• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba binası sorunsalı...

Ben anlamıyorum gerçekten.Birilerinin annesi, babası,ötesi berisiyle yaşamak zorundaysam veya böyle bir yaşantıyı tercih edecek olsam bu kendi ailem olurdu.Neden böyle bir tercihte bulunayım?Bana ne katkısı olacak bu durumun?Erkek ailesinden ayrı bir hayat kuramıyorsa kurmayıversin.Beraber yaşamaya devam etsin dursun ailesiyle.
Aynı teklif yıllar önce bana da yapıldı.Asla kabul edemeyeceğimi,eğer böyle bir gelin istiyorlarsa hemen herşeyden vazgeçebileceğimi söyledim.Siz ne istediğinizden emin olarak kesin konuşmalısınız.Olmazsa da olmayıversin.Herkesin istediğine siz uymak zorunda değilsiniz.

Eve girişte çıkışta gişeye takılacaksın
Nereye?? Nereden?? Niye bize haber vermeden gidiyosunuz?? Aaa dur bizde gelelim gezeriz??
Alışverişten gelirsiniz çantalar radarlardan geçer bi
Kendine bişey alsan eltin laf eder kıskanır al sana huzursuzluk

Kendi evine en erken 11 de gidersin tabi izin verirlerse
Çalışıp çalışmaman umurlarında bile olmaz her misafire gitmen gerek
Biraz sesiniz yükselse sizin eve damlayacaklar
Kendi misafirin gelse rahat vermeyecekler annen baban gelse onlarda gelecek görelim oturalim bizde EV SAHİBİYİZ diye

Çocuğun olduğu zamanları düşünmek bile istemiyorum

Çok mu kıymetli bulunmaz bi adam mı ki şartla şurtla geliyor bu devirde

Daha ayrı apartman bile olmaz bizdediyor
Oturacağınevin fayansına bile karar verememişsin

Her şey ortada zaten

Bosandiniz mi? Merak ettim

• Komik
Reactions: Fsf
Bosandiniz mi? Merak ettim
Yok yok benim başımda değil şükür
Burada yıllardır o kadar çok okudum ki
Her okuduğumda boğazım tıkandı kendimi o kadınların yerine koyup içselleştirdim galiba 🙃 yaşamış kadar oldum
Ben şehrin bi ucunda ailelerimiz bir ucunda şükür ki

Merhaba :(
Konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bir erkek arkadaşım var 2 yıldır birlikteyiz yakın bi zamanda söz isteme vs olacak. Biz en başında konuşurken oturucağımız ev kaynanamın üst dairesiydi ve çalıştığım için yeme içme bir olacaktı ben kabul etmiştim :( şimdi kabul ettiğime pişmanım istemiyorum birlikte olmakta diyemiyorum eltimde aynı binada eltim biz ve kaynanamlar yeme içme bir çok zor olucağını düşünüyorum. Kaldı ki o eltim olacak inanılmaz kıskanç herşeye burnunu sokan bi tip mutfağıma döşenecek fayanstan alınacak koltuk takımına bile burun sokan biri. Birlikte olmayı istemediğimi uygun bi dille nasıl anlatırım kendine?? Kabul etmezsen asla olmaz bu iş vs diyodu. Çok mutsuzum :(
İstememekte çok haklısınız ev üstüne ev olmuyor kesinlikle.

Azıcık aklın varsa ömrünü perişan etme kaç kurtul. Kendine bu eziyeti yapma. Sen de bi ananın evladısın. Ne bu kabile halinde yaşama merakı anlamıyorum ki. İnsanın en doğal hakkı evinde yemeyi istemesi. Bunu kimseye sorma zorunluluğunuz yok. Bunun için bitecekse bitsin siz de kurtuldum diye sevinip sadaka verin

Yok hayır lazlar. Göçmenlerde ben yeme içme bir hiç duymadım. Samimi olacak bi imkan sunmadım inanın kendi kişiliği ile alakalı biraz. Evine 1 kez gitmişimdir o da tanışmaya her hafta beni kahveye ona buna çağırıyor gitmiceğimi bildiği halde. Garip daha kaç çeşit insanla karşılaşıcaz acaba
Ben de Karadenizliyim öyle bi adet Yok seni kendilerine köle etmek için uydurmuşlar. Aksine çevremdeki lazlar hep çocuğum mutlu olsun düzenini kursun rahat olsun kendimden bıktırmayayım derler hatta babam biz onlara yakın oturmak isterken bizi şehrin öbür ucuna gönderdi. Yakın olmayalım diye. Hatta tartışırlarsa duyar üzülürüm bile demişliği vardır. Ancak eşim başka memleketten ve onlarda da adet değil ancak annesi çok cahil bir kadın olduğu için beraber oturmak istesek can atar. Komşularına bize misafirliğe gelince sabahları bir çayı bile demlemediğini her hizmeti bana yaptırdığını anlatır. (Ki evime gelen misafirden birşey beklemem zaten)

Merhaba :KK43:
Konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bir erkek arkadaşım var 2 yıldır birlikteyiz yakın bi zamanda söz isteme vs olacak. Biz en başında konuşurken oturucağımız ev kaynanamın üst dairesiydi ve çalıştığım için yeme içme bir olacaktı ben kabul etmiştim :KK43: şimdi kabul ettiğime pişmanım istemiyorum birlikte olmakta diyemiyorum eltimde aynı binada eltim biz ve kaynanamlar yeme içme bir çok zor olucağını düşünüyorum. Kaldı ki o eltim olacak inanılmaz kıskanç herşeye burnunu sokan bi tip mutfağıma döşenecek fayanstan alınacak koltuk takımına bile burun sokan biri. Birlikte olmayı istemediğimi uygun bi dille nasıl anlatırım kendine?? Kabul etmezsen asla olmaz bu iş vs diyodu. Çok mutsuzum :KK43:
Ahh cnm ya kardeşim bu durumda yeme içme bir değil ama aslında o bile bir gibi çok pişman ne yapsa etse ayrilamiyor da şimdi deli gibi kpss çalışıyor atanıp çıksınlar diye bende kabul etme baştan ne olacaksa olsun sonra işin içinde kalırsin o kadar sevmesine rağmen boşanmaya bile
Konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ama bir erkek arkadaşım var 2 yıldır birlikteyiz yakın bi zamanda söz isteme vs olacak. Biz en başında konuşurken oturucağımız ev kaynanamın üst dairesiydi ve çalıştığım için yeme içme bir olacaktı ben kabul etmiştim :KK43: şimdi kabul ettiğime pişmanım istemiyorum birlikte olmakta diyemiyorum eltimde aynı binada eltim biz ve kaynanamlar yeme içme bir çok zor olucağını düşünüyorum. Kaldı ki o eltim olacak inanılmaz kıskanç herşeye burnunu sokan bi tip mutfağıma döşenecek fayanstan alınacak koltuk takımına bile burun sokan biri. Birlikte olmayı istemediğimi uygun bi dille nasıl anlatırım kendine?? Kabul etmezsen asla olmaz bu iş vs diyodu. Çok mutsuzum :KK43:
Kardeşim aynı şeyi yaptı ve şuan mutsuz eşini seviyor ama yapamıyorum diyor deli gibi kpss çalışıyor atanıp çıkabilmek için. Sen bilirsin ama bence geri çekil ayrı ev iste sonradan o evden ayrılman imkansız gibi bir sey

Sakın kabul etme. Ana babana yapmadığın hizmeti ömür boyu ellere mi yapıcan? Ayy içim gitti burdan kendini yakıcan gibi geldi. Ayrıl şimdi sana tamam dese bile evlenince böyle böyle diye diretmesin bu adam. Evlenince erkekler daha beter oluyo. Ben olsam güvenemezdim🤔

Sevgilinizin evlenmek için ön koşulu ailesiyle birlikte yeyip içme zorunluluğu mu? Bu kadar salakça bir şey zor duyulur, af edersiniz ama öyle. Sadece sevişebilmek için evleniyor herhalde. Evleneceği kadını önemseyen, seven, onunla bir aile kurmaya hevesli olan adam, böyle salakça bir mevzuyla o hayalden vazgeçmeye niyetlenmezdi çünkü. Önceliği siz ve birlikte kuracağınız aile değil. O zaman niye evleneceksiniz? Buna mantıklı bir cevap bulursanız evlenin.

Oturacağın ev anasının üst katı olmazsa seninle hayatta evlenmem diyen adamla da evlilik hayatta olmaz.
Neden kendinizi böyle saçma sapan insanlara mecbur hissediyorsunuz? Evlilik olmazsa olmaz birşey değil, evlenmiş olmak için evlenmeye çalışmayın artık ey kadınlar.

ya ne kadar kv eltinle görumcenle anlaşsa da bence yine de ayrı oturmak lazım. mesela benm ilk şartım buydu ben uzak istiyorum dedim şehir dışı da olur iş imkanına göre dedim ama yok dersende şehir içi uzak dedim ben herkesle içli dışlı olmak istemiyrum seni de içli dışlı yapmk istemıyorum dedim tamam dedi. eger son nokta karar değişirse kbakma böyle konusmamıstk der bırakırım yani. bnce konusun ve sırf bu yuzden ayrılacaksanzda şimdiden ayrılın . yapmayın bunu kendinize. uzak olsun mesafeli olsun arada saygı kalsın.. diğer türlü laçkalaşır. hem bşy oldugunda eşinz koruyacakmı sizi sanmam.. hem böylelikle size karsı sevgisini anlamış olursunuz.. bastan kabul etmeseydinz keşke..

Bu sebepten dolayı sizden ayrılacaksa bırakın ayrılsın . Önünüzde uzun ve çetin bir yol olacak ve sizi sevmeyen bir adamla bu yol zehir olur. Asla kabul etmeyin , bu utanılacak bir konu değil açık açık ben oturmak istemiyorum deyin.

kayınvalıdem iş çıkışı yemege çağırıyordu fakat ben gitmek istemiyodum ne kadar bir şeye elleme desede mutfagı toparla fln sonra haydı çay faslı uzanamıcaksın.Kendi evimde mutfagı canım ne zaman isterse o zaman topluyorum istedogım zaman ayaklarımı uzatıyorum.Çok zorluk çekersin sizde bide eltiyle beraber olacaksınız iş fln hepsi sorun olucak çok zor

Back