ESin hakli bence bedavaci degil masraf yapmis oylesine oturmamis ama baban rahatsiz belliki bencede ikna et cikinbabam ezelden beri böyle.. Bencil ...
Babanın size laf sokmaları bence bu yüzden. Adam size diyemiyor ama damadının böyle olması zoruna gidiyorElbette görüşüyor...vazgeçemez onlardan...
evet . o da aynen böyle düşünüyor.Adam hakli
Kiraya say diyorsunuz da,kirayi bankaya yatirip bitiriyorsun,ama evin islerini yapmak,tadilati,ustasinin ivirinin zivirinin gurultusunu nazini cekmekle kira odemek bir degil ki.
Siz kendinizi esinizin yerine koyun,kaynananin evine dunya kadar tadilat yapip sonra da esiniz hadi baska eve gidelim dese ben bunca pisligi gurultuyu cektim masraf ettim maddi manevi yoruldum demez misiniz? Esinizi bedavacilikla suclamayin. Adam beles oturmamis ki. Ettigi masraf ve emek var isin icinde. Ayrica anneanneniz kendisi gonullu olarak sagliginda hediye etmis evi,esiniz git iste demiyor ki. Zaten verilmis olan bir seyi bari al da oyle gidelim demis kim olsa bunu soyler.evet . o da aynen böyle düşünüyor.
Haklısınız... Peki ben ne yapayım... Babamın (eşimle ilgisi yok) anneme bana kardeşime olan hakaretlerine daha ne kadar dayanabilirim. Bıktım babamın bencilliğinden. Egoistliğinden,...Siz kendinizi esinizin yerine koyun,kaynananin evine dunya kadar tadilat yapip sonra da esiniz hadi baska eve gidelim dese ben bunca pisligi gurultuyu cektim masraf ettim maddi manevi yoruldum demez misiniz? Esinizi bedavacilikla suclamayin. Adam beles oturmamis ki. Ettigi masraf ve emek var isin icinde. Ayrica anneanneniz kendisi gonullu olarak sagliginda hediye etmis evi,esiniz git iste demiyor ki. Zaten verilmis olan bir seyi bari al da oyle gidelim demis kim olsa bunu soyler.
Toplumumuzda erkek evi alinca masallah alsin aferin derken (kadina kimse belesci demiyor o noktada) kadin ev alinca veya ailesinin evine adami yerlestirince bedavaci,icguveysi olarak tanimliyoruz. Hani hayat musterekti? Evlenmissiniz,hayatinizi paylasirken senin evin benim evim ailemin evi diye kavramlari artik kapinin disinda birakmamiz gerekiyor bence.
Strese girmekte yerden goge haklisinizHaklısınız... Peki ben ne yapayım... Babamın (eşimle ilgisi yok) anneme bana kardeşime olan hakaretlerine daha ne kadar dayanabilirim. Bıktım babamın bencilliğinden. Egoistliğinden,...
Kendime ait bir hayatım olmasın mı?
Kendi evim, kendi komşularım hatta kendi balkonum... Olmasın mı?
İnsanlar hata yapamaz mı?
Yapılan hatanın bedeli ölünceye kadar mı ödenir? Yok mu bir geri dönüşü?
Tabi sonrasini da dusun..Maaslar ne kadar toplami kira ve faturalara yetecek.mi nasil gecineceksin cocuk var mi kim bakacak vb..yani sonucta kafan rahat olacak ama maddiyata duşkünseniz zor da olurTam olarak yapmak istediğim bu... Ama cesaret edemiyorum ki... Gerçi daha fazla ne olabilir...
Çocuk yok. İki kişiyiz. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Bende maalesef ücretli öğretmenim .Atanamadım.Tabi sonrasini da dusun..Maaslar ne kadar toplami kira ve faturalara yetecek.mi nasil gecineceksin cocuk var mi kim bakacak vb..yani sonucta kafan rahat olacak ama maddiyata duşkünseniz zor da olur
Eşim de öyle söylüyor . Annanemden kalan miras arsa idi. Müteahhite verdik. 1veya 1.5 yıl sonra teslim edecek.Strese girmekte yerden goge haklisiniz
Ben sizin yerinizde olsam aneannemden kalan ev eger uzaktaysa tamam,yakindaysa satip uzak bir yerden ya bir yazlik alirim ya da ikinci bir ev. Esinizi o yolla arada diger eve goturursunuz. Tebdili mekan iyidir. Cocugunuz yok iki kisi mis gibi istediginiz evde takilirsiniz. Bakarsin esiniz diger evi daha cok sever ve orada daha uzun kalirsiniz.
Ucretlinin garantisi yok ki 9 ay maas var..15 tatilde para yok..3ay tatilde para yok..ozel okulda calissaniz hem kariyer hem 12ay maasiniz olur..1650 tl ye adam napsin eve nasil ciksin..Çocuk yok. İki kişiyiz. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Bende maalesef ücretli öğretmenim .Atanamadım.
1.5 yil daha dayan bence baban da ofke var okuttum kız issiz gucsuz atanamadi evlendi bir çulsuzla diye dusunuyor..hakli demiyorum.ama buyuklerin dusunce yapisi bu...Eşim de öyle söylüyor . Annanemden kalan miras arsa idi. Müteahhite verdik. 1veya 1.5 yıl sonra teslim edecek.
1 arti 1 kirasi bile 800 en ucuzu burda fatura vb ekle yetmez senin isin hep olmaz ki zaten aniden çık derlerse naparsin geri mi doneceksin baba evine en guzeli babamdir deyip geç otur evinde bence :)Bende ona kızıyorum. 1+1 ev yeter bize. Soğan ekmek olsun. Bizim olsun... Huzur olsun.
Hah ne guzel denk gelmis iste. 1,5 sene nedir ki hemen gecer gider. Sonradan mis gibi yazliginiz veya eviniz olur. Beklemeye deger diye dusunuyorum. Esinizi buradaki arkadaslarin gazina gelip de belescilikle suclamayin,evlisiniz siz. Ev sizin olmus esinizin olmus fark eder mi? Buradaki yorumcularin cogu esinin ailesine olan ilgisizliginden saygisizligindan sikayetci,herkes bayramin ilk gununu kaynanasiyla gecirmeye zorlanirken siz esinizin optimum iliskisini zedelemeyin benceEşim de öyle söylüyor . Annanemden kalan miras arsa idi. Müteahhite verdik. 1veya 1.5 yıl sonra teslim edecek.
Hah ne guzel denk gelmis iste. 1,5 sene nedir ki hemen gecer gider. Sonradan mis gibi yazliginiz veya eviniz olur. Beklemeye deger diye dusunuyorum. Esinizi buradaki arkadaslarin gazina gelip de belescilikle suclamayin,evlisiniz siz. Ev sizin olmus esinizin olmus fark eder mi? Buradaki yorumcularin cogu esinin ailesine olan ilgisizliginden saygisizligindan sikayetci,herkes bayramin ilk gununu kaynanasiyla gecirmeye zorlanirken siz esinizin optimum iliskisini zedelemeyin bence[/QUO.
Çok teşekkür ederim.Hah ne guzel denk gelmis iste. 1,5 sene nedir ki hemen gecer gider. Sonradan mis gibi yazliginiz veya eviniz olur. Beklemeye deger diye dusunuyorum. Esinizi buradaki arkadaslarin gazina gelip de belescilikle suclamayin,evlisiniz siz. Ev sizin olmus esinizin olmus fark eder mi? Buradaki yorumcularin cogu esinin ailesine olan ilgisizliginden saygisizligindan sikayetci,herkes bayramin ilk gununu kaynanasiyla gecirmeye zorlanirken siz esinizin optimum iliskisini zedelemeyin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?