Akraba binası sorunsalı...

Merhaba zaten çalıştığın için yorgun olacaksın .Haliyle dinlenmek isteyeceksin.Uygun bir dille nişanlına anlat.Boşuna kimsenin lafını,tribini yemezsin.

Nişanlımla ailesi hiç birbirlerinden ayrılmamışlar.Eltimde kayınvalidemle oturuyor evlendiğinden beri.Ben aynı evde oturmak istemedim en başta söyledim.Ayrı ev tuttuk.Ama siz en başta kabullenmişsiniz bu saatten sonra zor olur.Aileniz ne diyor ?

O nasıl iş böyle bi saçmalık olamaz diyor.

Haklısınız hiç bu açıdan düşünmemiştim. Teşekkür ederim. Evet 24 yaşındayım

Haklısınız hiç bu açıdan düşünmemiştim. Teşekkür ederim. Evet 24 yaşındayım

Bu yaşta evlenmek zaten erken, hele daha büyümemiş biri ile. Gerçekten yol yakinken ayril. Şimdi seviyorsun ama eğer evlenirsen kafani taşlara vurursun ben ne yaptim diye.

Seni bir birey olarak kabul etmiyor. Senin isteklerin, hayallerini düşünmüyor. Onu birak, adam kendi istek ve hayallerini bile düşünmüyor. Tek derdi, aile aile ve aile.

Nasıl ya evlenmeden önce bu konular mı konuşuluyor artık evlenince nerde yenilip içilicek filan?

Evlendikten sonra konuşmanın bir anlamı var mı? Elbette önce konuşulacak ki evlenip evlenmeyeceklerine karar verebilsinler.

Konu sahibi, sevgiliniz kararlarını kendisi düşünerek veremiyor sanırım. Çünkü size sunduğu gerekçe, gelenek. Üstelik size sunma tarzı kabul edilemez. Bu sorunu aşsanız da benzer çokça sorun yaşarsınız muhtemelen. Yani sadece bu konuda ikna etmeniz de yetmez. Uğraşırım diyorsanız bu konuyla ilgili kararınızı bildirmekle başlayın bakalım.

Ayrıca kabul etmiyorsa; birlikte olduğunuz iki seneyi gözünüzde büyütmeyin, bir hiç bence. Bu aşamada ayrılmanız, evlenip boşanmanızdan iyidir.

Özelden anladığı tek şey yatak odasıdır büyük bir ihtimalle :)
O bile özel değil ki?

Anne baba çok yaşlı olur, yalnız idare edemezler veya maddi durum sıkıntılıdır, bir müddet belki oturulabilir. Bunu anlayabiliyorum. Ama evi barkı ayrı insanların sürekli bir arada olmasının neden istendiğini anlayamıyorum. Benim kayinvalide de aynı şeyi istiyordu. Bütün çocukları gelinleri torunları aynı evde olsun istiyordu. Bazı sebeplerden dolayı bir evde 3 aile 6 ay yaşamak zorunda kaldık o istediği için değil. Bir gün durup duruken dedi ki " Alah im herkes evine barkina düzenine gitsin. Ne zormuş bu sekilde"

İyi insan olmasiyla yada kötü insan olmasiyla ne alakasi var evlilik ayri bir hayat kurmak demektir bunu yapamayacaksan neden evleniyorsun. Baskasinin ana babasini eltisini bilmem nesinin kahrini cekecegine otur kendi evinde ailenle yasa bin kat daha mutlu olursun. Seviyo olabilirsin ama evlendikten sonra bu sorunlarin yaninda sevginin hicbir anlami kalmayacak bunu bil yol yakinken sen sart kos ayri bina ayri hayat istiyorum yoksa ayrilirim diye. Zaten sana boyle bir dayatma yapan adamla ne isin var. Kizlar biraz akilli olun ya evlenirken gozunuz kor olmasin lutfen sinir oluyorum

Kazanç ayrı ayrı bölünmesin kese bir olsun diyede yapıyorlar bunu seninde eşininde maaşını alır size harçlık verir bu kaynana

Bir intihar türü bu sanırım.

Sizde aksi şart koşun.
"Ayrı bina hatta semtte oturmayı kabul etmezsen olmaz bu iş." deyin.
Kabul etmiyorsa ruh sağlığınızı kurtarmış olursunuz.
İki yılda ne kadar çok yuzgoz olmuşsunuz kusura bakmayın da eltiyi (?) analiz edecek kadar ne bileyim ya...
Aynı bina,aynı sokak istisnalar vardır muhakkak ama mutlu olana ben rastlamadım birde birlikte yemek çok saçma o zaman hiç mutfak eşyası almayın orayı depo olarak kullanin bari nasılsa kullanmayacaksiniz

Ayrılın çünkü şuan tamam dese bile hep bir baskı yapacak oraya gidene kadar emin olun

Şöyle, her hafta 2 kez yazar yarım saat geç yazdım diye trip atar.. ergen Kendinin tek başarısı koca bulmak ve çocuk doğurmak olduğu için benim çalıştığımı basmıyor beyni.

Onlarda ev vs hazır olmadan kız istenmezmiş o yüzden evi komple tadilat yaptılar sevgili olduğumuz için ben beğendiğim şeyleri belirttim ama hiç biri olmadı. Eltim sağolsun ya da sağ olmasa da olur

Ev hazır olmadan kiz istenmez durumu bizim o tarafta da var göçmenler mi :)
Ya işte diyorum ki o kişiyle bu kadar samimi olmaya gerek yokmuş yani şimdiden ..Mesafe candır

Ama bilmiyorum kabile hayatı gibi yasayamazdim ben sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…