Perdemin arkasından görünmem

Konu başlığınız zaten açıkça belirtiyor , “ perdemin arkasından görünmem” evinizin içinde perdenizin arkasında görünmeniz , komşunuzun zaten sizi dikizledigini ve sizi görmeye çalıştığını gösteriyor . Sizin utanacak hiç bir şeyiniz yok kendi evimizde rahat giyinip hareket edemeyeceksek pes doğrusu .

Sen niye utanıyorsun ki ev sahibi de dahil, her şeye burnunu sokan o pis sapıklar utansın.
Bazı insanlar utanma duygusunu kaybetmiş nasıl o hale geliyorlar bilmiyorum ama var hayatımda görüşmeye mecbur olduğum hiç utanmak bilmeyen rahat insanlar

Ben 5. Kattayım. Karşıda ikinci katta bir hatun var, birebir aynı durum. Site duvarı, kaldırım ,iki taraflı park,iki araçlık yol var. Çamaşır balkonum hatunun mutfağıyla oturma odasına bakıyor. Sürekli kapı pencere tül açık , kısa atlet,boxer şortla geziyor. Kışın daracık saten pijamalar falan. Balkonda döne döne yatıyor koltukta. Popo dışarı dönük Spor yapıyor falan. Hep bir popo meme manzarası 🤣 Ama hiç şikayet etmedik çünkü normalde kapalı değil. Bize ne evinde nasıl giyiniyorsa dedik. Eşimede bakma insanlara sapık gibi dedim çamaşır toplarken,o da ne bakacağım birinin karısı, çocukları var falan dedi. Normali bu. Ama kapalı olsaydı uyarırdım. Farkında olmadan kendi inandığına ters düşmesin diye. Ben böyle olduğunu düşünüyorum sizin durumun da.
İnşallah öyle bi komşu da beni bu uyaran komşuya denk gelir de ondan sonra kocasının gözünü mü bağlar kadınla kavga mı eder naparsa yapsın

Ben 5. Kattayım. Karşıda ikinci katta bir hatun var, birebir aynı durum. Site duvarı, kaldırım ,iki taraflı park,iki araçlık yol var. Çamaşır balkonum hatunun mutfağıyla oturma odasına bakıyor. Sürekli kapı pencere tül açık , kısa atlet,boxer şortla geziyor. Kışın daracık saten pijamalar falan. Balkonda döne döne yatıyor koltukta. Popo dışarı dönük Spor yapıyor falan. Hep bir popo meme manzarası 🤣 Ama hiç şikayet etmedik çünkü normalde kapalı değil. Bize ne evinde nasıl giyiniyorsa dedik. Eşimede bakma insanlara sapık gibi dedim çamaşır toplarken,o da ne bakacağım birinin karısı, çocukları var falan dedi. Normali bu. Ama kapalı olsaydı uyarırdım. Farkında olmadan kendi inandığına ters düşmesin diye. Ben böyle olduğunu düşünüyorum sizin durumun da.
Doğru yazmışsınız da işte camdan cama söylemesine sinir oldum ve ev sahibi de öyle oturman doğru değil fikrinde,gel bak perdem kapalı dedim o da zaten tülün arkasından görünüyor atletle oturuyor dedi diyor, o koltukta oturmazsın filan diyor ona kızdım

Balkona karisiyorlar , giyime karisiyorlar , ev sahibine utanmadan gelip iletiyorlar , ev sahibi de utanmadan gelip bunu size söylüyor.

Hayretler içerisinde okudum.. Ne densizlik, ne cahillik bu böyle.

Bu arada konunun cevabı değil ama yine de söyleyeyim, istediği kadar kalın tül olsun , ışık yandıktan sonra içerisi görünür evet.

Mikrofonu alip balkona cikar

Herkes kendi namusundan sorumludur beni uyaracaginiza eslerinizi uyarin diye bagirirdim

Muhtemelen coook guzelsiniz ve kiskanclik yapiyorlar

Balkonu cami da silip silmemek sizin sorumlulugunuzda evin parasini siz oduyorsunuz isterseniz cikana kadar silmezsiniz hatta evv sahibine niye kira oduyorum o zaman huzurla oturamadiktan sonra deyin

" Tesettürlü olduğunuz için uyarılmışsınızdır " düşüncesi konudan çok daha sasirtici.

Nasıl bir kafa yapiniz var böyle. Kim kime karışabilir , çok yakın arkadaşlar mi ki gelip uyarıda bulunsun ki o zaman bile haddi asmadan konuşmak lazım .

Kime ne yahu hangi koltukta nasıl oturuyor insan.

Balkonuna camına karışan insanlar bunlar , farkında mısınız bazı yorumcular bilemedim.

Tesettürlü biri olmasaydı hemen cam , balkon dikkatinizi çekerdi.

Yapmayın, yorum yaparken neyse o olsun fikriniz. Giyime göre mi değişecek düşünceler.

O mahallede mini etek giymeseydiniz uyarmazlardi. Dikkat etmeniz gerekiyor . Uyaranlar haklı. Bundan sonra bu yorumları da bekliyorum.

Doğru yazmışsınız da işte camdan cama söylemesine sinir oldum ve ev sahibi de öyle oturman doğru değil fikrinde,gel bak perdem kapalı dedim o da zaten tülün arkasından görünüyor atletle oturuyor dedi diyor, o koltukta oturmazsın filan diyor ona kızdım
Bazı insanlar böyle konularda çok bagnaz . Cahilce bir şey ama gerçek şu ki , böyle düşünen insanlara kendini de anlatamazsın . Ne kadar haklı olsanda. Eğer imkanın varsa taşın ordan .

o lafı bana diyecek ev sahibinin komşunun komşunun eşinin ağzına tıkardım lafları
siz bi de utandınız mı
bakmasa nasıl görecek sizi perdenin arkasından pis sapık
inadına atleti de çıkarırdım ben olsam hale bak ya
milletin keyfine göre giyinip oturup yatıp kalkıcaz iyi oldu başka

Mikrofonu alip balkona cikar

Herkes kendi namusundan sorumludur beni uyaracaginiza eslerinizi uyarin diye bagirirdim

Muhtemelen coook guzelsiniz ve kiskanclik yapiyorlar

Balkonu cami da silip silmemek sizin sorumlulugunuzda evin parasini siz oduyorsunuz isterseniz cikana kadar silmezsiniz hatta evv sahibine niye kira oduyorum o zaman huzurla oturamadiktan sonra deyin
Ayy o kadar ruhumu okşadı ki yazdığınız anlatamam 😄çooook teşekkür ederim keşke eşimden de duysaydım ama demez hiç, çok güzel sayılmam ortalama biriyim o diyen kadının eşi sürekli camda sigara içiyor ben gördüm kaç sefer ama dikkatli hiç bakmadım bakıyor olabilir bizim o tarafa, ona da bişey söylemiş olabilir ki o yüzden eşim evde diye eklemiş onu demesine de ayrı sinir oldum. Balkon, cam siliyorum aslında ama o diyen kadının gelini nerdeyse her gün siliyor ben haftada 1 2 yıkarım kirli kalmaz ama o görmüyor mesela şimdi uyumam yaparım öğlene kadar ama yapmasam da kime ne neden başıma geliyor bilmiyorum ben kimseye karışmış değilim daha

Ayy o kadar ruhumu okşadı ki yazdığınız anlatamam 😄çooook teşekkür ederim keşke eşimden de duysaydım ama demez hiç, çok güzel sayılmam ortalama biriyim o diyen kadının eşi sürekli camda sigara içiyor ben gördüm kaç sefer ama dikkatli hiç bakmadım bakıyor olabilir bizim o tarafa, ona da bişey söylemiş olabilir ki o yüzden eşim evde diye eklemiş onu demesine de ayrı sinir oldum. Balkon, cam siliyorum aslında ama o diyen kadının gelini nerdeyse her gün siliyor ben haftada 1 2 yıkarım kirli kalmaz ama o görmüyor mesela şimdi uyumam yaparım öğlene kadar ama yapmasam da kime ne neden başıma geliyor bilmiyorum ben kimseye karışmış değilim daha
Muhtemelen yumusak yuzlu bir hanimsiniz

Benim de Istanbul da karsi binadakiyle benzer bir muhabbetim olmustu,kayınvalidem misafirimizdi , sabah ezanında hava almak için balkona çıkmış, mahallede önümüze geçip , kadını tülbentsiz gördüklerini ima etmişti, insan öncelikle gözetlenme duygusundan aşırı rahatsız oluyor , Allah yardımcınız olsun , umarım kurtulursunuz bir an evvel . Büyük şehirlerdeki dip dibe , insani olmayan yaşam koşulları maalesef .

Kocalariniz evde olmadığı bir günü söyleyin, balkonu yikayayim, cam sileyim diye söyleyin.

O mahallede neden çıkmıyorsunuz , yaşanmaz ki bu bağnazlıkla.

İftira bile atabilirler.

Camdan cama " atletle oturma , karşı tarafın kocası var " diyebilen zihniyet her şeyi yapar.
...

Birde üstüne konuya gelip " tesettürlüsün ondan uyarmislar , tesetturluysen her şeye hakları var insanların " demiş konuda ki bazı kendini yorumcu sayan kişiler.

Yazan kişilere de bakınca şaşırmadım. Normal.

Bende bundan sonra eğer mini etek giyiyorsan, öyle bir mahallede dekolte giyiyorsan ondan uyariyorlar diye yazacağım , yazık kötü niyetli değiller ki..

Kadınların kocaları var , balkona çıkarken usturuplu çıkın, mahallede usturuplu dolaşın. !

o lafı bana diyecek ev sahibinin komşunun komşunun eşinin ağzına tıkardım lafları
siz bi de utandınız mı
bakmasa nasıl görecek sizi perdenin arkasından pis sapık
inadına atleti de çıkarırdım ben olsam hale bak ya
milletin keyfine göre giyinip oturup yatıp kalkıcaz iyi oldu başka

Evet doğrusu atleti çıkarıp oturmak , gerçekten bunu hakediyorlar.

Ancak diğer taraftan dusundugunde insan, düşünsenize bu zihniyet teki insanların sizin evi gozettigini . Nefes almaya korkar insan.

Sapik ruhlu pislikler.

Üstelik camdan cama uyarmislar .

Evet doğrusu atleti çıkarıp oturmak , gerçekten bunu hakediyorlar.

Ancak diğer taraftan dusundugunde insan, düşünsenize bu zihniyet teki insanların sizin evi gozettigini . Nefes almaya korkar insan.

Sapik ruhlu pislikler.

Üstelik camdan cama uyarmislar .
Vallahi aynen o durumdayım, evimde tedirginim şu an, görüyorlar mı diye. Biraz önce o uyaran kadının kayınvalidesi camdaydı (alt katında) ben balkonda çiçeğime toprak ekleyip düzelttim camıma baktım karşıyı görmek için, resmen kadın beni izliyordu. Perdem o kadar ince de değil ama hep aklımda acaba daha önce neler görmüş olabilirler, acaba evi dağınık görüp onun da lafını etmişler midir diye aklıma geliyor. Hayatımda hiç böyle kendi evimin içinde diken üstünde olmadım. Biz burda kiradayız, 2 bebeğim var, onlarla bütün evi toplamak yeni bi eve yerleşmek tek başıma çok büyüyor gözümde. Hem yeniden doğalgaz su elektrik yeni bi evde bunları üstüne almak için eşim uğraşmak istemez bu 3.girdiğimiz ev ikimizin de gözü kesmiyor bazı şeyleri, bir de bu çevrede kiralık ev bulmak çok zor hele de bu fiyata artık yok, yoksa benim de bu evde ve bu mahallede sevmediğim çooook şey var. Önceki evlerimde huzurluydum burda o huzur yok. Sokağa bakınca içim kararıyor hiç alışamadım, 1 yıl oluyor..

Ayrıca benim derdimle dertlendiğiniz için, hiç arada tanıdıklık, bir bağ olmadığı halde benim rahatsız olmama üzülüp sıkılıp emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim çok incesiniz🥰💕

Vaktiyle böyle bir durum yaşamıştım.

Evimin balkonunda yaz vakti askılı atlet ve şortla oturuyordum. Kitap kahve vs.

Kapı çaldı bir baktım zabıta.
Karşı komşu beni şikayet etmiş, toplumsal huzuru bozuyor diye.
Zabıtanın elinde bir fotoğraf, komşu çekmiş benim o halimi. Onunla şikayete gitmiş, kocamı tahrik ediyor diye.

Memurun bana doğrudan sorduğu şey şu oldu: "şikayetçi misiniz?"
Evet dedim ve dava açıldı karı koca hakkında.
Çünkü ben evimin balkonundayken onlar beni gözetledi, esas taciz ve tahriği onlar yaptı.
Gayet iyi miktarda tazminat almıştım.

Eviniz size ait. Sizin yaşam alanınız. Çıplak bile gezseniz kimse birşey diyemez.
Aynı şekilde karşılık verebilirsiniz ve haklı çıkarsınız. Onlar da sizi taciz ve tahrik ediyorlar.

lafını dıyemedin mi?
ev gözetleyen kocasına sapığına sahip çıksın, karısı atlet giysin onu izlesin diye.
vala çok sinirlendim.
balkonlarına bebek bezini fırlat o zaman görürler temizliği.

Hanımlar şu anki duygularım geçince belki bu konu bana komik gelecek ama şu anki yaşadığım ufak şokla buraya yazıp rahatlamak istedim. Aslında ailevi konularda o kadar derdim var ki onların yanında bu devede kulak kalır belki. Mutfağımı temizliyorum sıkıldım gelip salonda camın önündeki koltuğa biraz oturdum dinleniyordum. Ev sahibim üst katta geldi kapıyı çaldı. Atletle oturuyormuşsun, tülden görünüyormuş,karşı komşunun eşi evdeymiş arada cama çıkıyormuş diye uyar demiş ev sahibime. Arada 2 arabanın rahat geçebileceği yol var, onlar 5.katta ben 2.,tülüm de pileli ama nasıl olduysa görünüyormuş içerisi hiç aklıma bile gelmezdi görüneceği. Ben de normalde tesettürlüyüm, ip askılı atletle görüp söylemiş kadın ev sahibine, o kadar utandım ki, balkona bile çıktığım zaman o kadını görünce kötü hissederim bundan sonra, kalın perdeyi de çektim şimdi hiç sevmememe rağmen 😀

Kendimi rezil olmuş gibi hissediyorum. 2 bebeğimle taşınmak çok zor yoksa bu mahallede durmak istemezdim daha başka sıkıntılar veren de oldu bu mahalleden. Camını silmiyor balkonu yıkamıyor diye ev sahibine söyleyen bile oldu. Yeterince siliyorum iki çocukla gücümün yettiği kadar sürekli yapıyorum zaten işleri. Ve çok büyük sıkıntı yaşayıp buraya yazdığım da oldu başkasıyla ama şimdi gidemiyorum malesef
Evi mi gözetliyormus demediniz mi?
Nasıl bir mahallede oturuyorsunuz ya?
İSleri yok kocam görüyıor diye haber yolluyorlar.
Evim de istersem cıplak gezerim.Bakmasın.Bakmayacak .
Kocasını kapasın arka odaya cok rahatsız oluyorsa.

X