Ciddi misin? Hem de iyi bir üniversiten bursluu! Hangi bölüm? Niye hangi akılla gitme dediler. Hayır vatan sevdası ise oku dön...nedir bu ailelerin kafası?ABD deki çok iyi bir üniversiteden burs kazanmıştım, vatan millet ailem dedim gitmedim. ailem de hiç istemedi. Hakkımızı helal etmeyiz demediler ama onların bu yüreksizliği içime oturmuştuç Ne oldu, pişmanım.. neye nereye uyanacağım belli değil. saçma sapan insanlarla muhatabım. pişman olursun bence git.
ABD deki çok iyi bir üniversiteden burs kazanmıştım, vatan millet ailem dedim gitmedim. ailem de hiç istemedi. Hakkımızı helal etmeyiz demediler ama onların bu yüreksizliği içime oturmuştuç Ne oldu, pişmanım.. neye nereye uyanacağım belli değil. saçma sapan insanlarla muhatabım. pişman olursun bence git.[/QUOTE
Yaa sizin adınıza üzüldüm. Bende işte ilerde böyle bir pişmanlık yaşamak istemiyorum.Ben daha şimdiden saçma sapan insanlarla muhatabım.Birde birşey sormak istiyorum izninizle. Bursu nasıl kazandınız?Dersleriniz çok mu iyiydi?
Aynen ben de okuyup dönmek istiyorum. Bizimkilere diyorum ki 'Ben olsam evladımın kararlarının arkasında olurum. Siz gelirsiniz, ben gelirim.Benim şu an hiçbir şeye ihtiyacım yok. Tek istediğim destek ama destek olmasanız da kararım değişmeyecek' gibi bir konuşma yapacağım ve yurtdışında okumanın avantajlarını anlatan bir yazı okutmayı düşünüyorum kendilerine.Ciddi misin? Hem de iyi bir üniversiten bursluu! Hangi bölüm? Niye hangi akılla gitme dediler. Hayır vatan sevdası ise oku dön...nedir bu ailelerin kafası?
Ben almanyada üniversite okudum. Şuan keşke orda okumasaydım diyorum hatta almancayı anadilim gibi bildiğim halde. Bi arkadaş avusturya uni okumanın zorluğunu anlatmış almanyada cok cok daha zor. Bir bölüme başlayanların sadece yarısı o bölümü bitirebiliyor. İki kere sinavdan kalırsaniz uniden kayıdınız siliniyor ve o bölümü okuma şansınız kalmıyor. Ben zorda olsa bitirdim ama şimdi keşke o güzel günlerimi ailemden uzak ve kendimi okadar bitirmeseydim diyorum. O üniversiteyi bitiremezseniz belkide 3,4 sene sonra elinizde boşa gecmiş zamandan başka hicbirşey olmayacak. Inanın size anlattıklarım bircok kişinin başına gelmiş şeyler. Yinede tercih sizin[/QUOTE
Peki size hiç mi artısı olmadı?Şu an ki mesleğiniz ne? Ben Almancayı çok ama çok seviyorum ve de başaracağımı kesinlikle biliyorum. Şimdiye kadar ne kadar imkansızda olsa bütün istediklerimi yaptım.
Gitme, zor diyenleri anlamıyorum...en kötü ne olacak yani, bi sene kalırsın, baktın psikolojini bozacak kadar zorlanıyorsun, geri dönersin. Hiç bişey olmasa bile dil pratiği yanına kar kalır... en azından denedim demenin hafifliği bile yetmez mi insana? Ki yaparsında...yapanların ne üstünlüğü var?Aynen ben de okuyup dönmek istiyorum. Bizimkilere diyorum ki 'Ben olsam evladımın kararlarının arkasında olurum. Siz gelirsiniz, ben gelirim.Benim şu an hiçbir şeye ihtiyacım yok. Tek istediğim destek ama destek olmasanız da kararım değişmeyecek' gibi bir konuşma yapacağım ve yurtdışında okumanın avantajlarını anlatan bir yazı okutmayı düşünüyorum kendilerine.
Aynen. Şimdi açık konuşmak istiyorum. Ben şimdi ordan okuyup geldiğimde ki güzel yerlerde olacağım, o zaman gelirim de fazla olacak ki haliyle onlarda daha rahat yaşayacak.git
seneler sonra gitseydim dediğinde gitseydin derler.
Bu da bir yol. Kiz başıma olupta 20 tane erkeğin içinde çalışırken hiç kise sormuyor.'mine psikolojin nasıl. Kiz başına nasıl geciyor' Dediğim gibi ben onlardan para pul istemiyorum ki.Alaman bi kısmet bul, hem evlen hem okuailen kız başına yalnız kalacaksın diye istemiyor. Evli olarak gitsen onlar da birşey diyemez. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah herkesi mutlu edecek bir çözüm bulunur...
Bu da bir yol. Kiz başıma olupta 20 tane erkeğin içinde çalışırken hiç kise sormuyor.'mine psikolojin nasıl. Kiz başına nasıl geciyor' Dediğim gibi ben onlardan para pul istemiyorum ki.
valla ne kaybedersin ki maddi olarak sen degil aiek karsılıyosa zaten git en azından dilin geleisir bide ne kadar kalıcaksın@Mune çok çıkmazdayım. En azından bir fikir edinene kadar konum taşımayabilir misin lütfen?
Merhaba hanimlar. Şimdiden degerli vaktinizi ayirdiğiniz için ayri ayri tesekkur ederim hepinize.Biliyorum burda birçok hanımın bu konu hakkında en azindan bir fikri var diye düşünüp buraya açıyorum. Evet konu başlıktan da anlaşılacağı gibi Almanya'da üniversite. Ben çok gitmek istiyorum. Maddi olarak biraz sıkıntılı olsa da diğer bütün konuları halletmeye çalışıyorum. Gece gündüz hep aklımda orası var. Açıp açıp üniversitenin resmine bakıyorum. Öyle bir engel var ki benim bütün planlarımı, geleceğimī, motivasyonumu bağlayan. O da 'ailem'. Evet ailem bütün maddi manevi şartlari sağlasamda izin vermeyeceklerini, eğer çiğneyip gidersem haklarını helal etmeyeceklerini belirtiyorlar. 'Burdaki üniversitelerin suyu mu çıktı? , 24üne geldin evlen artık' vb şeyler. Avantajlarini anlatiyorum yok. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Şu son zamanda Almanya'da yaşanılan olaylar yüzünden birazda. Tamam bende de soru işareti oluşmuştu ama orayı tanıtan, orda okuyan youtuberlara sorduğumda öyle birşey olmadığını söylüyorlar. N'olur birşey soyleyin, bir yol gosterin lütfen. Benim artik rüyalarıma giriyor. Herşeyī yapmaya hazırım dediğim gibi ailem elimi ayağımı bağlıyor. Kafayi yemeye az kaldi.Biliyorum uzun oldu. Şimdiden teşekkür ederim hepinize
eeee sen nasıl karlısıcaksın ki nerden paran varHerşeyimi aklınıza gelen maddi, manevi para pul, sınav herşeyi kendim karşılayacağım.
Bilmiyorum ya. Koskocaman kadın olmuşum artık. Onlarin korkusuna göre hayatimi yonlendirememki.Sonuçta akşam eve geldiğinde gözlerinin önünde oluyorsun. Uzakta olunca akılları kalacak. Ben de 16 aylık anneyim ve sanırım ben de evladımi uzaklara göndermek istemezdimanca nasıl ikna edebilirsin güzellikle ve sabırla isleyeceksin aileni. Bunun uçarı ve geçici bir heves olmadığını ispatlayacaksın.
Ben 5 senedir hem okuyup hem çalışıyorum. Onlar ev hayali kurdular ben kendimi hiç düşünmeden maddi manevi yanlarinda oldum. Onlarında benı anlamalarını bekliyorum. Hī anlamadılar diyelim yapacak birşeyim kalmiyor maalesef.eeee sen nasıl karlısıcaksın ki nerden paran var
Ciddi misin? Hem de iyi bir üniversiten bursluu! Hangi bölüm? Niye hangi akılla gitme dediler. Hayır vatan sevdası ise oku dön...nedir bu ailelerin kafası?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?