• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatılmak kandırılmak

Benim yorumum aslında konunuza değil, genç kadınlarımıza yönelik biraz. Böyle hatalar yapmasınlar diye. Sadakat kişiye özel değildir. Sadakat bireyin karakterinde varolan ya da olmayan bir özelliktir. Sadık olmayan adam/kadın isterse 1000 kez evlensin bininde de aldatır. Sadık bir birey dünyanın en kötü insanıyla evlensin 1 kez dahi aldatmaz, onurluca ayrılır yoluna devam eder. Eyyyy genç kızlar, hatunlar duyun beni, bunu aklınıza çivi gibi çakın, bir kez aldatan bir gün yine aldatır, aldatmanın mazereti yoktur. Karakter özelliğidir, değişmek istiyorsa aldatan birey ciddi ciddi tedavi görmesi gerekli. Yanlış yoldan doğru sonuç çıkmaz. Sana aşık oldum, eşimle aram iyi değil, zaten ayrılmak üzereyiz vs vs cümlelerine inanmayın, sizi aldatıp pişmanım diyene de inanmayın. Aldatan şahısın dürüstlüğü de sadakati kadardır. Kendinize kıymet verin, güçlü olun, kendi paranızı kazanın, kimseye minnet etmeyin.

boşandıktan sonra bana bu cümleleri kuran bir sürü erkek oldu, bari taktik değiştirin cümleleriniz bile aynı , yemezler dedim

karşılıklı olarak karaktersiz olan insanlar birbirini buluyor işte

Bu erkeklerin boşanmak istememelerini de anlamıyorum yani. Şu an sizin hayatiniza bir erkek girse çıldırır küplere biner mesela. Karıları bu kadar kıymetli madem internetlerden ne diye ne olduğu belirsiz kadınlarla görüşürler anlamam. Çok sinirleniyorum artık. Kendi kocamiza bile guvenemeyeceksek ölelim.
Bak canım annem 15 yılın sonunda aldatıldí ve ilk değildi. Babamı da evden kovdu. Maddi sıkıntı çekmesine rağmen babamla barışmadı. Ve emin ol kadın öyle seviyordu ki babamı 16 kilo verdi birkaç ayda. Yemeden içmeden kesildi. Ama GEÇTI. Emin olun geçiyor. Ne yapıp edip boşanın. Bosaninca rahatlayacaksiniz.
İnşllh çok teşekkür ederim

Bu erkeklerin boşanmak istememelerini de anlamıyorum yani. Şu an sizin hayatiniza bir erkek girse çıldırır küplere biner mesela. Karıları bu kadar kıymetli madem internetlerden ne diye ne olduğu belirsiz kadınlarla görüşürler anlamam. Çok sinirleniyorum artık. Kendi kocamiza bile guvenemeyeceksek ölelim.
Bak canım annem 15 yılın sonunda aldatıldí ve ilk değildi. Babamı da evden kovdu. Maddi sıkıntı çekmesine rağmen babamla barışmadı. Ve emin ol kadın öyle seviyordu ki babamı 16 kilo verdi birkaç ayda. Yemeden içmeden kesildi. Ama GEÇTI. Emin olun geçiyor. Ne yapıp edip boşanın. Bosaninca rahatlayacaksiniz.
Çok iyi yapmış anneniz takdir ettim 👏🏻

Hepsi geçecek, daha iyi olacaksınız. Alışmak denen şey olmasa, insan hayatta kalamazdı. Belki ilerde hatırlayınca küçük bir sızı olur ama şu anki gibi alev alev yanmaz. Zaman her şeyin ilacı derler ya, çok klişe görünür ama çok da doğru bir sözdür. Umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz.

Konu sahibi banlanmış...
Eşinin aldattığı kadına kızdığı için sayfalarca laf söylenmiş, eşini affettiği için yerden yere vurulmuş, kadın bin kere izah etmiş ama anlamamak ısrarı devam etmiş, kk daki bu linç olayını anlayamıyorum bir türlü. Kadın 8 sene bir yanlışını görmedim diye yazmış, yapmıştır demiş herkes, hayırdır yanında mıydınız... Sadakat sözü veren erkektir evet yerden yere vurulmayı hak ediyor ama evli erkekle birlikle bile bile birlikte olan kadına melaike mi diyeceğiz ah yazıııkkk kandırılmışmı... Kadını mı koruyacağız şimdi... Evet adam ahlaksız ama bunu yapan kadında ahlaksız niye bunu kabul edemiyoruz. Başıma böyle bir iş gelse bende kadına hesap sormam ama yakaladığım denk geldiğim yerde rezil de ederim sonuna kadar hak etmiştir. Kadın kocasının şerefsizliğini zaten kabul ediyor, üç çocukla evliliği yıkılmış ne onursuzluğunu ne gurursuzluğunu bırakmışsınız yazıktır ama yahu... Herkesin size yalan borcumu var, herkes sizinle aynı şartlarda mı yaşıyor, eşine güvenmiş üç çocuk yapmış güvenmek miydi kabahat ne biçim saldırmışsınız kadına. Çileden çıkıp çirkin şeyler yazmış cevaben asla doğru bulmam yazdıklarını ama bazen dertleşmek için gelmiş insanları çıldırtacak raddeye geliyor forum. Adam suçlu ama onunla birlikte olan kadında suçlu arkadaşlar... Evet başka biri de olabilirdi o da suçlu olur gözümde... Evli adamlarla bile bile birlikte olup, adama ev açtırıp onun ahlaksızlığına destek veren bir kadını sırf kadın diye şirin göremem, kimse göremez boşuna laf yarıştırmayın. Kadın seviyorum eşimi yazmış tonlarca saydırmışsınız, üç çocuk yaptığı adama elbet vardır duygusu ya da elinde değildir, seviyorsun, affedeceksin, affetmişsin ezip durmuşsunuz kadını yazıktır. Herkesin hayatı şartları aynı değil, kimsenin doğurduğu çocuğa laf etmek kimsenin hakkı değil, biraz daha mı sakin olsak artık... İçim dolmuş kusura bakmayın, bu ara o kadar çok okuyorum ki böyle konu yazmadan edemedim....
Böyle kadınları kimse korumuyor burada. Evli erkekle beraberim diye bir konu açılsa linçten başını kaldıramaz konuyu açan, ki dün biri deşifre oldu. Kocam bir hata yapmış düşünememiş deyip kadına hakaretleri kabul etmiyoruz. Buraya kadın üzerinden değil kocasının üzerinden konu açsaydı hem hukuki hem psikolojik bir sürü yol gösteren olurdu. Nafaka, tazminat, velayet... hiç sormamış farkındaysanız. Varsa yoksa diğer kadınlara laf sayma.

Sadakat sözü veren yerden yere vurulur diyorsunuz da konu sahibi kocasını yerden yere vurmuyor kocam düşünememiş diyor. Kadına şerefsiz gurursuz haysiyetsiz iffetsiz... saydırırken kendi kocasına hata etmiş deyip geçiştiremez. Belki kadına da bekarım deyip yalan söyledi kocası? Eşini affediyorsa bu mantıkla diğer kadına da hakaretler edemez. Niye elalemin kadını yuva yıkan iffetsiz oluyor da koca affediliyor? Evli erkek de evli olduğunu bile bile birlikte oluyor diğer kadınla? Önce 8 sene boyunca başka aldatması olmadı, tepkilerden sonra da olduysa bile ben görmedim e döndü iş. Çok belli ki yapıyorsa da benim gözüme sokmasın modu bu.

Adama nasıl ev açtırıyorlar merak ettim. Mafyadan adam bulup adamın başına silah dayayıp ev mi kiralatıyorlar, yoksa ahlaksız kocalar kendileri rahat oynaşabilmek için mi ev ayarlıyorlar? Size birisi zorla ev kurdurabilir mi? Yazık değil mi bu pisliğin ortasında kalan çocuklara? O çocuklar haketmiyor mu anne baba sevgisi olan huzurlu mutlu bir evi?
İlk ihanetinde madem affedecek ciddi bir ayar çekseydi adam belki de cesaret edemeyecekti. Madem kocasını seviyor kapatacak gözünü devam edecek. Bir değil iki kadına nikah kıymış bir kocişin aşkından isterse yataklara düşsün bize ne. Bence o iki nikah da sadece tespit edilebilenler. Benim gözümde benim kocam elalemin kadınından bin kat iğrençtir. Kadını rezil ederim diyorsunuz ama hangi birine yetişeceksiniz? Ama evdeki adamın aklını alırsanız, seni doğduğuna pişman ederimi hissettirirseniz aldatmaya cesaret edemeyebilir. Ya da kardeşim hadi herkes yoluna benim midem kaldırmaz böyle fıldır fıldır kıçı başı ayrı oynamayı deyip boşarsınız. Hem aldatıldığımı öğrenip boşanmayayım, üstelik iki kez daha çocuk yapayım kocam ikinci karısının oğlunu abimin yanına işe soksun ama o kadınlar iffetsiz olsun öyle mi?

Başkasına ekonomik olarak bağlı bir kadını hayatına katmış. O kadını da aldatıyordur ya da aldatacaktir . Yolunuza bakın. Seviyorum dediğiniz belki de alışkanlıktır. Sevilecek bir adam olmadığı belli.

Böyle kadınları kimse korumuyor burada. Evli erkekle beraberim diye bir konu açılsa linçten başını kaldıramaz konuyu açan, ki dün biri deşifre oldu. Kocam bir hata yapmış düşünememiş deyip kadına hakaretleri kabul etmiyoruz. Buraya kadın üzerinden değil kocasının üzerinden konu açsaydı hem hukuki hem psikolojik bir sürü yol gösteren olurdu. Nafaka, tazminat, velayet... hiç sormamış farkındaysanız. Varsa yoksa diğer kadınlara laf sayma.

Sadakat sözü veren yerden yere vurulur diyorsunuz da konu sahibi kocasını yerden yere vurmuyor kocam düşünememiş diyor. Kadına şerefsiz gurursuz haysiyetsiz iffetsiz... saydırırken kendi kocasına hata etmiş deyip geçiştiremez. Belki kadına da bekarım deyip yalan söyledi kocası? Eşini affediyorsa bu mantıkla diğer kadına da hakaretler edemez. Niye elalemin kadını yuva yıkan iffetsiz oluyor da koca affediliyor? Evli erkek de evli olduğunu bile bile birlikte oluyor diğer kadınla? Önce 8 sene boyunca başka aldatması olmadı, tepkilerden sonra da olduysa bile ben görmedim e döndü iş. Çok belli ki yapıyorsa da benim gözüme sokmasın modu bu.

Adama nasıl ev açtırıyorlar merak ettim. Mafyadan adam bulup adamın başına silah dayayıp ev mi kiralatıyorlar, yoksa ahlaksız kocalar kendileri rahat oynaşabilmek için mi ev ayarlıyorlar? Size birisi zorla ev kurdurabilir mi? Yazık değil mi bu pisliğin ortasında kalan çocuklara? O çocuklar haketmiyor mu anne baba sevgisi olan huzurlu mutlu bir evi?
İlk ihanetinde madem affedecek ciddi bir ayar çekseydi adam belki de cesaret edemeyecekti. Madem kocasını seviyor kapatacak gözünü devam edecek. Bir değil iki kadına nikah kıymış bir kocişin aşkından isterse yataklara düşsün bize ne. Bence o iki nikah da sadece tespit edilebilenler. Benim gözümde benim kocam elalemin kadınından bin kat iğrençtir. Kadını rezil ederim diyorsunuz ama hangi birine yetişeceksiniz? Ama evdeki adamın aklını alırsanız, seni doğduğuna pişman ederimi hissettirirseniz aldatmaya cesaret edemeyebilir. Ya da kardeşim hadi herkes yoluna benim midem kaldırmaz böyle fıldır fıldır kıçı başı ayrı oynamayı deyip boşarsınız. Hem aldatıldığımı öğrenip boşanmayayım, üstelik iki kez daha çocuk yapayım kocam ikinci karısının oğlunu abimin yanına işe soksun ama o kadınlar iffetsiz olsun öyle mi?
Ben tazminatı velayeti haklarımı avkatımla konuştum zaten eşim olacak kişi bir kadına imam nikahı kıymış iki değil ikincisi 8 yıl aldattığını görmedim değil yorum yapanlar böyle bi adam 8 yıl almatmayacak mı diye yazmışlar bende aldatmış ise ben bilmiyorum 8 yıl içerisinde görmedim dedim bi adam veya kadın aldatmayı kafasına koyuyorsa hiçbir şey engel olmuyor ister ağlayın ister bağırın ister tehtit edin ahlak meselesi ben kandırılmış olduğum için canım çok acıyor bu şekilde yaşayan var mı acısı geçer mi diye sordum millet çocuklarıma ve hayatıma taktı eğer eşimi savunsam veya sucsuz görsem onu değil o kadını yazardım kadını anlatırdım eşimin yaptıklarını yazmazdım empati duygusundan çok uzaklardasınız gerçekten eğer suçu eşimde görmesem yaptıklarını bu kadar deteylı ve ince yazmazdım

Başkasına ekonomik olarak bağlı bir kadını hayatına katmış. O kadını da aldatıyordur ya da aldatacaktir . Yolunuza bakın. Seviyorum dediğiniz belki de alışkanlıktır. Sevilecek bir adam olmadığı belli.
Bencede 11 yıllık alışkanlık zamanla herkez hak ettiği yerde olacak

Meb
Ben 11 yıllık evli 3 kız annesiyim evliliğimin ilk yıllarında aldatıldım ilk kızıma hamileydim eşim yalvardı özür diledi pişmanım dedi ve evlilik devam etti 2 yıl önce eşimin gizli ıntagram hesabını yakaladım kadınları eklemiş ve aşk ayrılık paylaşımları yapmış çok büyük kavga ettik bunalımda olduğunu benim ona uzak davrandığımı söyledi tartıştık falan söz hesabı kapattığını söyledi ama hesabını hiç kapatmamış oradan kendine bayan arkadaş arıyormuş geçen sene ocak ayında tekrar hesabını yakaladım ve bu sefer bi kadınla buluşup konuştuğunu öğrendim kıyamet koptu evden kovdum 1.5 ay ayrı yaşadık bu sürede pişmanım dedi falan filan araya aileler girdi bizi barıştırdılar adam eve geldi 4 gün sonra sehir dışında işim var dedi ve o gece gelmedi megerse o gün o kadına imam nikahı kıymaya gitmiş geceyi onunla geçirmiş ona ev açmış kafın 44 yaşında iki tane çocugu varmış eşim 36 yaşında ben kadına ıntagramdan yazdım ilk öğrendiğimde sen nasıl bi kadınsın evli barklı adamla konuşuyorsun diye numarasını buldum aradım bakmadı numarasını değiştirmiş neyse eşim beni 6 ay kandırmış iki evlilik yaşamış 6 ayda sadece 3 gece eve gelmedi hafta sonu onunla birlikte olup geliyormuş o kadının 20 yasındaki oğlunu abimin yanına işe katmış içimize kadar sokmuş bi şekilde öğrendim herşey ortaya çıktı aileler devreye girdi istemiyorum dedim eşim beni istemiyorsan 5 kuruş para yok dedi 2.5 ay para vermedi kirada oturuyorum bi şekilde kiramı ödedim şimdi kiramı ödüyor mutfak masrafınıda o hallediyor ben boşanma davası açtım boşanmak istemiyor çekişmeli açtım davamı ben eşimi çok seviyordum boşlukta gibi hissediyorum bu durum geçer mi acaba onca yalan dolanın acısı geçer mi bana herşey güzel olacak deyip gidip başka birine gizli nikah kıymış bu acı gerçekten geçer mi
ilk aldattığında boşayacaktınız huylu huyundan vazgeçmez maalesef inşallah hayırlısıyla atlatırsınız bu kötü günleri

Yapmanız gereken belli ya bu deveyi güdeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz.

Bence toplum olarak büyük ahlaki erezyon geçiriyoruz. Kendimi çok kötü hissediyorum. Komşunun gelini, diğerinin karısı. Hatta komşudan olan çocuklara bakan adamlar var. Bilmiyor. Göz yumuyor. Allah sonumuzu hayır ersin

inan bana Allahın izniyle bu sadece sıkıntı yaşatan evliliği bitirdiğinde esas acının o zaman bittiğini anlayacaksın.
Allah seni ve yuvanı eşinin günahlarına perde olsun diye yaratmadı.
Sen Yaradanın için kıymetlisin ama O nun sana verdiği değeri başkalarının hayatı için değersizleştirmeye hakkın yok.
hayatta vazgeçilmeyecek ve yokluğuna alışılmayacak kimse yoktur.
bunu unutma.
alışkanlık bile değil seninki.
böyle bir insan,böyle çıkarcı,nefsine düşkün bir insanla ne işim olur benim diyip bedenini ve ruhunu kurtarmalı,arınma dönemine geçmelisin.
unutma her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
yeterki sen Rabbine sığın,sırtını Ona daya.
O her şeye yeten değil mi...

Meb
Ben 11 yıllık evli 3 kız annesiyim evliliğimin ilk yıllarında aldatıldım ilk kızıma hamileydim eşim yalvardı özür diledi pişmanım dedi ve evlilik devam etti 2 yıl önce eşimin gizli ıntagram hesabını yakaladım kadınları eklemiş ve aşk ayrılık paylaşımları yapmış çok büyük kavga ettik bunalımda olduğunu benim ona uzak davrandığımı söyledi tartıştık falan söz hesabı kapattığını söyledi ama hesabını hiç kapatmamış oradan kendine bayan arkadaş arıyormuş geçen sene ocak ayında tekrar hesabını yakaladım ve bu sefer bi kadınla buluşup konuştuğunu öğrendim kıyamet koptu evden kovdum 1.5 ay ayrı yaşadık bu sürede pişmanım dedi falan filan araya aileler girdi bizi barıştırdılar adam eve geldi 4 gün sonra sehir dışında işim var dedi ve o gece gelmedi megerse o gün o kadına imam nikahı kıymaya gitmiş geceyi onunla geçirmiş ona ev açmış kafın 44 yaşında iki tane çocugu varmış eşim 36 yaşında ben kadına ıntagramdan yazdım ilk öğrendiğimde sen nasıl bi kadınsın evli barklı adamla konuşuyorsun diye numarasını buldum aradım bakmadı numarasını değiştirmiş neyse eşim beni 6 ay kandırmış iki evlilik yaşamış 6 ayda sadece 3 gece eve gelmedi hafta sonu onunla birlikte olup geliyormuş o kadının 20 yasındaki oğlunu abimin yanına işe katmış içimize kadar sokmuş bi şekilde öğrendim herşey ortaya çıktı aileler devreye girdi istemiyorum dedim eşim beni istemiyorsan 5 kuruş para yok dedi 2.5 ay para vermedi kirada oturuyorum bi şekilde kiramı ödedim şimdi kiramı ödüyor mutfak masrafınıda o hallediyor ben boşanma davası açtım boşanmak istemiyor çekişmeli açtım davamı ben eşimi çok seviyordum boşlukta gibi hissediyorum bu durum geçer mi acaba onca yalan dolanın acısı geçer mi bana herşey güzel olacak deyip gidip başka birine gizli nikah kıymış bu acı gerçekten geçer mi
Keşke en baştan affetmeseydiniz yapan bi daha yapıyor.zamanda kötü aldatmayan sayısı gittikçe azalıyor.yapmaniz gereken bir an önce boşanmak ve unutmak zor olabilir ama başka seçenek yok eğitim durumunuz nasıl

içindeki boşluk zamanla geçer,bir an evvel boşan kafan rahatlasın.bu adam sana ezâ vermekten başka bir şey yapmıyor.

Meb
boşanırken kuru kuru boşama donuna kadar al dötü boklunun

Meb
Artık olan olmuş bundan sonra önünüze bakacaksınız. İnsan olanın başına her şey geliyor, bazen umudumuz olmadığından bazen güçsüz olduğumuzdan bazen de gidecek yerimiz olmadığından bazı şeyleri kabul ediyoruz. 3 tane evladınız var mecbur nafaka verecek umarım her şey güzel olur sizin için. Başına gelmeyen bilemez. Allah yardımcınız olsun.

inan bana Allahın izniyle bu sadece sıkıntı yaşatan evliliği bitirdiğinde esas acının o zaman bittiğini anlayacaksın.
Allah seni ve yuvanı eşinin günahlarına perde olsun diye yaratmadı.
Sen Yaradanın için kıymetlisin ama O nun sana verdiği değeri başkalarının hayatı için değersizleştirmeye hakkın yok.
hayatta vazgeçilmeyecek ve yokluğuna alışılmayacak kimse yoktur.
bunu unutma.
alışkanlık bile değil seninki.
böyle bir insan,böyle çıkarcı,nefsine düşkün bir insanla ne işim olur benim diyip bedenini ve ruhunu kurtarmalı,arınma dönemine geçmelisin.
unutma her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
yeterki sen Rabbine sığın,sırtını Ona daya.
O her şeye yeten değil mi...
Çok teşekkür ederim çok moral oldunuz

Bence toplum olarak büyük ahlaki erezyon geçiriyoruz. Kendimi çok kötü hissediyorum. Komşunun gelini, diğerinin karısı. Hatta komşudan olan çocuklara bakan adamlar var. Bilmiyor. Göz yumuyor. Allah sonumuzu hayır ersin

Bence hep vardı. Sadece eskiden bu tür olayları öğrenebileceğimiz fazla kaynak yoktu.

Köyde de , şehirde de kendi çevrelerinde bu tür bir durum yaşanmışsa insanlar kısık sesle anlatır : hepimizin evladı var der ; kınamış olmaktan korkarlardı.

Kızı olan or...... ya , oğlu olan pez....e gülmesin denirdi.

"Kınama başına gelir" diyenlerin dayanağı büyüklerinden duydukları , o öğütlere dayanıyor.

Eski bir fıkra var buna dair. " Bizim kız da kötü yola düştü ama biz sizin gibi güzel anlatamıyoruz " diye biten.

O zamandan bu zamana en büyük değişim " aşk " adı altında bunları ve bu tür durumları : yüzü kızarmadan aleni bir şekilde savunanların artmasında.

Meb
inşallah fakesindir

Back
X