aklım o kadar karışık ki yardıma ihtiyacım var :(

aklıma bir sürü şey geliyor, ya şunu sorarsa ya bunu sorarsa diye kafamda kuruyorum, insan içini acıtan şeylerin sorulamsından çok rahatsız oluyor, yaşadıklarını tekrar hatırlamak demek çünkü verilen cevap.

biz onca şeyi yaşarken taşınmak için dualar edip formüller ararken ne şanslı babası zengin, babası ev tahsis etti laflarını duyuyorum, keşke fakir olsaydı ... buraya taşınmakla başladı zaten zulmü 12 yıldır da bitmedi... annem panik atak oldu, benim tansiyonum fırladı, çalışıp evi geçindirirken yaşadıklarımı saymıyorum bile. fakir olsaydı evladım keşke elimden gelen bişey olsa da yapabilsem demesine bile gerek olmazdı, yanımda olsaydı yeterdi... peki dışarıdan bakıp beni şanslı görenlere durumun aslını anlatsam ne işime yarayacak dersiniz, sadece dedikodu malzemesi olacak o kadar ...karşımda bir aile var maddi durumları orta halli ama ailenin kızı beğenmiyor , hiçbirşeyden memnun olmuyor, halbuki anne baba, onuruyla canla başla sahip çıkıyor ona farkında değil ...yanlış anlamayın tamam sağolsun evlerinden birinde oturuyorum, bu memlekette kirasını ödeyebilmek için canını dişine takan onca insan varken, bu da elbette bir nimet, fakat yaptıkları anlatılamaz... insanın gözü görmüyor. allah herşeyin hayırlısını versin ve hiç kimseyi kendinden başkasına muhtaç etmesin ! onu da ıslah etsin inşallah ! psikiyatrlara danışmaktan bi hal olmuştum bir dönem onlara göre hasta ...allah şifasını versin bişey diyeceğim ama ayıplamayın lütfen, ben affede affede sağlığımı yitirdim, "gerçek anlamda" nedamet duyup da düzelse de bir daha yüzünü görmem ...

AAMİİİN ! allah razı olsun, cümlesine inşallah ! HEPİNİZE ayrı ayrı teşekkür edirim !!! başınızı şişirdim ama ooo kadar iyi geldi ki anlatamam ... anlatabilmek gibisi yok. bir de ağlamak gibisi yok... ağlayamamak ve anlatamamaktan da daha kötüsü yok

canım öncelikle Allah yardımcın olsun, çok zorluk çekmişsin ama hep dik durmuşsun, helal olsun diyorum sadece, ama artık kendine şans vermelisin bence....
çocukla tanışmayı kabul et ve sadece annenle babanın anlaşamadıklarından dolayı sen küçükken boşandığını, babanla çok samimi olmadığını söyle, çocuğun kafası bunlarla şekillenicektir...
daha fazla ayrıntıya girmezsin, onun ailesi yüzde yüz kurcalicaktır merak edicektir, ama şimdilik bukadarını bilmeleri yeterli... ilişki ilerleyip çocuğu sevip güvenirsen, ve anlatma gereği duyarsan yüzeysel anlatırsın ayrıntıya girmene gerek yok bu senin özelin... Allah yardımcın olsun cnm mutluluklar, inşallah hakıında hayırlısı olur

yaşadığın hayatın bir rövanşı olmalı değil mi?

tanışman bence daha doğru olacak, bu kişi ile bir yola çıkmasan bile korkularını yeneceksin..

bence fazla detaylıca anlatma da, gün geliyor insanı ezim ezim eziyorlar..

herkesin başına gelebilir, anne-baba ayrılabilir, yani karşı tarafa fazla laf bırakmamalısın....

---evliliği düşünmek için tüm şartların uygunluğunu beklerseniz hata edersiniz. siz< adayınızls görüşün ve kısmetse iyisi için dua edip adım atın. belki hayatınız da buna göre bir nebze hafifler, sıkıntılarınız azalır...

---evlenmeyi düşündüğünüz kişiye hayatınızdaki herşeyi ayrıntıları ile anlatmak zorunda değilsiniz. babanız ile anneninizin küçükken ayrıldığını ve bu yüzden babanızla pek görüşmediğinizi söylerseniz, olur biter. akrabalarınızla olan özel ilişkileriniz ise sizi ilgilendirir. bunları anlatmak zorunda değilsiniz, ya da anlatmıyorsunuz diye sorumluluk duymanıza da gerek yok. zamanla şartlar olgunlaşınca yavaş yavaş belki söz edebilirsiniz. durumu açıklarsanız o da buna göre anlayışi gösterir. ama sormazsa da konuyu açıp anlatmanın pek mantığı yoktur sanırım.

Son düzenleme:
ne kadar zor bi hayat ama aile ilişkilerinizin kötü olmasını kullanıp saçma sapan şeyler yapmamışsınız. yanlış insanların peşinde koşmamışsınız başınız dik durmuşsunuz tebrik ederim. aşk kapınızı çalmak üzere madem olumsuz düşünmeyin bu olaylarda sizin suçunuz yok ki mutlu olmaya bakın artık şans sizden yana olur umarım

evet şartların uygunluğunu beklersem sanırım bir başıma mücadele ederek ömrüm bitecek... ama bu görücü konusu o kadar ani oldu ki, kendimi sadece geçim derdi ve borç meselesine odaklamışım, karşımdaki insan bana e senin maddi manevi bir sürü problemin var madem ne diye geldin benimle tanışmaya diyecek gibi geliyor :44:

akrabalarım konusunda da eskisi gibi olmamam, yani hayatın zorluklarını yaşadıkça tahammül gücümün azalması beni kendilerinden uzaklaşmak zorunda bıraktı, ama onlar sağolsunlar hayatımda iyi birşeyler olunca çeşitli bahanelerle tekrar iletişim kurmaya çalışıyorlar, işin kötüsü ben de bazen vicdanen dayanamayıp elimden geleni yapmaya başlıyorum, sonra gene aynı şeyi yaşıyoruz, sonuç hep aynı ... evlenince eşime uzak durmak istediğimi çıtlatmak mecburiyetindeyim, aksi takdirde onların hatasından hayatım ektilenip duracak ... ama anlatmayı da hazmedemiyorum

evet iştee... gün ne güzel anlatmışsınız. gün gelip ne olacağı belli olmaz ... evlilik nedir ? savaş mıdır dedirtiyor bazen gördüklerim ve bu bana göre değil bunu iyi bildiğim için şimdden bu konuyu açtım.

kurcalayacaktır ... bana da fenalık gelecektir ... insanları yargılamam ben, hayatta herşey insanlar için bunu bilecek olgunluktayım. karşımdakinin de benimle ilglenmeyip dikikleyenlerden olması beni korkutuyor ve maalesef bu tv programlarından, magazin adı altında seyrettiklerimizden mi sirayet etti nedir toplumda didikleme hastalığı var

galiba çok didikleyen birileri karşıma çıkarsa susturmayı öğrenmem lazım :44:

Bende yazdıklarını okudum canım ve yazma geregi duydum her serde bi hayır vardr diyenlerdenim bunca zamn cok üzülmüşsün sıkılmıssın ne yasadıgını senden ve ailenden baska kimse en iyi bilemez cevrendeki insanlar da az cok ne yasadıgını görüp tanık oluyorlar sana uyum saglamayacagı düşünseler üzülecegini bile bile böyle birseye girişmezler diye düşünüyorum bence gidip tanısmalısın ilk bulusmada rahat ol bence hiç bişiyi saklama acık ol ki yarın birgün karsı cıkacaksada bastan bilirsin ve ona göre kararını verirsin benim düşüncemde böyle umarım yardımcı olmusumdur...

bu arada 1 günüm daha işsiz geçti maalesef allah iş arayan herkese yardım etsin, ya benim iş bulmam lazım, işte durum böyleyken ne evliliği diyor insan

bu arada 1 günüm daha işsiz geçti maalesef allah iş arayan herkese yardım etsin, ya benim iş bulmam lazım, işte durum böyleyken ne evliliği diyor insan

Siz Almanya'da yaşamıştınız bir dönem değil mi?

Üniversite 3'ten terksiniz....

Öncelikle tez elden lisans tamamlama için açıköğretime kaydolun.

Ve iş için de şunu tavsiye ederim. Almanca biliyorsunuzdur mutlaka, çeviri yapmayı deneyin, çok büyük paralar getirmez ancak hem evden çalışırsınız yemek ve yol masrafınız olmaz, hem para kazanırsınız hem de kitap okuyarak dilinizi geliştirdiğiniz gibi rehabilite de olursunuz.

Sen böyle bekleye bekleye 44 te olursun bekar bir şekilde.Arkadaşım insanların hayatında 3-4 kere fırsat çıkar. Bunları değerlendirdin değerlendirmedin. Sonra kafanı çoook taşlara vurursun.İş bulmadan evlenilmez diye bir kural mı var. Ne kadar saçma sapan düşünceler bunlar. Sen bu saçmalıklarla uğraşırken adam vazgeçer gider.

Son düzenleme:

Yabancı dil bilgim çeviri yapabilecek kadar iyi değil ne yazık ki, keşke olsaydı, bu hep aklımda oldu aslında ama fırsat bulup yabancı dilimi geliştirmek için yatırım yapamadım bir türlü, açıköğretime kaydımı yaptırdım, utanarak söylüyorum geçen sene harcımı yatıramadığım için kaydım dondu

işte içinde bulunduğum şartlar böyle olunca insan eş adayına karşı ezik hissedip, neme gerek benim şimdi diyor :44: bugüne kadar hep durumu toparlamaya odaklandım, şimdi evlenmek için şartların uygunluğunu bekleme diyenleri dinlemeli miyim... erkeklere karşı güvensizim, bunu bana koz olarak kullanan birine denk gelmekten de çok korkuyorum.

insanlar o kadar maddiyatçı olmuşlar ki, beni beklemeyip gitmesinden değil, benim yaşamımın zorluklarını görüp gitmesinden, bunun da bana kendimi kötü hissettirmesinden korkuyorum

özgüveni toparlayamadık bi türlü

tüm bu korkularım size saçma mı geliyor bilmiyorum, bunu tetikleyen şeylerden biri de görücü usulü evlilik fikri sanırım, hani bir yerde tesadüfen tanışsam çok doğal olacağım, şimdi gel tanış baskısı yaparken bile bana hakkımda merak edilen onca soruyu sorabiliyorlar aniden :44:

gitsem küçük çaplı bi prezantasyon gerekecek sanki

insan kendini mülakatta gibi hissediyo

AMAAA gaza geldim ve karar verdim tanışacağım KIZLAAR umarım aldığım karar doğrudur.

bu arada ne olur görücü usulü tanışma tecrübesi olanlar bana biraz tiyo versin lütfeeeeen !!!

Kimseye karşı kendini ezik hissetme. Çünkü senin ezik olduğunu düşünen seni ezmeye kalkar. Kendine güvenli ol. İş arıyorum inşallah en kısa zamanda giricem de. Belki o insanlar sana yardımcı olur iş konusunda kimbilir. Ama kendine güvendiğini belli et. Güleryüzlü ol. Hayırlısıysa olsun inşallah:)

Yani anlamıyorum evlenenlerin hepsi mükemmel mi?

Mutlaka herkesin bir eksiği olacak, sen yeterki bunu karşı tarafa çok güvenmediğin müddetçe belli etme.

Sen durumunu ne kadar büyütürsen karşı tarafa da öyle yansıtır öyle tepki alırsın. Bırak kasma,

bi gidip görüşeceksin, (burada anlattığın gibi ise) ya olur ya olmaz, kısmet ama büyütme şekerim bu kadar.

evlilik her kadın için zor, sana özel değil ki...

cnmm bnm yaşm küçük ama şunu söyleyebilirim arkadaşlarımın %99 u evlendi ve edindiim izlemine göre evine girmeden kimseye iyi de diyemezsin kötü de ayrıca eğer sen erkekten üstün yada yakın olursan erkek eziyor... çünkü ezildiğini sanıyor. Ama sen kendini ezik hissedersen herkes seni eziyor!!!!!!!!!!!!!!!

bak ezik hissedersen diyorum ki bence hiçde ezik deilsin yane böyle hissetmen bi kere tuhaf :44:

bak bir ark m inan kız daha 22 sinde ama enaz senin kadar çekmiştir hayattan gerçekten öyle şeyler yaşadı ki... ve görücü usulu biriyle tanıştı başta kendini o da ezik hissetiği için hep ağlıyordu çünkü çocuk çok sıkıyordu ya yanındayken bile kafasını çecirmesine tahammül edemiyordu öyle düşün
ve şimmi kız ne derse o oluyor...
nasıl mı oldu....
çocuk bunu ne yaparsa yapsın yanında olacağını ve ona mecburmuş gibi yane kendisini kız için bir kurtuluş yolu olduğunu düşünüyordu. Kız zorla uyandırdık. sen ayrılıcam etcem de bak kapında biter diye ki öylede oldu... Hiçbir erkek için (en azından bana göre) senin ezik olman olmaman önemli değil. Önemli olan dürüstülüğün içtenliğin. ve sen tanıştın diye evlenmek zorunda değilsin bence tanış

not:mesajların hepsini okumadım sadece ilk mesajı okudum.. eğer karışık gelirse açabilirimde bnm için sorun değil:80:
asla kendini ezik hissetme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…