• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da üniversite okumak

Evet, hem sayısal hem sözel bir bölümü aynı sene dereceyle bitirmiştim. sosyal yönüm de çok kuvvetliydi. Pozitif ayrımcılık zaten abd de var onunda etkisi oldu.

Ben 5 senedir hem okuyup hem çalışıyorum. Onlar ev hayali kurdular ben kendimi hiç düşünmeden maddi manevi yanlarinda oldum. Onlarında benı anlamalarını bekliyorum. Hī anlamadılar diyelim yapacak birşeyim kalmiyor maalesef.
oooo helalll olsun o zaman valaal boyle fırsat her zaman cıkmaz bence sansını kullan bakarsın orda kalırsın hayatın kurtulurr

Almanya'da okumak zor diyenlere cevaben; burda da iyi üniversitelerde yan gelip yatarak mezun olamazsın o yüzden gidip şansını dene, eğer okuyanların yarısı okulu bitirebiliyorsa çalışırsın ve bitiren yarıda olursun bu kadar basit.

Ben Türkiye'deki en iyi üniversitelerden birinde okudum, ama bizim zamanımızda İstanbul çok farklıydı, Taksim vardı mesela, İstiklal'e çıkmak vardı, o zamanlar olsaydı belki İstanbul düşün derdim ama şu an durum çok farklı. Bir de belli bir yaştan sonra aileden uzakta yaşamak kendi ayaklarının üzerinde durup hayatını kurmak karakter gelişimi için çok önemli.

Almanyadakiler Turkiye'ye mi geliyor? Doğru mu bu?
Evet benim çok akrabam ve tanıdıklarım istanbula gittiler. Çoğu ama sadece 1 veya 2 somestr kalip döndü. Gerisini burda devam ettiler/tamamladilar yine. Belki sende böyle birsey yapabilirsin.

Amacınız okumak bence bu yüzden aileni karşına gerekiyorsa almalısın. Yillar sonra ailen izin vermediği icin gitmezsen pişman olursun hayallerinin peşinden git

Hadi ya, ikisi de süper. İnşallah eğitim sevdanız yarım kalmamıştır. Türkiye de olsa, istediğiniz bölümleri okumuşsunuzdur.

yüksek içindi tabi benimki, biomedikal'e yoğunlaşamadım. özel sektör olunca eve zor atıyorum kendimi:D:D:D tr de yüksek yapacaktım, ales e gireceğimden bir gün önce cantam calındı gitti nufus cuzdanı, giremedim sınava. belki de akademisyen olurdum. kimbilir.

Almanya'da okumak zor diyenlere cevaben; burda da iyi üniversitelerde yan gelip yatarak mezun olamazsın o yüzden gidip şansını dene, eğer okuyanların yarısı okulu bitirebiliyorsa çalışırsın ve bitiren yarıda olursun bu kadar basit.

Ben Türkiye'deki en iyi üniversitelerden birinde okudum, ama bizim zamanımızda İstanbul çok farklıydı, Taksim vardı mesela, İstiklal'e çıkmak vardı, o zamanlar olsaydı belki İstanbul düşün derdim ama şu an durum çok farklı. Bir de belli bir yaştan sonra aileden uzakta yaşamak kendi ayaklarının üzerinde durup hayatını kurmak karakter gelişimi için çok önemli.
Aynen. Hayallerimī kalbime gömemem.
Ki size şu kadar soyleyeyim ölumu bile goze aldım o kadar.

yüksek içindi tabi benimki, biomedikal'e yoğunlaşamadım. özel sektör olunca eve zor atıyorum kendimi:KK70::KK70::KK70: tr de yüksek yapacaktım, ales e gireceğimden bir gün önce cantam calındı gitti nufus cuzdanı, giremedim sınava. belki de akademisyen olurdum. kimbilir.
Hadi yaa, talihsizliğin de bu kadarı. Yine girersiniz sınava inşallah. Ya da çok iyi bir geliriniz vardır umarım. Para kazanıp harcamak da güzel şey :halay:

Aynen. Hayallerimī kalbime gömemem.
Ki size şu kadar soyleyeyim ölumu bile goze aldım o kadar.
Töbe töbee...öyle şeyler deme. Ama ölüm tek zaten, insanın vadesi gelince ha sıcak yatağın, ha dünyanın öbür ucu, hiç farketmez, neredeysen gelip buluyor insanı. Sağlıkla git gel sen, ufkun gelişmiş mutlu bir insan olarak uzun bir ömür yaşa inşallah.

Hadi yaa, talihsizliğin de bu kadarı. Yine girersiniz sınava inşallah. Ya da çok iyi bir geliriniz vardır umarım. Para kazanıp harcamak da güzel şey :halay:

Töbe töbee...öyle şeyler deme. Ama ölüm tek zaten, insanın vadesi gelince ha sıcak yatağın, ha dünyanın öbür ucu, hiç farketmez, neredeysen gelip buluyor insanı. Sağlıkla git gel sen, ufkun gelişmiş mutlu bir insan olarak uzun bir ömür yaşa inşallah.

Amin:dua:

Dün bizimkilerle konuştum. Babam Almanya deyince hayırları bastı. 'Baba sakin ol. Bu benim geleceğim.Ve ben sizden hiçbir şey istemiyorum.Gönül rızanızı istiyorum' dedim. Değişmedi. 'Bundan 5 sene önce sizin hayaliniz ev almaktı. Ben herşeyimle, hiç düşünmeden yanınızda oldum. Elimden gelenin fazlasını yaptım. Şimdi sıra sizde' dedim. 'Sanki destek olupta evin kredisini mi ödedin?' dedi. Şok oldum. Artık hiçbir şey için dil dökmeyeceğim. Kendi hayatımı kuracağim.

Back
X