• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin eltime fazla altın takması ve ana kuzusu koca

Hayat çok tuhaf cidden. Çocugun olacak diye seviniyorsun dünyaya getiriyorsun binbir emekle ama yıllar sonra biri geliyo annesi 6 yil önce evlenen abisinin esine fazla bilezik takmis diye kisi saniyo ki adam annesini falan silecek. Bunu esinize soylemeyin bence benim esim bunu yapsa ben bosardim onu bu ne rezalet diye bilezik tartmak falan saka misiniz ? Hayatinizi bu bos seylere takmak yerine kendinize bi seyler katmaya kariyerinize bakin ayaklarinizin uzerinde durun . Boylelikle oturup gunlerinizi altin gramina takmak veya kaynananiza hizmetcilik yapmak yerine kisisel gelisiminize ayirirsiniz.

Abisine ve eşinize bilezikler aynı anda alındıysa eşiniz bilmiyor mu kaç adet alındığını biliyordur bence fark etmemiş mi yani .

Hiçbir evlat anasından babasından uzaklaşmaz. Hadi diyelim aynı olay sizin başınıza geldi aileniz ablanıza yada erkek kardeşinize fazla bilezik taktı size az siz ailenize sırt döner misiniz zannetmiyorum eşinizden de beklemeyin böyle bir şeyi anasına babasına sırt dönen küsen birisi eşinede aynı davranır zamanı gelince.
İşte sorun bu zaten annesi yalan söylüyor bu konuda, daha az bilezik takmış gibi davranıyordu. Abisine 4 bize 6 bilezik taktı, onunkini 15 gram olarak söylemiş eşime sürekli, her sorduğunda. Bizim bilezikler de 10ar gram. Ama onunkiler 25 grammış. Eşim sorduğunda ısrarla 15 demiş. Ben de belki annesinin yalan söylediğini görünce biraz fikren değişir diye düşünmüştüm. Çünjü annesi bana gözünün önünde gülerek laf sokuyor, eve gelince annen bana nasıl laf soktu gördün mü diyorum, nerede diyor😂 açıklayınca da kavga çıkıyor, sen de her şeye alınıyorsun, annem seni çok seviyor, her şeyi yanşış anlıyorsun diye…

Hayat çok tuhaf cidden. Çocugun olacak diye seviniyorsun dünyaya getiriyorsun binbir emekle ama yıllar sonra biri geliyo annesi 6 yil önce evlenen abisinin esine fazla bilezik takmis diye kisi saniyo ki adam annesini falan silecek. Bunu esinize soylemeyin bence benim esim bunu yapsa ben bosardim onu bu ne rezalet diye bilezik tartmak falan saka misiniz ? Hayatinizi bu bos seylere takmak yerine kendinize bi seyler katmaya kariyerinize bakin ayaklarinizin uzerinde durun . Boylelikle oturup gunlerinizi altin gramina takmak veya kaynananiza hizmetcilik yapmak yerine kisisel gelisiminize ayirirsiniz.
Ayyyyy ne bu şiddet bu celal ya. Ben eşim annesini silsin mi diyorum allah aşkına. Ne alaka yani, beni de bu dünyaya bir anne getirdi ve benim babam olmamasına rağmen annem bana hiçbir zaman onun dediği olsun diye acıtasyon yapmadı. Ben evlendim evleneli kayınvalidem sürekli istediklerini yaptırmak için “ev sensiz bomboş, odanın önünden geçiyorum bomboş, yapayalnız kaldım” gibi eski sevgili mesajları atıyor. Gayet de kötü niyetli biri. Sadece bu mesajlar değil, bir sürü şey var benim yaşadığım. Ayrıca kariyerim olmadığını nereden çıkardınız onu da anlayamadım. Ben alton peşinde değilim, sadece bir umut eşime kayınvalidemin gerçek yüzünü gösteririmin peşindeyim. Delirdiysem delirten yine kayınvalidemdir.

kaynanam bana altın takmadı. sıfıra sıfır. eltim yok. olur da eltim olursa ve ona altın takarsa işte o gün savaş başlayacak. adaletten yanayım. bana takmayıp eltime takarsa evime adım atamaz.
Ahahahah ya var ya bana da takmasaysı keşke ama evime ocağıma karışmasaydı, her hafta 2 kez evine çağırıp gelmeyince acıtasyon yapmasaydı, güle güle yüzüme laf sokup sokup delirtmeseydi, her evine gittiğimde hizmetçi gibi davranıp, kendi kazandığım paraya bile karışmasaydı. Gerçekten çok saçma şeyler yazmışlar beni anladınız mı bilmiyorum, benim derdim altın değil sadece yaşadığım haksızlıklar. Allah kimseye de yaşatmasın…

Canım sen bu altın mevzusunu bu noktada kapat artık.
Eltine 15 bilezik takıp sana hiç takmasalardı bile eşin anasına kinlenmezdi merak etme aile atsan atılmaz satsan satılmaz.
Bende aileme kırılıyorum ama hiç hayatımdan çıkaramıyorum.
Kaynananı sevmiyorsan sevmemeye devam edebilirsin ama eşinin annesi.
Bende kv yi sevmiyorum çok da konular açıldı hep haksızlığa uğradım ama bi noktada kapattım elin yabancı karısının ne sevgisi lazım ne ilgisi ben ona saygılı davranıyorum oda öyle politik gerekmedikçe görüşmüyorum hayatımıza bakıyoruz bi şekilde sende öyle yap böyle psikolojin bozulur benim bi ara bozulmuştu zor toparladım.
Boşver elalemin bahçesini kendi bahçenle ilgilen mutlu olmaya bak hayatta daha önemli şeyler var

Sakın eşinize bir laf etmeyin. “Aaa çok ayıp etmişler sana eksik gramaj takmışlar. Gidip onlarla konuşacağım ve hemen farkı tamamlamalarını isteyeceğim” diyeceğini mi sanıyorsunuz?
Kayınvalidenin ikinize de eşit takma zorunluluğu yok ki. Tamam hakkaniyetli insan öyle yapar da, “kızım o zaman kenarda birikmişimiz vardı şimdi bu kadar yapabildik” dese ne diyebilirsiniz ki?
şöyle ki bilezikleri aynı anda almışlar, hem abisine hem kendisine. Bilezikler alınmış ve kayınvalidem koluna takmış. Biz evlenirken de kendi bileziklerini değiştirip bize taktı işte. Ve her zaman eşit olması gerektiğini savundu. Eşim de böyle düşünüyor, eşit takmazsa evlat ayrımı yapmış sayılıyormuş. Benim böyle bir düşüncem yok zaten. Naparsa yapsın, ben bu saaten sonra ondan bana eksik taktığını mı isteyeceğim sanki? Sadece eşimin gözü açılsın istiyorum. Herkes bana saçma sapan şey yazmış, siz beni anlamaya çalışmışsınız teşekkür ederim.
Başlığın devamında okuyan olur belki diye not: bana takılan bilezikler bile kayınvalidemde zaten onda kalıyor ajsjjs benim bilezikle bir olayım yok, derdim bambaşka

Canım sen bu altın mevzusunu bu noktada kapat artık.
Eltine 15 bilezik takıp sana hiç takmasalardı bile eşin anasına kinlenmezdi merak etme aile atsan atılmaz satsan satılmaz.
Bende aileme kırılıyorum ama hiç hayatımdan çıkaramıyorum.
Kaynananı sevmiyorsan sevmemeye devam edebilirsin ama eşinin annesi.
Bende kv yi sevmiyorum çok da konular açıldı hep haksızlığa uğradım ama bi noktada kapattım elin yabancı karısının ne sevgisi lazım ne ilgisi ben ona saygılı davranıyorum oda öyle politik gerekmedikçe görüşmüyorum hayatımıza bakıyoruz bi şekilde sende öyle yap böyle psikolojin bozulur benim bi ara bozulmuştu zor toparladım.
Boşver elalemin bahçesini kendi bahçenle ilgilen mutlu olmaya bak hayatta daha önemli şeyler var
Teşekkür wderim❤️ o kadar çok saçma sapan şey yaşadım ki bozuldu bile. Çok fazla kez haksızlığa uğradım, dile getirdim önemsenmedi. Dediğiniz gibi bir şey değişmeyecek. Kayınvalidem çok politik zaten ben tartı fotoğrafını göstersem tartı bozuk der, bir de ben edepsiz olurum. Çok haklısınız. Beni anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim ❤️ benim hiç eltime karşı kıskançlığım yok, sadece gerçek ortaya çıkarsa eşim annesinin gerçek yüzünü biraz olsun görür sandım. Çok saçma evet…

Teşekkür wderim❤️ o kadar çok saçma sapan şey yaşadım ki bozuldu bile. Çok fazla kez haksızlığa uğradım, dile getirdim önemsenmedi. Dediğiniz gibi bir şey değişmeyecek. Kayınvalidem çok politik zaten ben tartı fotoğrafını göstersem tartı bozuk der, bir de ben edepsiz olurum. Çok haklısınız. Beni anlamaya çalıştığınız için teşekkür ederim ❤️ benim hiç eltime karşı kıskançlığım yok, sadece gerçek ortaya çıkarsa eşim annesinin gerçek yüzünü biraz olsun görür sandım. Çok saçma evet…
Tartı fotoğrafı filan aman aman 😂
Bişey diyim mi doğrucu davutluk yapıcam diye insanların gözünde direkt psikolojisi bozuk damgası yersin kocan bile ne kadar takıntılı biri gitmiş ne işler peşinde koşmuş der ben sana söylim aman aman sakın böyle bi halt yeme altın alınmış geçilmiş konu kapanmış uzatma da artık kadınla illa da savaşacaksan sende onun gibi politik ol kaynanandan kocanı uzaklaştırmaya değil kocanla arandaki bağı kuvvetlendirmeye bak işler yoluna girer.
Dedektifliği bırak çevrende insan kalmaz

Ya hu kimse de dememiş ki ne malum o altınların düğünden olduğu?
Bileziktir takıdır, alıp satmıyor muyuz hepimiz?
Kibrit çöpü çıkıyor alıyoruz, ajda ekliyoruz, araba ev vs alırken hepsini satıyoruz sonra yeniden alıyoruz ediyoruz.
6 sene bilezikleri öylece tutmak için fazla uzun.
Günlük hayatta bilezik takan kadın illa ona ek yapmıştır.

Ahahahahah çok haklısınız. İşte o altınları galiba yaşlanınca bana baksın diye takıyorlar ya da o altınlar takıldıktan sonra ben ne istersen yapsın diye düşünüyorlar. Bi şekilde gelini kullanmaya ödenen ücret onlar (bence). Evlenmeden önce alakam olmayan konulardı, şimdi yaptıklarıma ben de şaşırıyorum. Beni bu hale getiren yine kayınvalidemdir 😂 eşime attığı “sensiz ev bomboş, yapayalnızım, evimizin neşesi gitti” mesajları sonrası ben de çözümü böyle saçma sapan şeylerde arıyorum. Lütfen çocuklarınızı ayakları üzerinde duracak, size muhtaç bırakmayacak şekilde yetiştirin… altını da boşverin…
Ben anlamadım kaynananızın attığı msjlarla size takılan altınlar arasında nasıl bir bağ var ki böyle bir yönteme başvurdunuz. Kadın size az altın taktı diye artık oğluna msj atamaz mı😀
Ayrıca atsın. Ne gibi bir sorun var. Oğluna yazıyor. O problem etmiyor. Siz niye abarttınız.
Ha sizi bırkaıp sürekli annesine gidiyorsa problem eşinizde

şöyle ki bilezikleri aynı anda almışlar, hem abisine hem kendisine. Bilezikler alınmış ve kayınvalidem koluna takmış. Biz evlenirken de kendi bileziklerini değiştirip bize taktı işte. Ve her zaman eşit olması gerektiğini savundu. Eşim de böyle düşünüyor, eşit takmazsa evlat ayrımı yapmış sayılıyormuş. Benim böyle bir düşüncem yok zaten. Naparsa yapsın, ben bu saaten sonra ondan bana eksik taktığını mı isteyeceğim sanki? Sadece eşimin gözü açılsın istiyorum. Herkes bana saçma sapan şey yazmış, siz beni anlamaya çalışmışsınız teşekkür ederim.
Başlığın devamında okuyan olur belki diye not: bana takılan bilezikler bile kayınvalidemde zaten onda kalıyor ajsjjs benim bilezikle bir olayım yok, derdim bambaşka
Al bi saçmalık daha. Neden bilezikler sizde değil?

Takılan bilezikler kayinvalidede ise siz tartıda neyi tarttiniz kuzum
Birde gerçekten sizinde farkettiginiz gibi bu yaptıklarınız cok saçma
Dahası eşim annesinin gerçek yüzünü görsün derken ya eşiniz sizin bir kaç gram eksiği böyle tartilarla falan ispata kalkan gerçek yüzünüzü görürse o nasıl olacak

Selam,
Eşimle 9 yıl sevgililik 8 ay da evlilik hayatımız oldu. 10 yıla yakın sürenin 7 senesinde ailesini tanıyordum. Beni de çok severlerdi. Eşimin kendisinden 4 yaş büyük bir abisi var. Bizden 6 sene önce evlendiler. Eşimle sevgiliyken kayınvalidem eltimi hep kötülerdi, arkasından konuşurdu, benim de onunla yakın olmamı istemezdi. Ben o zaman hep kayınvalidemi haklı sanıyordum, eşim de öyle sanıyordu ve yengesini hiç sevmiyordu. Ben kayınvalidemin her zaman yanında oldum. Sevgiliyken de evlendikten sonra da. Ama eltim aralarında yaşanan bazı olaylardan dolayı çok gelip gitmez, yanında olmazdı. Özetle ilişki bağlantılarımız böyle.
Evlilik sürecinde kayınvalidemin gerçek yüzünü görmeye başladım. Benim ailemin hiçbir beklentisi olmadı, düğünü ben istemedim, altın zaten bence istenebilir bir şey değil, ayıp, çeyiz sermeyi bile saçma bulduk annem ona “sen oğluna ver ben kızıma neden senin oğlun bana kıyafet alsın” dedi, bunları söylüyorum çünkü benim kırgınlığımın sebebi bambaşka. Neyse daha bir sürü şey var, benim gelinliğim bile 2. El oldu, hatta buraya da yazmıştım olay olmuştu. Bütün masraflarımızı da eşim kendisi karşıladı, abisine yapılan bazı para yardımları ona teklif dahi edilmedi. Ailesi sadece takılacak takıları karşıladı.
Evlendikten sonra kayınvalidem eltimle bizi baş başa görüştürmüyordu. Biz de elitimle gizli gizli görüşüp, neden görüşmemizi istemiyor diye konuşuyorduk ama bizim aklımıza hiç böyle bir şey gelmemişti. Ta ki bi gün hep beraber otururken bilezik meselesi açılana kadar. Kayınvalidem hep ikimize de eşit altın yapıldığını söylemişti. Hakkınızı yemem gibi konuşmuştu. Ama eltime daha fazla bilezik yapmış. Ya böyle söyleyince çok saçma olıyor ama eltime yapılan hiçbir şey bana yapılmadı. Ya yapılmaması da sorun değil ama hep beni daha çok seviyor gibi davranıp, sürekli çağırıp, yemek ve temizlik yaptırdı. Ben de hep beni daha çok seviyor sanıyordum. Beni erken çağırır, eşime işten sonra bize gel derdi kayınvalidem. Eşim gelene kadar bana tencere tencere yemek yaptırır o esnada da kendisi salonda yatardı. Eşim gelince de bir şey yapıyormuş gibi görünürdü. Yani benim sorunum altın değil, genel kayınvalidemin kötü niyeti. Ama eşim, annesini çok adaletli, asla haksızlık yapmayacak biri gibi görüyor. Bu bilezik mevzusunu ben ona söylediğimde ilk önce inanmadı, sonra gitmiş annesiyle konuşmuş ve annesi tabi inkar etmiş. Bana mı inanacaksın yengene mi bile demiş.
Ben de bugün çok kötü bir şey yaptım ve eltime çaktırmadan bileziği tarttım. Off kulağa çok kötü geliyor ama eşim annesine o kadar düşkün ve onu o kadar iyi niyetli biri gibi görüyor ki, bu bilezik olayı ortaya çıksa belki bu olay değişir diye bir umut var içimde. Çok dağınık yazdım, kusura bakmayın. Şüpheler doğru, eltime fazla bilezik takılmış. Tüm bu saçma şeyleri yaşamasam belki bu umrumda bile olmazdı ama bütün her şey üst üste bindi ama ben bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Eşime bileziği gizlice tarttım diyemiyorum. Nasıl ortaya çıkmasını sağlarım bilemiyorum. Belki çok saçma bir dert ama çok küçük bir kısmını paylaştım, inanın detayları daha sancılı. Okuyan herkese teşekkür ❤️
Ana kuzusu oğlan,yolunacak kaz gelin,uyanık elti

İşte sorun bu zaten annesi yalan söylüyor bu konuda, daha az bilezik takmış gibi davranıyordu. Abisine 4 bize 6 bilezik taktı, onunkini 15 gram olarak söylemiş eşime sürekli, her sorduğunda. Bizim bilezikler de 10ar gram. Ama onunkiler 25 grammış. Eşim sorduğunda ısrarla 15 demiş. Ben de belki annesinin yalan söylediğini görünce biraz fikren değişir diye düşünmüştüm. Çünjü annesi bana gözünün önünde gülerek laf sokuyor, eve gelince annen bana nasıl laf soktu gördün mü diyorum, nerede diyor😂 açıklayınca da kavga çıkıyor, sen de her şeye alınıyorsun, annem seni çok seviyor, her şeyi yanşış anlıyorsun diye…
Onlara daha az taktığını söyledi diyosun da 15x4=10x6 denkleminden de mi şüphelenmedin 😂

İnanın normalde ben de böyle fesat düşüncelere girecek bir insan değilim. Kayınvalidemin sürekli adaletli ve eşit davranmış gibi konuşmaları ve eşime evlendikten sonra olan kıskanç davranışları beni delirtti sanıyorum. Ben de belki böyle bir konu eşimin gözünğ açar diye düşündüm, çok saçma
bu fesatlık değil, bence bu konuda kızmakta haklısınız, 6sene önce altın fiyatları şu anla aynı olmasa da bu düşünülerek önceden önlem alınarak yapılmalıydı. Eşiniz bu konuda sizin yanınızda olmalı. Şu şekilde düşünün; aynı şekilde sizin aileniz davransa eşiniz bu kadar sakin durabilir miydi? Evet kayınvalideniz sizi kullanmış, size kızanları anlamıyorum, iyi niyetli olmak ne zamandır suç? Eşin ailesiyle iyi anlaşmaya çalışmak, sevmek ve sevilmek istemek ne zamandır suç? Kayınvalidenizin kötü niyetli olması sizin suçunuz değil. Burada dert anlatmaya çalışana neden bu kadar saldırgan tavırlar sergiliyorsunuz? Eğer sizin için 25gr altın önemli değil ise 25gr altın alın bile isteye sokağa atın.

Sakın eşinize bir laf etmeyin. “Aaa çok ayıp etmişler sana eksik gramaj takmışlar. Gidip onlarla konuşacağım ve hemen farkı tamamlamalarını isteyeceğim” diyeceğini mi sanıyorsunuz?
Kayınvalidenin ikinize de eşit takma zorunluluğu yok ki. Tamam hakkaniyetli insan öyle yapar da, “kızım o zaman kenarda birikmişimiz vardı şimdi bu kadar yapabildik” dese ne diyebilirsiniz ki?
Burada sorun kayınvalidenin kötü niyeti zaten. Eğer bu şekilde iyi niyetle açıklama yapılsaydı kimse bir şey diyemezdi.

Ya hu kimse de dememiş ki ne malum o altınların düğünden olduğu?
Bileziktir takıdır, alıp satmıyor muyuz hepimiz?
Kibrit çöpü çıkıyor alıyoruz, ajda ekliyoruz, araba ev vs alırken hepsini satıyoruz sonra yeniden alıyoruz ediyoruz.
6 sene bilezikleri öylece tutmak için fazla uzun.
Günlük hayatta bilezik takan kadın illa ona ek yapmıştır.
O kadar da salak değilim yahu🙄 biliyorum düğün altını olduğunu

Back
X