Akıl sağlığınızla suçlandığınızda çevrenize iyi bakın

Bizim akrabamızda eski eşiniz gibiydi çevrede kime sorsanız, ki öleli 35 yıl olmuştur hala bile ah ne iyi adamdı derler, bizlere karşı iyiydi gerçekten hep güleryüzle babacan yaklaşırdı ama bize iyi olsa neye yarar, evde eşi ve çocukları kan kusuyordu.

Yaşadıklarınız hiç kolay şeyler değil, keşke ilk çekip gittiğinizde bir daha geri dönmeseydiniz ama olan olmuş bundan sonrasına bakın, bunca yaşanmışlığı hayat tecrübesi diye düşünüp ders çıkarın, zaman her şeyin ilacıdır, bugüne kadar çektiğiniz acılar gün gelir önemini yitirir, evlatlarınızın ve kendinizin değerini bilin

+1

Ya evet kavga çıkarıp gidiyordu kavgaları benim çıkardığımı söyleyip. Klüplere de kuzenleri evli arkadaşları onların eşleri topluca gidiyorlardı şaka gibi. Yabancı biri ya da bir kadın olmuyordu hiç ya da göstermiyorlarmış. İnanabiliyor insanlar. Anlamıyor olmanıza da kızmıyorum. Yaşadığınız bütün çaresizlikleri kullanıp sizi her defasında kendinizi suçlamanıza neden olan korkunç bir insanla karşılaşmamışsınız belli. Tüm ailesi beddua ediyormuş arkamdan alıp götürdüklerini en sevdiğinin mezarına bağlasın diyorlarmış. Kendi özel eşyalarımı dahi almadan çıktığım o evden neyi götürdüğümü düşünüyor da çocuklarımın acısını diliyor bunlar nasıl insanlardı ve ben nasıl göremedim inanın bilmiyorum. Ve artık nedenlerini de sorgulamıyorum. İnsanlar kötü olabilirmiş yaptıklarının mantıklı nedenlere dayanması her zaman beklenmezmiş

Öncelikle merhaba, normalde okuyucuyum ama bu başlık altında bu kadar ciddi bir imtihandan (Allah'ın izniyle) başarıyla geçmiş birine, yok anlamamak için kör olmak lazım, yok kendiniz etmişsizniz yok yedek olmuşsunuz vs. diye yazanları görünce dehşete kapıldığım için yazmak istedim. Ne yazık ki kadının düşmanı hala kadın, erkek odaklı yaklaşımdan kadınlar dahi kurtulmamış. Bunca kötülüğü yapan bir insan varken mağdur olan kişiye tabiri caizse hak etmişsin demek korkunç.

Anneannemin bir lafı vardı ''bu dağı aşan bilir bu derdi çeken bilir'' diye. Gerçekten yaşamadan konuşmak çok kolay.

Benzer bir psikolojik şiddete maruz kaldım ve yaklaşık 1 yıldır (psikolog desteği ile de) bununla mücadele etmeye çalışıyorum. Ve iyileşme sürecinde gördüğüm şey şu ki insanların sizin duygusal desteğinize ihtiyacı var, aklınıza ya da suçlamalarınıza değil. Kişi kendisine psikolojik şiddet uygulayan kişiden dolayı zaten yeterince suçlu ve yalnız hissediyor. Sık sık beyninde onun cümleleri yankılanıyor. Defalarca ona öyle mi davrandım diye düşünüyorsunuz. Hele hayatınızdaki ilkleri, özel olarak gördüğünüz şeyleri de bu kişiyle yaşadıysanız ansızın gelen düşünceler, karşı tarafı kötü görememekten dolayı sevgi duyulmaya devam edilmesi hatta kendine kızsan dahi arada onu arzulamak bu sürecin bir parçası.

Türkiyenin önde gelen üniversitelerinden birinden mezun, çevresince hep beğenilen, güzelliğine övgüler edilen genç bir avukat olarak tüm çevremin ilişkimizin başında-yani adam bana tapar gibi davranırken bile - bana yakıştırmadığı bir adama defalarca yalvardım ayrılmamak için. Hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım hiç. Arada hala soruyorum kendime nasıl yaptım diye. Oysa ilişkinin başında yalnışlıkla konuşulan argo bir kelimede bile sınır çiziyordum hemen.

O yüzden lütfen büyük laflar etmeyin. Annem çok büyük laflar eder sizinkiler gibi. Arada düşünüyorum onun bu kınamaları mı çıktı benden diye.

x2mommy'e gelince umarım tamamen şifa bulursun ve evlatlarınla birbirinize hep destek olursunuz. Mübarek Zilhiccedeyiz Allah sana gönlündekileri afiyetle nasip etsin. Yolun açık olsun.

Kadının kadının kurdu değil yurdu olduğu güzel günleri görmek umuduyla... Yalnız değilsiniz. Kocaman sarılıyorum hepinizee.

Annenizin kınamaları sizden çıkmış olamaz, biraz kendinize dönün ben bu hale gelecek ne yaptım diye, kendinize döndüğünüz gün cevabı da çözümü de bulacaksınız, hayatınızın sorumluluğunu alın artık. Oraya buraya bahane vermekle bir yere varamazsınız.

Bu kadar yazdığımdan bunu mu anladınız cidden?

En doğru yeri yakaladım diyelim. Düşünün bence.
Psikolojik danışmanlık almış biri olarak söylüyorum alakası dahi yok . Size burada psikoloji dersi vermeyeceğim ama bağlanma kuramlarını incelemenizi tavsiye ederim. Ki sorumluluk almayan biri olmayı geç fazla sorumluluk almaktan kaynaklanıyor bu sömürülüş :)

Psikoloğunuz mu dedi anneniz birilerini çok kınamış o yüzden böyle olmuşsunuz diye?

Psikoloğunuz mu dedi anneniz birilerini çok kınamış o yüzden böyle olmuşsunuz diye?
Hanımfendi koskoca paragrafta vermek istediğim mesajla en alakasız yere odaklandınız. Şimdi de dalge geçiyorsunuz.

Gerçekten merak ettiyseniz psikoloğum aile içindeki ilişkiler, aile içinde ebevynlerin olaylara verdiği tepkiler kişilerin bağlanma şemalarını oluşturuyor dedi.

Sorumluluk konusu ise bambaşka bir boyut. Herkesin travmaları ya da kendini etkileyen kötü olayları olabilir. Sorumluluk almak hatasız olmak değildir hata söz konusuysa çözmeye çalışmaktır. Allah değilseniz hatasız olma ihtimaliniz de yok sanırım. Konuyu açan kişi de sorumluluk almış çözmek için nitekim ben de elhamdülillah.

Öyle güzel yazmışsınız ki yalnız olmadığımı, anlaşıldığımı hissettirdiniz. Yüreğinize sağlık. Daha güzel günlerimizi de paylaşmak dileğiyle

Kendinizi ve çocuklarınızı kurtardığınıza sukretmelisiniz.

Bence tüm anlattıklarınızda en son takılacak şey aldatma ki benim iki kırmızı çizgimden biridir.
İllegal her yol var, adam karakterden bihaber, şiddet var her türlüsü, e aldatma tüyü olmuş inanın.
Bunlar olup da aldatmaması inanılmaz şoke edici olurdı ki olamamış.
En azından cezai durum gerektirmeyen en masum sadece size işlediği suç o
Daha ne olmalıydı bilemem, dayanma güdünüzü hiç bilemem ama şuan iyi olmanıza çok sevindim.
İyi ki aldatmış da yakamı bırakmış deyin bence, başka bir kadın olmasaydı size musallat olabilirdi, kurtuluşunuz bu aldatma olmuş bence.

Fazla sorumluluk sebebi ise haddinden fazla özgüven maalesef.
Karşıdakinin doğru yanlışlığından ziyade ‘ben’merkezcilikle karşının hatasının sebebini bile kendinde arama.
Tehlikeli bir sınır özbenlik ve özgüven algısı.

Size kocaman sarılıyorum

Geçmiş olsun, kurtuldunuz çokça şükür.
Gözünüz aydın, yolunuz aydınlık, hayatınız bundan sonra kolay ve huzurlu olsun.

Bile bile lades demişsiniz ama kurtulmanıza sevindim. Çocuklarınizi öyle bir babayla gorusturmeyin zaten her ayak var adamda kötü örnek olur

Sizinki çok ağır olmuş. Ama çoğu insan hayatının bir döneminde bu manipülasyona uğruyor. Es, es ailesi, arkadaş, kendi ailen olabiliyor.
Ben es ailesi tarafından uğramıştım. Sonra anladım ki onların gözünde önemim yok. En önemli şey etrafa bakın gelin gelip gidiyor demek. Birbirimizi yesek de önemi yok. Ben adeta bir objeyim. Dışarı görüntü verilmesi gereken. Hep olanları sorguladım. Ben kötü birşey yapmadım diye. Ta ki bir düğüne kadar. Eşimin bir akrabasinin düğününde beni görünce gulmeye başladı yüzü. Cevreye hava atabilecekti. Neredeyse 2 yıldır konuşmuyorduk. Kalkarken hala oturun diyorlardi. Eşim açıkladı sasifelegin yarın sabah çok erken gidecek diye. Kafasını çevirdi. Ben işimin, hayatımın, planlarının ne önemi vardı ki. Sonra erken kalktık diye biz suçlu olduk. Saygısız olduk. 2 yıl kuslugun ardından adım atan ben yine suçlu olan ben. Mayası bozuk olanla yol yurunmuyor. Bu adam hayatınızda hep olacak. Gardinizi alın. Az muhattap olun. Zaten bir süre sonra siz muhattap olmayınca çocukları da unutacaktir.

Bu nasil bir adam tek solukta okudum. Filmi çıksa abartiliyor, kitabi yazilsa haual gücü işte der geçerdim. Gercekten guclusun. Hayatta basarilar dilerim. Dilerim cocuklarinla beraber musmutlu bir ömrün olur.

Size kocaman sarılıyorum

Geçmiş olsun, kurtuldunuz çokça şükür.
Gözünüz aydın, yolunuz aydınlık, hayatınız bundan sonra kolay ve huzurlu olsun.
Çok teşekkür ederim, daha güzel günlerimizi de paylaşmak dileğiyle

erken görebilmenize çok sevindim, bunu anlayabilmek, fark edebilmek çok önemliymiş. Gardım sağlam gördüm ben de geç gördüm ama gördüm. Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…