Size katılmıyorum insan ciddi olduğu kişiyle geleceğini konuşurken bunları da es geçmemeli neticede gelecek ortak , planlar ortak. Gelir nasıl ortak olacaksa gider de ortak olacak hayatımdaki kişi ciddiyse ve beni dahil etmeden plan yapıyorsa durup bir düşünürdüm.bana da herkes neden nisanlinin parasini isini arastirmiyorsun haberin yok diyor ama iyi ki yokmus
Ailesinin birikimi var bu sevgilimin üzerine koyacağı miktar ve bana çok fuzuli geldi. Yazlık şart değil. Ayrıca seneye düğün düşünen bir ailenin de böyle bir borca girmesini gereksiz buldum (tahminimce onlar da çeker bir miktar).
Elbette almamalı ama seneye evlenmek isteyen çocuklarının bu yardımını kabul etmemeli. Çok bencilce geldi, verdikleri paranın kaç katı bu miktar.Bu nokta dikkatimi cekti. Aile yatirim yapmak icin sizden izin mi almaliydi?
Böyle şeylerde saflık yapmayın, işin içinde para varsa bi naneler dönüyordur. En iyi ihtimal ortak kese diye düşünüyorlardır ama evlilik için o mantıkta bi aileyle zor, dertsiz başına dert açmaAilesinin ondan öyle bir talebi olmadı ama kendisi öncesinde araba aldığı için askerlik parasını ödeyemedi, ailesi karşılayınca da altta kalmak istemedi. Bana göre gereksiz gurur yapıyor
Evleneceğiniz kesinmi? Söz nişan yaptınız mı aileler tanıştı mi? Yada ikiniz arasında konuşulan birşey mi?Herkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Bence güzel bir dille seneye evlilik düşündüğünüzden o masrafları kendi mi karşılayacak yoksa ailesi mi? O konuda bir plan yapmış mı? Gibi sorgulayabilirsiniz. Artik vadeler düştü. En fazla 24 ay çekebiliyor sanırım. Ki çok ciddi bir rakamdan bahsediyoruzHerkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Bu yüzden ayrılacaksanız ayrılın adama da yazık etmeyin bari. Adam karşılıksız para vermiyor sonuçta bir yatırım yapılacak, o yatırıma ortak oluyor bir nevi. Yarın evlenince ailesinden çok şey bekleyip adamın kafasının etini yersiniz gibi görünüyor, maddi durumları iyiymiş çünkü. 1 aydır kafanıza takıp stres oluyorsanız paragöz bir insansınız evet.Herkese merhaba öncelikle,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?