• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesine aşırı bağlı eş

İnsanların seni tanımadan yorum yapmasını saçma buluyorsan neden buraya konu açtın? Yanılmıyorsam burda kimse birbirini tanımıyor :)
Buraya en ince detaylar yazılamayacağına ve bizde herşeyi bilemeyeceğimize göre genel olarak yazdıklarına göre yorum yapılıyor.

Konu açan insan olumlu olumsuz yorumlara hazırlıklı olmalı. Herkesin aynı fikirde olup destek vermesi mümkün mü??

Eleştiren herkese kızmışsın. Moral verilsin istiyorsun da en yakın kız arkadaşı, annesi, evladı bile yeri gelir haksız bulur insanı.
Bu eleştiriler dönüp kendine bakmanı sağlar bendedemi hata var diye.

Ama eşinin ailesinde de kabahat var tabi. Düğünün ertesi sabahı kahvaltıya çağırmak filan çok saçma. Sürekli sülaleyi övmek gelini dışlar gibi hoş değil. Sen aileye yeni katıldığına göre içlerine almaları gerekir ama sende adım atacaksın soğuk durmayacaksın ki samimiyet oluşsun.

konunun açılma sebebini ben biliyorum bunu gereksiz yerlere çeken bi sürü insan var yok neymiş milliyetçi yazmışım bilmem neymiş o kadar boş ve gereksiz detaylara takılırsa buraya konu açmamın ne manası kaldı.

ben içinde bulunduğum aileyi tanıyorum ve gayet sıcak kanlı bi insanım bütün bunları anlatmamın sebebi neden böyleler vs. vs.... asıl konu bu yani....ama bakıyorum da millet kendi stresini benden çıkartıyor.fazlasıyla abartıldı zaten.

Bu durum her kadının zoruna gider gerçekten.sana değer vermiyorlar anlaşılan sende onlara verme boşver.

konunun açılma sebebini ben biliyorum bunu gereksiz yerlere çeken bi sürü insan var yok neymiş milliyetçi yazmışım bilmem neymiş o kadar boş ve gereksiz detaylara takılırsa buraya konu açmamın ne manası kaldı.

ben içinde bulunduğum aileyi tanıyorum ve gayet sıcak kanlı bi insanım bütün bunları anlatmamın sebebi neden böyleler vs. vs.... asıl konu bu yani....ama bakıyorum da millet kendi stresini benden çıkartıyor.fazlasıyla abartıldı zaten.

biribirini herkes kollamalı ama bu süreçte dışarıdan gelen insanı dışlamak ta size normal geliyorsa bu anormal bişey.

ben içinde bulunduğum aileyi tanıyorum ve gayet sıcak kanlı bi insanım bütün bunları anlatmamın sebebi neden böyleler vs. vs.... asıl konu bu yani....

size göre anormal bir şey anlıyorum ama dışarıdan gelen insan olarak doğal olarak dışlanmış hissetmesi de olabilecek şey bu tek sizin başınıza gelmiyor hayatta, sizin sorununuzun çözümü eşinizin size artık o ailenin de ferdi olduğunuzu ve sizin de farklı bir kültürden gelmenize rağmen uyum sağlayacağınıza emin olduğunu hissettirmesi, şimdiden sonra yaparsa yapar onu da, yoksa kendinizi kanıtlamak mecburiyetinde değilsiniz sonuçta, iki tarafta birbirinden üstün değil, dün eşimin bir arkadaşı biz cennetlikmişiz abi ne de olsa karadenizli kadın almışız demiş, onun yaptığı gibi ben de güldüm. Arkadaşının aslen nereli olduğunu dert edip ama bu yapılan haksızlık, beni daha tanımadan nasıl yargıya varmış? Sadece tek özelliğim o muymuş? diye mi dert edeyim şimdi? Ben hemşehrici değilim, aileci de değilim, sırf bir yerden bağım var diye çevremdekilerin yanlışını doğrusunu da söylemekten çekinmem, eşimin ailesinden de nereli olduğuma dair dışlandığımı hissettiren bir şey görseydim de, demek buralarda da geline böyle davranılıyormuş deyip söyleyene mesafemi koyardım kendi kendime, eşime de baştan söyledim, alışkın olmadığın bir şey duyar veya görürsen mutlaka sebebini bana sor açıklarım ben sana diye, ilk zamanlarda ona devamlı damat denmesi garip gelmişti mesela, ben de daha seni tanımıyorlar, böyle denir bizde, oğlum demeye zamanla alışacaklar dedim, öyle de oldu. Hala damat denseydi, o da kendini kabullenilmemiş hissederdi kendine göre. Annem ona oğlum demeye başladıkça o da şimdi rahat rahat anne diyor ondan önce siz diyordu, annem de damadım bana neden anne diyemedi hala diye şikayet ediyordu, ben oğlum de bak bakalım ondan sonra ne diyecek dedim ona da. Yemek yapmakla falan bu durumları bağdaştırmayın ama siz eşinizle kendi iki kişilik dünyanızı oturttukça, başkalarına karşı size verdiği değeri gösterdikçe insanlar sizin hakkınızda daha doğru değerlendirmelere varmaya başlayacak, benim atıyorum çok sinirli bir anıma denk gelselerdi ve içlerinden birisi sizin oraların tamamı zaten böyle deseydi bu sefer o inadımı görürdü nasıl yıllarca o lafı unutmayıp hep ona göre davranıyorum.

evet ben de sizinle aynı şekilde düşünüyorum.yaşayan anlayabiliyor.ben o kadar çok sıkıldım ki artık ne yapsam boş.her türlü sıkıntı çıkıyor.iyi davranıyorum gerçi içimden gelmese davranamazdım herhalde.ne yaptıysam olmadı.her türlü davranışımda bi kulp buldular.yaranamadım.

Back
X