Ailesi için kredi çeken sevgili

berrygo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2022
19
45
3
Herkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Karsi cikardim. 150.000 lira bir arsa veya yazlik yaptirmak icin ciddi bir rakam. Hani yuvanizi kurup düzeninizi oturtmus.olsaniz neyise ama oda yok. Bu konuda paragöz degil realist olarak bakiyorsunuz. Fark burda. Her yapilan iyiligin karsiligi da para ile olmak zorunda degil. Esimde ailesi icin kredi cekmisti zamaninda (tanismiyorduk) ilk firsatda kapattirdim cünkü o kredi dururken ne is kurabilirdi ne ev alabilirdik. Erkek.arkadasiniz hem.evlenip hem onu almanin altindan kalkamaz. Sizin her yerden kismanizi ister

Ailesinin birikimi var bu sevgilimin üzerine koyacağı miktar ve bana çok fuzuli geldi. Yazlık şart değil. Ayrıca seneye düğün düşünen bir ailenin de böyle bir borca girmesini gereksiz buldum (tahminimce onlar da çeker bir miktar). Çekme demeyi kendimde hak görmüyorum ama çekerse de ayrılırım diye düşünüyorum. Evlendikten sonra o borcu birlikte ödeyeceğiz sonuçta.

kendine güvenmese kredi çekmeyi düşünmez sonuçta evlilik başlı başına 150 bin. bir bildiği vardır. güzel bi dille evlilik için masraf olacak sıkışacağız gibi bir şey diyebilirsin

Ailesinin ondan öyle bir talebi olmadı ama kendisi öncesinde araba aldığı için askerlik parasını ödeyemedi, ailesi karşılayınca da altta kalmak istemedi. Bana göre gereksiz gurur yapıyor

paragoz kadin imaji cizmek istemiyorum demissiniz ama paragoz oluyorsunuz cidden. durun bakalim belki ailesiyle bir odeme plani yaptilar. bilmiyorum benim daha evlilik icin adim dahi atmadigim dumduz sevgilim gelip bana benim ailemle olan maddi iliskimle ilgili konussa onun ayrilmasini beklemeden ben ayrilirdim galiba.

bana da herkes neden nisanlinin parasini isini arastirmiyorsun haberin yok diyor ama iyi ki yokmus

Sevgilinizin ayakları yere basmıyor gibime geldi. 28 yaşında bir erkeğin eğer tüm kazancını ailesine vermiyorsa belirli bir birikimi olur ancak kendisi önce araba alıp sonra bedelli askerlik yapmak istemiş gelir gider hesabı yaptığında ikisine birden parasının yetmeyeceğini görebilmeliydi bu durumda bedelliyi öncelik haline getirebilirdi, aileye güvenmiş gibi . Yazlık ise ailenin kendi inisiyatifinde bir yatırım krediyi de zaten onlar istememiş sevgiliniz çekmek istemiş yani yine plansız iş yapıyor . Sevgilinizin ailesinin sizden haberi olduğuna haberleri varsa da sevgilinizin ciddi olduğuna emin misiniz? Sevgiliniz ya aşırı plansız ve doğaçlama yaşıyor ya da evlilik masraflarını da aileye yükleyecek. Her türlü sıkıntılı bir durum ve sıkıntı bence sevgilinizde. Tek çocukmuş eminim yazlıktan sizde yararlanırsinız ama
bana da herkes neden nisanlinin parasini isini arastirmiyorsun haberin yok diyor ama iyi ki yokmus
Size katılmıyorum insan ciddi olduğu kişiyle geleceğini konuşurken bunları da es geçmemeli neticede gelecek ortak , planlar ortak. Gelir nasıl ortak olacaksa gider de ortak olacak hayatımdaki kişi ciddiyse ve beni dahil etmeden plan yapıyorsa durup bir düşünürdüm.

Bu nokta dikkatimi cekti. Aile yatirim yapmak icin sizden izin mi almaliydi?

Ailesinin ondan öyle bir talebi olmadı ama kendisi öncesinde araba aldığı için askerlik parasını ödeyemedi, ailesi karşılayınca da altta kalmak istemedi. Bana göre gereksiz gurur yapıyor
Böyle şeylerde saflık yapmayın, işin içinde para varsa bi naneler dönüyordur. En iyi ihtimal ortak kese diye düşünüyorlardır ama evlilik için o mantıkta bi aileyle zor, dertsiz başına dert açma

kredi borcu ödemek zor faiz iki katı,ekonomisi kötü herşey tepe taklak şuan,herkes zor geçiniyor,sonuçta sevgilide olsanız ilişkiniz ciddi bir sene sonra Evlik düşünüyorsanız masraflar çok,ciddi ciddi konuşun ailenin durumu iyi kendilerine güvenip alıyorlar,sevgilinizin birikimi varmi?Ben olsam sorgularım param yoksa sırf ailem iyilik yapayım derken hem sizi hem aileyi çıkmaza sürüklemesin,miktar fazla yarının ne olacağı beli değil hergun herşey zaman,istanbulda yaşıyorsanız iki sene önce iki yüz olan mahle arası evler iki trilyon,siteden 7 trilyondan başlıyor,gerçekçi olmak gerek bu zamanda banka kredisine iyi bir işin yoksa bulamayacaksın

Yazlik size kalicak sonucta ve sizde evlenince gideceksiniz belki arkadaslarinizla vs ayrica evlenirken belki aile borcu kapatacak belki size destek olup esyalarinizi alacak dugununuzu yapacak bunlar konusulmamis seyler ayrilmaya kalkmak falan hemde 150 bin icin inanin seneye odeyecegi kredi miktari enflasyon ile kucucuk kalacak iyiki kredi cekmiaim diyecektir bunu bukadar abartmaniz cok sacma geldi kendi karari henuz evli degilsiniz

Evleneceğiniz kesinmi? Söz nişan yaptınız mı aileler tanıştı mi? Yada ikiniz arasında konuşulan birşey mi?
150 bin kaç TL olarak ödenecek ve kacyilligina? Eşiniz bunu öderken elinizde ne kalacak?
Düğün takilarinizla mi kapatilacak borç?

Tek çocukla size kalacaktır ilerde yazında bedava tatil yapılır ama eğer ciddi iseniz söz vs yapıldı ise bu meblağ çok. Ama eşiniz 20 bin maaas alıp 5 bin odeyecekse 15 bin ile gecinirsiniz. Ama asgari ücret alıp çoğunu kredi odeyecekse gecinemezsinis dur derin.
Bugün bedelli miktarı ne işe okadar çekip ödesin olmadı bedelli ücretine karsilik

Bence güzel bir dille seneye evlilik düşündüğünüzden o masrafları kendi mi karşılayacak yoksa ailesi mi? O konuda bir plan yapmış mı? Gibi sorgulayabilirsiniz. Artik vadeler düştü. En fazla 24 ay çekebiliyor sanırım. Ki çok ciddi bir rakamdan bahsediyoruz

Bu yüzden ayrılacaksanız ayrılın adama da yazık etmeyin bari. Adam karşılıksız para vermiyor sonuçta bir yatırım yapılacak, o yatırıma ortak oluyor bir nevi. Yarın evlenince ailesinden çok şey bekleyip adamın kafasının etini yersiniz gibi görünüyor, maddi durumları iyiymiş çünkü. 1 aydır kafanıza takıp stres oluyorsanız paragöz bir insansınız evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…