Ailesi için kredi çeken sevgili

%10000000000000

Alırsak öder mi işte o zaman.Evini de satışa çıkardı. Tüm hepsini kapatacakmış
Böyle de borç yapmaya devam edebilir ama. Kartı ver parayı öde diyeceksiniz. Yani hem öder hem harcarsa ne olacak. Eninde sonunda almanız gerekmiyor mu

Öyle bir konu olmuş ki konu sahibesine hak veren vermeyen her okuduğum yorumu mantıklı buldum ve bir yargıya varamadım

Vallaha ben öyle hesap kitap islerini dogru dürüst düsünmeyip senelerce sirf dügün borcunu ödeyen o kadar cok kisi taniyorum ki. Bir tanesi abisine de kefil oldu. Evini arabasini kaybetti bu yüzden. Her aile öyle iyi ve ince düsünceli degil. Ortada gercekten evlenme niyeti varsa senelerce ödenecek borc gayet konu sahibini de ilgilendirir, cünkü esinin maasi yetmedigi yerde onun maasi gerek olacak

Evlilik sonrası da kredi çekmek için eş onayına ihtiyaç yok. Sadece kefillik için eş onayı istenir.

Ailesinin ondan öyle bir talebi olmadı ama kendisi öncesinde araba aldığı için askerlik parasını ödeyemedi, ailesi karşılayınca da altta kalmak istemedi. Bana göre gereksiz gurur yapıyor
Karışmamalısıniz.. Bu zamanda alınmış mal gelecekte çoluk çocuk hepinize kar olacaktır. 150 bin bu zamanda yazlık bir yer için hiçbir şey

Neden hep bu yatırımlar ne hikmetse evlenmeden 1 2 yıl önce yapılıyor tesadüf mü bilmiyorum ama ben tesadüf olduğunu düşünmüyorum tabi cok genelleme yaparak konuştum her ailenin durumu farklidir.
Yatırımın günü mü olur ya, kelepir buldunuz mu atlarsınız gücünüz yetiyorsa. Oğlan nişanlı değil ki dur düğün sonrasını bekleyelim desinler.

Bir kızım bir oğlum var gözlerinin içine bakıyorum. Oğlumun ya da kızımın bana yapmak istediği jeste kafa yoran bir sevgilisi olsa pek de sıcak bakamazdım sanırım. Ne büyük emeklerle fedakarlıklarla büyüdüğünün farkında olmayan bir nesil var, hızla geliyor.

Evlenirseniz siz o kredinin ödemesine karışmayın bence sadece kendi düğün vs. için olanlara katılırsınız..Yani bir de şöyle düşünün ailenin tek evladıysa aslında bir bakıma kendisine de yatırım yapıyor.

Muhtemelen oğlumuza kalacak zaten diye düşünüyorlardır. Bence çok fevri olmadan bunu konusun. Krediyi çekiyorsun ama evlenince ikimizin bütçesinden ödenecek. Bu konuda benim de fikrimi alman gerekir diye düşünüyorum dersiniz. Tepkisine göre tamam mı devam mı bakarsiniz

Eldeki donelerle kesin yorum yapamıyorum. Her ikisi de ne kadar kazanıyor bilmiyoruz.
Ama şunu kesin olarak söyleyebilirim ki tek çocuklu aileyle kardeşli ailenin hesabı farklı. Kardeşler arası adaletsizlik yaşanabiliyor. Ama yazlık ev de daireden farklı, gidip kendileri de haftalarca kullanabilirler. Ben olsam düğün yapmak yerine yazlık yaptırırdım.
Bazı konular vardır doğru yanlış herkese göre değişir bence öyle bir şey bu.

İstenmiyor. Yüksek miktarlar için ipotek veya nadiren kefil istenir. Yani atıyorum x ilçesindeki arsasını ya da evini ipotek gösterip bankanın verdiği krediyi çekebilir. Eşin ruhu bile duymaz.
Mortgage çekilirken eş imzası isteniyor. Attım ordan biliyorum.

En kötü ev olmuş 1 milyon, verilecek 150 bin yanında çerez yahu.. Ailesi zaten 4 te 3 ünü veriyordur o yazlığın, ev uçmuşken yazlık kimbilir Ne kadar normalde?

Konut kredisi çekeceğini sanmıyorum, ihtiyaç kredisi zaten maksimum 3 sene.. Yılın 1 ayı o ev dolu olsa diğer ayı siz gidersiniz.. Yani ölü değil gayet canlı yatırım..

Henüz evli olmadığınız için bir şey söylemeniz anlamsız. Belki evlenmeyeceksiniz,belkiadamın ailesi evleneceğiniz zaman borcu kapatacak? Bunu şimdiden bilmek olanaksız. Gereksiz yere yanlış zamanda tepki vermeyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…