Ay yorgunluk orda haklisiniz ama ben seviyorum ya.Esimin memleketi sehrin dag ilcesi.Yaylanin ortasinda.Tarlalari falan var.Yayla evi yaptitmak istiyor.Bahar aylarinda h.sonu cok iyi olur ,kisin kar,soba vs cok guzel ama gonlumden gecen yine bir yazlik benim.99 da yazlık vrdı bızde.Depremden sonra satıldı.
Yanı 99 dan beri yazlıksız yasadgımdan bılemedım.
Annemlerin köyde evı var,valla orası bıle gıt gel yorgunluk gelıyor bana:)
Ben yazlık ınsanı degılm anladım:)
Yazlık =mısafır:S
Yahu insanların durumu varmış belki onlar da oğullarını evlendirecek ellerini cebine attırmayacak?Elbette almamalı ama seneye evlenmek isteyen çocuklarının bu yardımını kabul etmemeli. Çok bencilce geldi, verdikleri paranın kaç katı bu miktar.
Misafirine bağlı o ya. Sevdiğim insanlar geliyorsa, hizmet beklemiyorsa kalabalık severim ben.Cok yazlık kotuledım ya:)
Yazlık dedın mı aklıma mısafır gelıyor:)
Çocuk tek tek tek....Ortada yazlık yok dıyorum benı cıldırtmk mı ıstıyorsunuz yazlık yok gflgflkgfl
Daha arsa alıncak da,yazlık yapılcak da,bu kız gelın olup gıdecek de cocuklarına yazlık kalacak piuuuuu glşgflgllgk
Bence birşey demeye hakkınız yok kızmaya bile hakkınız yok yani belki evlenmeyeceksiniz sizene?Herkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Benım annemın köyde evı var,herhafta benı aramayın dıyıp kendımızı yolda buluyoruz:)yabancı yok kardesım ben 3 cocuk.Valla tır gecmıs gıbı oluyor uzerimden:)3 cocuk bagrıs cagrısMisafirine bağlı o ya. Sevdiğim insanlar geliyorsa, hizmet beklemiyorsa kalabalık severim ben.
90’lar 2000’lerin başında biz anne tarafıyla yazlıkta toplanırdık en az iki ay. Beş kız kardeş artı her birinde 4’er çocukevli olan çocuklar da çocuklarıyla gelirdi. Hayatımın en güzel yazlarıydı. Bulaşık makinesi de yoktu, buz gibi artezyen suyla elde bulaşık yıkardık buna rağmen her yazı iple çekerdik bir araya gelmek için. Güzel zamanlardı.
Şimdi annemler yazlıkta, bayramı abimler halam kuzenlerimle geçirdiler. Çok kalabalık etmeyelim diye biz gitmedik. Bir kısmı döndü hafta sonu da biz gideceğiz. Biz dönecez yeğenim gidecek eşinin ailesiyle. Yazlık iyidir.
Kolayla karıştırsınO sıcakta viski fena çarpar
Sen sevgiline sora bilirsin. Evlendigimizden sonra da odenicek anladigim kadariyla gibi. Detayli bilgi versin. Ve ona evlendikden sonra zaten masraflar olacak onu da hatirlat ki uyansin. Ailesi nasil izin veriyor anlamiyorum. Krediti babasi çekemez mi?Herkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Kalmaya ne hacet oğlan tek koskoca yaz bir dönem gider paşa gibi kalır babasının yazlığında !Hanımefendi daha bir resmiyet kazanmadığı için haksız ama evlilik düşünme yoluna girdikleri içinde haklı. Şuan birşey iddia edemez veya yönlendirme yapamaz lakin erkeğin en azından minik bir açıklama yapması gerekiyordu. Borcun onlara kalma olasılığı hepimiz biliyoruz ki çok muhtemel. Kimse 150 bin+ faiz borcu durduk yere türesin istemez hele ki bu zamanda. Kaynana kayınpeder ne zaman vefat edecekte ev bu çifte kalacak.
Benim de anlamakta zorlandığım bu? Durumları var çekebilir ama benim atılgan sevgilim ben çekerim demiş bile : )Sen sevgiline sora bilirsin. Evlendigimizden sonra da odenicek anladigim kadariyla gibi. Detayli bilgi versin. Ve ona evlendikden sonra zaten masraflar olacak onu da hatirlat ki uyansin. Ailesi nasil izin veriyor anlamiyorum. Krediti babasi çekemez mi?
15 değil en son 80 küsür oldu oYani aileyi tanımam ama zaten parası olan ailenin çocuğuna git para getir demesi bana mide bulandırıcı geliyor. Öte yandan aile çek getir demese bile çocuğun görev edinipekip vermesi de saçma, ailenin kabul etmesi de kötü. Askerlik parası 15.000 civarı değil mi, 10katını çekip verip yıllarca ödemek aptallık. Siz oraya rahatça gidebilecek misiniz, kv kp ile üst üste rahat edemezsiniz. Nişanlı çocuk salak geldi bana, bilmiyorum belki ben böyle vıcık vıcık işlerden hoşlanmıyorumdur ama genç ve evlenecek birinden para kabul eden aile bana kalitesiz geliyor.
benim de bi arkadaşım öyle yaptı. arsa üzerine ev ayarlama işini yani. arsa varsa gerisi kolay, evi getirip koyan firmalar hallediyor. prefabrik tabii normal inşaat gibi değil zaten, hazır her şeyi. tesisatla ilgili şeylerin yapılması gerekiyor tabii onlar da aşırı zaman almıyor. onları da firma hallediyor tabii sana da ev sahibi olarak işlerin doğru yapılıp yapılmadığını takip etmek düşüyor. normal inşaat bile yaptıracak olsan paran varsa o da çok uzun sürmüyor bir seneden az zamanda hallediyorlar.Görümcem geçen yıl bir arsa aldı, üzerine ev yapılması yaklaşık 20-25 gün sürdü. İki yazdır takılıyoruz orda.
Ona kalsa hemen bu sene de evlenir. Ağırdan alan ben oldum. Askerlik bitsin, düzenimiz otursun vs diye. Şimdi de bu kredi mevzusu kafamı kurcalayacak, bir süre daha erteleyeceğim belki ama ben de kendimi seneye göre ayarlamıştım galibagelelim sana tavsiyeme... sana bariz ciddi bir adım atana kadar bu konuyu gündeme getirme, gözlemle. ne zaman ki ciddi bir adım atmak ister (artık evlenme teklifi mi dersin adına, nişan organizasyonu mu o sana kalmış) o zaman evlilikle alakalı maddi konuşmalar yaparken bunu söylersin.
Aynen öyle, artezyen açıldı, foseptik açıldı, temel yapıldı hop evi getirip koydular. Güzel de oldu sevimli bir ev.benim de bi arkadaşım öyle yaptı. arsa üzerine ev ayarlama işini yani. arsa varsa gerisi kolay, evi getirip koyan firmalar hallediyor. prefabrik tabii normal inşaat gibi değil zaten, hazır her şeyi. tesisatla ilgili şeylerin yapılması gerekiyor tabii onlar da aşırı zaman almıyor. onları da firma hallediyor tabii sana da ev sahibi olarak işlerin doğru yapılıp yapılmadığını takip etmek düşüyor. normal inşaat bile yaptıracak olsan paran varsa o da çok uzun sürmüyor bir seneden az zamanda hallediyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?