• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi için kredi çeken sevgili

Farkettiyseniz ben krediyi çek veya çekme demedim. Herhangi bir fikir de belirtmedim. Aile işlerine hele maddi konulara şu anda karışmam. Bu adamla olur mu diyorum, ilişkinin geleceği beni korkutuyor. İleride buraya eşim ailesine kredi çekmiş diye konu açmak istemiyorum.
Bunu ona sorabilirsiniz. Şimdi böyle bir kredi çekmeni anlıyorum ama yarın "bizim" olan parayla kafana göre çılgınlıklar yapmazsın değil mi diyebilirsiniz. Evlilik sonrası bütçe yönetimini nasıl yapacağınızı konuşabilirsiniz

Ya 30 yila yakin gurbetci amcamin yazligini ondan daha fazla kullandik her yaz.Rahmetli olunca satis oldu vs.Su anda 38 derece Izmir sicaginda pervane karsisinda oturacagimiza kahvalti sonrasi cocuklari denize goturuyor olabilirdim 😁
Ay keşke siz alsaymışsınız. Biz çok kardeşiz ona rağmen yazlık hepimize nimet. Oteller bu sene uçtu bizi etkilemedi mesela ne olursa olsun yazlık var çünkü

Ben de bu koca varken de o zor işte. Adam memur kafası tam. Krediye girelim araç alalım diyorum hem çocuğun okul taksidi hem o batarız diyor. Ben krizde de büyüyemem 😂😂
Bizde de fren mekanizması benim. Kocama kalsa krediler denizinde yüzecez.

Burda konu yazlık,kredi degil aslında bence.
Evlenmeyı dusundugunuz adam,alesiyle bı plan yapıyor.Siz devrede degilsiniz.Cunku sevgilisiniz daha ne munasebet size sorsun?
Ama ben o arada kendı ıcımde gelecek planlıyorum belkı?Evlenecegım dıyorum,2 ayakkabı alacaksam 1 alıyorum belkı?
Yanı burda konu sahıbının hayalleri de yok sayılıyor bence.
Asıl sorun yok sayılmak bence.
Duygularıma siz tercüman olmuşsunuz. Hem seneye evlenelim diyor hem de mantıksız işler yapıyor. Bir daha evlilik muhabbetini açtığında söyleyeceğim bunu. Kötü niyetli, benim üstümden geçinmeye çalışan birisi değil ama aşırı saf bir insan. Ailesi yazlığı çok istiyorsa kendileri çeksin 150 bin daha. Bu mallar size kalacak demişsiniz de 40 yıl sonra kalan malı mülkü ben napayım. Ailesinin kabul etmemesi gerekir.

Yasanmiyor degil ama bir defa tadina varinca hele cocuklarla evet elzemmiş ihtiyacmis dersiniz.
99 da yazlık vrdı bızde.Depremden sonra satıldı.
Yanı 99 dan beri yazlıksız yasadgımdan bılemedım.
Annemlerin köyde evı var,valla orası bıle gıt gel yorgunluk gelıyor bana:)
Ben yazlık ınsanı degılm anladım:)
Yazlık =mısafır:S

Yazlıksızlar sok.
Yazlıksız da yasanabılıyor yalnız.Elzem bı ıhtıyac değil yanı evlılıkte:)
Yazlık değil belki ama günümüzde şehirden doğaya yakın olmabilmek için kaçmak elzem bir ihtiyaç oldu,özellikle çocuklu aileler için.

Eskisi gibi buyukanne buyukbaba köyü kültürü de pek yok, olsa da çocukları sarmıyor ve bu durumda en uygunu deniz kenari sahil kesimleri oluyor, konaklama fiyatları bu haldeyken ilerisi için yazlik fikri aşırı mantıklı değil mi? Yani ben böyle bakıyorum :)

Konu sahibi de seneye o borca ortak olacak ama boşansalar bir hak iddia edemeyecek. Bence hiç mantıklı değil. Dünyanın binbir türlü hali var
Kredinin çekildiği tarihi ve ödemeleri kayıt altına aldığı takdirde mal paylaşımında hak iddia eder. Ediliyor. Bütün havaleler banka kayıtları dökülüyor ortaya yeter ki para elden verilmesin

Yazlık değil belki ama günümüzde şehirden doğaya yakın olmabilmek için kaçmak elzem bir ihtiyaç oldu,özellikle çocuklu aileler için.

Eskisi gibi buyukanne buyukbaba köyü kültürü de pek yok, olsa da çocukları sarmıyor ve bu durumda en uygunu deniz kenari sahil kesimleri oluyor, konaklama fiyatları bu haldeyken ilerisi için yazlik fikri aşırı mantıklı değil mi? Yani ben böyle bakıyorum :)
Yazlık yok ortada bu arada .150 bıne arsa alınacak daha.Oraya yazlık ıcın ayrıca bı malıyet lazım.
Arsayı alalım ortak dıyen aıle,evı kendılerı yapacak mı bılemedım.

Yazlık yok ortada bu arada .150 bıne arsa alınacak daha.Oraya yazlık ıcın ayrıca bı malıyet lazım.
Arsayı alalım ortak dıyen aıle,evı kendılerı yapacak mı bılemedım.
150bine yazlik arsasi günümüzde imkansiz ailesi aliyormus zaten bu 150bin olan paraya eklenecekmis. Ki evet konu yazlik degil kesinlikle de araya kaynayinca fikrimi soyleyeyim dedim ben sadece :KK70:

Baştan başlayayım. Ailelerle tek tek tanıştık ama aileler birbirleri ile tanışmadı. Henüz bir teklif yok ama zaten evlenmeyi daha çok isteyen o. Elbette şimdiden bu konuları düşünürüm çünkü bu adam evlenince sihirli değnek deyip değişmeyecek. Üst düzey memuruz ve maaşlarımız 15 16 civarı. Ama daha yeni evliyken evliliğimin ilk yıllarını neden borç harçla geçireyim hem de yılda üç beş gün gideceğim bi yazlık için. Ayrıca ailesi genç daha allah da uzun ömür versin iyi insanlar ama mantıksız kararlar alabiliyorlar. Kısacası ben yazlığı falan istemiyorum. Evlenince neden onun ailesinin yazlığını ödiyeyim. Hadi bu borç ödenir ama beni asıl düşündüren ileride yine böyle gereksiz hareketlere girecek mi?
Maalesef bu koşullarda karışma hakkınız yok, adam size degil kendine güvenerek çıkmış bu yola. Size yazlıkta viski içmek düşer artık 🤣

Yazlık şart değil ne ya ? Siz mi karar verdiniz? Aile emekli olmayı planliyorsa gayet de yazlık şart
O zaman dugun şart değil,gidin belediye nikahiyla evlenin. Gelinlik de şart değil,nasılsa belediyede evleneceksiniz düz beyaz elbise giyin :)
Nişanlı bile değilsiniz,bence mesele sizlik bir mesele değil.
Ama yine de sorabilirsiniz,ödemeyi nasıl düşünüyorsun diye. Belki evlenmek planları arasında yoktur. Lafta öyle evlilik mevlilik lafı açıyordur, bir Türk erkeği hobisi 'evlenince...' diye konusmak

Duygularıma siz tercüman olmuşsunuz. Hem seneye evlenelim diyor hem de mantıksız işler yapıyor. Bir daha evlilik muhabbetini açtığında söyleyeceğim bunu. Kötü niyetli, benim üstümden geçinmeye çalışan birisi değil ama aşırı saf bir insan. Ailesi yazlığı çok istiyorsa kendileri çeksin 150 bin daha. Bu mallar size kalacak demişsiniz de 40 yıl sonra kalan malı mülkü ben napayım. Ailesinin kabul etmemesi gerekir.
Buna cevap vermek için alıntılamadım ama tecrübemi size de yazayım. Evliliğin ilk yıllarında borçsuz ve rahatça gezeyim demenizi çok iyi anlıyorum ancak çocuk sahibi olmadan yatırım yapmak türkiye koşullarında en doğrusu oluyor. Çünkü çocuk sahibi olup onların masraflarıyla muhatap olduğunuzda yatırım yapacak parayı ayırmanız imkansızlaşıyor. 14 yıllık evliyim 8 ve 12 yaşında iki çocuğum var onların eğitim masrafları ve isteklerinden bize rahat harcayacak para bile kalmıyor. En doğru yatırım genç yaşlarda yapılan, emin olun

Herkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Gerçekten ciddi düşünüyorsanız. Sevgilinize nikah ve ev masraflarını, evlendikten sonraki süreci anlatarak "hepsine yetişebileceksen böyle bir kredi işine tabiki de girebilirsin" deyin.Hem kendisini desteklemiş hemde acı gerçekleri anlatarak kendisine seçenek sunmuş olursunuz. Birde siz çekerse ayrılmak aklımda geçiyor demişsiniz. Bu adamı gerçekten sevdiğinize emin olduktan sonra ciddi bir işe kalkışın hemen ayrılmayı düşünmek kafada soru işaretleri var demektir..

150bine yazlik arsasi günümüzde imkansiz ailesi aliyormus zaten bu 150bin olan paraya eklenecekmis. Ki evet konu yazlik degil kesinlikle de araya kaynayinca fikrimi soyleyeyim dedim ben sadece :KK70:
Arsa şu an alınacak, yazlık yavaş yavaş yaptırılacakmış.

Ortada yazlık yok dıyorum benı cıldırtmk mı ıstıyorsunuz yazlık yok gflgflkgfl
Daha arsa alıncak da,yazlık yapılcak da,bu kız gelın olup gıdecek de cocuklarına yazlık kalacak piuuuuu glşgflgllgk
Görümcem geçen yıl bir arsa aldı, üzerine ev yapılması yaklaşık 20-25 gün sürdü. İki yazdır takılıyoruz orda.

Back