Almanya'da üniversite okumak

minekosan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5.452
5.309
198
Mune çok çıkmazdayım. En azından bir fikir edinene kadar konum taşımayabilir misin lütfen?

Merhaba hanimlar. Şimdiden degerli vaktinizi ayirdiğiniz için ayri ayri tesekkur ederim hepinize.Biliyorum burda birçok hanımın bu konu hakkında en azindan bir fikri var diye düşünüp buraya açıyorum. Evet konu başlıktan da anlaşılacağı gibi Almanya'da üniversite. Ben çok gitmek istiyorum. Maddi olarak biraz sıkıntılı olsa da diğer bütün konuları halletmeye çalışıyorum. Gece gündüz hep aklımda orası var. Açıp açıp üniversitenin resmine bakıyorum. Öyle bir engel var ki benim bütün planlarımı, geleceğimī, motivasyonumu bağlayan. O da 'ailem'. Evet ailem bütün maddi manevi şartlari sağlasamda izin vermeyeceklerini, eğer çiğneyip gidersem haklarını helal etmeyeceklerini belirtiyorlar. 'Burdaki üniversitelerin suyu mu çıktı? , 24üne geldin evlen artık' vb şeyler. Avantajlarini anlatiyorum yok. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Şu son zamanda Almanya'da yaşanılan olaylar yüzünden birazda. Tamam bende de soru işareti oluşmuştu ama orayı tanıtan, orda okuyan youtuberlara sorduğumda öyle birşey olmadığını söylüyorlar. N'olur birşey soyleyin, bir yol gosterin lütfen. Benim artik rüyalarıma giriyor. Herşeyī yapmaya hazırım dediğim gibi ailem elimi ayağımı bağlıyor. Kafayi yemeye az kaldi.Biliyorum uzun oldu. Şimdiden teşekkür ederim hepinize

Soz konusu olan sey okumak
Yerinizde olsam arkama bile bakmadan ceker giderim. Bu kafadaki bir aileyle mumkun degil devam edemem. Hakkinizda hayirlisi olsun
Onlara hak vermiyor değilim ama bir tarafta kendi hayatim. Mutlu değilim çünkü..Gün içinde acayip asabiyim. Birşey soruyorlar ruh gibiyim.

Onlara hak vermiyor değilim ama bir tarafta kendi hayatim. Mutlu değilim çünkü..Gün içinde acayip asabiyim. Birşey soruyorlar ruh gibiyim.
Kesinlikle kendi hayatiniz. Abuksubuk bir sey de degil istediginiz okumak. Burda olacaginiza Almanyada olun. Onlar da zamanla kabullenirler. Kabullenmiyorlarsa da kendileri bilir

Nasıl yani, göndermek istemiyorlar ama maddi yükünü karşılayacaklar, değişik bir aile...

Orada okumanız için gerekli masrafları karşılayacaklarsa, döndüğünüzde de kucak açacaklardır. Tehtitler hikaye.

Herşeyimi aklınıza gelen maddi, manevi para pul, sınav herşeyi kendim karşılayacağım.

Almanyada bölgesine göre üniversiteler ücretsiz belli bir miktar para oda 300 euro civarı olsa yurt ve eğitim giderleri için. Çalışma izninizde olacak gayet maddi kısmını karşılayabilirsiniz.

Gelelim zor kısma. Psikolojik olarak geri dönmek istediğiniz de aile çok önemli. Onları özleyeceksiniz yanlarında destek olmalarına ihtiyacınız olacak.

Sahsen ben desteklerini almadan gitmeyin derim. Eğer gideceksenizde gözünüzü karartın hırslı ve azimli olun. almanyaya giderseniz cok güzel bir gelecek sizi bekliyor olabilir. Eğitim kariyer açısından çok iyiolur sizin için.

Nasılsa sonunda razı olurlar, maddi destek beklemiyorsanız gözünüzü karartıp gidin. Almanya'da yaşanan olaylar nedir onu anlamadım ama hayatınız kurtulur. Fırsatınız varsa ve bu kadar istiyorsanız hiç düşünmeyin. Sizin hayatınız bu başkası sizin yerinize yaşamayacak.

Benimki achen. Burda yasadigim şeyler. Bizim isyerinde çok kadın var dil bilen vs. Evet çok zor olacağını biliyorum. Yeri gelecek yalniz kalacağım. En azindan kendime samimi olacağım.

Herşeyimi aklınıza gelen maddi, manevi para pul, sınav herşeyi kendim karşılayacağım.
Aaa yanlış okumuşum...pardon.

Bahaneleri ne ki? Hayır 4 sene daha TR de kalsan evlenip mutlu mesut bir yuva kuracağınızın garantisi mi var? Ben 30 ların sonunda hala bekarım mesela... Hem belki hayatınızın aşkı ile orada karşılaşacaksınız. Ya da başınıza bişey gelecek olsa TR de kimsenin başına bişey gelmiyor mu sanki?
Televizyonda gösterildiği gibi abartı bir durum olsa milyonlarca türk orada gündelik hayatlarına devam edemezdi. Ben de yeni avrupa da bir kaç ay kalıp döndüm, hiç de ters bir durum yaşamadım.

Ailenizle son bir kez güzellikle konuşun. Gitmezsem içimde yıllarca ukte olarak kalabilir. Sizi kırıp gitmeye de gönlüm razı değil, lütfen bunu yapmayın minvalinde... Atıyorum Almanya değil, Malta olsa gönderecekler mi sizi mesela? Gözümüzün dibinden ayrılamazsın zihniyetinde insanlarsa iyice tepkinizi koyun. Böyle diyorlar ama yeter ki evlen TR nin en ucra köşesine gitmene bişey demez bu aileler...sanki bir elin oğlu tüm güvenliğimizi, mutluluğumuz garanti altına almaya mukdedir tek güç.

İmkanım var evet. Ama dediğim gibi ailem elimi ayağımı bağlıyor.

Sizin mutluluğunuz dusunmeyen bir aileyi niye bu kadar önemsiyorsunuz? Gidin tabii ki. Onlarin dikte ettikleri hayati yaşayınca mutsuz olacakken daha ne rizasini düşünüyorsunuz ki?
Zaten yalan bence bu tehditler. Ne diyip sileceklermiş? Okumaya gitti. Çevrelerine bile anlatamazlar bunu. Cocuk silmek de oyle kolay degil. Kizsalar da ozlem olustukca yumuşarlar bosverin ya. Boyun egmeyin.
Ama cok hirsli olun. Cok zorluklarla ve yalnizlikla karşılaşabilirsiniz, o durumda geri dönmeyi dusunmeyin. Peşinden gittiğiniz hayati sonuna kadar yasayin.
Yolunuz acik olur umarim.

Şu yazdığınız şeyler... O kadar güzelki. Zaten başıma ne gelirse hırsım yüzünden geliyor. Millet bosveriyor. Ben daha ileri gidiyorum mesela herşeyde.

Dediğiniz gibi be benim hayatım. Hic kimseyı ilgilendirmez.

Ben avusturyada okudum ama hic kolay degil, almanya belki daha iyidir en azindan entegre olma açısından, ben turkiye de kazanmış ama oraya gitmiştim ama simdi bana sorsalar ben gitmezdim... dil konusunda hiçbir zaman esit şartlarda olmadık haliyle evet dersleri verdim. Kimisinde kil payı döndüm 5 defa kalınca o bölüm kitleniyor o alanda okuyamiyorsun.kendi adima söyleyim köreldim :) ben evlendim türkiyede döndüm aof ten tamamladım. Su da var kimi arkadaşlar bati avrupa acik ogretim üniversitesinede kayit yaptirdilar. Verdikleri dersleri saydırdılar..
Cok karışık anlattım ama basta gidince almanca kurslarina gidiliyor bizim okukda haftada 6 saatti yeterli degildi sonra almanca yazili gecersen , sözlü sinava giriyorsun. Benim bölümde ayrica coğrafya ve tarih sınavları vardi onlarida verince bölüm öğrencisi olup ders almaya başlıyorsun.yine dedigim gibi simdiki aklım olsa gitmezdim.

Tecrubeli biri olarak çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Hissediyorum ben orada daha iyi olacağım. Belki biraz zorluk çekeceğim ama olsun. Zorluk çekmeyince de hiçbirsey olmuyor.

ABD deki çok iyi bir üniversiteden burs kazanmıştım, vatan millet ailem dedim gitmedim. ailem de hiç istemedi. Hakkımızı helal etmeyiz demediler ama onların bu yüreksizliği içime oturmuştuç Ne oldu, pişmanım.. neye nereye uyanacağım belli değil. saçma sapan insanlarla muhatabım. pişman olursun bence git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…