Ailesine aşırı bağlı eş

emekli_

*teyze adayı*
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
582
63
123
İzmir
iyi hafta sonları kızlar....canımı aşırı sıkan bişey var.daha önce de eşimle ilgili sorunları paylaşmıştım.merak edenler önceki konularımı açıp okuyabilirler.sorun şu.eşim aşırı milliyetçi ama tabi kendi akrabalarına karşı.akrabaları da aynı.ortamda sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar.ufak bi örnek vermek gerekirse o kadar milliyetçiler ki facebookta bile belli ediyorlar.o kadar saçma bi şey ki facebookta bile sadece kendi fotoğrafları ve gönderilerini beğenip birbirlerine yorum yapıyolar.eşimin kardeşleri benim asla bi fotomu beğenip yorum yapmazlar.ama eşim ikimizin fotosunu paylaştığında altına yorumları döşerler.sanki eşime göstermelik davranıyolar gibi.eşim de benim akrabalarım ve ailemle ilgili foto ve gönderilere yorum yapmaz beğenmez.
ikinci örnek benim yanımda sürekli birbirlerini överler, işte kan bağından bahsedilir vs. vs...
üçüncüsü evime gelirler ve sadece eşim varmış ta ben yokmuşum gibi davranırlar sadece ev onlara aitmişcesine yani. yanımda saçma sapan konuşurlar eşim de destekler onları.konuştukları da şudur işte kayınvalideler kayınpederler gelinlerin yanında rahat edemiyolar vs. vs. saçmalıklar
dördüncüsü yeni evliyim ve rahatsızım eşim yemeğe kalkıştığında bana sormuyor gidiyor ya teyzesini ya da kuzenini arıyor benim bilebilececiğimi sanmıyor ki bana ya da anneme sormak yerine gidiyor onlara soruyor..hem de benim yanımda.eee tabi ben beceriksizim ya

işin garibi de eşim de onlara çanakk tutuyor.daha bi sürü örnek verebilirim ama sinirden beynim uyuşmuş durumda.biraz önce de telefonda kayınpederimin evinde reçel yapılacaktı.gitmiş teyzesine sormuş.dedim ki burada ben varım bana sorabilirsin.teyzeyi arayana kadar bana sorabilirsin dedim sesini yükseltti ve sözümü kesti suratıma telefonu kapattı.bu şekilde birbirlerinden ibaretlermiş gibi davrandıkça saçmalıyorlar....neyi nasıl halletsem bilmiyorum.siz olsanız ne yapardınız???

Cok karisik olmus, tam olarak sorununuz ne onu anlamadim..

O milliyetçilik değil canım seni ailesi sevmiyor kesin kaynana ortalığı karıştırıyordur bir araştır arkandan ne oyunlar çeviriyordur

Irkçılık mı yapıyorlar yoksa milliyetçilik mi nitekim günümüzde bu kavramları insanlar birbirine çok karıştırıyor , ben de milliyetçiyim ama asla öteki beriki ayrımı yapmam, sokakta çöp görsem kaldırıp çöpe atarım, bazen umumi tuvaletlerde suyu açık bırakırlar hem yazık diye hem de milli hasılat diye kapatırım, insanları uyarırım vs. bunlar milliyetçiliktir . Etnik kökenim belki Fransız , İngiliz vs kimse bilemez ama bu topraklarda yaşayan herkes bu devletin adını taşımalıdır ve bu topraklar için herkes elinden gelen iyiliği yapmalıdır inancındayım. . .

kesin çözüm, facebook'u kapatın veya oradaki yorumları umursamayın öncelikle.

bilmiyorum birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz, ben mesela normalde tarhana yapmadığım halde bilirim nasıl yapılacağını, annesini arasa sinirlenmem ama, çünkü konuştuktan sonra "ben anlattığını hiç anlamadım, annem sana sorcakmışım dedi" diyeceğini biliyorum, öyle oldu hep zaman geçip artık neyi bilip, ne bilmediğinizi anladıkça düzelir bu sorma işi. teyzenin reçeli daha güzelse o zaman teyzenin evinde ye :)) diyebilecek samimiyet ve rahatlığa kadar takmayın bu kadar, kp'nin evi neden bu arada? Annesi nerede? Belki oğlum teyzene sor demiş olabilir. Ses yükselteceğine açıklama yapsın, bu konu hakkında sakince konuşabilirsiniz ama.

Bence konu başlığını değiştirin. Çünkü Milliyetçi kelimesini yanlış bir anlamda kullanmışsınız. Sizin ki çok daha farklı bir durum.

Yazdiklarinizla milliyetciligin ne alakasi var anliyamadim... Aile sizi benimsememis, esinizde hala onlarin emrinde gibi, tüm sorun bu gibi geldi... Yoksa siz tam tersinisiniz bu yüzden mi sizi disliyorlar sizde bunu dert ediOrsunuz...

Sizin onlara karşı davranışlarınız nasıl?
Evlilik arefesinde aranız nasıldı? Düğün öncesi, gelin adetleri filan, nasıl geçti? Evlilik sonrası nasıl?

Benim için bu konunun açıklaması bu cevaplarda gizli.

Bence konu sahibi eşinin politik görüşler sebebiyle aile olarak kendi içlerinde gruplaşıp kendisini ise dışlayıp yok saydıklarını düşünüyor. Milliyetçilik derken bunu kastetti sanırım

triskadan nagmeler'in de dediği gibi aynı taktiği uygula.
Evde bir tadilat mı var? Babanı veya abini ara.
Eve bir şey mi alınacak annene babana sor.
Ampul mü değişecek babandan iste.
Ve bunların hepsini onun yanında yap.

Milliyetçiliği akarabalarının arasında ki muhabbetler için kullandın sanırım. Yani ırkçı yorumlar yapıyorlar ve birbirlerini destekliyorlar. Bir nevi sürü psikolojsi yani.
Milliyetçilik ayrı ırkçılık ayrıdır.

Ayrıca reçel konusunda eşin niye bilgi alıyor. Reçelleri eşin mi yapıyor? Olamaz değil tabi de farklı geldi sadece.

Kocaniz milliyetciyse daha doğrusu irkciysa neden sizinle evlendi?
Bence kocaniz ahmak. Aile olmayi basaramamis bir ahmak...

işte buna ifrit oluyorum ben ya. konu açılıyor ve çevrimdışı olunuyor. bizde acabalar ihtimaller üzerine yorum yapıp duruyoruz işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…