Ailesi için kredi çeken sevgili

Ay yorgunluk orda haklisiniz ama ben seviyorum ya.Esimin memleketi sehrin dag ilcesi.Yaylanin ortasinda.Tarlalari falan var.Yayla evi yaptitmak istiyor.Bahar aylarinda h.sonu cok iyi olur ,kisin kar,soba vs cok guzel ama gonlumden gecen yine bir yazlik benim.

Elbette almamalı ama seneye evlenmek isteyen çocuklarının bu yardımını kabul etmemeli. Çok bencilce geldi, verdikleri paranın kaç katı bu miktar.
Yahu insanların durumu varmış belki onlar da oğullarını evlendirecek ellerini cebine attırmayacak?

Cok yazlık kotuledım ya:)
Yazlık dedın mı aklıma mısafır gelıyor:)
Misafirine bağlı o ya. Sevdiğim insanlar geliyorsa, hizmet beklemiyorsa kalabalık severim ben.

90’lar 2000’lerin başında biz anne tarafıyla yazlıkta toplanırdık en az iki ay. Beş kız kardeş artı her birinde 4’er çocuk evli olan çocuklar da çocuklarıyla gelirdi. Hayatımın en güzel yazlarıydı. Bulaşık makinesi de yoktu, buz gibi artezyen suyla elde bulaşık yıkardık buna rağmen her yazı iple çekerdik bir araya gelmek için. Güzel zamanlardı.

Şimdi annemler yazlıkta, bayramı abimler halam kuzenlerimle geçirdiler. Çok kalabalık etmeyelim diye biz gitmedik. Bir kısmı döndü hafta sonu da biz gideceğiz. Biz dönecez yeğenim gidecek eşinin ailesiyle. Yazlık iyidir.

Ortada yazlık yok dıyorum benı cıldırtmk mı ıstıyorsunuz yazlık yok gflgflkgfl
Daha arsa alıncak da,yazlık yapılcak da,bu kız gelın olup gıdecek de cocuklarına yazlık kalacak piuuuuu glşgflgllgk
Çocuk tek tek tek....
Ayrıca parası olana bir aylık şey yazlık

Bence birşey demeye hakkınız yok kızmaya bile hakkınız yok yani belki evlenmeyeceksiniz sizene?

Benım annemın köyde evı var,herhafta benı aramayın dıyıp kendımızı yolda buluyoruz:)yabancı yok kardesım ben 3 cocuk.Valla tır gecmıs gıbı oluyor uzerimden:)3 cocuk bagrıs cagrıs Cocukszsan yazlık ıyı:)Bıde bazen cat kapı mısafır gelıyor benı gomun dıyorum en yakın yere fklklkldf

Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Seneye kadar bakalım nolur.
Sevgiliniz ailesinin tek çocuğu. Zaten miras ona buna gidecek derdi de yok.
Yani orası onun da yatırımı olacak.
Bugune kadar onlar onun için pek çok şey yapmış, sevgiliniz de onlar için yapmak istemiş olabilir.
Bugun basit bir tatil planlasanız 1 haftalık, 20 binden başlıyor.
Arada gidip sizin de kalabileceğiniz bir yazlığınız olur.
Paragöz ve vizyonsuz olursunuz yani sizin durumunuzda.

Hanımefendi daha bir resmiyet kazanmadığı için haksız ama evlilik düşünme yoluna girdikleri içinde haklı. Şuan birşey iddia edemez veya yönlendirme yapamaz lakin erkeğin en azından minik bir açıklama yapması gerekiyordu. Borcun onlara kalma olasılığı hepimiz biliyoruz ki çok muhtemel. Kimse 150 bin+ faiz borcu durduk yere türesin istemez hele ki bu zamanda. Kaynana kayınpeder ne zaman vefat edecekte ev bu çifte kalacak.

Sen sevgiline sora bilirsin. Evlendigimizden sonra da odenicek anladigim kadariyla gibi. Detayli bilgi versin. Ve ona evlendikden sonra zaten masraflar olacak onu da hatirlat ki uyansin. Ailesi nasil izin veriyor anlamiyorum. Krediti babasi çekemez mi?

Kalmaya ne hacet oğlan tek koskoca yaz bir dönem gider paşa gibi kalır babasının yazlığında !

Çocukla empati yaptım sizden net ayrılırdım aşırı net
Daha teklif yok birşey yok farazi konuşmalar var
Kendi paramı kazanıyorum ve ailem için bir şey yapamacak mıyım?

Teklif olur size uymaz evlenmezsiniz madem bu kadar basit bence.
Arkadaşlardan bazıları demiş ilerde de kesin kalmak istersiniz yani.
Tek de çocukmuş. Başka kardeşi de yok.

Benim de anlamakta zorlandığım bu? Durumları var çekebilir ama benim atılgan sevgilim ben çekerim demiş bile : )

Yani aileyi tanımam ama zaten parası olan ailenin çocuğuna git para getir demesi bana mide bulandırıcı geliyor. Öte yandan aile çek getir demese bile çocuğun görev edinipekip vermesi de saçma, ailenin kabul etmesi de kötü. Askerlik parası 15.000 civarı değil mi, 10katını çekip verip yıllarca ödemek aptallık. Siz oraya rahatça gidebilecek misiniz, kv kp ile üst üste rahat edemezsiniz. Nişanlı çocuk salak geldi bana, bilmiyorum belki ben böyle vıcık vıcık işlerden hoşlanmıyorumdur ama genç ve evlenecek birinden para kabul eden aile bana kalitesiz geliyor.

şimdi senin buradaki en büyük hatan, 1 sene sonra evlilik düşündüğü halde hala ciddi bir adım atmayan adamı ciddiye alman bence. insan ne zaman sahiden ciddiye alır biliyor musun, o nişan yüzükleri takılıp da eve eşya bakılmaya başlandığı zaman. en azından bu benim için böyle. ve gördüğüm, şahit olabildiğim kadarıyla erkek aileleri de bu dediğim şeyler olana kadar oğlanın hayatındaki kızı ciddiye almıyor.

ikinci bir husus, durumu iyi olan bir aile için 150 bin lira sürekli TL'nin değerinin düştüğünü düşünürsek çok da önemli bir rakam değil. sevgilin büyük ihtimalle jest yapmak istemiş. lakin zaten parası pulu olan bir ailenin oğlan evlenecek olduğu zaman o 150 bin lirayı bir çırpıda kapayıvermesi zor değil.

gelelim sana tavsiyeme... sana bariz ciddi bir adım atana kadar bu konuyu gündeme getirme, gözlemle. ne zaman ki ciddi bir adım atmak ister (artık evlenme teklifi mi dersin adına, nişan organizasyonu mu o sana kalmış) o zaman evlilikle alakalı maddi konuşmalar yaparken bunu söylersin. ben evlendikten sonra bu borcu ödemek istemiyorum, zorlanırız, onunla alakalı çözüm önerin nedir veya bu durumu çözdükten sonra evlenelim gibi bişeyler söyle. seni gerçekten ciddiye alan adam işte o zaman sahiden bir çözüm bulur.

kendi çevremden örnek vereyim, erkek ciddiye aldığı zaman tüm engelleri herkül gibi kaldırmaya çalışıyor emin ol. neler neler gördüm, işsiz güçsüz adam hayatındaki kadınla evlenmek istediği zaman "ailem beni şu anki halinle sana asla vermez, babamın karşısına çıkabilmen için işi gücü halletmen lazım aksi halde imkansız" dedi o kadın ve o adam iş durumunu hale yola koydu. ondan sonra geldi kızın ailesiyle tanıştı. bir başka örnek, erkek okuduğu bölümden memnun değil ve biraz sallıyor okul işini. yaşlar epey genç tabii bu örnekte. kız ailesine sevgilisinden bahsedince bi tanışalım diyorlar. tanışma aşamasında oğlanın bütün gelecek planlarını soruyorlar tabii. çocuk diyor işte okuldan memnun değilim şöyle böyle. aile diyor ki bak delikanlı, önce okul sonra iş, sonra bizim kızımız. sen okulunu bitirip ekmeğini kazanmaya başlamadığın sürece bu iş olmaz diyorlar. o okulu sallayan çocuk 2 sene içinde okulu halledip işe girip çalışmaya başladı. eylülde nişan yapacaklar. sana daha bariz örnek vereyim kendisi dayım olur, senelerce hayatını okulu sallaya sallaya tembellikle geçirdi, tam bir asalaktı. uzak mesafe bir ilişkiye başladı, hatun ailesine çıtlatana kadar bizim dayı bey hayatı ciddiye almamaya devam ediyordu. kızın ailesi dedi ki biz kızımızı şehir dışına vermeyiz, gelin burada yaşayın. bizimki kabul etti. sonra tabii o sakız gibi uzattığı okul ve iş durumu sorun oldu doğal olarak. uzun lafın kısası kızın ailesi "adam ol öyle gel" dedi, senelerdir kendi donunu toplayamayan dayım şimdi başka bir şehirde, aylardır iş hayatında şu an evlilik hazırlığı içerisinde. ben şimdi bu uzun uzun örnekleri neden yazıyorum, neden başınızı ağrıyorum sevgili üyeler, erkek bişeyi sahiden ciddiye aldığı zaman kızı memnun edecek adımlar atıyor. artık bu lafımdan siz ne isterseniz algılayabilirsiniz :) konu sahibi sen de kendi durumunu buna göre değerlendirebilirsin.

15 değil en son 80 küsür oldu o

Görümcem geçen yıl bir arsa aldı, üzerine ev yapılması yaklaşık 20-25 gün sürdü. İki yazdır takılıyoruz orda.
benim de bi arkadaşım öyle yaptı. arsa üzerine ev ayarlama işini yani. arsa varsa gerisi kolay, evi getirip koyan firmalar hallediyor. prefabrik tabii normal inşaat gibi değil zaten, hazır her şeyi. tesisatla ilgili şeylerin yapılması gerekiyor tabii onlar da aşırı zaman almıyor. onları da firma hallediyor tabii sana da ev sahibi olarak işlerin doğru yapılıp yapılmadığını takip etmek düşüyor. normal inşaat bile yaptıracak olsan paran varsa o da çok uzun sürmüyor bir seneden az zamanda hallediyorlar.

Ona kalsa hemen bu sene de evlenir. Ağırdan alan ben oldum. Askerlik bitsin, düzenimiz otursun vs diye. Şimdi de bu kredi mevzusu kafamı kurcalayacak, bir süre daha erteleyeceğim belki ama ben de kendimi seneye göre ayarlamıştım galiba

Aynen öyle, artezyen açıldı, foseptik açıldı, temel yapıldı hop evi getirip koydular. Güzel de oldu sevimli bir ev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…