gitti. Ben gitmedim çünkü gerçekten çok sinirliydim hafta sonu bir insan bu kadar rahatsız edilmez. Konuşmuşlar falan neyse eşim geldi biz tartıştık ben onun duyacağı şekilde evde bağırdım falan hemen yanımız da oturuyo zaten. Ertesi gün oldu ama ben çok kızgınım tam olayı telde anneme anlatıyordum kapı çaldı bu geldi. Elinde biblolar falan bunları kullanır misin dedi hayır dedim direk tekrar sordu hayır dedim sonra duramadım teyze dedim ben sana istemediğimizi söledim tamam dedin dün 10 kere zile bartın falan dedim benden yüzlü çıkmaya çalıştı konuyu saptırdı paraya getirdi zaten siz alışveriş yapmadınız ben yaptım falan dedi Ben de dedim sen yaptın da biz ilk üye olduğumuz için indirimli aldığım için yaptın kendin zorladın. Ben seni kırkayak diye üye oldum yetmedi zorla sen satış yapalım dedin istemediğimizi belli ediyoruz anlamak istemiyorsun söylüyorum söylediğim halde dün çok ayıp ettin dedim. Haydaaaa kapattım 5 dk sonra kapı çaldı elinde fondöten getirmiş bana hediye yolladılar illa al bunu yok diyorum elime zorla tutuşturdu alınmıyorda.. Neyse sizi dinledim zaman zaman müsait değilim dedim yine bastı.
Bu böle olmaz dedim ertesi gün ayakkabılarımı içeri aldım hiç basmadı zile. Dün de içerideydi yine basmadı. Bugün dedim anlar artik ayakkabı yokkende başar çıkartayım ayakkabıyı dışarı. Çıkarttım direk geldi. Telefonda bişeye yardim eder misin diye almadım eve telefonda konuşuyordum bitince gelir yaparım dedim 1 saat sonra gittim yaptım hemen döndüm. Bu arada bu bizim binada yönetici diye bir kavram yok herkes sorunlu. Tüm bina bu teyze önderliğinde eşimi yönetici yapmaya çalıştılar bugün sözde yönetici olan amca eşime defteri vermiş zorla ben corona oldjm başka hastslıklarımda var ilgilenemiyom falan diye. Ama en başta bu teyzeden çıktı sen ol yönetici sen ol yönetici iskanı alalım çatıyı yapturalım diye kendi çatısı akıyor da hanfendinin. Eski yönetici olan amca adi yönetici ama yapmıyordu kimsede ilgilenmiyofu para yarısı veriyor yarısı vermiyordu bunlar onuda eşime itemediler. Ve az önce saat 21.45 de yine kapıyı çaldı kapıyı ben açtım ters ters baktım noldu dedim bi girebilir miyim dedi girdi çatıymış, ıslanmış eşimle konuşuyor. Ben hiç pas vermiyorum kafın rahatsız olduğumun farkında dinlemiyorum yüzüne bakmıyorum telefonla oynuyorum gitmiyor. Şimdi gelin bana kızacak diyor gülüyor. Ama aynı anda da oturuyor neden çünkü eşimde salak oda konuşuyo yüz veriyo soru soruyo vs. Laf üzüyo kadın gitmiyo. Kadın sardı. O gitti eşimle tartıştım ben yüz vermiyorum sen veriyosun bu binadan nefret ettim başımıza bela olacaklar diye. artik hiç bir şekilde açmıycam kapıyı ama eminim bu seferde eşim evdeylçken çalacak zili yönetici de oldu artık ayvayı yedik. Bu kadın beni evimden de eşimden de soğuttu. Ben gerçekten napacam. eşimin ailesinden bıkmıştım şimdi bu bela oldu başıma.
bende gün gün bakacağım neler olduğuna :) yazın muhakkakHâlâ annemlerdeyim yarın döneceğim eve burada yazılanları bir bir uygulayacağım..
ıste o patlamanız da cok normal ıce ata ata ne olacak ya boyle olur tabı ınsan sinir hastası bıle olur bu sekıldeGerçekten öyle ilk başta üzülüyordum, gerçekten evimden soğumuştum halbuki ne kadar severek almıştık.. şu cümleniz gerçekten kafamda bir çok şeyi hem de bir çok kişiye karşı netleştirdi "saygı istenilmez hak edilir" çok doğru.. biraz ailemden dolayı da böyle davranıyorum annemi görseniz herkes melek gibi diyor anneme bizide o yetiştirdi. aman kızım büyüklerine saygılı ol, aman kalp kırma, aman o senden büyük, aman şu aman bu.. bu konuda anneme kızıyorum biraz.. bundan sonra elimden geldiğince böyle durumlarla karşılaştığımda bu cümleyi getirilcem aklıma. Ama şöyle bir şey var mesela siz bana hayır de falan diyorsunuz ya, işte tavrını belli et diye.. ben bu seferde sizin gibi güzel güzel söyleyemiyorum çok doluyorum birden patlıyorum o zamanda ağzımdan çok kötü sözler çıkıyor. Kırmaktan korkuyorum dediğim buydu aslında. Sanırım mahallede bilinen bir teyze. Ama onun böyle olmasida herhalde terslene terslene beslenmeye alışmış yüzsüzleşmiş iyice.. inanın çocuğu istemedi teyzeyi korona var gelme yanıma dedi. Buda gelip bana anlatıp ajitasyon falan yaptı. Çok acıyçtasyon yapıyor insanlara.. bunu da ilgilenmemiz için yaptığını aslında çok belli ediyor. Böyle biri işte..yine uzun oldu biraz kusura bakmayın
Filmi izledim eğer bu filmi yan komşumla tanışmadan önce izleseydim daha çok gülerdim eminim güzeldi ve gerçekten benziyor bizim hikâyemize..
Beğenmene sevindim senin konuna gelincede net ve keskin olmak iyidir herkonuda hatta kırılan kırılsın yoksa siz yıpranırsınız mizac olarakta ciddi dur. Eşinle de olabildiğince muhattap etme .O çalışır ilgilenemez yorgun başı ağrıyor vs. Allah yardımcın olsunFilmi izledim eğer bu filmi yan komşumla tanışmadan önce izleseydim daha çok gülerdim eminim güzeldi ve gerçekten benziyor bizim hikâyemize..
Vallahi aynen öyle oluyor ama artık ne olursa olsun tavrımı netleştiricem bu sayfadan sizden ve diğer arkadaşlarımdan çok şey öğrendim iyi niyet zannettiğim çoğu şeyin aslında kaba bir tabirle enayilik olduğunu öğrendim. Teşekkür ederim her birinizehatta ılk tepkınızde emınım oyle demesemıydım uzulmusmudur yok yok ıyı dedım ya keske boyle olmasaydı gıbı degısık hıslerınız olacak 2 gun boyunca dusuneceksınız
Eşimle konuştuk binalara konuşucaz eşim bir yıl yapicak binadaki başka birine devredecek bir yıl sonra o arada bir Daha kimse ilgilenmez diye çatıyı yaptıralım diyor binadakilerlede konuşucaz iletişime sınırlama getireceğiz mümkün olduğunca insanlarla minumum görüşeceğimiz şekilde ayarlıycaz herşeyi.. bu hafta ya da önümğzdeki hafta garajda falan toplantıya çağıracağız herkesi bir sorunları olduğunda da zırt pırt kapıya gelmemelerini aidatları bizim ayın belli bir tarihinde tıplayacağımızı falan söyleyeceğiz böyle bir sene idare edicez mecburen yoksa bzden başka kimse ilgilenmez çatı ile bu konuya böyle bir çözüm bulduk teyzeyede kapıyı açmıycam sorarsada kapıda falan yakalayıp görüşmek istemediğimi onun yaşıtı olmadığımı söyleyeceğim konuşma uzarsa ve ısrarcı olursada bizi rahatsız etme şikayet ederim diyeceğim..bende gün gün bakacağım neler olduğuna :) yazın muhakkak
eşiniz de defteri gitsin direk amcaya versin eşimle kötü olduk asla istemiyor vs desin
inşallah (teyze hakkında) bu söylediklerinizi yapabilirsinizEşimle konuştuk binalara konuşucaz eşim bir yıl yapicak binadaki başka birine devredecek bir yıl sonra o arada bir Daha kimse ilgilenmez diye çatıyı yaptıralım diyor binadakilerlede konuşucaz iletişime sınırlama getireceğiz mümkün olduğunca insanlarla minumum görüşeceğimiz şekilde ayarlıycaz herşeyi.. bu hafta ya da önümğzdeki hafta garajda falan toplantıya çağıracağız herkesi bir sorunları olduğunda da zırt pırt kapıya gelmemelerini aidatları bizim ayın belli bir tarihinde tıplayacağımızı falan söyleyeceğiz böyle bir sene idare edicez mecburen yoksa bzden başka kimse ilgilenmez çatı ile bu konuya böyle bir çözüm bulduk teyzeyede kapıyı açmıycam sorarsada kapıda falan yakalayıp görüşmek istemediğimi onun yaşıtı olmadığımı söyleyeceğim konuşma uzarsa ve ısrarcı olursada bizi rahatsız etme şikayet ederim diyeceğim..
Yasıyor mu babaannen hala eski konularindan sizde kaliyordu herseye karışıyordu diye hatirliyorumHepimizi gömer babannem, sapasağlam ve her an kavga etmeye hazir :))
Benimde babaannem cok fenaydı sanmi hic ölmeyecek hep yaşayacakmış gibi gelirdi hic öyle olmuyormuşHepimizi gömer babannem, sapasağlam ve her an kavga etmeye hazir :))
Rahatsız edilmek istemiyorum de kapat kapıyı yüzüne en temizi.Arkadaşlar geçen gün komşu teyzecim diye konu açmıştım bir çoğunuz beni yanlış anladiniz yargıladınız her neyse ama tahammül edilecek gibi değil kadın hiç birşeyden anlamıyor çıldırıcam. Eşimi annesi kız gibi yetiştirmiş benden daha güçlü komşuluğu.. ama artık canıma tak dedi. Göbeği ile ittiren teyzeyi hatırlamışsınızdır. Şimdi size herşeyi başından anlatıcam lütfen okuyun arkadaşlar gerçekten çok kötü durum ama gerçekten öyle..
Şimdi ben bu eve ilk taşınırken daha evi boyarken bu teyze kapıdan gelmeye falan başlafı gerçekten yüz vermedim oda anladı ama yine yakın ilişki kurmaya çalıştı aldı eline demliği geldi. Neyse zaten işim gücüm var fazla vaktim olmadığını belirttim kafın balkona oturdu tüm mahallede ne var ne yok anlatmaya başladı. O gün anlafım ayvayı yediğimi. Neyse sonra konuşurken bu katalog işlerinden birini yaptığını söyledi seni de üye yapıyım dedi ben de ben sevmem öyle şeyler dedim. Sonra telefona falan baktım neyse içeri gireyim eşim gelecek kapıyı duymam balkondan falan dedim anladı gitti.
Aradan zaman geçti zorla taciz ediyor neyse dedim sussun üye oldum bu sattığı ürüne. Üye olayım söyleyip durmasın dedim. Üye oldum bu sefer sana satış yapalım bilmem ne diye ısrar kıyamet. Ben dedim bak zorla olmaz bu işler çevrem yok satamıyorum. Olsun biz yaparız senin yerine satış bir iki sen al bir iki ben alırım falan dedi. Ben de alamam eşim kızar dedim. Kafın eşime baskı yaptı eşimde benden daha yumuşak yüzlü. Yok diyemedi aldık sussun diye. Öyle böyle zaman geçti durmadan birşeyler istiyor falan ama çok da ileri boyutta rahatsız edemiyordu sınavım var diye.
Sınav tarihimi biliyordu aman Allahım sınav bitti bu dadandı. Ama ne dadanmak. Göbeğiyle indirdiği gün oturdu yine o katalogdan girdi lafa ben dedim teyze biz ilgilenmiyoruz, oda hemen eşimden bahsederek o ben yaparım diyo dedi ama dememiş öyle bişey.. sponsorum gelecek pazar günü dedi ven de nereye gelecek dedim imali imali size olmazsa bize gelir falan dedi. Ben de orada söledim teyze bak biz istemiyoruz dedim. Eşimde istemiyor dedim. Anlamış gibi yaptı gitti. Ertesi gün eşim izinliydi cumartesi günü. Evde tadilat yapıyoruz onaracağımız şeyler vardı. Biz onları yapıyoruz yine kapu çaldı bende muhattap olmak istemediğim için kapıyı eşim açtı açmaz olsaydı... O gün eşimden saati takarmısın saat aldım dedi. Oda işim var halledeyim takarım teyze dedi. Neyse aradan yatım saat geçti yine kapı. Bişey daha istedi hatırlamıyorum. Biraz daha geçti pazar gelsin dediği sponsorunu cumartesi çağırmış ben istemediğimizi söylediğim halde. Neyse eşim açtı yine atıyorum tuğba hanım geliyo sende gel eşinle dedi eşime eşimde bişey diyemedi tabi işim bitsin falan dedi ben çok sinirlendim. O kadar sinirliylen karşısına ben çıkmak istemedim. Neyse biz hala tadilata devam ediyoruz aradan bir saat falan geçti yine bastı zile hadi gelmiyoruz mu diye eşim gitti. Ben gitmedim çünkü gerçekten çok sinirliydim hafta sonu bir insan bu kadar rahatsız edilmez. Konuşmuşlar falan neyse eşim geldi biz tartıştık ben onun duyacağı şekilde evde bağırdım falan hemen yanımız da oturuyo zaten. Ertesi gün oldu ama ben çok kızgınım tam olayı telde anneme anlatıyordum kapı çaldı bu geldi. Elinde biblolar falan bunları kullanır misin dedi hayır dedim direk tekrar sordu hayır dedim sonra duramadım teyze dedim ben sana istemediğimizi söledim tamam dedin dün 10 kere zile bartın falan dedim benden yüzlü çıkmaya çalıştı konuyu saptırdı paraya getirdi zaten siz alışveriş yapmadınız ben yaptım falan dedi Ben de dedim sen yaptın da biz ilk üye olduğumuz için indirimli aldığım için yaptın kendin zorladın. Ben seni kırkayak diye üye oldum yetmedi zorla sen satış yapalım dedin istemediğimizi belli ediyoruz anlamak istemiyorsun söylüyorum söylediğim halde dün çok ayıp ettin dedim. Haydaaaa kapattım 5 dk sonra kapı çaldı elinde fondöten getirmiş bana hediye yolladılar illa al bunu yok diyorum elime zorla tutuşturdu alınmıyorda.. Neyse sizi dinledim zaman zaman müsait değilim dedim yine bastı.
Bu böle olmaz dedim ertesi gün ayakkabılarımı içeri aldım hiç basmadı zile. Dün de içerideydi yine basmadı. Bugün dedim anlar artik ayakkabı yokkende başar çıkartayım ayakkabıyı dışarı. Çıkarttım direk geldi. Telefonda bişeye yardim eder misin diye almadım eve telefonda konuşuyordum bitince gelir yaparım dedim 1 saat sonra gittim yaptım hemen döndüm. Bu arada bu bizim binada yönetici diye bir kavram yok herkes sorunlu. Tüm bina bu teyze önderliğinde eşimi yönetici yapmaya çalıştılar bugün sözde yönetici olan amca eşime defteri vermiş zorla ben corona oldjm başka hastslıklarımda var ilgilenemiyom falan diye. Ama en başta bu teyzeden çıktı sen ol yönetici sen ol yönetici iskanı alalım çatıyı yapturalım diye kendi çatısı akıyor da hanfendinin. Eski yönetici olan amca adi yönetici ama yapmıyordu kimsede ilgilenmiyofu para yarısı veriyor yarısı vermiyordu bunlar onuda eşime itemediler. Ve az önce saat 21.45 de yine kapıyı çaldı kapıyı ben açtım ters ters baktım noldu dedim bi girebilir miyim dedi girdi çatıymış, ıslanmış eşimle konuşuyor. Ben hiç pas vermiyorum kafın rahatsız olduğumun farkında dinlemiyorum yüzüne bakmıyorum telefonla oynuyorum gitmiyor. Şimdi gelin bana kızacak diyor gülüyor. Ama aynı anda da oturuyor neden çünkü eşimde salak oda konuşuyo yüz veriyo soru soruyo vs. Laf üzüyo kadın gitmiyo. Kadın sardı. O gitti eşimle tartıştım ben yüz vermiyorum sen veriyosun bu binadan nefret ettim başımıza bela olacaklar diye. artik hiç bir şekilde açmıycam kapıyı ama eminim bu seferde eşim evdeylçken çalacak zili yönetici de oldu artık ayvayı yedik. Bu kadın beni evimden de eşimden de soğuttu. Ben gerçekten napacam. eşimin ailesinden bıkmıştım şimdi bu bela oldu başıma.
Sağolun vallahi anlamıyorlar kovulmalara doyamıyorlar gençtir ben alınganlık etmeyim diye mi düşünüyorlar acaba kestiremedimAyy bu anlattığınız teyzenin 2 farklı versiyonunu tanıyorum ben kvnin komşuları. Versiyon 1 kapıyı açık görür kendi evi gibi girer çıkar, mutfağa girer yemek yer, ikram sunarsınız beğenmez, gelir oturur saatlerce gitmez, tüm mahallenin dedikodusunu yapar. Versiyon 2de hayır demekten asla anlamıyor. Hayır dersen ya niye ama yapıversen nolcak, hadi lütfen nolur diye diye insanı çileden çıkarıyor. Kv den malzeme ister kv verir, kendisi kimseye bişey vermez. Kv ve görümceye tembihliyorum istemiyorsanız yapmayın, vermeyin malzeme diye, çok ısrar ediyormuşta laftan anlamıyormuş, bunlarda bıktıkları için yapıyorlarmış. Siz hayır diyemedikçe hayır demediğinizi görüp hep bir tık daha fazlasını isteyecek bu teyze. İstemediğimiz hiçbir şeyi yapmayın. Hayır demedikçe tepenize çıkar böyle insanlar. Evinizde olmasından hoşlanmıyorsanız da kovun, kibarlık falan anlamaz bunlar. Bazen ufak bir cinnet herşeyi çözerAllah yardımcınız olsun, ben teyzeyi okurken yoruldum valla