- 3 Şubat 2018
- 25.509
- 109.877
- 598
En kötü ev olmuş 1 milyon, verilecek 150 bin yanında çerez yahu.. Ailesi zaten 4 te 3 ünü veriyordur o yazlığın, ev uçmuşken yazlık kimbilir Ne kadar normalde?
Konut kredisi çekeceğini sanmıyorum, ihtiyaç kredisi zaten maksimum 3 sene.. Yılın 1 ayı o ev dolu olsa diğer ayı siz gidersiniz.. Yani ölü değil gayet canlı yatırım..
Öyle bir şey yaparsa eşin rızası olmadığı için bankaya dava açıp şerh koydurabilir diğer eş aile konutuna..İstenmiyor. Yüksek miktarlar için ipotek veya nadiren kefil istenir. Yani atıyorum x ilçesindeki arsasını ya da evini ipotek gösterip bankanın verdiği krediyi çekebilir. Eşin ruhu bile duymaz.
Kredi çekerse ayrılabilirim demişsiniz bu zaten sevgilinize aşık olmadığınızı gösteriyor. Yol yakınken ayrılın çocuğun başını yakmayın. Evlenince daha ne sorunlar çıkıyor ortaya. Şimdiden ayrılık düşünen o sorunlar da zaten arkasına bakmadan kaçarBenim de anlamakta zorlandığım bu? Durumları var çekebilir ama benim atılgan sevgilim ben çekerim demiş bile : )
Siz düşüneceksiniz, ailesi düşünecek, bir tek krediyi çeken sevgiliniz mi hesap yapmaktan muaf bu durumda? Yetişkin bir insan neden kendi hesabını kitabını yapamıyor da ille müdahale gerekiyor? Sevgilinizin gerçekten seneye evlenmeye niyeti varsa planlaması nedir açık açık sorun. Onun dışında milletin yazlık planı sizi şu aşamada alakadar etmesin bir zahmet.Elbette almamalı ama seneye evlenmek isteyen çocuklarının bu yardımını kabul etmemeli. Çok bencilce geldi, verdikleri paranın kaç katı bu miktar.
Alırsak öder mi işte o zaman.Evini de satışa çıkardı. Tüm hepsini kapatacakmış
10 sayfa olmuş yazılar, konuyu tersten hayal ettim de. Ailesine jest yapmak isteyen konu sahibi olsaydı da sevgilisi istemeseydi cevaplar bu kadar çelişkili olur muydu acaba
Miras konusu bana da mantıklı gelmedi kimin ne zaman öleceği belli değil kaldı ki anladığım kadarıyla sizin sorununuz mal mülk para değil. Tabi aileyi siz biliyorsunuz öyle bir aile değil diyorsanız endişelerinizde haklısınız.Biz ailesinden başka bir şehirde yaşıyoruz ve izinlerimiz çok fazla değil. Orada en fazla kalabileceğimiz senede 1 hafta. Dediğim gibi ailesi genç orası bize biz nine torun olunca anca kalır. Kaldı ki kimsenin evinde yazlığında gözüm yok. Benim kızdığım nokta evlenmeyi düşünen birisinin kendisini gereksiz sıkıntıya sokması. Verdikleri parayı tam hatırlamasam da 40 bin gibi bir rakamdı. Ayrıca bize ev araba alacak bir aile değil kirada oturacağız. Neyse eğer bu krediyi çekerse ve evlenme teklifi ederse ben de düğünden önce kredi çekip kendime araba alacağım. Artık nasıl geçinirsek.
Biz ailesinden başka bir şehirde yaşıyoruz ve izinlerimiz çok fazla değil. Orada en fazla kalabileceğimiz senede 1 hafta. Dediğim gibi ailesi genç orası bize biz nine torun olunca anca kalır. Kaldı ki kimsenin evinde yazlığında gözüm yok. Benim kızdığım nokta evlenmeyi düşünen birisinin kendisini gereksiz sıkıntıya sokması. Verdikleri parayı tam hatırlamasam da 40 bin gibi bir rakamdı. Ayrıca bize ev araba alacak bir aile değil kirada oturacağız. Neyse eğer bu krediyi çekerse ve evlenme teklifi ederse ben de düğünden önce kredi çekip kendime araba alacağım. Artık nasıl geçinirsek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?