• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi için kredi çeken sevgili

En kötü ev olmuş 1 milyon, verilecek 150 bin yanında çerez yahu.. Ailesi zaten 4 te 3 ünü veriyordur o yazlığın, ev uçmuşken yazlık kimbilir Ne kadar normalde?

Konut kredisi çekeceğini sanmıyorum, ihtiyaç kredisi zaten maksimum 3 sene.. Yılın 1 ayı o ev dolu olsa diğer ayı siz gidersiniz.. Yani ölü değil gayet canlı yatırım..

Bugün Antalyada daire baktim. Güzel olmayani bile olmus 400000 Euro. Insanlar nasil ev alacak bu durumda 😱

İstenmiyor. Yüksek miktarlar için ipotek veya nadiren kefil istenir. Yani atıyorum x ilçesindeki arsasını ya da evini ipotek gösterip bankanın verdiği krediyi çekebilir. Eşin ruhu bile duymaz.
Öyle bir şey yaparsa eşin rızası olmadığı için bankaya dava açıp şerh koydurabilir diğer eş aile konutuna..
Aile konutunu artık hacizle bile alamıyorlar.. Mk'nın aile birliği korunmasına yönelik sınırlaması bu..

Benim de anlamakta zorlandığım bu? Durumları var çekebilir ama benim atılgan sevgilim ben çekerim demiş bile : )
Kredi çekerse ayrılabilirim demişsiniz bu zaten sevgilinize aşık olmadığınızı gösteriyor. Yol yakınken ayrılın çocuğun başını yakmayın. Evlenince daha ne sorunlar çıkıyor ortaya. Şimdiden ayrılık düşünen o sorunlar da zaten arkasına bakmadan kaçar

yorumları okumadım linçlenmeyeyim de bana 150 bin tl yüksek bir rakam gelmedi. sonuçta kendisi tek çocuk, ne yaparsa bir bakıma kendine yapıyor. ve ayrıca herkesin maddi durumu farklı, evlenme düşünceniz için de illa bir planları vardır. bende tek çocuğum şimdi ailem antalyadan arsa alsa ve yazlık yaptırmak istese 150 bin tl gözü kapalı çekerim..

Elbette almamalı ama seneye evlenmek isteyen çocuklarının bu yardımını kabul etmemeli. Çok bencilce geldi, verdikleri paranın kaç katı bu miktar.
Siz düşüneceksiniz, ailesi düşünecek, bir tek krediyi çeken sevgiliniz mi hesap yapmaktan muaf bu durumda? Yetişkin bir insan neden kendi hesabını kitabını yapamıyor da ille müdahale gerekiyor? Sevgilinizin gerçekten seneye evlenmeye niyeti varsa planlaması nedir açık açık sorun. Onun dışında milletin yazlık planı sizi şu aşamada alakadar etmesin bir zahmet.

Bence karisma. Sonucta o yazligi siz de kullanirsiniz. Sahsen ben olsam karisilmasini istemem. Aran8z bozulur sevgilinle. Sen esas aile ile anlasabilecek misin ona bak. Annesi ile tek cocukmus esin. Bunlari dusun

Çektiği kredi htiyaç kredisi değilse ve aylık ödemesi 3-5 bin olacaksa bile bunu kabul etmek zorunda değilsiniz.
Ben olsam etmem. Benimle evlenmeyi planlayan insan beni etkileyecek uzun vadeli bir kararı tek başına alamaz.
Aman tek çocuk zaten bize kalacak diye avutamam kendimi. Kimin kimden önce öleceğini, kime ne kalacağını ya da boşanıp boşanmayacağınızı kimse bilemez. Bir ihtimal için niye elalemin yazlığına sponsor olayım?
Kendimiz için kredi çekecek olsak niye bir de "ya of yazlığın borcu da var" diye düşünüp kendimi sıkıntıya sokayım?

Ama, "yazlık çok gerekli bir şey değil" demişsiniz, o kısmı sizi ilgilendirmez. İnsanlar neye, ne zaman, ne şekilde yatırım yapacaklarını size sormayacaklar.
Sizi ilgilendiren tek şey sevgilinizin kararı ve tutumu. Bu size uymuyorsa ayrılırsınız olur biter.

10 sayfa olmuş yazılar, konuyu tersten hayal ettim de. Ailesine jest yapmak isteyen konu sahibi olsaydı da sevgilisi istemeseydi cevaplar bu kadar çelişkili olur muydu acaba 🤣

Alırsak öder mi işte o zaman.Evini de satışa çıkardı. Tüm hepsini kapatacakmış

F Fight4freedom1 İnternet bankacılığında kredi kartı limitini düşürme adımı varsa internet bankacılığından , yoksa ilgili bankanın çağrı merkezini arayarak ; söz konusu kredi kartı limitini düşürebilirsiniz öncelikle.

Örneğin kart limiti 20000 tl ise , kartın ileri dönem harcamaları dahil toplam borcu 10000 tl ise ; limiti 10500 tl gibi bir rakama düşürebilirsiniz. Böylece borcun artmasının önüne geçebilirsiniz.

Limit düşürümü için kartın toplam borcunu hesaplamada hesabınızdan emin değilseniz , işlemi telefon bankacılığından yaptırın.

10 sayfa olmuş yazılar, konuyu tersten hayal ettim de. Ailesine jest yapmak isteyen konu sahibi olsaydı da sevgilisi istemeseydi cevaplar bu kadar çelişkili olur muydu acaba 🤣

Ortada yapılan bir jestte yok ki. Adam bedelli askerlik yapmış , ailesi 80000 tl yi çıkarıp vermiş. Adamın şahsi birikimi varsa da parası bir yerde bağlıdır belki coin vb.

Adam nakitine dokunmamış , onun yerine kredi çekmeye karar vermiş.

Konu sahibiyle evlenmeye karar verirlerse de bütçe yapmak çok basit ; ülke bütçesi değil sonuçta.

2 tarafında bekarken var olan borçları bellidir , evlenmeden borcu kapatıp sonra da ilerleyebilir veya gelir düzeyleri etkilenmeyecekse eşit katılım paylı bir bütçe belirleyip ilerleyebilirler.

Örnek olarak : ev tutma , eşyalar vb için 100 bin belirledilerse ; 50 bin kadın , 50 bin erkek koyar ortaya , harcamaları oradan yapabilirler.

Bireysel borçlarını kapatmadılarsa , aylık ödemeler sonrası kalan gelirleri birbirine eşitse bu gelirden de ortak aile bütçelerini belirlerler.

Konu yanlış olmuş.
Ailesi sevgilime arsa alıyor olmalıydı.
150 bin lira ciddi anlamda az bir para. Tek çocukmuş. Aile çocuğuna yazlık alıyor sevgili de üç kuruş katacak işte emeği yok olmasın diye. Allah kabul etsin işte. 150 binle mal sahibi olacaksınız. 😀😀😀

Çok karışıyorsunuz size ne yahu.

Yazlık zaten kendisine kalacak.Bunu bir birikim olarak düşünebilirsiniz.Karsi çıkmak mantıklı gelmedi bana.

Rahatsız olmakta haklısınız. Bir abla tavsiyesi durumları netleştirmeden evlenmeyin.

Bence verilecek cevaplar konudaki kişilerin aile hayatına göre değişir. Ailesine yapılan yazlık için evliyken kredi ödemek istememekte bence haklısınız. Ben de olsam istemezdim. Ama bu durum henüz kesin değil. Sevgiliniz belki size odetmeyecek, başka planı vardır. Ayrıca konuda diğer sayfalarda yazıldığı gibi her aile bir olmuyor. Kimi aile var çocuğunun okuması için elinden geleni yapmış, çocuğu için kendinden kısmış. Kimi aile var çocuğundan geçinmeye çalışıyor, çocuğunu düşünmüyor. Bu iki aile için yapılacak yorumlar da farklı olur. Zaten çocuğundan geçinen aile de bedelli parasını vermez diye tahmin ediyorum.
Ben de 150 bin kredi çekerdim ailem için. Ve bunun lafını yapmak asla sevgilime düşmezdi.

Geliri ve geri ödemesi önemli.
Evlenince evi tek başınıza geçindirmeyecekseniz, zorlanmayacaksanız bir problem yok.

Bence bunları düşünmek için çok erken ; belki ailesi düğün zamanı bu 150 bin TL nin kat kat fazlasını harcayacaklar , ev almanıza yardımcı olacaklar vs vs... Ama bunun tam tersi de olabilir. Yani şuan için olumlu olumsuz yorum yapılması gereksiz. Bunu ancak , evlilik adına ciddi bir adım atıldığında anlayabilirsiniz. Ödediği kredi yüzünden planlarınızda kısıtlamaya giderse o zaman konuşursunuz bu konuyu. Gerekirse ilişkinize son verirsiniz.

Biz ailesinden başka bir şehirde yaşıyoruz ve izinlerimiz çok fazla değil. Orada en fazla kalabileceğimiz senede 1 hafta. Dediğim gibi ailesi genç orası bize biz nine torun olunca anca kalır. Kaldı ki kimsenin evinde yazlığında gözüm yok. Benim kızdığım nokta evlenmeyi düşünen birisinin kendisini gereksiz sıkıntıya sokması. Verdikleri parayı tam hatırlamasam da 40 bin gibi bir rakamdı. Ayrıca bize ev araba alacak bir aile değil kirada oturacağız. Neyse eğer bu krediyi çekerse ve evlenme teklifi ederse ben de düğünden önce kredi çekip kendime araba alacağım. Artık nasıl geçinirsek.

Biz ailesinden başka bir şehirde yaşıyoruz ve izinlerimiz çok fazla değil. Orada en fazla kalabileceğimiz senede 1 hafta. Dediğim gibi ailesi genç orası bize biz nine torun olunca anca kalır. Kaldı ki kimsenin evinde yazlığında gözüm yok. Benim kızdığım nokta evlenmeyi düşünen birisinin kendisini gereksiz sıkıntıya sokması. Verdikleri parayı tam hatırlamasam da 40 bin gibi bir rakamdı. Ayrıca bize ev araba alacak bir aile değil kirada oturacağız. Neyse eğer bu krediyi çekerse ve evlenme teklifi ederse ben de düğünden önce kredi çekip kendime araba alacağım. Artık nasıl geçinirsek.
Miras konusu bana da mantıklı gelmedi kimin ne zaman öleceği belli değil kaldı ki anladığım kadarıyla sizin sorununuz mal mülk para değil. Tabi aileyi siz biliyorsunuz öyle bir aile değil diyorsanız endişelerinizde haklısınız.

Ben de böyle yapabilirdim.
Yani eşim aileye bişey alıp ödüyorsa, bende bişey alıp öderdim. Ama 150 bin araba falan için çok az bi para. Daha fazlası da haksızlık olabilir.

Back