Ailesine aşırı bağlı eş

Milliyetçilik kavramının ne olduğunu bilmeyen birisine ben de danışmazdım aslına bakarsanız...Başlığınızı değiştirin "eşim ailesine çok düşkün" yazın, milliyetçilikten girip reçelden çıkmışsınız lakin ortada milliyetçilik yok.

birakin kp.ye yapilacak receli istedikleri gibi yapsinlar,
sizin tarifinizi begenmezlerse daha cok laf ederler, iyilik yaramiyor hesabi caniniz daha da sıkılir.

Esinizin size bu sekilde bagiramayacagini bildirin,
Onlarla kaynasamadiniz ve aileden gormuyorlar diye kasmaya luzum yok, esiniz "es" oldugunu ve ortak hayati ogrensin yeterli bence.

Milliyetçi deılde eşiniz ve ailesi sadece ailedekiler kan bagı oldukları kişileri sayıyorlar sanırım.Var öyle insanlar kendi aileleri dışında kimseyi umursamazlar.Belki eşinize derdinizi anlatıp seni yok saymaması gerektiğini anlatabılırsınız.Anlamıyorsada yapacak pek birşey kalmıyor sizde onun gibi kendi ailenize ilgi gösterin.

Bence milliyetçilikten kasıt burda aile olarak birbirlerine çok bağlılar. Bazı insanlar vardır öyle içlerine kimse girsin istemezler gelin damat vs. komşumuz vardı ordan biliyorum bizim yüzümüze bizim akrabalarımız bize yeter demişlerdi. Herşeyi kendileri içlerinde halletsinler birbirlerine danışsınlar dışarıya laf vermesinler bu gelinleri damatlarıda olsa benim söylediğinizden anladığım bu.
Eğer mesele buysa sinir bozucu olabilir biz takmayın keyfinze bakın desekte siz alınmaya devam edeceksiniz eşinizle konuşmayı denediniz mi bu konuyu ?

Milliyetçi bi insan olarak başligi görünce ne kadar rahatsiz edici olabilir diyerek açtim konuyu ama başlikla içerik çok alakasız çıktı,,
Birbirlerini çok tutuyorlar demen daha dogru bence

Bu durumda sen de onları çok sallama çünkü eşin yoksa sen onlar için bir hiçsin canım malesef

Eşimin arkadaşları ve akrabaları da böyledir,, o yüzden hiç kimseye güvenmeyeceksin arkanı dönmeyeceksin

Ben istenmeyen bir gelindim sen de öylesin sanırım
Çözüm sadece onları begenmedigini hissettirmen
Sonrasında yaranma hareketlerine başlıyorlar çünkü

Nedir bu reçel derdi diye merak edip eski konuları okudum da, diğer "gerçekten ciddi" sorunlarınız çözüldü mü?

*Kv nin daha iki sene önce vefat ettiğini de okudum, bu durumda sırf bunu konuşmak için bile teyzesine soruyor olabilir. Annesinin reçel tarifini artık ona soramayacağına göre..

Bir erkeğe duygusuz dediğinde sadece "bahsedene" olan duygusuzluğunu anlıyorum o erkeğin, yoksa pekala da üzülüp, özleyebiliyorlar, sevebiliyorlar genel olarak. 8. ay dan sonra bu hale gelmeniz iyi mi oldu yoksa işler daha da mı kötüye gitti onu siz biliyorsunuz tabi.

Ay bende dedim milliyetçi aile ne güzel falan başlığa bakınca, kız sen ne anlatıyosun bu başka bi şey ayol.

Ben arkadaşın ne demek istediğini anladım..
Karadenizliyim.
Bilenler bilir. Karadenizliler birbirlerini pek tutar.
En kötü Karadenizli diğer memleketlilerden iyidir diyenini bile duydum.
Bu durum Karadeniz milliyetçiliği diye yorumlanır kiminin dilinde..

Duymuşsunuzdur siz de Allah'a şükür Trabzonluyuz. Elhamdülillah Ofluyuz diyenler var..

Babaannem mesela, benim eşim bizim oralı ( diğer damatlar değil) diye onu bir başka sever, destekler.
Kötüsünü bile savunur eski insan işte :)

Bu daha çok eski insanlarda olan kafa tabi. Artık durum değişti.

Ama düşünün benim 30 yaşındaki eşimde bile bu kafa var biraz.
Maalesef değiştirmesi güç.. Bu konuda çok tartışırız zaten..

Cidden rahatsız edici olabiliyor.

Öyle bir bakış açısı ki onların en kötüsü bile diğerlerinden bir yönüyle iyidir..
Birbirlerinin yanlışına bile göz yumabiliyorlar nasıl bir sevgi ve bağlılıksa artık hiç bana göre değil.

Bu milliyetcilik degil ki.. Öncelikle milliyetçiliğin sozluk anlamını ogrenmelisiniz. Sonrasinda bana ilginc gelen cok birsey olmadi. Herkes ailesine baglidir. Ben de bir tarif alacak olsam arkadasimi degil daha bilgili olacagini dusundugum icin annemi tercih ederim o da oldukça normal. Sizin gozunuze batiyor sadece bence. Ben olsam benim fotoğrafima yorum yapılmış mi gibi seylere dikkat edecegime bana karsi aleni bir saygisizlik var mi diye bakarim. Kizacaksam ona kizarim böyle soyut seylere degil. Herseye bu kadar anlam yuklemeye calisirsaniz hayatiniza gereksiz stres yuklersiniz.

Son düzenleme:
Buraya açtığım konu başlığını konuşacağınıza keşke kendi takıntılı durumunuza çağre bulsaydınız.birinin cahiliyetini açtığı konu başlıklarıyla anlayabiliyorsunuz.maşallah...anlamak istemeyip burada sırf konuşmak için konuşuyorsunuz.anlamak isteyenler anlamış.ayrıca milliyetçiliğin anlamını da gayet iyi biliyorum.o kelimeyi istediğim yere de koyarım bunun hakkında birilerinin dertlenmesini gerektirecek bi durum göremiyorum.saçmalanmış resmen burada.ayrıca ölüm hastalık denilen bişey olmadı hayatınızda galiba ki birisi de saçma bi yorum yapmış.bu konuda sıkıntım olmasaydı geçmişten beri bi sürü konu açıp ta burada destek beklemezdim.nerede ne yapmam gerektiğini de ben bilirim.saçmalayanlara ihtiyacım yok benim.anlayanlar olmuş konuyu onların yorumlarını da mı görmediniz acaba hala takıksınız yokssa siz de mi o milliyetçi insanlardansınız......isteyenlere cevap buyrun canımı sıkanlar biraz da sizin canınız sıkılsın.

canım ben sessiz biriyim gözümün önünde bişeyler yapılıyor lakin cevap veremiyorum onların yaptıklarına.adet gelenek görenekler uygulanmadı çünkü kayınvalidem ölmek üzereydi.biraz kolaycılardı eşya vs alınırken.zaten bi çok şeyi eşimle beraber aldık.gelinliğim takı setimi eşimle ortak aldık.kayın pederim yapmadı.altını dert etmem ama anlatabilmem açısından söylüyorum ince bilezik yapıldı 5 tane başka bişey yapılmadı.zaten hiç bi zaman konu açmadılar ne yapalım diye.eşim de aynı şekilde.gerdek gecemizde alt katta idiler.sabah erkenden aradılar beraber kahvaltı yapılcak diye.

daha önceki konunda da bahsetmiştin,gerdekte alt kattalardı diye.orası onların evi değil mi,orada olmayıp nerede kalacaklardı.alt katta kalmalarının ne mahsuru var

arkadaşlar kardeşleri eşimin yanında sanki beni çok seviyomuş gibi davranıyolar.gerçi onlar bi tek bana değil diğer iki geline de aynı şeyleri yapıyolar lakin arkamızdan bi ton konuşuyorlar.birbirlerini dolduruyorlar.bu hafta yine geldi kardeşleri.ben de onları dert etmiyormuş gibi görünüyorum.iyi davranıyorum görmemezlikten geliyorum.yaklaşık iki haftadır beri eşim değişmeye başladı.

Yanlış bir tabir olmuş. Bu durumun milliteyçilikle hiç ilgisi yok.
Facebook olayına fazla takılmışsın gereksiz olmuş . Demekki çok samimi değişsin ailesiyle dönüp birde kendine bak bence.ama senin evinde sen yokmuş gibi davranamazlar tabiki.

Yemek tariflerini de tabiki büyüklere soracak. Senin onlardan daha iyi bildiğini sanmam. İleriki yıllarda sen tecrübe kazandıkça sana soracak insanlar. Benim eşimde bende annesine sorarız. Ne var ki bunda. Sen biraz takıntılısın sanırım.gereksiz yere eşini sıkarsın ve kendinden uzaklaştırırsın bu tavırlarla benden söylemesi.

siz aynı ortamda yaşamadığınız için beni iki örnekle takıntılı yapıyorsunuz.
daha önceki konunda da bahsetmiştin,gerdekte alt kattalardı diye.orası onların evi değil mi,orada olmayıp nerede kalacaklardı.alt katta kalmalarının ne mahsuru var

şimdi öyle diyorsunuzda ertesi sabahın köründe niye rahatsız edilir insan.

sizin konuşma tavrınız da çok gereksiz şuanda.demek ki sizinde erkek kardeşiniz var ki kendinizi benim yerime koyamıyorsunuz ben de buradan bunu çıkartırım o zaman.ne saçma değil mi insanları tanımadan konuşmak

Yariya kadar okudum ve okumayi kestim

Be kadar sanal ortamda begenilmeye meraklisiniz?
Yok bana yorum yapmazlar
Yok esin aileme yorum yapmaz

Liseli gencler gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…