• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu belasından nasıl kurtulurum? Mesafe nasıl koyulur?

Henüz hamile değilim ama inşallah olur :)
Çok teşekkür ederim.

Denedim aslında geçenlerde çok hastaydım. Ertesi gün geldi. İyileştiğim halde hasta numarası yaptım. Ona rağmen girdi saatlerce oturdu.
Can'ım hamilelik takvimi oluşturmuşsun hamile misin?

Bu arada Allah yardımcın olsun.. Eşim kızıyor de açma kapıyı ses te verme

Ben olsam net olurdum.
Sizinle görüşmek istemiyorum artık kapımı çalmayın.
İnsanlara haddinden fazla taviz verirsen başına çıkar.

Siz sınır koymamışsınız.
Tavrınızı baştan belli edecektiniz.

Ha kocası hapiste karısı da manyak diye çekiniyor olabilirsiniz o zaman polise şikayet edin.
Taciz ediyor.
Suç bu.

Hiçbir şey isteme boşuna olsa da vermicem yeter artık seni tanımıyorum bile deyin ve konuşsa bile suratına çarpın kapıyı. Ben olsam çoktan mahvetmistim kariyi. Sevmiyorum kardeşim seni. Bi rahat bırak de. Yüzsüzlükte bir numara. Pes artık diye okuyup yerine sinir oldum ve hala oluyorum. Yalnız bu kadına çok dikkat et. Neme lazım eşi de hapiste. Sana ve evine zarar vermesin de...

Iste ben de ondan korkuyorum. Ailece normal degiller sariyorlar insanlara.

ay inşallah bir daha hiç gelmez ya bu nedir şaştım ağzım açık kaldı en çok da şuna şaşırdım şampuan ve yanında saç kremi istiyor,şampuanı geçtim saç kremi neden yani gerçekten ihtiyaç sahibi işini görecek kadar şey rica eder saç kremi saç boyası Allahım fincan takımıyla gelip duş jeli vücut losyonu saç kremi cilt bakım losyonu hepsinden koy ablam doldur dediği bir sahne canlandı gözümde o derece yüzsüzlüğü etkiledi beni yuzsuz kadın ya

O ne yaparsa yapsin sasirmam fincan takimiyla da gelir. Gerci fincan takimi yokmus gecenlerde mutfak penceresinden asagidaki teyzeye sesleniyordu sende fincan var mi bana versene misafirim gelecek diye.

Böyle tipler cidden hep adamına düşüyor.

İsteklere bak ya, pilav yap, fincana şampuan koy. Böyle arsız tipler bunu demeye utanmıyor ama karşısındaki "yapamam" "veremem" demeye utanıyor ya, bu beni benden alıyor işte.

Daha once de yazmistim brn kadinin isteklerine hayir diyorum zaten ama kadin yoktan da anlamiyor suluk gibi yapismaya calisiyor.

Bir komşum eve dalmak istediğinde kusura bakma yemek yapıyorum dedim öylece kalakaldı. Her kapıya geleni eve buyur edemem ki canım işim gücüm var eşime evime kendime ayıracağım vaktimi boş beleş insanlara ayıramam ki. Sonra ki hiçbir gelişinde kapıyı açmadım. Kapıyı yumrukluyor seslenip seslenip gidiyor. Apartmanda görünce de laf sokuyor kapıyı açmıyosun diye. He ben duymuyorum evde olmuyorum uyuyorumdur filan diyorum. Nerde nasıl davranacağını bilmeyen insanlara hayatımda yer yok

Gercekten de cok bos beles agzinin ayari olmayan bir insan. Dediginiz gibi zaman kaybi.

Ayy nedir bu komşulardan çektiğimiz..benim de üst komşum manyak.mutfak camından,benim camın önündeki çatıya yemek artığı döküyor:kusmuk:ne dersen de,ev sahibi bile konuştu..güvercinleri besliyormuş,eşimde konuştu ona da"kuşlarla aramda özel bir bağ var"dedi:)))))şimdi ne diyebilirsin ki böylesine...O gelme meraklısı komşuya direkt hayır denmeli..çok yüz bulmuş o,tabii ne kadar anlar bilemem..

Ay onceki evimde ust kat komsumdan cektim ben de ama suan balkonuma bir sey silkelenmesine bile raziyim ya. Bu eve tasininca oh en ust kat artik rahatsiz olmam dedim ama bunu hesaba katmadim tabi.

Arsızlığa vurmuş,pişkin bunlar ya..enayi yerine koymaya kalkıyorlar insanı..cok kızıyorum bu köylü kurnazlarına..

Koylu olsa iyi. Bildiginiz dagdan inmis medeniyet gormemis.

Açma !
Hayır de !
:KK12:

Oyle yapiyorum. Ona ragmen aynen devam.

Bizim bitane komsu var cat kapi dalar ve dadandimi kurtulamaz kimse.gecesi gunduzu yok.
Bu bize sabah geldi,oglen geldi,aksam geldi en aon baktim dadandi kadin.
Bi gun bende temizlik yapiyorum zil caldi baktim yine o kim o dedim benim hu hu diyor sanki cok sevinecem gibi geldigine:)
Buyur x abla dedim annen evdemi dedi evde ne oldu dedim,kapiyi acarmisn dedi actim girdi ben hosgeldin felan demedim temizlige devan ettim anladi ainirlwndigimi biraz makasladi gelip gitmeyi

Temizlik yapiyorum dedim yine eve girmeye kalkti. Uyuyorum dedim yine eve daldi. Uyuyordum diye ustune basarak tekrar soyledim. Giderim bak diyor sanki kal diye yalvaricam :))) Git dedim nasil olduysa gitti ama tekrar gelmesi 1 saat surmedi.

Benim karşı komşu senin altına taşınmış olmasın derinmavi:KK70:

Aynen senin anlattığın gibi bir tane de bende vardı öyle bir komşu.Dediklerinin hepsine inanıyorum,senin anlattıklarının nicesi dışında benim komşu kendi evindeki kirli tost makinesini yıkamak yerine kapımı çalıp benim tost makinemi bile istemişti,kendi evinde yer kalmadığı için mayaladığı sütü benim evime koymak istemişliği var:deli:kahve,şeker,un vs...gibi şeyler istemelerini zaten saymıyorum,günde 10 kere kapımı çalardı.İlk başlarda veriyor insan ama karşı taraf bunu suistimal etmeye başlayınca gelen geliyor gerçekten bize de.Ben zamanla yok,git marketten al demeye başladıkça gıcık oldu bana,işine gelmedi,en son başka bir komşu eşimle bizi yemeğe çağırdı diye bizi niye çağırmadınız diye bana kavgaya geldi,sanki yemeği veren benim,sanki onu da çağırmak zorundalarmış gibi...Hazır bahaneye bakıyordum açtım ağzımı yumdum gözümü,kısa bir süre sonra taşındı gitti zaten.HAYIR demeyi bilmek gerekiyor kısaca.

Ay Allah'im. Ya bizim komsular ikizler ya da dedigin gibi bizim alt kata tasindi seninki :)
Yuzsuzlugun bu kadarina pes diyor insan. Ki su anlattiklarim da daha devede kulak yani. Her geldiginde mutlaka Nescafe ister birilerinden. E madem o kadar bagimlisin yaninda getir. Tek kullanimlik olanlar 50 kurus bisey yani.

Taşınıp gidince de insan üzülüyor dimi, birazcık

Ne uzulmesi zil takar oynarim.

Can'ım hamilelik takvimi oluşturmuşsun hamile misin?

Bu arada Allah yardımcın olsun.. Eşim kızıyor de açma kapıyı ses te verme

Hamile degilim henuz canim. Totem yaptim belki tutar diye :)

Ben olsam net olurdum.
Sizinle görüşmek istemiyorum artık kapımı çalmayın.
İnsanlara haddinden fazla taviz verirsen başına çıkar.

Siz sınır koymamışsınız.
Tavrınızı baştan belli edecektiniz.

Ha kocası hapiste karısı da manyak diye çekiniyor olabilirsiniz o zaman polise şikayet edin.
Taciz ediyor.
Suç bu.

Aynen ondan cekiniyorum. Ve kadin polisten de cekinmez. Bir yan komsumuz var bu alttakinden beter. Esiyle kavga edip edip polis cagirir. Polis gelince kapiyi acmaz polise kufur eder cami pencereyi indirir. Bu da aynisini yapar ikisi ayni yani.

İnanmazsınız ama sütyen bile istedi.
:KK70::KK70:

Tersle gitsin.
Kapıyı 500 kere çalmanın anlamı yok, ya evde değilimdir ya da müsait değilimdir de. Ya da uyuyordum uyandırdın çok önemli bir şey değilse lütfen sonra gel de, kapat kapıyı suratına.
Balkondan seslenince boğazı patlasa da çıkma.
Ne bahane olursa olsun kahvaltıya vs. gitme.
Tavrı çok rahatsız edici ya, sütyen nedir, sinirim bozuldu :KK70:

Kurnaz koylulukle ne alakasi var. Insanin karakteri ile alakali birsey.
Her kurnaz koylumu oluyor. Soyle ayrimlar yapmasak daha iyi.

Son durum ne?
Hala geliyor mu?

:KK70::KK70:

Tersle gitsin.
Kapıyı 500 kere çalmanın anlamı yok, ya evde değilimdir ya da müsait değilimdir de. Ya da uyuyordum uyandırdın çok önemli bir şey değilse lütfen sonra gel de, kapat kapıyı suratına.
Balkondan seslenince boğazı patlasa da çıkma.
Ne bahane olursa olsun kahvaltıya vs. gitme.
Tavrı çok rahatsız edici ya, sütyen nedir, sinirim bozuldu :KK70:

Evet balkondan seslendiğinde çıkmıyorum hiç yırtıyor kendini giriyor içeri sonra.
Öyle yapıcam canım vallahi benim de sinirimi bozdu kadın.

Kurnaz koylulukle ne alakasi var. Insanin karakteri ile alakali birsey.
Her kurnaz koylumu oluyor. Soyle ayrimlar yapmasak daha iyi.

Son durum ne?
Hala geliyor mu?

Dün gelmedi çok şükür.
Bugün de henüz eve gelmedi tıkırtısı duyulmuyor.
Gelince gelir mi bilmem ama gelirse bu sefer çok sert bir cevap alacak benden.

Acıkca soylerdim ben olsam.
Bende soyle br taktik var.
Biriyle bi yere gitmek istemedigimde yada gitmek istemedigim biri cagirdiginda esimin uzerine atiyorum.

Esim izin vermiyo.
Hal böyle olunca esimden cekiniyolar ve usteleyemiyolar.

Sizde eşim herkesle gorusmemi istemiyo !
Eşim izin vermiyo
Eşim rahatsiz oluyo falan diyebilirsiniz.

Evinize girmek istediginde suan musait degilim diyin.

İnanin size kusmesi,alinmasi su durumdan daha hayirlidir.

Bende kapidan cevirdim birini yani acmadim kapiyi
Telf. Acmadim
Anlasinlar yani istenmediklerini anladi galiba pek aramiyo eskisi gibi.

Merhaba kızlar.
Konum epey uzun olacak, nelerle uğraşmak zorunda kaldığımı anlarsanız daha net cevaplar alabilirim sanırım.

3 katlı bir binanın 3. katında oturuyorum. Alt katımda bu malum komşum (X diyelim) en alt katta da yaşlı bir teyze ve amca yaşıyor. 2 seneye yaklaştı buraya taşınmamız.

Bu malum X evde toplasanız 2 3 ay durdu ya da durmadı. Şuan X'in eşi de kaynı da ceza evinde. Kendisi de iki kızı ile beraber kayınvalidesinde kalıyor. Evde kalmıyorsa nesinden rahatsız oluyorsun diyeceksiniz hemen oraya geliyorum.

Bu kadın çalışmıyor (dediğine göre okuma yazması yok ve 31 yaşında). Eşi de hapiste olduğundan bir şekilde yardım almak zorunda ve bu evi o yüzden boşaltmıyor çünkü yardım fonlarından yardım alıyor. Şu sıralar yardım fonundan evine bakmaya gelecekleri için gündüzleri gelip evde bekliyor ben burada yaşıyorum gibisinden.

Neyse. Bayram bittiğinden beri hafta içleri gündüz burada ve olan gerçekten bize oluyor. Eşim onunla görüşmemi kesinlikle istemiyor ki ben de görüşmeye hiç meraklı değilim. Fakat kadın günde abartmıyorum en az 5 6 kez kapımı çalıyor. Kapıya kadar gelmeye üşendiğindeyse balkona veya pencereye çıkıp DerinMaviiiii diye yukarı bağırıyor bu sayede sokakta adımı öğrenmeyen kalmadı. Çoğu kez kapıyı açmıyorum ancak bu sefer kapıyı resmen yumruklamaya başlıyor zannedersiniz savaş çıktı.

Geçenlerde eşime kahvaltı hazırlıyorum. Mutfağımız apartman boşluğuna bakıyor ve ses çok rahat geliyor. Birinci kattaki teyze seslendi. X gelince beraber bana gelin kahvaltı yapalım dedi. Ben de tamam dedim. X beni ilgilendirmese de teyzeyi çok seviyorum geri çevirmek istemedim. X gelmeden aşağıya inmedim. X geldi kapıya ben geldim hadi inelim teyzeye dedi. Anahtarımı almak için odaya geçtim arkamdan mutfağıma dalmış Nutella'yı almış alıyorum ben bunu dedi ben kalakaldım bir şey diyemedim. Olay onu alması değil izinsiz içeriye dalması.

Gün içinde bin defa kapıyı çalar. Aynı gün içinde bir defa geldi zeytin istedi, yemek istedi, merdiven istedi.
Geçen gün 2 fincanla gelmiş şampuan ve saç kremi istedi. İnanmazsınız ama sütyen bile istedi.

Balkondan seslenip bulgur pilavı yapsana diyor. Sonra yanına yoğurt da koy birazcık diyor.

70 küsür yaşında teyzeden yaprak sarması istiyor ki kadın zor yürüyor. Karşı binadaki teyzeden saç boyası istedi düğüne gidicem diye.

Alnımızda hayır kurumu mu yazıyor anlamadım. Daha o kadar çok şey var ki anlatsam ağzınız açık okursunuz. Velhasıl dediğim gibi eşimin de görüşmemi istememesiyle çoğu zaman kapıyı açmıyorum. Hatta evde olduğumu anlamasın diye pencereleri kapatıp sessizce hareket ediyorum.

Bu kadından bir kurtuluş yolu var mıdır taşınmak dışında? Sakince konuşmayı becerebileceğimi sanmıyorum ve sabrım taşmış durumda...
tamamını okuyamadım ama açık açık söyleyın
ben bu kadar sık kapımın calınmasından ve görüşmekten hoslanmıyorum deyın

Acıkca soylerdim ben olsam.
Bende soyle br taktik var.
Biriyle bi yere gitmek istemedigimde yada gitmek istemedigim biri cagirdiginda esimin uzerine atiyorum.

Esim izin vermiyo.
Hal böyle olunca esimden cekiniyolar ve usteleyemiyolar.

Sizde eşim herkesle gorusmemi istemiyo !
Eşim izin vermiyo
Eşim rahatsiz oluyo falan diyebilirsiniz.

Evinize girmek istediginde suan musait degilim diyin.

İnanin size kusmesi,alinmasi su durumdan daha hayirlidir.

Bende kapidan cevirdim birini yani acmadim kapiyi
Telf. Acmadim
Anlasinlar yani istenmediklerini anladi galiba pek aramiyo eskisi gibi.

Kadın eşim evde dediğim halde içeriye dalmaya niyetlenen bir kadın.
Ama kararlıyım sert çıkıcam artık.
Çok şükür kurtulmuşun darısı bana.

Dün gelmedi çok şükür.
Bugün de henüz eve gelmedi tıkırtısı duyulmuyor.
Gelince gelir mi bilmem ama gelirse bu sefer çok sert bir cevap alacak benden.
Yani istemediğim kisi ile iketisim zorunda olmak ne kotu ve daha cok ne sacma birsey.
Hadi kv kp anne babama aileden kotu oksalarda bir şekilde cekiyorsun, bir nebze mecbursun ama istemedigim komusunun gelmesi cok sacma sapan. Akil alir gibi degil.

Yani istemediğim kisi ile iketisim zorunda olmak ne kotu ve daha cok ne sacma birsey.
Hadi kv kp anne babama aileden kotu oksalarda bir şekilde cekiyorsun, bir nebze mecbursun ama istemedigim komusunun gelmesi cok sacma sapan. Akil alir gibi degil.

Evet kapıyı açmıyorum, yüz defa hayır diyorum yine de çözüm olmuyor.
Ki evde olup kapıyı açmadığımı da biliyordur yani illa ki.

Gercekten de cok bos beles agzinin ayari olmayan bir insan. Dediginiz gibi zaman kaybi.

Ay onceki evimde ust kat komsumdan cektim ben de ama suan balkonuma bir sey silkelenmesine bile raziyim ya. Bu eve tasininca oh en ust kat artik rahatsiz olmam dedim ama bunu hesaba katmadim tabi.

Koylu olsa iyi. Bildiginiz dagdan inmis medeniyet gormemis.

Oyle yapiyorum. Ona ragmen aynen devam.

Temizlik yapiyorum dedim yine eve girmeye kalkti. Uyuyorum dedim yine eve daldi. Uyuyordum diye ustune basarak tekrar soyledim. Giderim bak diyor sanki kal diye yalvaricam :))) Git dedim nasil olduysa gitti ama tekrar gelmesi 1 saat surmedi.

Ay Allah'im. Ya bizim komsular ikizler ya da dedigin gibi bizim alt kata tasindi seninki :)
Yuzsuzlugun bu kadarina pes diyor insan. Ki su anlattiklarim da daha devede kulak yani. Her geldiginde mutlaka Nescafe ister birilerinden. E madem o kadar bagimlisin yaninda getir. Tek kullanimlik olanlar 50 kurus bisey yani.

Ne uzulmesi zil takar oynarim.

Hamile degilim henuz canim. Totem yaptim belki tutar diye :)

Aynen ondan cekiniyorum. Ve kadin polisten de cekinmez. Bir yan komsumuz var bu alttakinden beter. Esiyle kavga edip edip polis cagirir. Polis gelince kapiyi acmaz polise kufur eder cami pencereyi indirir. Bu da aynisini yapar ikisi ayni yani.
İyi yapmışsın ☺️☺️☺️ Tutar inşaallah

ilginç
siz de bu kadar yüzsüz bi insana yüz verip kibarlık yapmayın.eşek hoşaftan anlamaz.
anladığı dilden konuşup postayı koyun. bu tip insanlar sizin gösterdiğiniz nezakaketi saflık salaklık olarak nitelendirir sizi kaz gibi yolabileceğini her istediğini yaptırabileceğini sanır. o yüzden ayarı verin diyorum:)

ilginç
siz de bu kadar yüzsüz bi insana yüz verip kibarlık yapmayın.eşek hoşaftan anlamaz.
anladığı dilden konuşup postayı koyun. bu tip insanlar sizin gösterdiğiniz nezakaketi saflık salaklık olarak nitelendirir sizi kaz gibi yolabileceğini her istediğini yaptırabileceğini sanır. o yüzden ayarı verin diyorum:)

Yok yok kibarlık yapmıyorum. Aksine fazlasıyla kaba davrandığımı düşünüyorum.
Yani ona yaptığımı başkasına yapsam kapıma gelmeyi bırakın sokağımdan geçmezdi ama bunda yüzsüzlük diz boyu.

Back