• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin. Komşu mu normal bende mi sıkıntı?

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
Yahu bu çocuklara niye tevazu gösterilmez anlamıyorum. Çocuk iste sokaga da cıkamıyorlar. Siz haklısınız napabilcekki binecekler tabi. Benimde çok yıkanıyosunuz hamam gibi diye kapıya gelen komşum olmuştu.

Yahu bu çocuklara niye tevazu gösterilmez anlamıyorum. Çocuk iste sokaga da cıkamıyorlar. Siz haklısınız napabilcekki binecekler tabi. Benimde çok yıkanıyosunuz hamam gibi diye kapıya gelen komşum olmuştu.
Haldrn anlayan lazım. Eski alt komşumun 3 yetişkin oğlu vardı. Bir kez bile uyarıda bulunmadı ki bebekler 2 yaşında iken onların üstündeydik. Sağlık olsun yapcak bişey yok.

Zaten gurult

Sımdı bu kadın ne yapsın 3 cocukla bılerekmı yapıyor yada dıkkatmı etmıyor zaten anormalı bı gurultu yapan olsa barınamaz aptmnda yada sıtede her cocugu olan mustakılemı gıtmelı sızın mantıkla yada cocuklarımı baglamalı cok zekı hanımefendı

Mesela evde bisiklet kullandırmayabilir. Basit ama kolay önlemler

Halden anlamayan komşuyu sallamayın şikayet etsin dursun. Napacak yönetici ucuzleri mi gelip bağlayacak :) gece yarısı olsa neyse gündüz 12 de kim ne diyebilir. Gitsin kütüphanede çalışsın çalışan.

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.

Bende bi erkek çocuğu var 2. 5 yaşında sabah bi kalkıyo tekerlekli at traktör bisiklet Allah ne verdiyse pat küt..... Utanıyorum alt komşulardan ama çocuk dışarı çıkamıyor bahçemiz yok her yer beton. Her seferinde alt komşuya hakkını helal et diyprum. İçim hiç rahat etmiyor.... Ama yapacağım hiçbir şeyim yok çocuğum hareketli... Son çare bakıcıyı eve almayıp çocuğumu bakıcıya bırakmakta buldm en azından gün içinde ses olmaz diye.....

Üniversite sınavına çalışırken bu sesler tepemde olsa sanırım bende vururdum süpürge ile yukarı :(((

Cocuklar oyun oynayabilir ama akulu araba cok ses cikariyor.benim ust komsu ne zaman kullansa alt katlara kadar ses gidiyor ve cok rahatsiz oluyoruz.normal oyun oynadiklarinda boyle yapmasi ayip olmus neticede cocuk bunlad

Ah bu korona ne akil bıraktı ne sabir ne tahammül.. oynatmaya az kaldı...

Benim de 3 oğlum var boy boy
Böylesi de zor, koronada hepten zor. biz bisikletleri kaldırdık. Toplari da kaldırdık. Icim acıdı böyle yazinca da :( dışarı da cikamiyoruz biseyler yuvarlaninca ben evde deliriyorum alt kati düşünmek istemiyorum. Arabalarimiz var aksama doğru koltuklarin minderleri sahneye çıkıyor yemek sonrasi meyve süt derken uyku saatine kadar aksamlari zaptetme cabasindayiz. Siz de bisikletleri kaldirabilirsiniz. Madem ev dubleks uygun bir odayi oyun odasi yapın. Döküntüleri orda olsun hepsi bir arada orda oynamazlar mi? Peluş toplarla idare ediyoruz biz. Etkinlik kitaplari vs sizin de vaktinizi alır ama abileri var o yardimci olabilir firsati olursa. Erken de yatiyorlarmis siz o zaman yine islerinizi halledebilirainiz.

Sorduğun soruya cvp vereyim, komşun normal sıkıntı sizde.

Aynı durumdan bende muzdaribim. Çocuklarına evde ne varsa bindiriyolar bisiklet, kamyon vs. Çocuklar paso ağlıyor. Gece gündüz demeden koşuyorlar.

Yetmiyor...

Allah'ın her gunu karı koca kavga ediyorlar. Küfürleri bagirmalari çığlıkları bitmiyor, ev tepeme yıkılıyor, eşya firlatiyorlar sanırım sandalye vs gibi.

Uyarmaya gittiğimde kadın ciyak ciyak bağırdı. Üstüne birde senin ağzına s....m dedi.

Benimde iki çocuğum var. Bende evde bisiklete bindirebilirim değil mi? Alt kattaki insan rahatsız olmasın diye evde terlik bile giydirmiyorum çocuklarıma.

Madem çocukların durmuyor giriş kattan ev tutacaksın. Zamanında benim yaptığım gibi!

Şimdi kendi evimde bir gram huzurum olmadan yaşıyorum. Sırf sizin gibi bir aile yüzünden.

Sorduğun soruya cvp vereyim, komşun normal sıkıntı sizde.

Aynı durumdan bende muzdaribim. Çocuklarına evde ne varsa bindiriyolar bisiklet, kamyon vs. Çocuklar paso ağlıyor. Gece gündüz demeden koşuyorlar.

Yetmiyor...

Allah'ın her gunu karı koca kavga ediyorlar. Küfürleri bagirmalari çığlıkları bitmiyor, ev tepeme yıkılıyor, eşya firlatiyorlar sanırım sandalye vs gibi.

Uyarmaya gittiğimde kadın ciyak ciyak bağırdı. Üstüne birde senin ağzına s....m dedi.

Benimde iki çocuğum var. Bende evde bisiklete bindirebilirim değil mi? Alt kattaki insan rahatsız olmasın diye evde terlik bile giydirmiyorum çocuklarıma.

Madem çocukların durmuyor giriş kattan ev tutacaksın. Zamanında benim yaptığım gibi!

Şimdi kendi evimde bir gram huzurum olmadan yaşıyorum. Sırf sizin gibi bir aile yüzünden.
Komşuna kus kinini. Senin gibi seviyesizden akıl alacak halim yok. İyi olmuş

Ben artık gerçekten bu arıza çıkaran tiplere karşılık verilmesinden korkuyorum. Haberlerde izliyoruz komşusuna saldıran hatta allah korusun öldurenleri.
Tekinsiz insanlar ise lütfen temkinli davranın..

Konu eski imis sanirim ama yine de konu sahibine nacizane bir oneride bulunabilirim. Eviniz dubleksmis sanirim. Cocuklar ust katta (ikinci katta) oynasa belki alt katinizdaki insanlara daha az ses gidebilir diye dusundum. Bir de evde halı olmasi da biraz sesi azaltiyor. Onun disinda erkek cocuklarindaki o enerjiyi iyi biliyorum, gerci oglum buyudu benim ama, su pandemi doneminde evde gercekten uc cocukla zor bir durum. Allah yardimciniz olsun.

Komşularınız olayı biraz abartmışlar ama bazı yerlerde haklı buldum , mesela evin içinde bisiklet sürmelerini. İnanın üst kattakiler yürüse bile alt kattakilere koşuyormuş gibi geliyor. Ayrıca katta oturuyorsanız bisikleti dışarda sürmeleri daha iyi olabilir .
Ust katima bir komsu tasindi. 3cocugu var.odasinin biri bos.tam benim oturma odasinin Ustu.cocuklari orda istedigi sekilde yikiyo ortaligi gurultuden.Neler var, nelerle oynuyorlar bilmiyorum.Cocuklarin cok gurultu yaptigi anda cikip bana kahveye gel komsu dedim.indi ama ustteki guruull guruull , gumbur gumbur gurultuden benim ewde sohbet edemedi. Ara sira cikip cikip cocuklari dovup dovup geldi.Tabiki susmuyorlardida. Yani , demem o ki , Aslinda kendilerinin bile tahammulu olmadigi seye, komsu tahammul etsin istiyorlar bazen de.

Back