Öncelikle merhaba, normalde okuyucuyum ama bu başlık altında bu kadar ciddi bir imtihandan (Allah'ın izniyle) başarıyla geçmiş birine, yok anlamamak için kör olmak lazım, yok kendiniz etmişsizniz yok yedek olmuşsunuz vs. diye yazanları görünce dehşete kapıldığım için yazmak istedim. Ne yazık ki kadının düşmanı hala kadın, erkek odaklı yaklaşımdan kadınlar dahi kurtulmamış. Bunca kötülüğü yapan bir insan varken mağdur olan kişiye tabiri caizse hak etmişsin demek korkunç.
Anneannemin bir lafı vardı ''bu dağı aşan bilir bu derdi çeken bilir'' diye. Gerçekten yaşamadan konuşmak çok kolay.
Benzer bir psikolojik şiddete maruz kaldım ve yaklaşık 1 yıldır (psikolog desteği ile de) bununla mücadele etmeye çalışıyorum. Ve iyileşme sürecinde gördüğüm şey şu ki insanların sizin duygusal desteğinize ihtiyacı var, aklınıza ya da suçlamalarınıza değil. Kişi kendisine psikolojik şiddet uygulayan kişiden dolayı zaten yeterince suçlu ve yalnız hissediyor. Sık sık beyninde onun cümleleri yankılanıyor. Defalarca ona öyle mi davrandım diye düşünüyorsunuz. Hele hayatınızdaki ilkleri, özel olarak gördüğünüz şeyleri de bu kişiyle yaşadıysanız ansızın gelen düşünceler, karşı tarafı kötü görememekten dolayı sevgi duyulmaya devam edilmesi hatta kendine kızsan dahi arada onu arzulamak bu sürecin bir parçası.
Türkiyenin önde gelen üniversitelerinden birinden mezun, çevresince hep beğenilen, güzelliğine övgüler edilen genç bir avukat olarak tüm çevremin ilişkimizin başında-yani adam bana tapar gibi davranırken bile - bana yakıştırmadığı bir adama defalarca yalvardım ayrılmamak için. Hayatımda böyle bir şey yaşamamıştım hiç. Arada hala soruyorum kendime nasıl yaptım diye. Oysa ilişkinin başında yalnışlıkla konuşulan argo bir kelimede bile sınır çiziyordum hemen.
O yüzden lütfen büyük laflar etmeyin. Annem çok büyük laflar eder sizinkiler gibi. Arada düşünüyorum onun bu kınamaları mı çıktı benden diye.
x2mommy'e gelince umarım tamamen şifa bulursun ve evlatlarınla birbirinize hep destek olursunuz. Mübarek Zilhiccedeyiz Allah sana gönlündekileri afiyetle nasip etsin. Yolun açık olsun.
Kadının kadının kurdu değil yurdu olduğu güzel günleri görmek umuduyla... Yalnız değilsiniz. Kocaman sarılıyorum hepinizee.