Tatlım ben uyumaya gıdıyorum allah yardımcın olsun sende bı ıstıhare namazı kıl ıstersen rbbım hayırlısı neyse sana ruyanda gosterır ona gore hareket edersın allh karsına oyle ıyı oyle anlayıslı senı seven el ustunde tutan bırılerını cıkarsınkı gecmısın ızı bıle kalmasın cok cok cok mutlu olman dılegımle rabbım hepımızın hakkında hayırlısını versınKocaman opulldun
1. sorum : çalışıp annesine bakmakla yükümlü ve epey borcu olan bir kız evliliği düşünmek için borçlarının bitmesini mi beklemeli ? yani tanış dedikleri kişiyle tanışmaya bile çekiniyorum... ev geçindirme derdinden özel hayatımı hiç yaşayamadım ki ...2. sorumda evleneceğim kişiye babam ve bazı akrabalarımla görüşmeme nedenlerimi nasıl anlatacağım, bilmiyorum ...34 yılı özetlemeye kalkınca karman çorman oldu galiba kusura bakmayın ...çok karışık olduysa açıklamaya çalışırım.
---evliliği düşünmek için tüm şartların uygunluğunu beklerseniz hata edersiniz. siz< adayınızls görüşün ve kısmetse iyisi için dua edip adım atın. belki hayatınız da buna göre bir nebze hafifler, sıkıntılarınız azalır...
---evlenmeyi düşündüğünüz kişiye hayatınızdaki herşeyi ayrıntıları ile anlatmak zorunda değilsiniz. babanız ile anneninizin küçükken ayrıldığını ve bu yüzden babanızla pek görüşmediğinizi söylerseniz, olur biter. akrabalarınızla olan özel ilişkileriniz ise sizi ilgilendirir. bunları anlatmak zorunda değilsiniz, ya da anlatmıyorsunuz diye sorumluluk duymanıza da gerek yok. zamanla şartlar olgunlaşınca yavaş yavaş belki söz edebilirsiniz. durumu açıklarsanız o da buna göre anlayışi gösterir. ama sormazsa da konuyu açıp anlatmanın pek mantığı yoktur sanırım.
yaşadığın hayatın bir rövanşı olmalı değil mi?
tanışman bence daha doğru olacak, bu kişi ile bir yola çıkmasan bile korkularını yeneceksin..
bence fazla detaylıca anlatma da, gün geliyor insanı ezim ezim eziyorlar..
herkesin başına gelebilir, anne-baba ayrılabilir, yani karşı tarafa fazla laf bırakmamalısın....
canım öncelikle Allah yardımcın olsun, çok zorluk çekmişsin ama hep dik durmuşsun, helal olsun diyorum sadece, ama artık kendine şans vermelisin bence....
çocukla tanışmayı kabul et ve sadece annenle babanın anlaşamadıklarından dolayı sen küçükken boşandığını, babanla çok samimi olmadığını söyle, çocuğun kafası bunlarla şekillenicektir...
daha fazla ayrıntıya girmezsin, onun ailesi yüzde yüz kurcalicaktır merak edicektir, ama şimdilik bukadarını bilmeleri yeterli... ilişki ilerleyip çocuğu sevip güvenirsen, ve anlatma gereği duyarsan yüzeysel anlatırsın ayrıntıya girmene gerek yok bu senin özelin... Allah yardımcın olsun cnm mutluluklar, inşallah hakıında hayırlısı olur
bu arada 1 günüm daha işsiz geçti maalesefallah iş arayan herkese yardım etsin, ya benim iş bulmam lazım, işte durum böyleyken ne evliliği diyor insan
Siz Almanya'da yaşamıştınız bir dönem değil mi?
Üniversite 3'ten terksiniz....
Öncelikle tez elden lisans tamamlama için açıköğretime kaydolun.
Ve iş için de şunu tavsiye ederim. Almanca biliyorsunuzdur mutlaka, çeviri yapmayı deneyin, çok büyük paralar getirmez ancak hem evden çalışırsınız yemek ve yol masrafınız olmaz, hem para kazanırsınız hem de kitap okuyarak dilinizi geliştirdiğiniz gibi rehabilite de olursunuz.
Sen böyle bekleye bekleye 44 te olursun bekar bir şekilde.Arkadaşım insanların hayatında 3-4 kere fırsat çıkar. Bunları değerlendirdin değerlendirmedin. Sonra kafanı çoook taşlara vurursun.İş bulmadan evlenilmez diye bir kural mı var. Ne kadar saçma sapan düşünceler bunlar. Sen bu saçmalıklarla uğraşırken adam vazgeçer gider.
Yabancı dil bilgim çeviri yapabilecek kadar iyi değil ne yazık ki, keşke olsaydı, bu hep aklımda oldu aslında ama fırsat bulup yabancı dilimi geliştirmek için yatırım yapamadım bir türlü, açıköğretime kaydımı yaptırdım, utanarak söylüyorum geçen sene harcımı yatıramadığım için kaydım dondu
işte içinde bulunduğum şartlar böyle olunca insan eş adayına karşı ezik hissedip, neme gerek benim şimdi diyor :44: bugüne kadar hep durumu toparlamaya odaklandım, şimdi evlenmek için şartların uygunluğunu bekleme diyenleri dinlemeli miyim... erkeklere karşı güvensizim, bunu bana koz olarak kullanan birine denk gelmekten de çok korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?